Remco Evenepoel trekt naar Ronde van Catalonië na afgelasting Tirreno

vrijdag 6 maart 2020 om 14:03
Remco Evenepoel trekt naar Ronde van Catalonië na afgelasting Tirreno

foto: Cor Vos (archief)

Nu koersorganisator RCS Sport heeft besloten om Tirreno-Adriatico uit te stellen, is het de vraag wat Remco Evenepoel gaat doen in aanloop naar de Giro d’Italia. De Belg had zijn vizier gericht op de Italiaanse rittenkoers, maar La Dernière Heure meldt dat Evenepoel nu zal meedoen aan de Ronde van Catalonië. 

De renner van Deceuninck-Quick-Step is uitstekend aan het seizoen begonnen, geïllustreerd door zijn eindzeges in de Vuelta a San Juan en de Volta ao Algarve. Na de Portugese rittenkoers liet Evenepoel weten dat zijn volgende doel Tirreno-Adriatico is. “Ook dat is een doel op zich”, stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken.

De Belgische ronderenner moet nu echter switchen aangezien RCS Sport heeft besloten om de komende Italiaanse wedstrijden, waaronder Tirreno-Adriatico, uit te stellen in verband met het coronavirus. Deceuninck-Quick-Step, de werkgever van Evenepoel, wil het toptalent nu selecteren voor de Ronde van Catalonië.

Ploegleider Peeters: “Een mooi alternatief”
De Volta Ciclista a Catalunya, zoals de koers officieel heet, begint op maandag 23 maart en eindigt zes dagen later op een zondag. “Het is een mooi alternatief voor Tirreno-Adriatico”, zo bevestigde ploegleider Wilfried Peeters aan Het Laatste Nieuws. De Spaanse ronde kent twee aankomsten bergop en een individuele tijdrit.

Evenepoel vertoeft momenteel aan de Costa Blanca voor een korte trainingsstage. Komende zondag zou hij samen met zijn trainer de lange tijdrit in de Giro d’Italia verkennen, maar het is onduidelijk of de afgelasting van Tirreno-Adriatico roet in het eten gooit.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Koersmaniak 6 maart 2020 om 14:13

Catalonië opnemen in zijn programma werd al een tijdje achter de hand gehouden.
Ik vermoed aansluitend op hoogtestage, geen Brabantse Pijl rijden en terug in koers komen voor de Waalse Pijl en Luik.

tvm 6 maart 2020 om 14:15

Mooi, al de rest zal dus voor plek 2 strijden aldaar.

Rhohan 6 maart 2020 om 14:24

Ik zou top 10 voor hem al knap vinden. Froome, Dumoulin, Kruijswijk, Quintana, Maijka, Schachmann, Valverde, Soler, Pinot, Yates en Porte.

Hollow Knight 6 maart 2020 om 14:38

Hahahahahaha Rhohan.

Froome en Dumoulin zitten al een hele tijd in de lappenmand en ben je nu serieus met Kruijswijck? Die kan nog geen 2.2 koers winnen, laat staan een WT koers.

Schachman versloeg hij trouwens in de Ronde van Algarve en Valverde is niet in vorm dit jaar.

Porte, Majka & Pinot zijn makkelijk te kloppen. Kijk jij ooit naar het wielrennen of kijk je gewoon naar welk vlaggetje er naast de naam van de renners staat?

Rhohan 6 maart 2020 om 14:57

Ik kijk al jaren naar wielrennen en dat leert me dat je je niet zo blind moet staren op voorbereidingskoersjes…

boenk 6 maart 2020 om 15:22

Door zo’n berichten lok je enkel het soort trollerige reacties uit, wanneer hij “eens” niet zou winnen, en achter één van die kerels eindigt, Hollow Knight.

Maar een heel deel van die namen, zijn toch hoogst twijfelachtig, Rohan, dat die voor Evenepoel gaan eindigen. Soler? Zelfs met de Soler van 2018 zou er niet zo maar uitgaan. Froome valt toch ook gewoon af te wachten hoe veel vorderingen die maakt. Dumoulin heeft dit jaar nog geen wedstrijd gereden. Dus als je zegt dat je je niet blind moet staren op voorbereidingskoersen, is het wel vreemd dat je er van uitgaat dat die kerels allemaal top gaan zijn.

Ik denk dat hij zich met de tijdrit in de top 5 rijdt. Wie weet meer.

adelaarvanantwerpen 6 maart 2020 om 15:24

@ Hollow Knight
Evenepoel maakt zeker kans, maar Porte en Pinot makkelijk te kloppen das gewoon belachelijk. Die hebben al zoveel bewezen bergop. Ik denk trouwens dat Evenepoel op dit moment nog geen A.Yates,Quintana,Bernal en Lopez kan kloppen op echte cols.

Romāns Vainšteins 6 maart 2020 om 14:18

Gaat die arme MvdP daar niet ook heen ?

Samlambeej 6 maart 2020 om 15:06

@Romans Vainsteins
Ja en anderhalve dag later rijdt hij Dwars door Vlaanderen.

Romāns Vainšteins 6 maart 2020 om 15:10

De wedstrijd of voor de lol op een eenwieler ?

Samlambeej 6 maart 2020 om 15:14

Dinsdag op de eenwieler, woensdag de wedstrijd.
Schijnt Wouter Vandenhaute wat rond georganiseerd te hebben.
Schrandere man.

Tom Bidon 6 maart 2020 om 14:25

Tijdrit winnen moet zeker kunnen, maar 2 keer op stevige aankomsten boven die leiderstrui verdedigen lijkt me sterk. Ergens rond plek 5 aankomen in Barcelona zou al heel knap zijn.

hartstikkebedankt 6 maart 2020 om 14:38

Hij zal het wel weer winnen

Ligthning 6 maart 2020 om 15:01

Is misschien zelfs beter dan deelnemen aan de Tirreno. Want om vanaf januari (San Juan), en nu twee maanden later, nog steeds in (top)conditie te zitten ? Na de Tirreno, en na een paar weken afbouwen en rust, zouden we al aan einde maart toe zijn. Om dan nog op tijd in topvorm te zijn voor de Waalse Pijl en L-B-L ?
Nu kan hij op stage het iets losser aanpakken. Niet te diep gaan. Om dan vanaf half maart de trainingsintensiteit terug op te krikken, met het oog op Catalonië. Met het voordeel om een paar weken vroeger dan gepland aan de grote vormopbouw richting de heuvelklassiekers te beginnen.

Samlambeej 6 maart 2020 om 15:19

zoekt JV niet nog een trainer?

boenk 6 maart 2020 om 15:25

Loopt er ergens een petitie om hem die gatlelijke bril te laten afzetten?

Peter Lippens 6 maart 2020 om 19:31

Wordt zijn eerste serieuze test voor langere en hogere cols, ben benieuwd al vrees ik dat ook hier het corona virus nog wat roet in het eten kan strooien.

Headlines

Materiaalzone

Populair