Remco Evenepoel: “We weten allemaal wie deze week de te kloppen man is”

Remco Evenepoel: “We weten allemaal wie deze week de te kloppen man is”

foto: Cor Vos

maandag 7 maart 2022 om 14:00
Interview

Na een tweede plaats in de Ronde van Valencia en winst in de Algarve, staat Remco Evenepoel met Tirreno-Adriatico voor een eerste grote test dit jaar. De klassementsrenner van Quick-Step Alpha Vinyl hield op een online persmoment – vanuit de teambus – alvast de druk af. “De tegenstand is enorm. Ik kan vandaag niet zeggen dat eindwinst een doel is.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Remco Evenepoel werd tijdens de Zoom call vergezeld van ploegmakker en medekopman in de Tirreno, Julian Alaphilippe. Die laatste af en toe met een pijnlijke grimas. “Ik ben nog stijf van de val gisteren”, vertelde de wereldkampioen. “Maar dat komt wel goed. Mits nog wat rust en een bezoek aan de osteopaat, deze namiddag (gisteren dus, red). Evenepoel zelf was er niet bij in de Strade Bianche, maar hij vond het wel een prachtige koers. “Op die zware valpartij na dan. De koers stond niet op mijn programma, maar ooit wil ik hem wel rijden.”

Maar hij richt de focus eerst op andere koersen, zoals Tirreno-Adriatico die vandaag van start gaat met een relatief korte tijdrit. “Meteen een belangrijke dag, als ik een goed eindklassement wil rijden. Na mijn goede tijdrit in de Algarve hoop ik ook hier sterk voor de dag te komen. Filippo Ganna is dan wel de beste tijdrijder ter wereld en de favoriet, toch wil ik het hem zo moeilijk mogelijk maken.”

Nieuwe stap
In de Tirreno volgt de tijdrit normaal op de slotdag. Dit jaar is het rittenschema aangepast en wordt ermee gestart. Veel verschil maakt dat niet uit, vindt Evenepoel. “Als je als klassementsrenner tijd verliest, moet je daarna wat agressiever koersen. Als je tijd wint, kan je iets meer controleren. Maar grote verschillen gaan nooit gemaakt worden. Daarvoor is de afstand te kort. Elke klassemenstrenner kan dertien, veertien kilometer hard fietsen. Pogačar zeker. Dat bewees hij zaterdag nog.”

Evenepoel in de Volta ao Algarve – foto: Cor Vos

De naam is gevallen. Nooit eerder startte Remco Evenepoel in dezelfde rittenkoers als de Sloveense Tourwinnaar. Dat ziet ook de jonge Belg als een nieuwe stap in zijn carrière. “Nee, het maakt me niet angstig, ook niet nerveus. Het is vooral een eer om tegen de beste renner van de wereld te mogen koersen. Ik wil mij de komende week verder ontwikkelen, stelen met mijn ogen en hopelijk ook een paar mooie resultaten neerzetten in de belangrijkste ritten.”

“Maar uitspreken dat eindwinst een doel is, ga ik zeker niet doen. Samen met Parijs-Nice is dit de eerste grote afspraak van het seizoen voor ons, ronderenners. Natuurlijk willen we met de ploeg altijd winnen, maar de tegenstand is hier zo sterk… We weten allemaal wie deze week de te kloppen man is. Zelf wil ik het dag per dag bekijken. Vooral in de tweede helft van de week komen nog zware ritten.”

Denken aan Asgreen tegen Van der Poel
Of Evenepoel eigenlijk wel als kopman van start gaat, wilden we nog weten. Want ook Alaphilippe lijkt in vorm. “Het gaat niet om Evenepoel of Alaphilippe, het gaat om óns. Wij zijn geen tegenstanders van elkaar. We zijn goede vrienden en voelen elkaar goed aan. En we zijn professioneel genoeg om elkaar aan te geven wie de sterkste van de twee is.”

Afsluitend nog een keer terug naar Tadej Pogačar. “Hij lijkt wel onklopbaar”, zegt Evenepoel.” Maar ik denk dan spontaan terug aan Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar, toen hij met Kasper Asgreen naar de finish reed. Iedereen was overtuigd dat Van der Poel het zou halen en toch trok Asgreen aan het langste eind. Je moet in jezelf geloven, ook al is iemand anders beter.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

Harm Zijlstra 7 maart 2022 om 08:07

Het zou me niet eens heel erg verbazen als hij Ganna zou kloppen vandaag.

Melkzuur 7 maart 2022 om 08:20

Op een biljartvlak parcours zoals vandaag is toch vooral het pure vermogen van tel. Enkel als er stevige wind zou zijn, maakt Evenepoel een kans.

Merlinappa 7 maart 2022 om 08:32

Remco heeft wel vaker flink uitgehaald op vlakke parcours. Hij is enorm aero en kan relatief hoge wattages trappen, hij maakt zeker kans.

Romāns Vainšteins 7 maart 2022 om 08:45

Wind juist lichtere renners in het nadeel, bij normale mensen.

Melkzuur 7 maart 2022 om 08:49

Hij is bij stevige tegenwind niet in het voordeel omdat hij licht is, maar omdat hij extreem aerodynamisch is.

Natte spons 7 maart 2022 om 13:51

Affini en B. Thomas zijn wat mij betreft ook kanshebbers voor de tijdrit op deze afstand.

BincheTournaiBinche 7 maart 2022 om 08:44

De te kloppen man, zowel in de tijdrit als in het eindklassement, is natuurlijk hij zelf, Remco Evenepoel.

Eljorro 7 maart 2022 om 09:00

Pogacar is de man voor het klassement. Maar in de tijdrit heeft Remco zeker een kans. Frisse benen terwijl Pogacar de solo nog in zijn benen heeft.

Alfons Haavers 7 maart 2022 om 09:27

Dit blijft toch leuk om te doen he.

Romāns Vainšteins 7 maart 2022 om 10:44

Deze keer zonder hysterisch zeikstemmetje?

Beer 7 maart 2022 om 11:05

Hoeveel Waalse koersen zijn er nog om naar te muteren?

peter s 7 maart 2022 om 11:10

LaDoyenne??

Maillot à Pois 7 maart 2022 om 12:11

Voor het aantal Remco-reacties op dit forum deze week is BincheTournaiBinche de te kloppen man. Zonder twijfel.

Michelangelo 7 maart 2022 om 09:01

Ik ben gewoon benieuwd waar hij gaat uitkomen.

Ik verwacht hem heel kort in de tijdrit. En ik denk ook dat hij een maatje te klein is voor pogi.
Maar rondjes van een week liggen hem goed dus podium acht ik echt wel als realistisch doel.

djerkson 7 maart 2022 om 09:26

Als Pogacar er zin in heeft, is iedereen een maatje te klein op dit moment. Het is wachten of zo een Vingegaard het goede kan bevestigen/doorgroeien. Van Roglic zie ik het ook niet meer komen.

Krulsnor 7 maart 2022 om 10:18

In principe zou een podium toch wel het minimum moeten zijn. IMHO als hij geen podium haalt heeft hij geen verdere stap gezet in zijn ontwikkeling. Winnen zal heel moeilijk zijn maar met minder dan het podium mag hij toch niet tevreden zijn.

Gunther Leonhardt 7 maart 2022 om 14:52

@Michelangelo: Het lijkt me geen tijdrit voor hem. Te kort en te vlak. In de Algarve pakte hij ook de meeste tijd op Küng tijdens de klim. Top 5 zou ik hier al best goed vinden.

Dikke Vrouw 7 maart 2022 om 09:24

Flippo tegen Rem! Titanenstrijd deze middag!

Dave Dubbeldammer 7 maart 2022 om 09:29

Zeer benieuwd naar het verloop van deze Tirreno A. Denk dat Pogacar en Evenepoel even ver staan in de voorbereiding, dus dit wordt mooi, sowieso.

Silent Hill 7 maart 2022 om 09:48

Bij Remco moet ik meer en meer aan Richie Porte denken.
Beiden een sterke TT en degelijk bergop. Porte reed als neo meteen enkele dagen in het roze, Remco op een haar na ook. Willen ze winnen, moeten ze sowieso solo naar de streep. Beiden kunnen megasterk overkomen om dan op een bepaald punt door het ijs te zakken. Een valpartij is beiden ook niet vreemd. Beiden een beetje net niet ?
Porte bleek uiteindelijk vooral/enkel top in de kortere rittenkoersen. Daar ligt misschien Remco zijn toekomst ? Al zal het niet deze TA zijn. Waar Pogacar start, rijdt de rest voor de 2de plaats. Duimen dat die voor Remco is.

Dikke Man 7 maart 2022 om 09:52

Man man, Remco heeft welgeteld 1 grote ronde gereden. Geef hem eens wat tijd en hij komt er echt wel. Het grootste verschil is namelijk dat Remco er ook de kop voor heeft. Richies karakter is meer een zakje navulzout dat lek achterin het schap bij de Aldi ligt.

Silent Hill 7 maart 2022 om 09:58

Ja, dat kan. Maar qua type renner, zie ik veel gelijkenissen met Porte.

Steven_E 7 maart 2022 om 10:37

Tja, “type renner”, omdat ze even groot en zwaar zijn? Porte heeft 33 zeges na een carriere van 15 jaar, Remco 25 zeges in 3 seizoenen (anderhalf eigenlijk)

Romāns Vainšteins 7 maart 2022 om 11:04

Wow, Richie Porte is zowat de laatste aan wie Evenepoel me denken doet.
Niet winnaar vs een notoire solo aankomer.

Piet Hein Donner doet je ook aan Leonardo di Caprio denken?

Kopinkas 7 maart 2022 om 11:32

Één van de bizarste vergelijkingen ooit op dit forum.
Wat niet wegneemt dat het mooi zou zijn als Evenepoel ooit op het podium eindigt in de Tour (maar dat zal dan niet door zoutloos aanklampen zijn)

KimJungPoels 7 maart 2022 om 10:38

Arrogant van hem toch weer om in de titel zo naar zichzelf te verwijzen.

De Cabybara van de Conradkade 7 maart 2022 om 11:19

Ik had het gewoon gedaan als Evenepoel zijnde. Alleen maar om al zijn haters te pesten.

Wheely 7 maart 2022 om 11:41

De titel was veelbelovend ja, artikel viel tegen.

quickstep_wolfpack 7 maart 2022 om 10:50

Go Remco. En juju natuurlijk

Jean Dumas 7 maart 2022 om 11:40

Hij maakt alleen een kans als de Monte Carpegna vanwege weersomstandigheden wordt geschrapt, geen onvoorstelbare optie,

Motta 7 maart 2022 om 11:44

Remcotje remcotje,niet te hard van de torenblazen.

wimvl 7 maart 2022 om 12:01

Top 3 in het eindklassement zou Top zijn. Voor de tijdrit is Ganna de te kloppen man.

Baukema Tomoulin 7 maart 2022 om 14:02

Het meest verassende aan het artikel vind ik nog de stukjes over Allaphillipe. Allereerst al dat Alla met een beetje rust er wel komt. Heb je Flip al eens gezien? Als iemand geen rust kan nemen is hij het. Daarna dat hij in vorm lijkt? Ik vind hem tot nu toe wat flets en daarnaast de val in SB. Het lijkt me niet dat Flip deze TA voor een klassement kan gaan.

Wheely 7 maart 2022 om 14:06

Zie maar een aan rust toe te komen met Marion en spruit.

Wim Kruithof 7 maart 2022 om 14:08

Ik kan zijn karakter doorgaans moeizaam hebben, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen…

Quote:
Ik wil mij de komende week verder ontwikkelen, stelen met mijn ogen en hopelijk ook een paar mooie resultaten neerzetten in de belangrijkste ritten.

dit is gewoon prima te behappen. Hij lijkt hiermee te zeggen dat ‘ie Pogacar observeert en zich aan hem zal spiegelen, met wellicht enkele mooie resultaten. Nou, dat zij hem dan gegund.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair