WK wielrennen 2022: Voorbeschouwing individuele tijdrit mannen

WK wielrennen 2022: Voorbeschouwing individuele tijdrit mannen

foto: Cor Vos

zondag 18 september 2022 om 07:10

Het WK wielrennen is elk jaar een van de hoogtepunten van het seizoen. Op zondag 18 september gaat in het Australische Wollongong het wereldkampioenschap van start met het WK tijdrijden. ’s Nachts is het aan de vrouwen, later in de ochtend zijn de mannen aan de beurt. Krijgen we een duel tussen Filippo Ganna en Remco Evenepoel om de regenboogtrui? WielerFlits blikt vooruit.

Historie

Het WK tijdrijden is toe aan zijn 29ste uitgave. Pas in 1994 werd voor het eerst een wereldkampioenschap op dit onderdeel verreden. Dat jaar werd de Brit Chris Boardman de eerste wereldkampioen in deze discipline. Jan Ullrich was in 2001 de eerste renner die een titel met succes verdedigde. Michael Rogers deed het daarna nog beter. De Australiër schreef het WK tijdrijden in de jaren 2003, 2004 en 2005 drie keer achter elkaar op zijn naam.

Fabian Cancellara in 2009 – foto: Cor Vos

Fabian Cancellara stootte Rogers van de tijdrittroon. De Zwitser behaalde in totaal vier gouden medailles, maar niet achter elkaar. In 2008 was Cancellara namelijk afwezig. Zijn grote concurrent werd daarna Tony Martin, die heerste in 2011, 2012 en 2013. Het jaar daarop moest Der Panzerwagen zijn meerdere erkennen in Sir Bradley Wiggins. Een 23-jarige Tom Dumoulin eindigde toen als derde. Voor Richmond waren de verwachtingen rondom Dumoulin hooggespannen, maar verrassend genoeg ging het goud toen naar Vasil Kiryienka.

In 2016 slaagde Tony Martin erin het record van Fabian Cancellara te evenaren. De Duitser verpulverde de concurrentie in Doha en verzekerde zich zo van zijn vierde wereldtitel. Bergen was uiteindelijk de plaats waar Tom Dumoulin in 2017 zijn langverwachte wereldtitel veroverde door Primož Roglič en Chris Froome voor te blijven. Hij was daarmee de eerste Nederlandse man die goud wist te winnen op het WK tijdrijden. De eerste Nederlander met een medaille was hij niet, dat was Stef Clement met brons in 2007.

Tom Dumoulin in 2017 – foto: Cor Vos

In 2018 begon Rohan Dennis aan een streak van twee wereldtitels, die hij behaalde in Innsbruck en Harrogate. Eerst was hij Tom Dumoulin en Victor Campenaerts de baas, een jaar later klopte hij Remco Evenepoel en Filippo Ganna. De Italiaan greep dan in 2020 de macht in tijdritland. Op het corona-WK in ‘zijn’ Imola was Ganna ruim sneller dan Wout van Aert en Stefan Küng.

Laatste tien winnaars WK tijdrijden
2021: flag-it Filippo Ganna
2020: flag-it Filippo Ganna
2019: flag-au Rohan Dennis
2018: flag-au Rohan Dennis
2017: flag-nl Tom Dumoulin
2016: flag-de Tony Martin
2015: flag-by Vasil Kiryienka
2014: flag-gb Bradley Wiggins
2013: flag-de Tony Martin
2012: flag-de Tony Martin


Vorig jaar

Alle ogen waren op het WK tijdrijden 2021 gericht op het duel Filippo Ganna-Wout van Aert. Een jaar eerder waren de twee al verwikkeld in een strijd in Imola en toen won de Italiaan met 26 seconden verschil. Aan Van Aert om in ‘zijn’ Vlaanderen voor de regenboogtrui te gaan op het 43,3 kilometer lange circuit naar Brugge.

De Belgische favoriet ging voortvarend van start. Aan het eerste tussenpunt na 13,8 kilometer klokte hij de snelste tijd en was hij zeven seconden sneller dan Ganna. De stoomwals uit Italië wist zijn inspanning echter goed in te delen en had zijn achterstand aan het tweede tussenpunt na 33,3 kilometer verkleind tot minder dan één seconde. Van Aert verloor dus terrein.

Ganna had het beste eindschot. In de laatste tien kilometer wist hij zes seconden uit te lopen op Van Aert en zo werd de tijdritspecialist voor het tweede jaar op rij wereldkampioen tegen de klok. Een tegenslag voor het wielergekke Vlaanderen, dat had gehoopt op een wereldtitel voor een Belg. Wel stonden er twee op het podium, want Remco Evenepoel greep brons op 44 seconden van Ganna. Hij hield de verrassende Kasper Asgreen twee seconden achter hem.

foto: Cor Vos

Uitslag WK tijdrijden 2021
flag-nr1 flag-it Filippo Ganna in 47m47s (in 54,370 km/h)
flag-nr2 flag-be Wout van Aert op 6s
flag-nr3 flag-be Remco Evenepoel op 44s
4. flag-dk Kasper Asgreen op 46s
5. flag-ch Stefan Küng op 1m07s
Wedstrijdverslag


Parcours

Een paar uur na de individuele tijdrit voor de vrouwen, is het de beurt aan de mannen op het WK tijdrijden. Zij rijden een parcours van 34,2 kilometer dat in principe bestaat uit twee dezelfde omlopen. Het parcours kent 312 hoogtemeters en is bovendien erg technisch met wel 23 bochten in een rondje van ruim 16 kilometer.

Gestart wordt op Market Street, in het centrum van de stad Wollongong. In de openingsfase golft het wegdek op en neer, maar echt een naam mag het niet hebben. Na zes kilometer doemt de eerste en enige serieuze heuvel op die in dit parcours ligt. De organisatie noemt het Mount Ousley, maar Dumfries Avenue is ook goed. Het is een klimmetje van 700 meter aan 6,7% waar de benen flink getest gaan worden. De top ligt na 7,1 kilometer koers, op 53 meter boven zeeniveau.

Mount Ousley mag het kleine broertje genoemd worden van Mount Pleasant. Die kuitenbijter (1,1 km aan 7,7%) is de scherprechter van het stadscircuit tijdens de wegrit, maar die wordt in de tijdrit dus gemeden. Na Mount Ousley trekken de renners weer naar de kust. Eerst wacht een technische zone, met onder meer een lange doordraaiende bocht om over de snelweg te komen, waarna het deel voor de erkende hardrijders aanbreekt.

Parcours WK wielrennen 2022 in Wollongong Australie WK tijdrijden elite mannen

Over lange, brede wegen trekken de renners langs de kust, al zien ze weinig van de zee die aan hun linkerhand ligt. Ter hoogte van Stuart Park, ruim een kilometer voor de finish, ligt nog een korte technische passage. Vervolgens denderen de renners langs North Wollongong Beach voorbij de boog van de slotkilometer, waarin nog een serieuze bocht ligt. Dat is de rotonde ter hoogte van Flagstaff Point Lighthouse, de vuurtoren op een van de mooiste uitkijkpunten van de zuidoostkust van Australië.

Daarna is het nog enkelen honderden meters naar de finish, die gelegen is op Marine Drive. De renners hebben dan 16,8 kilometer erop zitten. Is het dan klaar? Nee, want na twee rechtse bochten draaien de renners weer het parcours op ter hoogte van de start op Market Street en volgt deze ronde opnieuw. Na 34,2 kilometer ligt de daadwerkelijke finish.

Zondag 18 september, WK tijdrijden mannen: Wollongong – Wollongong (34,2 km)
Start: flag-au 13.40 uur / flag-nl flag-be 05.40 uur
Finish: flag-au rond 17.00 uur / flag-nl flag-be rond 09.00 uur


Favorieten

Wie er niet is, hoef je ook niet te verslaan. We hoeven daarom geen weerspiegelingen en verwachtingen uit te spreken over Wout van Aert, Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis (opvallend genoeg allemaal renners van Jumbo-Visma), Geraint Thomas en Kasper Asgreen. Zij zijn er omwille van welke reden dan ook niet bij. Zo kiest Van Aert, de winnaar van het zilver in 2020 en 2021, ervoor om zich volledig te focussen op de wegwedstrijd van zondag 25 september.

Filippo Ganna – foto: Cor Vos

De wereldkampioen van de laatste twee seizoenen is er wel bij. Filippo Ganna mag automatisch tot de grote favorieten gerekend worden. De Italiaan reed dit seizoen tien tijdritten en won er daarvan vijf. Dat Ganna tijdens de Tour de France twee keer niet won, zat hem niet lekker. De topvorm leek te ontbreken en zijn geplande poging om het werelduurrecord aan te vallen werd geschrapt. Op het EK in München werd hij derde achter zijn Zwitserse concurrenten, maar in de Deutschland Tour herpakte hij zich met winst in de proloog. Naar de precieze vorm van Ganna is het gissen. Wat we wel van de INEOS Grenadiers-renner weten, is dat hij zich minutieus kan voorbereiden op een kampioenschap. Hij kan in Wollongong zomaar zijn topniveau aantikken.

Het is de vraag of dat genoeg gaat zijn om Remco Evenepoel te verslaan. De Belg is nog maar 22 jaar, maar hij leeft sinds vorige week op een rode wolk als eindwinnaar van de Vuelta a España. Hij stond al twee keer op het podium van het WK tijdrijden (zilver in 2019, brons in 2021) en hoopt op dit WK te profiteren van zijn topvorm uit Spanje. Er zijn genoeg pluspunten om Evenepoel als topfavoriet op te schrijven. Het parcours ligt hem als gegoten en een van zijn bijnamen is niet voor niets de Aerokogel van Schepdaal. Op de vlakke stukken kan hij maximale wattages trappen en heeft hij met zijn aero-houding voordeel ten opzichte van veel concurrenten. Maar hoe heeft hij de reis en de jetlag verteerd? En lukt het om zijn topvorm nog een week door te trekken?

Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Waar twee honden vechten om een been, gaat een Zwitser ermee heen. Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren in Wollongong. Stefan Küng en Stefan Bissegger zijn de grote uitdagers van Ganna en Evenepoel op dit WK tijdrijden. Op het voorbije Europees kampioenschap draaide het uit op een secondenspel tussen de twee landgenoten. Bissegger was een seconde sneller en snoepte zo de EK-titel af van Küng. Sindsdien wist King Küng nog een tijdrit en het eindklassement in de Tour Poitou-Charentes te winnen, terwijl Bissegger slechts twee eendagskoersen reed. Reken maar dat beide specialisten zich optimaal zullen voorbereiden op dit WK, want wellicht is dit jaar dé kans om de regenboogtrui te pakken.

Dan komen we bij een groep outsiders, die op een goede dag kans maken op een medaille op dit wereldkampioenschap. Te beginnen met Tadej Pogačar, die na zijn nederlaag in de Tour de France even rust pakte, om in de GP de Montréal uit te pakken met een imponerende overwinning. De Sloveen gaf na afloop aan zich specifiek op deze najaarsperiode voorbereid te hebben, met oog op het WK en koersen als de Ronde van Lombardije. Voor de wegwedstrijd van het WK is hij een van de topfavorieten, maar voor de tijdrit niet. Op een goede dag kan hij zich meten met de toppers, maar allicht is dit parcours in Wollongong niet lastig genoeg voor Pogačar.

Stefan Küng – foto: Cor Vos

Ethan Hayter is de Britse troef. Kan hij, een dag voor de uitvaart van Queen Elizabeth, ervoor zorgen dat het vernieuwde ‘God Save The King’ gespeeld gaat worden? Het zou een verrassing zijn als het Hayter lukt, maar zijn prestaties tonen aan dat hij een gevaarlijke outsider is voor een medaille. In alle tijdritten die hij dit jaar reed, eindigde hij bij de eerste zes, en daarbij rekenen we de klimtijdrit in de Ronde van Zwitserland (29ste) niet mee. Vooral zijn derde plaats in het Critérium du Dauphiné, waar hij op een 31 kilometer lang parcours binnen 17 seconden van Ganna en Van Aert eindigde, maakte indruk. De Britse tijdritkampioen kon in de Vuelta zich nog eens testen, maar viel de ochtend voor de individuele tijdrit naar Alicante uit na een positieve coronatest.

Te midden van het feestgedruis rond Remco Evenepoel stond ook Rémi Cavagna. De Fransman heeft in de Vuelta a España drie weken lang beulswerk geleverd in dienst van zijn kopman. Eigenlijk heeft hij al die weken kunnen trainen voor dit WK tijdrijden, want vaak genoeg was Cavagna de Tim De Clercq van dienst om de hele dag op kop te beuken. Aan de andere kant kan dat bij de TGV van Clermont-Ferrand ook voor vermoeidheid hebben gezorgd. Met zijn vorm zat het overigens wel snor in de Vuelta, want in de tijdrit mocht hij zijn kans gaan en wist hij knap derde te worden op een minuut achterstand van winnaar Evenepoel.

Stefan Bissegger – foto: Cor Vos

De Nederlandse hoop is gevestigd op Bauke Mollema. Aanvankelijk zou Tom Dumoulin zijn laatste kunststukje opvoeren op dit WK, maar hij is ondertussen al gestopt met wielrennen. Daarom zijn alle ogen nu gericht op Mollema, die zich deze zomer kroonde tot Nederlands kampioen tegen de klok. Dat kwam overigens niet uit de lucht vallen, want hij werd al vierde in de Ster van Bessèges, vierde in de Giro-tijdrit in Verona, negende in de Tour-tijdrit van Kopenhagen en zesde in de chrono naar Rocamadour. Afgelopen maand wist Mollema in het rood-wit-blauw nog tweede te worden in de proloog van de Deutschland Tour, kort achter Ganna. De Groninger is al even in Australië en zal mikken op een mooie ereplaats. En wellicht een verrassende medaille?

Idealiter had bondscoach Sven Vanthourenhout van België de beschikking gehad over Remco Evenepoel en Wout van Aert, maar die laatste heeft zich dus afgemeld. Dat biedt kansen voor Yves Lampaert. Op 31-jarige leeftijd wist hij afgelopen zomer te stunten door de openingstijdrit van de Tour de France te winnen in Kopenhagen, met als logisch gevolg de eerste gele trui. Vlak daarvoor was Lampi nog tweede geworden op het BK tijdrijden, op duidelijke afstand van Evenepoel. Via de Deutschland Tour (vijfde in de proloog) en de GP de Fourmies (zesde) heeft Lampaert zich voorbereid op dit WK, waar hij ook de wegwedstrijd zal betwisten.

Italië mag drie renners sturen. Filippo Ganna heeft als uittredend wereldkampioen automatisch een startplek en daarnaast mocht bondscoach Daniele Bennati nog twee renners selecteren. Dat zijn Matteo Sobrero en Edoardo Affini geworden. Sobrero werd in 2021 verrassend Italiaans kampioen tijdrijden en bevestigde die status dit jaar in de Giro. Hij eindigde als vierde in Boedapest en won de afsluitende tijdrit in Verona namens BikeExchange-Jayco. Affini heeft dit jaar alleen op het nationaal kampioenschap top-10 gereden in een individuele tijdrit. Met Jumbo-Visma won hij afgelopen Vuelta wel de ploegentijdrit in Utrecht, waarna hij drie dagen later ook nog de rode trui een dag mocht dragen. De tijdrit in Alicante miste Affini omdat hij ziek moest opgeven.

Bauke Mollema – foto: Cor Vos

Dan is er nog een groep renners die op een goede dag mag hopen op een top-10-klassering. Luke Plapp gaat namens Australië zijn debuut maken op het WK tijdrijden bij de elites. Vorig jaar werd hij nog tweede bij de beloften, achter de Deen Johan Price-Pejtersen, en in januari werd hij Australisch tijdritkampioen. Zijn INEOS-ploeggenoot Magnus Sheffield is de afgevaardigde namens de Verenigde Staten. Hij won onlangs nog de tijdrit in de Ronde van Denemarken en kent een uitstekend debuutseizoen in de WorldTour, met onder meer winst in de Brabantse Pijl.

Portugal stuurt João Almeida en Ivo Oliveira, maar in dit startveld hoeven we van hen geen wonderen te verwachten. Datzelfde geldt voor de Noren Andreas Leknessund en Tobias Foss. Denemarken komt met Magnus Cort en Mikkel Bjerg op de proppen. Zij zijn outsiders voor een ereplaats. Bjerg was bij de beloften drie (!) keer wereldkampioen tijdrijden, maar bij de elites wil het al twee jaar op rij niet lukken. Tot slot delen we nog de naam van Daan Hoole. De 23-jarige Nederlander krijgt de kans om zich te tonen nadat hij brons won op het NK tijdrijden, achter Mollema en Dumoulin, en zilver veroverde op het NK op de weg.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Filippo Ganna
*** Remco Evenepoel, Stefan Küng
** Stefan Bissegger, Tadej Pogačar, Ethan Hayter
* Rémi Cavagna, Bauke Mollema, Yves Lampaert, Matteo Sobrero

Website organisatie
Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

De weersverwachting is duidelijk met vrij veel zon en slechts een hele kleine neerslagkans, laat Weeronline ons weten. De mannen hebben te maken met temperaturen rond de 20 graden. Het meest opvallende is de wind: er waait een meest matige, doorstaande westenwind. Windkracht 4. In open stukken kan het gemakkelijk vrij krachtig waaien, windkracht 5. De wind kan hinderlijk zijn, maar is wel zo goed als gelijk voor iedereen.

Wil je de vrouwen zien, dan is het nachtwerk. De tijdrit bij de mannen wordt in onze vroege ochtend verreden. De NOS (NPO1) en Eurosport 1 zijn er vanaf de eerste renner live bij, rond 05.30 uur. Sporza (Eén) komt vanaf 07.00 uur met live-beelden.


Dit artikel delen:

99 Reacties

Fast Freddy 16 september 2022 om 09:26

Mager startveld. Lullige afstand.
Als dit de toekomst is met een unisex afstand gaat dit ten koste van de echte specialisten. 60km tijdrit in de Tour is wat overdreven, maar één keer per jaar die 45-50km knallen lijkt me toch wel op z'n plaats.

9
GerminalJerre 16 september 2022 om 09:45

Fast Freddy lult maar wat uit zijn nek geloof ik. Mager startveld, laat mij niet lachen man.

-9
SoloSlim 16 september 2022 om 10:24

Startveld is ok, maar 34km is idd niet zoveel.
Langs de andere kant mag er wel wat afwisseling inzitten .. Laat ze maar eens alterneren tussen Vlak/heuvels/bergen en kort/midden/lang

1
Fast Freddy 16 september 2022 om 10:38

@Gerrie, stemmingmakerij en nog lompe praat ook? Droeftoeter.
Zonder Dennis, WVA, Roglic, Asgreen en Affini ontbreken 5 renners uit de top 10, waarvan 3 kandidaten voor goud. Niet perse dit weekend, maar wel met de intrinsieke (en bewezen) kwaliteiten.

8
Mooie Sjors 16 september 2022 om 10:40

Bij de wegrit “ontbreekt” er ook wel wat mooi volk.

0
Mystery Rider 16 september 2022 om 13:18

Het startveld in Vuelta was ook mager – Remco won.
Mager startveld in WK tijdrit – misschien iets voor Remco.
Ook een vrij mager startveld in de wegwedstrijd na al die afzeggingen – dus mooie kans voor Wout of Matthieu om eindelijk Wereldkampioen te worden.

Zo we kunnen alle winnaars van deze wedstrijden aanzien als winnaars in een mager startveld !

Echt wel jammer Fast Freddy – WINNEN is WINNEN – wie NIET aan de start staat, kan ook niet winnen!

-2
Fast Freddy 16 september 2022 om 14:47

MR, helemaal gelijk, als niet start kun je niet winnen en een trui is een trui. Maar waarom je hier je Remcosaus overheen moet spuiten is mij een raadsel.
Mijn punt is dat het geen duel wordt tussen alle sterkste tijdrijders van het moment en het voor mij niet wekkerwaardig is.
Veel plezier met kijken nog.

0
Mwielerfan 16 september 2022 om 16:38

Wk in het najaar, er ontbreken elk jaar wel wat toppers

0
Goturead 17 september 2022 om 12:18

Idd vrij mager deelnemersveld

0
meqadon 17 september 2022 om 12:28

Tja.. roglic moest dan maar geen kamikaze aanval doen op fred wright, van aert heeft beslist enkel de wegrit te rijden en afwezigen hebben altijd ongelijk, rohan dennis haalt al jaren niet de topvorm en tom dumoulin is weer zn triestige zelve.
Volgens mij had de winnaar anders ook tussen de huidige deelnemers gezeten.

-10
Marik 16 september 2022 om 09:15

Ik ga toch voor Ganna, die heeft zich ideaal kunnen voorbereiden.
Het zou me heel erg verbazen als REV hier de winst pakt, maar ja REV heeft me de afgelopen maand wel meer verbaasd.

7
Baroudeur Baroudeur 17 september 2022 om 09:38

Hier is onze Marik!! Zeg anders dat Remco maximaal top 5 zal rijden dan kennen we het resultaat al! Wijze woorden van de kenner bij uitstek…

-8
Marik 17 september 2022 om 12:04

Eeeh wat is precies het (emotionele) probleem?

1
meqadon 17 september 2022 om 12:11

Idd Marik. Ganna heeft zich perfect kunnen aclimatiseren en voorbereiden en heeft ook aangekondigd de werelduurrecordpoging te doen begin oktober. Dat gaat hij enkel doen als hij in topvorm is en veel trainingen heeft gedaan op de tijdritfiets. Zou me verbazen als hij hier niet wint. Zeker als hij verliest van een type als pogacar of evenepoel, die zich hier niet specifiek op voorbereid hebben. Dat zou een beetje afgang zijn.

-1
Baroudeur Baroudeur 17 september 2022 om 14:04

Wie kwam hier vertellen dat Evenepoel mocht blij zijn met een top 5 in de Vuelta?

-6
Marik 17 september 2022 om 14:59

Dat was ik, en zoals ik eerder ook aangaf, daar ben ik direct na de Vuelta keurig op teruggekomen. Ik hoop van harte dat je deze ergernis een beetje kunt verwerken. Het zou toch zonde zijn als dit in je lijf zou gaan zitten. #sterkte.

0
Baroudeur Baroudeur 17 september 2022 om 15:40

Ik erger me af en toe idd wel eens aan je posts, daar heb je gelijk in…

1
Marik 17 september 2022 om 21:05

Ik gloei van trots dat ik zo nu en dan verantwoordelijk ben voor jouw ergernis.

1
Lalsacien 17 september 2022 om 22:05

@Baroudeur Marik heeft regelmatig een afwijkende mening, net zoals die van jou maar hij heeft ruiterlijk toegegeven dat hij fout zat. Dat kun je bij jou niet zeggen. Je bent meestal heel snel weg als je fout zit.
Wat is er nou erger?

3
Verschrikkelijk 15 september 2022 om 20:41

4j na Innsbruck, Remco weer klaar voor de dubbel…?

2
thenewGOAT 16 september 2022 om 13:27

Mocht dat waar zijn dan doet hij iets wat in 50j niet meer gezien is. 2 wereldtitels halen én een grote ronde winnen én een monument winnen én een klassieker winnen in 1 en hetzelfde seizoen.

1
Lalsacien 16 september 2022 om 13:54

@ThenewGoat 50 jaar? Hoe oud ben je eigenlijk? Het WK tijdrijden wordt pas gehouden sinds 1994. Enkel in ploegverband was dat heel kort mogelijk. Get your facts straight voordat je wat roept.

1
Romāns Vainšteins 16 september 2022 om 14:04

Dat maakt de nieuwe geit’s uitbarsting alleen maar hijgeriger: da’s p*tverd*rie nog n**it! gepresteerd!!!!!!!!!

-5
thenewGOAT 17 september 2022 om 15:48

Zelfs met 1 wereldtitel en al de rest wat Remco dit seizoen gewonnen heeft moet je 50 jaar terug in de tijd om iemand te vinden die hetzelfde presteert in 1 enkel seizoen. Noem me eens 1 renner waarmee je het tegendeel kan aantonen? Oeps, inderdaad, nu heb jij jouw facts straight, nietwaar?

1
Lalsacien 17 september 2022 om 20:44

@ThenewGoat ik heb niet lang gezocht enkel bij één naam. 42 jaar geleden. Bernard Hinault 1980.
Dus mocht Evenepoel het lukken dan is hij in goed gezelschap. Je bent in ieder geval verblind door je adoratie voor Remco Evenepoel want al het andere interesseert je blijkbaar niet. Zo kom je bij mij over. Dat is enkel mijn conclusie van een afstandje.

-1
thenewGOAT 17 september 2022 om 21:15

@lalsacien…Close but no cigar. Hinault wint in ’80 de Giro, LBL en het wereldkampioenschap. Maar welke klassieker won hij nog naast dat monument…? Op PCS is daarvan alvast niks terug te vinden…

1
thenewGOAT 17 september 2022 om 21:19

@lalsacien bis. En hoezo ‘al de rest interesseert mij niet vanwege mijn blinde adoratie voor EVP” Hoe kom je daarbij? Ik antwoord gewoon op de stelling van “verschrikkelijke ‘ en ik zeg…komt ie…”MOCHT” het zo zijn dat hij….enz…mocht dus. Blijkbaar is die nuance u ontgaan.

1
Lalsacien 17 september 2022 om 22:00

@ThenewGoat wat betreft de Classica San Sebastian heb je gelijk. Dat wel voor mij de minste van allen. Als tegenhanger kun je spreken van een klassieke rittenkoers. Le tour de Romandie uit 1947. De Drôme Classic zou je wat dat betreft ook een klassieker kunnen noemen. What’s in the name. Trouwens in vele berichten die je plaatst is de nuance jou vreemd. Zo kom je op mij over. En de blinde adoratie mening wordt gevoed doordat je vrijwel alleen berichten plaatst bij Evenepoel of zijn directe tegenstanders.

0
thenewGOAT 17 september 2022 om 22:21

@lalsacien. Tuurlijk heb ik gelijk. Fijn dat je dat ook toegeeft, al is het downplayen van San Sebastian nu ook weer niet nodig. Daarmee ga je niet een ietsiepietsie af doen van dat gelijk :-) Maar soit, we zitten hier natuurlijk niet om ons gelijk te halen, we zitten hier allemaal omdat we zo graag over de mooiste sport ter wereld lullen, nietwaar? Jij hebt trouwens ook gelijk dat ik in de meeste gevallen reageer als het EVP aangaat. Ik ga niet ontkennen dat ik het heel erg heb voor het onwaarschijnlijke talent van die jongen, en al zeker voor de bijna steeds bijzonder attractieve manier waarop hij koerst. Dat klopt helemaal, maar om dat blinde adoratie te noemen? Beetje vreemd lijkt mij dat. Maar goed, bij sommigen wekt EVP enkel (kies zelf maar) wrevel, afgunst, misprijzen op, en dat geldt blijkbaar ook voor bepaalde comments die over hem geschreven worden. Fine by me. Je moet gewoon weten dat die comments die jij schijnbaar verwart met blinde adoratie er enkel komen omdat ik als giga wielerfan heel erg onder de indruk ben van de prestaties die hij levert. De dag dat Koen Bouwman of wie dan ook gelijkaardige prestaties uit de benen schudden ga ik ook op de banken staan, wees gerust.

0
Ikweethetniethoor 17 september 2022 om 23:27

Als je het maar abstract genoeg maakt, klinkt het inderdaad heel bijzonder. Maar deze Vuelta met deze tegenstand, kom op zeg. Zelf als hij WK wordt was 2021 van Pogacar indrukwekkender. Alleen al omdat het de tour was. En de rest. Trouwens, dan zou 2022 van Pogacar (als die geen WK wordt) óók indrukwekkender zijn. En ik ben niet eens fan.

0
martini151 17 september 2022 om 23:45

Geit, overdrijf niet zo. 2 monumenten , Tirreno en de Tour (Pogacar 2020). Vuelta, Olympisch kampioen, 5 etappes in grote rondes, 2 klassiekers , Baskenland (Roglic 2021). Het is mar net met welke bril je kijkt.

0
VDB44 18 september 2022 om 00:38

@ikweethetniethoor: je hebt je nickname in ieder geval al mee, je kan alles proberen downplayen, maar ik kan me geen enkele zege in Luik herinneren waarin iemand solo op La Redoute ging met nog km’s windop te gaan. Haters gonna hate, er zijn dit jaar veel uitzonderlijke prestaties bijeen gefietst, maar puur op resultaat kan je niet om Evenepoel heen als renner van 2022.

1
Asje Menou 18 september 2022 om 00:59

Stephen Roche mensen. Giro, Tour en wereldkampioen in 1987.

0
Seppie 16 september 2022 om 13:29

Het WK komt eraan en dus zijn de irritante pop-ups weer terug. Reclame is prima maar pop-ups haat ik, even een weekje ergens anders wielernieuws lezen.

2
Dikke Vrouw 15 september 2022 om 19:43

Remco remi tadej voor mn top 3

1
Panache 15 september 2022 om 21:58

Edit redactie: Bedankt voor de melding, dit is een bug in ons systeem. Evenepoel heeft inderdaad 3 sterren en Pogačar 2 sterren.

1
Wheely 15 september 2022 om 23:35

Eigenaardig om hem te vergeten, ik meen ook dat WF voorheen een vast stramien aanhield in sterrenverdelingen
**** 1 renner
*** 2 renners
** 3 renners
* 4 renners
Dan vermoed ik dus dat Remco drie sterren had gekregen en missen we ook nog een renner die twee sterren verdient; Pogacar.

-1
Limal 16 september 2022 om 07:32

Ik ben vrij zeker dat, toen ik gisterenavond keek, Evenepoel wel degelijk sterren had (ik denk drie, en misschien Pogacar dan twee?). Klein edit-foutje waarschijnlijk…

Edit: het WF-systeem heeft het dus niet zo voor Evenepoel en Pogacar? :-) (gebeurde onlangs ook al eens met 4-sterrenman Van Aert)

1
Wheely 16 september 2022 om 10:23

Ah ik zie dat we de oude vertrouwde sterretjes weer terug hebben, top!

0
Marik 16 september 2022 om 10:45

Over wishful thinking gesproken, Mollema is mijn dark horse.

1
Krist The Vanma 16 september 2022 om 10:49

Haha ja, niet moeilijk hé, Marik…
Dan is het mijne Lampaert.

-1
joowii 17 september 2022 om 16:04

Gebeurt niet vaak toch, dat een TT op een WK op een omloop is? Zal dat geen gekke taferelen opleveren met (te) veel volk op de baan op hetzelfde moment?

Misschien dat ik het mis heb en het eigenlijk doodnormaal is, kan ook natuurlijk.

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 17 september 2022 om 16:28

Ja, is doodnormaal.

-1
Limal 17 september 2022 om 19:54

Inderdaad vrij normaal. Om ‘filevorming’ te voorkomen wordt er in zulke gevallen in waves gestart.

0
Maillot à Pois 17 september 2022 om 19:59

Om die gekke taferelen te vermijden starten ze in 4 waves, met telkens veel tijd ertussen.

Starttijden hier: https://cyclinguptodate.com/cycling/start-times-world-championships-mens-elite-time-trial-2022

-1
Angelo Pauwels 15 september 2022 om 19:46

Remco is er klaar voor, hopelijk heeft Ganna niet te veel stress na het zien van de tijdrit in Spanje.

0
jooprioolpijp 15 september 2022 om 20:45

Omdat dit kennelijk een bespreking van de kansen van Evenepoel is, ook maar mijn 5 cent: nee, de winnaar van de vorige wedstrijd is niet automatisch de grote favoriet voor de volgende. Vermoeidheid, decompressie, etc. Het zou me verbazen als REV top-3 rijdt, en dat zou geen schande zijn. Voor mij is Ganna de te kloppen man.

0

Het. zou mij zeer verbazen als hij geen top drie rijdt, Hij heeft ook net voldoende tijd gehad om aan het tijdverschil te wennen. Denk wel dat Ganna op een technisch parcours iets in het voordeel is, maar ook daar heeft REV het tegenwoordig best goed voor elkaar.

1
Cochise 16 september 2022 om 02:00

Op een dag of 5 wen je niet aan het tijdsverschil. Wie er echt mee bezig was heeft ook al een tijd z’n bioritme thuis aangepast en z’n trainingen tussen 6 en 10u ’s ochtends ingepland. Dat terwijl Remco de Vuelta aan het winnen was.

0
Dikke Kater 15 september 2022 om 23:12

Het lijkt op de foto of van Aert een flinke pruik op heeft.

0
Limal 16 september 2022 om 08:06

Over tijdrijden gesproken, de Giro begint zo wel héél verleidelijk te klinken voor REV en Roglic: https://sporza.be/nl/2022/09/15/een-invitatie-voor-remco-evenepoel-en-de-slovenen-op-naar-3-tijdritten-in-de-giro~1663267182368/
(Pogacar zal wel niet te verleiden zijn – die wil vast het Geel terugnemen)

0
Maillot à Pois 16 september 2022 om 08:32

Een klimtijdrit, altijd leuk!
(hoe zou het zijn met Foliforov?)

0
Romāns Vainšteins 16 september 2022 om 09:08

Ik heb nog steeds de bidon van Foliforov, gevangen bij een passage van de giro 2016.
Die neem ik standaard mee naar de Ardennen voor moeilijke momenten.

-1
Limal 16 september 2022 om 09:08

(samen met Firsanov nog aan het nagenieten van die wonderlijke periode?)

0
vincenzo 16 september 2022 om 13:05

Heb je die bidon van Foliforov ook open gemaakt?

1
Marlin 16 september 2022 om 10:35

Is inderdaad een WK-tijdrit onwaardig. Veel te kort en niet selectief. Deze korte afstand was alleen te verantwoorden indien er een tweetal stevige klimmen van anderhalf tot twee km in voorzien waren.

0
Krist The Vanma 16 september 2022 om 10:41

Ganna toch de grote favoriet voor mij.
Als REV een medaille haalt, hoed af.

Stel dat REV wint, dan denk ik dat we stilletjes aan mogen beginnen spreken over een renner die de komende jaren wel eens tot één van de grootste renners aller tijden zou kunnen uitgroeien…

Maar goed, dat is dus ook wel een beetje wishful thinking natuurlijk, ja, zo ben ik ook wel ;-)

0
Goturead 17 september 2022 om 12:20

Remco is gewoon topfavoriet hoor. Geen medaille halen zal een flinke domper zijn

1
djerkson 16 september 2022 om 11:29

Ik ga voor Pogacar, de beste kerel kan op elk terrein uit de voeten. Het zou ons niet meer mogen verbazen.

0
Klein Verzet 16 september 2022 om 12:40

Zouden ze op een gewone koersfiets dit parcours moeten afraffelen dan had ik Mollema naast Ganna gezet. Nu wordt het meer een CdA-feestje; je weet wel ’n strijd tussen windtunnel-fetisjisten. Oke, Bauke is daar ook niet vies van, dus ik zet ‘m er toch gewoon naast.

0
Alexander Vandegroenevallei 16 september 2022 om 21:10

Alsof CDA niet telt op een niet-tijdritfiets ? Evenepoel lijkt me dan nog méér kandidaat…

0
vincenzo 16 september 2022 om 13:05

Is ‘doorstaande’ wind Vlaams of zo?

0
Maillot à Pois 16 september 2022 om 14:13

Nee, ik ken het woord ook niet. En na even googelen begrijp ik nog altijd niet echt wat het betekent, maar ik zie wel dat het op zowel Vlaamse als Nederlandse weersites gebruikt wordt.
Dus niet élk woord dat je niet kent op deze site is Vlaams ;-)
Limal is geloof ik een windkenner, misschien kan die ons van een deskundige uitleg voorzien?

0
Wheely 17 september 2022 om 09:39

Rijdt Rien Schuurhuis de tijdrit?

0
AdZ 17 september 2022 om 10:24

Ja ik zag m vanmorgen bij First Cycling op de lijst staan. Maar nu niet meer, of kijk ik eroverheen? Hij zou voor Het Vaticaan rijden…

0
Wheely 17 september 2022 om 10:54

Ja wel bijzonder he, Vaticaanstad. Op hoop van zegen naar de wegrit dan maar. Misschien stiekem een extra knecht voor NL.

0
Gibo 17 september 2022 om 10:21

Zijn de starttijden al gekend?

0
Marcel de Gendt 17 september 2022 om 10:35

Ganna voor Bissegger en Kung. Al hoop ik ergens dat Kung of Bissegger voor een daverende verrassing zorgen. En ik vlak Hayter niet uit.

Evenepoel die vermoeid en gedecompresseerd uit de Vuelta komt? Het zou me verbazen, maar aan de andere kant eigenlijk ook weer niet. Rare patriot.

0
Wieler-Joke 17 september 2022 om 13:48

Ganna kan het wel eens moeilijk krijgen als er wat hoogtemeters zijn. Ook oppassen voor Pogacar als die zijn dagje heeft op dit omloopje…

0
Klein Verzet 17 september 2022 om 14:07

Zojuist heeft Thijs Zonneveld zijn bevindingen over de verschillende WK-parcoursen op twitter gedeeld. De tijdrit heeft nogal wat bochten en venijnige hellingen; een speeltuin voor intervalspecialisten. Dus nogmaals en met nog meer vertrouwen zet ik Mollema naast Ganna.

0
Mooie Sjors 17 september 2022 om 15:27

Dezelfde Mollema die in zijn carrière 2 tijdritten won, m.n. het Nederlands kampioenschap en een tijdrit in de Tour of Alberta, gaat hier wereldkampioen worden? Frons. :D

-2
thenewGOAT 17 september 2022 om 19:41

Je moet dringend een beetje minderen met die paddo’s klein verzet…trop is teveel jongen :-)

0
girardengo 17 september 2022 om 14:29

Een bijkomende vraag is welke rol eksters in dit verhaal gaan spelen;-)

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 17 september 2022 om 16:28

Of geïncarneerde schildpadden?

0
girardengo 17 september 2022 om 23:58

Evenepoel werd gevolgd door een ekster.

0
thenewGOAT 17 september 2022 om 19:58

Net even de wind gaan checken op wheaterzone,com.au en als het klopt wat daar staat zouden we mss toch wel voor een aardig verrassend resultaat kunnen gaan. De wind zal volgens hen voor de eerste starters aan ‘slechts’ windkracht 3 blazen, terwijl dat voor de grote jongens oploopt naar windkracht 5. Nu denk ik niet dat die Maltese renner als eerste starter daardoor gaat verrassen, maar 20 minuten na hem starten Affini en Plapp al…. interessant lijkt me

0
Albeijing Feeniks 17 september 2022 om 20:27

@thenewGOAT
En denk je dat dit in het voordeel van Evenepoel is?

-1
thenewGOAT 17 september 2022 om 22:05

Als er idd windkracht 5 staat dan is EVP uiteraard in het voordeel tov pakweg Ganna. Lijkt me vrij logisch gezien zijn veel kleinere gestalte en uitmuntende cx-waarde. Maar als het ook klopt dat de eerste wave windkracht 3 te verwerken krijgt, dan zouden Plapp en Affini wel eens bijzonder hoog kunnen eindigen. 2 Beaufort minder moeten overwinnen is niet niks uiteraard. En Plapp en Affini zijn allesbehalve pannenkoeken tegen de klok.

1
Goturead 15 september 2022 om 20:31

Makkie voor Remco!! Ideale afstand voor hem !!!

-1
SoloSlim 16 september 2022 om 10:11

Ganna reed Evenepoel vorig jaar wel op 45 seconden.. Waarom zou het dit jaar anders zijn?
Het klimmetje is heel kort dus zal daar zal hij het verschil niet toefietsen, enkel de conditie van Ganna is een compleet vraagteken, maar dat is bij REv ook na een zware Vuelta.

0
Mooie Sjors 16 september 2022 om 10:16

Dit moet toch een beetje de seizoensreddert worden voor Ganna, die zal nog wel eens alles op alles gezet hebben voor dit WK.

1
Gebruikersnaam 17 september 2022 om 20:25
Quote:
Ganna reed Evenepoel vorig jaar wel op 45 seconden.. Waarom zou het dit jaar anders zijn?

Omdat het een jaar geleden is? Omdat het een ander parcours is? Omdat het andere omstandigheden zijn? Omdat ze kwalitatief allebei een ander seizoen dan 2021 hebben?

2
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone