Remco Evenepoel voelt geen druk voor WK tijdrijden: “Ben genoeg hersteld”

vrijdag 16 september 2022 om 13:39
Remco Evenepoel voelt geen druk voor WK tijdrijden: “Ben genoeg hersteld”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de reis van Spanje naar Australië goed verteerd. Dat liet de Vuelta-winnaar weten op de persconferentie, twee dagen voor het WK tijdrijden in Wollongong. “Ik ben genoeg hersteld. Ik heb het vier dagen heel kalm gedaan en dat heeft me wel goed gedaan”, aldus Evenepoel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 22-jarige coureur uit Schepdaal vloog maandag, daags na zijn glorietocht door Madrid, door naar Australië. “Het was een goeie beslissing om zo snel mogelijk naar hier te komen, zowel voor mijn lichaam als voor het kopje. Al zal ik ook blij zijn wanneer ik na het WK alles even kan loslaten”, geeft hij mee aan Sporza.

Dat hij met vertrouwen gaat beginnen aan zijn tijdrit zondag, vertelt Evenepoel. “Voor mij is er geen druk meer. Mijn seizoen is al meer dan geslaagd. Maar op training had ik vandaag een goed gevoel. Ik ben hier met veel ambitie en ik wil heel graag winnen”, aldus de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl. “De vorm van de dag, de benen en de zware inspanning zullen daar ook hun rol in spelen.”

Op het WK tijdrijden zijn Filippo Ganna, Stefan Küng en Stefan Bissegger zijn grootste opponenten. “Het is een lastig parcours, met in het begin zo’n 400 hoogtemeters en een laatste rechte lijn van een zestal kilometer. Daar zal ik mijn aero kunnen gebruiken”, zegt Evenepoel.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Dikke Vrouw 16 september 2022 om 14:03

Staat een heul sterk koppie op remco !

2
Albeijing Feeniks 16 september 2022 om 15:25

Dit is er gewoon teveel aan. Fantastisch, wonderbaarlijk seizoen gereden maar dat WK is trop. Tegen Ganna maakt hij geen kans. Sorry.

0
Marlin 16 september 2022 om 15:53

In de pers lees ik andere zaken. Nog steeds hees, een paar dagen geleden kon hij nog nauwelijks praten. Op bed liggen is onmiddellijk in slaap vallen. Pas vrijdag voor het eerst een redelijk gevoel gehad op de fiets. Dat betekent dus sinds de laatste echte rit in de Vuelta, op zaterdag, niet (volwaardig) meer gefietst. Zaterdag, de dag voor de tijdrit, kan hij nog enkel eens voor een korte trainingsprikkel gaan. Normaliter is het dan onmogelijk om een resultaat te halen tegen specialisten die zich minutieus op deze WK-tijdrit voorbereid hebben.
De enige kans om de tijdrit te winnen bestaat erin om een grotere versnelling te (kunnen) trappen dan de concurrentie. Dat kan soms, als een renner relatief fris uit een grote ronde komt. Maar de voortekenen zijn niet goed…

4
Melkzuur 16 september 2022 om 16:02

Zo voel ik het ook aan, Marlin. En op zich niet abnormaal natuurijk.
Van Aert moest een week na de Tour afzeggen voor San Sebastian (oververmoeid), en Pogacar werd er al snel gelost. 3 jaar geleden, een week na zijn eerste Vuelta-zege, werd Roglic zelfs bijgehaald op het WK ITT. En die moesten bovendien geen verre verplaatsing maken, en afrekenen met een jetlag van 8 uur.
Als hij het alsnog zou waarmaken, zou dat voor mij zijn sterkste prestatie van het jaar zijn.

2
Gelei 16 september 2022 om 16:13

Kanttekening: op het mentale front is een WK (in jouw specialiteit dan nog) natuurlijk heel wat anders dan San Sebastian als verplicht nummertje na de Tour.

1
Panache 16 september 2022 om 16:25

Op een andere site worden de wattages in de loop van de Vuelta besproken en daar zie je dat de wattages van 6,5 per kilo zijn teruggevallen naar 6 per kilo vorige week zaterdag. Tuurlijk allemaal met hun eigen context, maar het lijkt wel iets te zeggen over de vermoeidheid die er in de Ronde van Spanje ingehakt heeft. Dat zou er op wijzen dat Evenepoel buiten het podium gaat vallen. Het is allemaal speculatie natuurlijk maar de verwachting een beetje managen kan geen kwaad. Iedere podiumplek zou een knappe prestatie zijn, ook derde. Brons zou je als Remco fan niet als een teleurstelling moeten zien.

1
Melkzuur 16 september 2022 om 16:45

Met brons zou ik zeker kunnen leven. Maar ik vrees ervoor. Ganna, Küng en Bissegger zijn perfect voorbereid, en vinden er een parcours dat ze perfect moeten aankunnen.

0
Roeleboelie 16 september 2022 om 16:23

Als ie nu nog topfit is hebben we echt met een fenomeen van doen. Hopelijk bestaat de menselijke maat nog zoals idd met een van Aert na de tour

-4
jooprioolpijp 16 september 2022 om 16:41

Hij is in elk geval niet bang voor de rol van favoriet c.q. om z’n kop boven het maaiveld uit te steken. Of dat slim verwachtingenmanagement is, is een ander verhaal. Als elders al geschreven zie ik hem ook niet per se in de top-3 landen.

0
samsys 16 september 2022 om 16:55

Dat is hij nooit geweest, en dat siert hem ook. Niets hoeft meer nu, zijn seizoen is nu al geslaagd. Er zijn er niet veel die beter doen.

0
Herwig Dergent 17 september 2022 om 03:43

De Vuelta ging hij ook niet winnen !
We zien zondag wel !

0
plattenband 16 september 2022 om 16:57

Als jong manneke van 22j mogen zeggen dat je in één seizoen LBL, CSS, Vuelta + 2 ritten en nog een paar andere deftige koersen wint, dan is dat al héééééél degelijk !

Kan mij voorstellen dat je vanuit die positie dan bijna schouderophalend naar dat WK kijkt en gewoon zegt, komt het erbij dan is dat een toef slagroom op de kersen op de taart. Komt het er niet meer bij dan heeft hij tenminste al een stukje Australie gezien en zal hij even schouderophalend terug naar huis gaan om over enkele maanden enkele prijzen in de wacht te slepen.

M.a.w. de stress zal ‘m waarschijnlijk al niet nekken

4
Cochise 16 september 2022 om 17:21

Hij ziet er echt nog compleet oververmoeid uit in die filmpjes van interviews. Benieuwd!

0
de adelaar 16 september 2022 om 17:36

Die gaat vlammen!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone