Remco Evenepoel: “Moet nog één kilo kwijt tegen Tirreno, twee tegen Giro”

Remco Evenepoel: “Moet nog één kilo kwijt tegen Tirreno, twee tegen Giro”

foto: Cor Vos

maandag 24 februari 2020 om 19:45
Interview

Remco Evenepoel genoot gisteren met volle teugen van zijn tijdrit- en eindzege in de Volta ao Algarve. Toch blikte hij al vooruit. “Natuurlijk is ook Tirreno-Adriatico een doel. Al verwacht ik daar een nog sterker deelnemersveld.”

Het was bijna een uur na de aankomst van de tijdrit dat Remco Evenepoel de meeste plichtplegingen achter de rug had. Flashinterview, reacties voor de verschillende tv-stations, de podiumceremonie en de obligate dopingcontrole voor de winnaar. Tot slot, voor hij met de ploegmaats de verplaatsing naar Lissabon – van waaruit hij opnieuw naar België vloog – aanvatte, beantwoordde hij nog een resem vragen aan de schrijvende pers.

Het ging vooral over de komende weken en maanden. Dat hij nu thuis even tot rust zou komen, vertelde hij. “Samen met de familie en mijn vriendin. Maar ik neem ook snel de trainingen weer op. Kwestie van goed voorbereid aan de start van Tirreno-Adriatico, mijn volgende opdracht, te komen. Ook dat is een doel op zich”, steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Gelijkaardig
“Dat is mijn laatste rittenkoers vooraleer ik op hoogtestage vertrek om de Ardense klassiekers en de Giro voor te bereiden. Zonder absolute topvorm wil ik er nog een laatste keer zo goed mogelijk presteren.” Evenepoel vergelijkt de Tirreno met de Ronde van de Algarve. “Behoorlijk gelijkaardig, denk ik. Twee etappes die wellicht op een sprint zullen eindigen en waarin we de kaart-Fabio Jakobsen trekken, twee aankomsten bergop en een afsluitende tijdrit, weliswaar veel korter dan deze hier in de Algarve. Dus denk ik dat we ook dezelfde tactiek als hier kunnen toepassen: onderweg zo weinig mogelijk tijd verliezen en de laatste dag volle bak gaan. En misschien, als het lukt, tussendoor zelf een prikje proberen uit te delen.”

“Maar… Het deelnemersveld zal er toch nog iets sterker zijn dan hier”, voegt hij toe. “In de breedte, bedoel ik. Er staan meer topteams aan de start daar. Dat betekent ook dat ik er opnieuw extra ervaring kan opdoen. Ik ga zeker mijn ogen goed openhouden, kijken hoe alles verloopt bergop. En ondertussen probeer ik om er zelf het maximale uit te halen.”

Remco Evenepoel tijdens de tijdrit in Lagoa – foto: Cor Vos

Dat hij nog niet in topvorm is, vertelde hij na de finish in Lagoa een paar keer. “Hoeveel procent ik momenteel nog van mijn beste conditie verwijderd ben? Dat is moeilijk in te schatten”, houdt hij op deze vraag wel de boot af. “Ik kan straks zomaar ziek worden en daardoor minder goed aan de start staan dan hier. Dat weet je niet. Maar het is wel zo dat ik geleerd heb om niet te snel te pieken. Om goed op mijn gewicht te letten ook. Ik kan daar hard op focussen.” Polsend naar details, vertelt hij dat het de bedoeling is dat hij nog een kleine kilo kwijtraakt in aanloop naar de Tirreno. “En tegen de start van de Giro wil ik er twee kwijtraken.”

Vleugels
Tot slot hadden we het nog even over de voorbije week. Wat vond hij nu zelf zijn strafste prestatie? De overwinning op de top van de Alto da Fóia in de tweede etappe, of de tijdritwinst in Lagoa, gisteren? “Doe dan toch maar die tijdrit. Relatief kort en heel explosief. Toen ik zag hoeveel Watt ik op die korte knikjes duwde, wist ik dat het goed zat. Die gele trui gaf me ook vleugels, moet ik toegeven. Nu, Rohan Dennis zal die ook wel gehad hebben met die regenboogtrui, niet?” Dat die tijdritzege een mentale boost geeft, gaf hij nog mee. “Persoonlijk vind ik dit wel een referentie. Dennis is wereldkampioen en gewoon ook echt de beste tijdrijder ter wereld. Ik vind dat ik er fier op mag zijn dat ik hem heb kunnen kloppen.”

Dit artikel delen:

93 Reacties

klootje kriekeljon 24 februari 2020 om 08:30

Voordat deze jongen zijn carrière goed en wel van start is is er al zo’n enorme antipathie opgebouwd bij velen.. en de totale overkill aan nieuws hier is daar een grote factor in.

Sowieso zouden meer Vlamingen de collectieve verantwoordelijkheid moeten nemen hoe ze met deze jongen omgaan. Creeer geen monster.. maar remmen, remmen, remmen van dit ventje. Begin allereerst eens met goede mediabegeleiding. Wellicht is het een cultuurverschil maar het is volkomen onnatuurlijk hoe die jongen zich gedraagt vind ik, allemaal gemaakt vedettegedrag.
Zomaar even, Sam Oomen.. wat ben jij een prachtig voorbeeld van hoe jonge jongens ook nog wel moeten zijn. Ja, moeten.

0
Man met de hamer 24 februari 2020 om 08:42

De discussie van de dag is weer geopend. Succes ermee.

0
Hollow Knight 24 februari 2020 om 09:02

Bizarre reactie op een interessant artikel waar Evenepoel zich vrij nederig gedraagt.

Ruik ik wat jaloezie?

0
Natte spons 24 februari 2020 om 09:11

Ik vind dit juist weer een heel nuchter commentaar, zeker niet een dikke nek, waarvan hij zo vaak wordt beticht. “Dennis is de beste tijdrijder van de wereld en ik ben blij dat ik hem heb kunnen kloppen.” Dennis is vaker nog niet zo sterk in het begin van het jaar. Hij is ook al twee jaar op rij geen Australisch kampioen tijdrijden geworden in januari. Natuurlijk is Durbridge ook geen pannenkoek, maar die piekt daar gewoon elk jaar naartoe. Het lijkt erop dat Evenepoel ook een piekje heeft gepland zo aan het begin van het jaar. Zo niet, dan gaan we nog wat beleven….

0
Gonzalez de Galdeano 24 februari 2020 om 09:23

edit wf: niet doen

0
Marik 24 februari 2020 om 09:31

@ Klootje, 100% mee eens

0
Deel Koeper 24 februari 2020 om 10:25

Er is nog een Poel, die exact dezelfde interviews geeft en toevalligerwijs in exact dezelfde "cultuur" is opgegroeid. Daar schijnt het allemaal wat minder problematisch te zijn. Het enige verschil tussen de 2 is het vlagje. Een goede troll is subtieler, heel uitdagend was dit niet. Next.

0
Panache 24 februari 2020 om 10:36

Er zijn wel meer verschillen dan het vlagje. Toen Van der Poel 23 was, wist 90% van Nederland niet wie hij was.

Maar ik heb het vaker gezegd. Naar mijn mening is er met Evenepoel weinig mis. Het zijn eerder de fans en de Belgische media die zo snakken naar eindelijk een klassementsrenner, dat 20 jaar opgekropte frustratie via de 'nieuwe messias' ontlucht.

0
djerkson 24 februari 2020 om 10:41

Sam Oomen is geen winnaar en al een jaar uit, straalt amper mediawaarde uit. Evenepoel is een winnaar, heeft een geweldige kop en heeft heel duidelijk geen mediatraining meer nodig. Misschien lees je beter geen artikels meer over hem, hij kan toch niks goed doen.

0
Man met de hamer 24 februari 2020 om 10:58

Wel handig dat je die Vlamingen er zo uitpikt door hun taalgebruik.

0
Romāns Vainšteins 24 februari 2020 om 11:09

Sam Oomen is waarschijnlijk gewoon zowel een veel meer down-to-earth persoonlijkheid als dat hij nog geeneens de helft van Evenepoels talent heeft. Je kunt Wesley Snipes niet sommeren om zich als George Clooney te gedragen en al helemaal niet gedurende periodes dat alles wat je aanraakt in goud verandert.

0
djerkson 24 februari 2020 om 11:29

Journalisten op sporza vonden Messi ook te arrogant omdat hij zijn haar blondeerde en wat tattoos liet zetten. Je ziet maar wat je wilt zien he. Ik zie vooral veel afgunst, meer flauwe adviezen en te veel azijnpisserij , maar ik heb dan ook een afspraak bij de oogarts opstaan deze week.

0
Samlambeej 24 februari 2020 om 12:35

“hoe jonge jongens ook nog wel moeten zijn”

klootje de gereformeerde dorpspastoor

0
klootje kriekeljon 24 februari 2020 om 13:08

Ik zie een hoop persoonlijke reacties en veel -misschien nog wel meest infantiele weerwoord in een discussie mogelijk- je bent jaloers!
Gilbert, das nou een renner waar ik jaloers op ben. En kan er zo een paar met mijn vlag noemen die jullie meteen mogen hebben. Totaal het punt niet. Ik lijk wel meer bezorgd/begaan om de mogelijke risico's van de totale adoratie dan zijn eigen 'fans'. Niet dat het mij zoveel uitmaakt, maar kennelijk in Vlaanderen al helemaal niet. Doe lekker voort, knoop die jongen op om te falen. Aan hem zal het niet liggen, hij is een jongeman die je weinig kunt verwijten. Het zijn de volwassenen die enigszins sturing moeten geven.

Het is echt een cultuurverschil. Ik vreet alles wat koers is en vooral uit Vlaanderen. En werkelijk nergens op al die Vlaamse input hoor je een tegengeluid, een rem. Een laten we alsjeblieft leren uit het verleden en heel voorzichtig met die jongen omspringen. Alleen José de Cauwer heb ik dit meermaals wel horen uiten. Voor de rest niets van dat bij Sporza, niet bij van Belleghem, niet bij Extra Time etc., niet bij Radio Stelvio en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen over de hijgende honden zoals HLN.

VDP raakt kant noch wal. De overbelichting van alles dat VDP doet en zegt is echter wel prima vergelijkbaar. Er is idd. weinig mis met Evenepoel, buiten dat hij zich laat meeslepen op de roze wolk. En dat is logisch voor zo'n jongen. Bekijk Ik Ben God Niet nog eens en bekijk vooral de rol van zijn omgeving, begeleiding, ouders enz. Trek daar wellicht een les uit.

Fijne dag, en laten we het vriendelijk houden en inhoudelijk, Klootje.

0
Romāns Vainšteins 24 februari 2020 om 13:16

Dit is helemaal niet uniek Klootje want in principe doen ‘wij’ precies hetzelfde met MvdP in Nederland. WF is daar een grote speler in zelfs.

0
klootje kriekeljon 24 februari 2020 om 13:18

Dat zeg ik RV, net zo ergerlijk.

Maar de vergelijking met de persoonlijkheid van VDP slaat nergens op. Duidelijk is dat ie juist op alles waar ik het over heb hele goede begeleiding heeft gehad. Ik ben in het verleden wel eens kritisch op pa VDP geweest, maar alleen hij al heeft dat echt fantastisch goed gedaan.

0
Explorer 24 februari 2020 om 13:43

@klootje, ik ben het met je eens hoor. Ik vind evenepoel een steengoede renner. Net als mvdp en bernal etc etc etc. Het gaat erom hoe die jongen gebracht wordt, mede door hemzerlf zijn sociale kring(waarschijnlijk) maar ook door de (veelal) Belgische en internationale media. Ik ben bang dat ze hem opbranden, vooral als het niet goed gaat. Zijn carrière is pril maar nu al met extreem hoge pieken! Hopelijk blijft dat lang maar verwachting en resultaat verschillen nogal eens. Deze jongen knaap zal op mediagebied wat ingetogen moeten reageren en beschermt worden. Moeilijk is dat wel in deze tijd met alle social media.

0
Dirty Derrick 24 februari 2020 om 14:43

Stop toch met uwe zever man en met te refereren naar Vdb. Vdb was psychisch ziek en labiel en kon toevallig ook nog goed met de fiets rijden. Als hij geen coureur was geweest, was het ook slecht afgelopen met hem. Stop met te pretenderen dat je geen 20 jaar kunt zijn en in de schijnwerpers kunt staan. Er zijn legio voorbeelden van jonge topsporters die nog veel meer in de belangstelling staan. Die preek ben ik ondertussen moe gehoord…

0
Explorer 24 februari 2020 om 15:01

@dirty Derrick, wie heeft het hier over vdbroecke? Ik kan dat nergens terug vinden. Als je er moe van wordt lees je alleen het interview en laat je reacties achterwege. Frustratie alom.

0
Panache 24 februari 2020 om 17:00

Toontje lager Explorer, er wordt via “Ik Ben God Niet” zeker gelinkt met Frank Vandenbroucke.

0
doorak 24 februari 2020 om 18:00

Kloot, je reacties zijn nodeloos.
De kern zit hem oa hier in wat je zelf schrijft: “Wellicht is het een cultuurverschil maar het is volkomen onnatuurlijk hoe die jongen zich gedraagt vind ik, allemaal gemaakt vedettegedrag.”

Normaal is een sporter pas na een aantal jaren een vedette, een veelwinnaar, iemand die durft te spreken omdat hij weet wat hij wil, omdat hij goed weet waarmee hij bezig is.
Nu bij uitzondering, hoewel door de moderne begeleiding, meer kennis fysiologie etc. er steeds meer jonge renners de ouderen voorbij rijden, is er een jonge gast die er staat.
Waar vroeger men op die leeftijd nog niet eens bij de profs in rondjes mee mocht doen, moest afwachten en leren zijn er kerels die er gewoon staan.
RE komt niet uit de lucht vallen. Hij liet al jaren geweldige prestaties zien die veelbelovend waren maar velen hielden mbt de overstap een slag om de arm, terecht, maar telkens bevestigd het menneke gewoon. Hoe ver dat reikt zullen we zien.

Het valt zo’n jongen niet kwalijk te nemen dat hij goed weet wat hij wil, weet waarmee hij bezig is omdat hij snel leert hoewel hij mbt sport al lang op hoog niveau bezig is.
Hij is erg snel een persoonlijkheid aan het worden, is het al, ook al is hij jong, hij is al erg volwassen in zijn aanpak. Wint regelmatig, bevestigd en daar krijgt elke sporter meer vertrouwen van. Hij mag uitstralen dat hij in zichzelf geloofd, sterker dat moet. Bovendien houdt hij op tijd een slag om de arm maar durft ook doelen te stellen wat terecht is met zo’n vermogen en talent.

En ja, de druk van het publiek de media is in België nog even wat anders dan hier maar dat maakt hem geen monster. Mediabegeleiding kregen die gasten al bij PSV, van thuis uit.

1. Je mag eea lezen, is geen plicht. Wanneer er een klote TV programma is terwijl jij wel wat beters te doen hebt, zet jij je TV dan niet uit of op een andere zender,… bijzonder.
2. Talenten, toppers, winnaars, daar wordt nu eenmaal veel media aandacht aan gegeven. Toevallig en ook al is dat buiten de normale (wat is normaal) orde is deze jongen al zover. Dat hij nog moet blijven bevestigen weet hij zelf ook maar doet er niet aan af dat hij er staat.
Overkill aan nieuws is werkelijk flagrante onzin die hier vaker te lezen valt.
3. Hoge bomen vangen veel wind en dus ook tegenwind, antipathie, wat vaak evengoed of meer bij de ontvanger van media ligt dan bij de persoon in kwestie. Kijk eens hoe voorheen de fans van een Nijs tekeer gingen tegen een Stybar wat toch een hele aardige kerel is.

Kortom Klootje en collega azijnpissers, Al dat geblaat slaat nergens op.

0
Explorer 24 februari 2020 om 20:12

@panache, klopt ik zal wat lager zingen. Ik wist dat niet.

@doorak de mening van een ander mag toch gerespecteerd worden? Wat is erop tegen dat iemand anders denkt dan jij? De manier hoe er gereageerd wordt op iemand met een andere mening kan hier niet. Dat 'klootje en zijn azijnpissers' is hier voorbeeld van. Het meerdendeel van de mening wordt netjes onderbouwd en vraagt om dialoog. Niet om ruzie op papier. Klootje sluit in een post ook af met: 'laten we het vriendelijk en inhoudelijk houden'

0
Domestique 24 februari 2020 om 21:14

VDB is toch vooral ten onder gegaan aan zijn drugsverslaving.

Die zal wel deels in de hand gewerkt zijn door de overdreven aandacht van publiek & media en hun verwachtingen (en vooral die van Vandenbroucke zelf), maar wat ‘Ik ben God niet’ mooi laat zien is hoe banaal het allemaal begon als Stilnoct-spelletje met Gaumont en hoe VDB al snel in een klassiek verslaafdenpatroon viel, waardoor koersen fysiek gewoonweg onmogelijk werd.

0
Michelangelo 24 februari 2020 om 21:25

Klootje,
Ook ik ben het 100% met je eens. En ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat als je zegt dat er geen kritisch of remmend geluid te horen is bij de Belgen. En als je dan zegt dat deze jongen wat meer in bescherming genomen moet worden en minder in de media, dan ben je een jaloerse trol uit Nederland.

Of je hem mag of niet, ik zou het zonde vinden als deze jongen is opgebrand nog voor zijn beste jaren moeten komen. De zaak wordt zodanig opgeklopt, en hij lijkt me het type dat er alles aan doet om de verwachtingen waar te maken of te overtreffen. Kilootje eraf, nog een kilootje, en voor je het weet is het erover. Erik Breukink zei het gister nog in zijn commentaar, we moeten rustig doen met die jongen.

Ben in ieder geval blij dat er nog wat gezond verstand zit, en er niet alleen maar Vlaamse jongetjes met een evenepoel poster boven hun bedje

0
boenk 24 februari 2020 om 23:35

Geweldig dit soort onzin. Ja, Sam Oomen is een voorbeeld. Zeer bescheiden, weet zich perfect uit de media te houden… hoe zou het komen.

(Heb veel sympathie voor Oomen, maar het ogenblik dat hij alles wint waar hij aan de start komt zal vermoedelijk nooit komen, en als het toch zou komen zal hij het heel wat lastiger hebben om uit de media te blijven en voor iedereen goed te doen. Ook hoge (b)Oomen vangen veel wind.)

0
lathumnees 25 februari 2020 om 08:21

@ klootje

Pfff wat een onzin.

0
Peter Lippens 25 februari 2020 om 12:46

kort en krachtig, wat een losers hier, get a life of gaat sjoelbakken

0
Olly 24 februari 2020 om 09:08

Als deze jongen 2 kilo weet kwijt te raken en geen kracht hierbij inboet, dan ben ik (ook) om en geef hem (grote) winstkansen in de Giro. En ik hoop dan dat de strategie van de andere grote concurrenten dan omgegooid gaat worden, en dat ze eenlingen(kopman) vroeg op de eindbeklimming aan laten vallen. Want met tempo, tempo, tempo, wachten en poef. Ga je deze jongen geen pijn doen. En in de tijdrit maakt hij het af.
Ik kijk er wel naar uit wat dit allemaal gaat brengen.

0
Massimo Bataille 24 februari 2020 om 10:15

Maar het probleem is nu eenmaal dat je het snelst een berg oprijdt als je tempo, tempo, poef doet.
Het heeft geen zin om in het begin van een klim alleen aan te vallen, even in het rood te gaan, om dan alleen verder te beuken en wat later in de klim de inspanning te bekopen.
Nu is het eenmaal sneller om een knecht strak tempo te laten rijden en in het wiel die paar procentjes drag uit te sparen.
Als je niet goed genoeg bent, gaat dat strakke tempo je al pijn doen ( of wordt je zelf gelost ) en het verschil wordt gemaakt in het poef gedeelte, tussen de mannen die al dood zitten en degenen die nog wat over hebben.

Enige dat je kan hopen bij vroeg aanvallen is dat hij probeert mee te gaan en zich opblaast. Maar ik zie Evenepoel zoals Dumoulin en Froome gewoon zijn eigen tempo kiezen en kleine gaatjes te laten vallen om die later terug toe te rijden.

0
Marik 24 februari 2020 om 09:32

Laten we hopen dat de Giro doorgaat. Als de Italianen doorschieten in hun Corona-paniek dan is het bye bye Giro dit jaar

0
Ligthning 24 februari 2020 om 11:03

@ Klootje en Marik

“Enorme antipathie”, “monster creëren”, “volkomen onnatuurlijk”, “gemaakt vedettegedrag”. Zelden zo’n onzin gelezen, zelfs niet op WF. En wat een projectie van jullie eigen frustraties. Dringend tijd om weer eens op de sofa te gaan liggen bij jullie therapeut.

Evenepoel heeft zoals iedereen zijn kantjes. Maar voor de rest. Heel nuchter, rustig, nederig. Hij gaat niet op de pers af, maar de pers op hem. Enkel en alleen door zijn prestaties in combinatie met zijn jonge leeftijd. Net zoals vroeger (en nu nog) Matthieu vdp. Maar daar kwam geen ongefundeerde kritiek op.

0
Marik 24 februari 2020 om 11:15

Ach Lightning, we projecteren allemaal, afhankelijk van onze voorkeuren. In dit geval iets met de pot en de ketel :)

0
lathumnees 25 februari 2020 om 08:24

@ lightning

Helemaal mee eens.

0
Geraint 25 februari 2020 om 11:44

Los van alles, nederig is hij niet he. Als je over de meet komt en je grijpt naar je goat sikje ben je echt niet nederig. En dat hoeft ook niet in Remco zijn geval. Maar waarom de pers en fans hem perse als een bescheiden iemand willen neerzetten begrijp ik niet zo goed.

0
boenk 25 februari 2020 om 19:38

Nu komt er nog ene af met dat sikje. Nogmaals, gast was toen 18 jaar en had een weddenschap met vrienden dat hij dat zou durven doen indien hij won. En niemand die beweert dat hij de nederigheid zelve is, maar arrogant is hij zeker niet, gezien wat hij vertoont.

0
Geraint 25 februari 2020 om 23:37

@boenk,

Je laat mijn reactie veel negatiever overkomen dan het is. Ik geniet oprecht van wat die kleine opdonder allemaal laat zien.

Dat hij niet echt nederig is besluit ik ook op zijn overdreven fulmineren op Skuijins in Sebastian, zijn reactie op de camera na het WK, zijn doorgaan op een ongelukkige uitspraak van Bettiol, zijn afgeven op Martin en Cofidis in San Juan,…

Ik begrijp dat sommigen dit een tikje arrogant vinden.

0
Samlambeej 24 februari 2020 om 12:37

mooie quote Evenepoel:

Quote:
Dennis is wereldkampioen en gewoon ook echt de beste tijdrijder ter wereld. Ik vind dat ik er fier op mag zijn dat ik hem heb kunnen kloppen.
0
Anketieletje 24 februari 2020 om 14:31

De quote was nog mooier geweest als hij die tweede regel niet gezegd, maar alleen gedacht had….

0
bonimenier 24 februari 2020 om 18:19

Hoe zou het weglaten van de tweede zin de quote mooier maken?
Enkel de eerste zin zou totaal geen antwoord geweest zijn op de gestelde vraag.
Wat een gemierenneukerij

0
doorak 24 februari 2020 om 18:22

@Anketieletje Wanneer een talent die al eea waar maakt doelen heeft en dan dit lukt kan hij beter zwijgen omdat zure treurwilgen er moeilijk mee om kunnen gaan.
Omdat er altijd wel lui zijn met antipathie en dat graag uiten. Lieden die onzeker worden van iemand met zelfvertrouwen vooral als hij nog zo jong is, dat moet toch niet kunnen of mogen.
Tja, wanneer men eigen tekortkomingen op een ander projecteert.

0
boenk 24 februari 2020 om 23:39

Hij zou potverdikkie beter gewoon helemaal zijn klep houden, nietwaar Anketieletje?

Hahaha. Man man man. Pure kolder en het wordt met de week erger.

0
Bert Otterspeer 24 februari 2020 om 13:31

Het enige dat jammer is van Evenepoel, hij is geen Nederlander. ;)

0
boenk 24 februari 2020 om 23:40

Ja, dan zouden de commentaren hier inderdaad heel wat anders zijn.

0
Akiria 24 februari 2020 om 13:49

Niks mis mee man, fietst lekker door dat knulletje!

0
Derierre de la course 24 februari 2020 om 13:52

Ik hoor hem nergens zeggen dat hij de allerbeste is of dat hij alles maar even gaat winnen. In mijn ogen is hij gepast trots op zijn prestatie en heeft hij het gevoel dat er nog wat meer in zit voor dit jaar. Prima toch?

Enige manier om van het stigma af te komen is om zich bewust in te gaan houden. Dat lijkt me wel de allerslechtste optie. Dus dan maar wat meer in de aandacht.

Dan even naar Sam Oomen. Zijn mediawaarde ligt meer in de diepte interviews dan de flashinterviews. Je moet dus de tijd nemen om zijn verhaal te lezen/horen. Dan ben je tegenwoordig al 50% van je publiek kwijt. Beter voor hem ;)

0
boenk 24 februari 2020 om 23:41

De dag dat Oomen 5 koersen wint op een maand tijd, zal hij ook iets meer in de media komen, lijkt me zo.

0
Taliesin 24 februari 2020 om 14:11

Dus eigenlijk zegt ie, ik heb de wereldkampioen tijdrijden geklopt, en ik moet nog beter worden.

0
Brabander 24 februari 2020 om 14:58

Aah. Het dagelijkse nieuws over REV en/of MvdP
Aah. Het dagelijkse gezever tussen Nederland en Vlaenderen

0
Romāns Vainšteins 24 februari 2020 om 22:41

Kunnen we anders een punt afspreken dat hij niet meer te hoog van de toren blaast, hoe en op welke manier dan ook?

Giro podium? Tour winst? Daadwerkelijk 3 jaar domineren?

0
Samlambeej 24 februari 2020 om 22:58

Diezelfde 'behoeders van de ondergang' gaan blijven janken tot het onbereikbare bereikt is.

0
Sunrider 24 februari 2020 om 23:16

Het ziet er naar uit dat hij minimaal een jaar de tijd heeft die kilootjes kwijt te raken.

0
Covadonga 24 februari 2020 om 23:49

Komt deze zever allemaal voort uit het interview op Eurosport? Ik vond dat een vrij normaal interview. Die arme jongen zegt imo niets verkeerds.

0
evos01 25 februari 2020 om 04:39

Rustig aan Remco!!
Gaat het maar om 1 kilo?Nou ja……….?!

0
tendam 25 februari 2020 om 08:54

Wat een gezeur over het karakter van die jongen. Er is toch niks mis mee? Ja, hij wordt in België op een schild gehesen. De koers is daar heilig en ze lijken daar uit het niets een wereldtopper in de klassementen te hebben, iets wat ze al 30 jaar niet hebben gehad. En hij praat makkelijk, is charismatisch. Dan ziet de media je graag.

Uiteraard was hij als hij een Nederlander was voor dikke nek uitgemaakt door de Vlamingen, maar dat komt door het rare fenomeen dat Vlamingen minstens zo chauvinistisch zijn als Hollanders maar dat zelf niet doorhebben en ‘ons’ als toonbeeld van chauvinisme hebben. Dat weet je, maar dat kun je die Evenepoel niet kwalijk nemen.

0
Geraint 25 februari 2020 om 11:30

Ik vind de term "de Vlamingen" al even hol als de term "de Hollanders". Allemaal veralgemeningen die geen nuance toelaten. Meestal ingegeven door wat te lezen is op sociale media of internetfora waar de norm al helemaal vervaagd is en waar enkel de grootste negatieve brulboeien onthouden worden of eruit springen.

Iedereen is wel een beetje chauvinistisch. Het probleem begint pas als je door je chauvinisme de werkelijkheid niet meer ziet of het nodig vind anderen of de tegenstander naar beneden te halen.

Enige probleem met de Vlaamse media met betrekking tot Evenepoel is dat ze hem teveel willen neerzetten als bescheiden jongen. Hij is veel dingen, maar bescheiden is daar niet één van.

0
Michelangelo 25 februari 2020 om 08:55

Vandaag op Sporza.be stukje van Wuyts. Enerzijds geeft hij ook aan dat via Evenepoel de hunkering van een hele wielernatie naar een rondewinnaar eruit komt, met alle verafgoding die daarbij komt kijken.
Tegelijkertijd moet Wuyts goed in de spiegel kijken. Want als er iemand goed is in het ophemelen tot in de hemel en nog verder, dan is het Wuyts. En vooral als het over landgenoten gaat; hij gaat dan zo op in zijn eigen verhaal, dat een realistische, kritische of remmende noot hem dan helemaal vreemd is.

Ik heb het idee dat Evenepoel al deze aandacht wel “mooi” vindt. Waar een type als Dumoulin het liefst enkel “lekker hard fietst” en niet zit te wachten op media aandacht, talkshows, etc. De media hebben het daar geprobeerd, maar hebben te vaak “niet thuis” gekregen. Terwijl bij Evenepoel de deur volgens mij wel wagenwijd opengaat, al dan niet gestuurd door de pr-dame van DQS.

Zoals Klootje in de startpost al stelde, is het de vraag of Belgie / Vlaanderen niet veel te ver gaat in de verafgoding van een jochie van 20. Aandacht en verafgoding zijn als drugs: als je eraan verslaafd raakt, kun je er high van worden (in positieve zin) maar er ook aan onderdoor gaan. En ik zou het oprecht zonde vinden als dat met deze snaak zou gebeuren.

0
Dirty Derrick 25 februari 2020 om 10:59

"Terwijl bij Evenepoel VOlGENS MIJ daar de deur wagenwijd open staat."Uw miezerige redenering is gestaafd op een scheve hersenkronkel. Denk jij nu echt dat Lefevre alle PR-aanvragen aanneemt en dat Patrick niet weet waar hij mee bezig is of weet wat belangrijk is. Ik word onnozel van zulke berichten man.

0
Apemantus 25 februari 2020 om 09:54

Kijk, dít was nou een mooi artikel voor Wielerflits.be geweest. Je hebt die zuster site, maak er dan ook gebruik van. Krijg je niet van dit soort toestanden als hier in de comments.

0
Marik 25 februari 2020 om 16:07

hahaha +1!

0
trigger 25 februari 2020 om 10:17

Ik vind zijn houding nog zeer bescheiden eigenlijk. Vergelijk eens met Cipolinni, Hinault, Jalabert, Armstrong… dàt waren pas arrogante kerels.
Reacties hier vloeien voort uit angst en het beangstigend idee dat Remco een veelwinner wordt zoals de koers die decennia lang niet meer gezien heeft. Gelukkig kijkt hij zelf alleen maar uit naar de volgende koers (Tirreno). We zien wel op het eind van het jaar wat er op zijn palmares staat, hij gaat telkens tegen een heel peloton moeten rijden, ook “frightening”.

0
Michelangelo 25 februari 2020 om 10:54

Ik denk dat de namen die je noemt arrogant geworden zijn toen ze heel veel gewonnen hadden. Niet op hun 20e, toen ze nog aan het begin van hun carriere stonden.

Ik denk dat veel reacties niet voortvloeien uit angst (tenminste niet bij mij), maar uit bezorgdheid. In hoeveel waanzin kun je een 20 jarig ventje onderdompelen? Hoe groot kun je zijn voetstuk nu al maken? En vooral de Vlamingen gaan helemaal los over hun nieuwe god. En mocht je daar iets negatiefs of relativerends over zeggen, dan krijg je de volle laag van sommige fanboys op hun zolderkamertje.

Belgie heeft in het verleden een jonge renner gehad die ook op handen werd gedragen. Die nauwelijks tegengas kreeg, zich god voelde. Aandacht was voor hem een drug, en met die renner is het slecht afgelopen. Ik zou het zonde vinden als Vlaanderen hun volgende ster-in-de-dop op dezelfde manier naar de klote zou helpen. En daar zou ook de PR afdeling van DQS eens goed over na moeten denken imo.

0
Dirty Derrick 25 februari 2020 om 11:07

Michelangelo, stop ermee jong. Uw gezeur raakt kant noch wal man.

0
Michelangelo 25 februari 2020 om 11:12

Vieze dirk,
Volgens mij ben jij exact het typetje “zolderkamer” wat ik hier bedoel.

Lees je reacties nog eens door, en kijk hoe respectvol ze zijn richting iemand met een andere mening…

0
bonimenier 25 februari 2020 om 13:10

Ach Michelango, niemand heeft er problemen mee als je eens kritiek geeft op een renner waar je geen fan van bent. Het storende bij jou is dat je het artikel op artikel reacties lang doet onder de vorm van een drogreden als bezorgdheid.

0
Romāns Vainšteins 25 februari 2020 om 13:41

Ik vind jouw ‘bezorgdheid’ achterlijk betuttelend en/of tenenkrommend schijnheilig.

Wat nou ‘ventje’ ? Is gewoon een volwassen sporter alleen toevallig een hele goeie, laat hem maar leven met de druk en baden in de weelde die talent je oplegt, ik heb er in ieder geval 0,0 moeite mee.

0
Marik 25 februari 2020 om 15:42

@RV ga je weer lekker? Je vond het op de man spelen toch zo ver onder jouw niveau?
Je had het geloof ik zelfs over een sullige mindset. En hier zie je al hoe snel het weer verdampt……

0
En Bloc 25 februari 2020 om 11:16

Nederlanders vs Belgen. Het hokjesdenken en de verwijten swingen hier opnieuw de pan uit. Laat Remco toch gewoon zijn ding doen/zeggen. Hij heeft er zelf blijkbaar geen last van. Evenepoel is als klassementsrenner het eerste lichtpuntje (Jurgen VDB buiten beschouwing gelaten) voor België sinds een eeuwigheid. Anderen (bv. Van Wilder, eerste profkoers in Algarve en meteen 17e GC) die eventueel volgen zullen minder in de spotlights staan. So be it.

0
Dirty Derrick 25 februari 2020 om 11:18

Er zijn al een aantal berichten gepost die je duidelijk maken dat de vergelijking tussen Evenepoel en Vandenbroecke niet opgaat. En toch blijf je maar verder dreunen. Sorry, maar dan vind ik jou inderdaad een zeur! Voor de rest: no hard feelings..

0
klootje kriekeljon 25 februari 2020 om 12:11

Er mag gewoon niets gezegd worden over het manneke. Wen er maar aan op .nl
Stroetinga is een running gag, Memphis Depay ontvang pas collectieve steun sinds hij zich normaal is gaan gedragen. Tendam zegt dat wel goed: mocht Remco een Nederlander zijn….
zelfs de in Vlaanderen verguisde diknek Groenewegen profileert zich nog beter dan Evenepoel. Maar hij kwam aan dn Ollie hè.

Sam Oomen zou opeens een klein baasje worden zodra ie alles wint? Geloven jullie al deze onzin nou ook zelf of is het gewoon onmogelijk om kritisch over eigen cultuurerfgoed te zijn? Aandoenlijk vind ik het, zelfs wat meelijwekkend.

De vergelijking met VDB gaat volledig op, behalve als je in een stuipreflex schiet en niet verder kijkt dan je eigen emotionele interpretatie. Die gaat namelijk helemaal niet over doping of verslaving maar over het omgaan met een dergelijke status en verwachtingspatroon van een hele natie. Waar vervolgens logischerwijs allerlei persoonlijke problemen op volgen.

Al die reacties in de emotie, allemaal persoonlijk. Discussie doodgeslagen voor ie begonnen was.

0
Michelangelo 25 februari 2020 om 13:03

@Klootje,
+1

En het vervelende is dat je bijna een hekel gaat krijgen aan Evenepoel, door de af en toe op de persoon gerichte onbeschofte commentaren en scheldpartijen van sommige van zijn fans hier op wf.nl.

En dat ligt echt niet aan Remco….

0
bonimenier 25 februari 2020 om 13:17

Het kan natuurlijk nooit dat iedereen fan is van 1 bepaalde renner, maar het is wel wat flauw dat je nu gaat doen alsof je geen hekel aan hem had vanaf dag 1.

0
Thijs Van Schoonlandt 25 februari 2020 om 13:20

Klootje, ken je Boonen? Ik vind dat een betere vergelijking. Ook direct als nieuwe God ontvangen en daarna toch een beestige carrière uitgebouwd. Nochtans was de druk enorm en de verleidingen soms te groot. Hij was ook zeer vlot in de media, licht arrogant maar ook charmant en uiterst sympathiek.

Natuurlijk is de druk een risico, maar waar jij een cultuurverschil ziet, zie ik dat niet. In elk land wordt druk gelegd op supersporters. Een deel kan daar mee om, een ander deel niet. Ik vind dat zelfs een noodzakelijke kwaliteit om een echt topsporter te zijn.

Remco wordt door zijn omgeving dan effectief nog afgeremd. Ik heb net het gevoel dat zowel hij als Mathieu goed begeleid worden.

Ik ga dus ook niet akkoord, maar niet vanuit een België-Nederlandgevoel, zogenaamde cultuurverschillen, jaloezie… maar gewoon omdat er niet veel van klopt. In een minder populaire sport heeft Verstappen ook snel een heldenstatus bereikt. Die man is dan ook echt arrogant en hij rijdt toch nog altijd snel…

0
Michelangelo 25 februari 2020 om 14:19

@bonimenier,

Ik denk dat jij (samen met enkele anderen) twee dingen door elkaar haalt. Namelijk “geen fan zijn van” en “een hekel hebben aan”.

En voor alle duidelijkheid: Ik ben geen fan van Evenepoel. Maar ik zal hem in de koers net zo aanmoedigen als 95% van het peloton. En de overige 5%, daar roep ik nog wat harder voor, omdat ik daar een boontje voor heb. Renners als Dumoulin, Kruijswijk, Mollema, De Gendt, Gilbert, Nibali.

Maar helaas is het hier te vaak “love it or hate it”

Renners waar ik “een hekel aan heb”, zijn heel zeldzaam.

0
Geraint 25 februari 2020 om 15:12

@Klootje, Ik zie u anders ook alleen reageren op de posters die u persoonlijk aanvallen hoor. En dat op behoorlijk aangezette manier die de discussie niet ten goede komt. Bovendien sleep je er van alles bij dat er niets mee te maken heeft, die overigens ook niet helemaal correct zijn.

Ik zie genoeg gefundeerde kritiek op al uw berichten waar je niet op reageert. Er mogen best wel dingen gezegd worden over het 'manneke'. Maar er mag ook op gereageerd worden door mensen die het daar niet mee eens zijn. Je doet met andere woorden net hetzelfde als de leden die je bekritiseerd, alleen in de omgekeerde richting.

Ook ik vind uw vergelijkingen met Oomen en VDB niet opgaan. Moest Oomen de resultaten van Remco gehaald hebben op die leeftijd zonder ook maar een dag belofte te zijn geweest, zou er in Nederland ook een hype zijn. Dat hij een ander karakter heeft dan Evenepoel klopt. Mag het?

Vandenbroucke is vanaf zijn eerste profjaar behoorlijk instabiel geweest op het mentale vlak. De media aandacht mag dan gelijkaardig zijn, ook hier zijn de karakters van de renners in kwestie totaal verschillend.

0
Dirty Derrick 25 februari 2020 om 15:13

@ klootje
Ik denk dat je je wat moet verdiepen in het leven van Vdb voordat je er wat uitspraken over doet.

0
Marik 25 februari 2020 om 15:41

Klootje is uiterst subtiel en gedoseerd in zijn bewoordingen, geeft argumenten voor zijn beweringen. Daarnaast spreekt hij ook een eigen voorkeur- en beleving. Over die laatste twee kun je eenvoudig genoeg niet discussiëren omdat die persoonlijk zijn.
Discussiëren over prestaties en verschillende renners, prima, altijd!
Discussiëren over voorkeuren en smaak is zinloos en gebeurt wat mij betreft veel te vaak sinds er renners zijn die er met kop en schouders bovenuit lijken te steken.
Op die manier ontstaan er vervelende stokpaardjes van verschillende forumleden hier.

0
Samlambeej 25 februari 2020 om 15:56

@behoeders voor de ondergang
Wat moeten we nu eigenlijk doen volgens jullie?

Moet Evenepoel dan maar eens minder gaan presteren?
Of moeten wij ineens niet meer verbaasd zijn van een broekie die de gevestigde wereldtop te kakken zet?

0
Marik 25 februari 2020 om 16:00

@Samlambeej, het is heel simpel. Laat wat minder je verafgoding merken, dat is voor tieners. Vorig jaar viel je al op door echt alle kritiek op welke Belgische renner dan ook meteen te counteren. Daar komt wel meteen een zwakke plek naar boven. En met REV ga je helemaal los. Er mag werkelijk geen enkele kritische noot worden gekraakt over deze topper in wording. Dat staat wat knullig vind je niet?

0
Geraint 25 februari 2020 om 16:08

@Marik,

Jij hebt wel een heel vreemde definitie van uiterst subtiel.

0
Samlambeej 25 februari 2020 om 16:15

@Marik
Als Belgische wielerverorberaar ben ik natuurlijk goed ingevoerd om kritiek tav. Belgen in gepaste context te plaatsen/ te counteren. Dat spreek voor zich.

"Ga je helemaal los" Wil je mijn "losgaan" hier dan eens herhalen??

Niet meer of niet minder lyriek werd door mij uitgeschreven dan bijvoorbeeld over Niki Terpstra in het voorjaar van 2018 of Geraint Thomas in de Dauphiné en de Tour van datzelfde jaar.

0
Marik 25 februari 2020 om 16:18

Ik ga echt niet nu een hele speurtocht beginnen op deze site om jouw behoefte te bevredigen. Maar kijk naar elke reactie van jouw kant als er een Belgische renner kritiek krijgt en hups….daar is Samlambeej weer. Als “hoeder der Belgen.”

0
Samlambeej 25 februari 2020 om 16:24

"hoeder der Belgen" dat is wel eentje waar ik kan mee leven :D

"geen speurtocht beginnen" zo zet je je eigen "losgaan" meteen in perspectief. Nietig dus.

0
Marik 25 februari 2020 om 16:33

Noem het zoals je wilt. Maar ik zal je er elke keer op wijzen als het voorbij komt. Dan krijg jij toch je voorbeelden. Want dat gedrag stopt heus niet. Je kunt een kat ook het miauwen niet afleren….

0
klootje kriekeljon 25 februari 2020 om 20:34

Wellicht wat verblind door enkele reacties Geraint. Maar als mensen meteen over zever en therapie beginnen… komaan.

Ja Thijs, dat is een goede vergelijking. Toch vond ik het bij Boonen allemaal natuurlijker overkomen. Ik herken overigens bij meer Vlaamse sporters dat gemaakte vedettegedrag.

Tot slot, de beleving tussen hier en ginder blijft in mijn ogen een cultuurverschil. Daarom pakte ik het voorbeeld Depay omdat voetbal hier weer nummer 1 is. Maar Verstappen kun je ook nemen, al is dat weer meer een hype als sport.
En idd. best wel arrogant kereltje die Max. Overal een antwoord op en nooit eens zelfkritisch. Beetje vervelend trekjes aan die gast!
Kijk zo simpel is het, ook mogen benoemen wat minder aangenaam is aan iemand van eigen bodem. En weer doorrr.

0
Romāns Vainšteins 25 februari 2020 om 22:58

Waar ik Klootje een beetje volg is dat Evenepoel los van zijn zelfverzekerdheid en bewustzijn van zijn talent nou niet meteen de indruk maakt een bijzonder slim persoon te zijn die overal boven staat per definitie. Dan kan na verafgoding een eventuele val naar beneden toe wat harder aankomen kan bijvoorbeeld een type Boonen/Armstrong die van meet af aan hele interessante personalities zijn. In dat opzicht vergelijk ik Evenepoel het liefst met medehalfgod MvdP die het eveneens van het sporten en prestaties moet hebben, zonder dat is er ineens weinig meer.

Maar goed, wanneer het goed gaat komt ook je ware ziel boven en bij Evenepoel is dat een flitsend binkie waar bijvoorbeeld een Dumoulin na het winnen van de giro nog redelijk verlegen op het vrijthof op het podium rondschuifelt. Je bent wie je bent.

0
Schollekop 25 februari 2020 om 12:24

Niks mis met die jongen en dat zeg ik als Hollander. Geweldig talent die mijns inziens toch wat rustiger gebracht moet worden.
Verder zijn er weinig overeenkomsten met VdP maar er is er wel één die ze beide gemeen hebben: vechtlust. En daar gaan we de komende jaren enorm van genieten.

0
Peter Lippens 25 februari 2020 om 12:49

Zo is dat, en met andere supertalenten als Pogacar, Bernal en Wout gaat het wielrennen mooie jaren tegemoet. Ik zou zeggen, zet jullie oranje bril af en geniet volop van het spektakel de volgende jaren.

0
Samlambeej 25 februari 2020 om 15:53

"de in Vlaanderen verguisde diknek Groenewegen"
iemand fragmentjes behalve het bewuste Naesen interview?

klootje geeft het begrip schromelijk overdreven een nieuwe dimensie.

0
Marik 25 februari 2020 om 16:16

hmmm ik moet eerlijk zeggen, ik kan het nu ook niet meer terugvinden. Vreemd, heb vorig jaar diverse kritieken gelezen. Waarschijnlijk dan onder artikelen die niet zelf over Groenewegen gingen. Never mind..

0
Dirty Derrick 25 februari 2020 om 19:31

Marik
Het wordt echt zielig hoe je hier de betweter aan het uithangen bent. En als puntje bij paaltje komt, sta je met je mond vol tanden.

0
Jean Dumas 25 februari 2020 om 16:58

Wat een antipathie, het lijkt wel afgunst.

0
floor lola 27 februari 2020 om 01:14

hoe ik mijn man terughaal “Ik stel voor dat u contact opneemt met dr Akhere. Hij bracht mijn man terug. Het werkt.
Ik ben op dit moment de gelukkigste vrouw ter wereld. Mijn man die me 4 maanden geleden verliet, kwam gisteravond bij me terug en riep dat ik hem terug moest nemen. dr. Er is een echte en echte helderziende. Hij bracht mijn man terug. “Hier is zijn contactpersoon als je een probleem hebt. E-mail hem op: [email protected] OF whatsapp +233235887825

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone