Remco Evenepoel stapt uit Giro d’Italia

zondag 14 mei 2023 om 22:36
Remco Evenepoel stapt uit Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Breaking

Remco Evenepoel zal na de eerste rustdag niet meer opstappen in de Giro d’Italia. De Belgische coureur is positief getest op het coronavirus en stapt daarom uit de koers, zo laat zijn ploeg Soudal Quick-Step weten.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na de eerste negen etappes staat Evenepoel aan de leiding van het algemeen klassement, maar de roze truidrager zal tijdens etappe tien dus niet meer van start gaan. “Met pijn in het hart moet ik meedelen dat ik de Giro d’Italia verlaat wegens het coronavirus na een routinetest, die helaas positief was”, laat de wereldkampioen weten in een statement.

“Mijn ervaring hier was echt speciaal en ik keek uit naar de komende twee weken. Ik kan het personeel en de renners die zoveel hebben opgeofferd in de voorbereiding op de Giro niet genoeg bedanken. Nog steeds erg trots om te vertrekken met twee ritzeges en vier roze truien.”

Lees ook:
Lees hier het statement van Remco Evenepoel na zijn opgave in de Giro d’Italia

Lees ook:
Patrick Lefevere na opgave Remco Evenepoel: “Je weet nooit wat er onderhuids gebeurt”

In de auto
Evenepoel won de openingstijdrit en zegevierde zondag nog in de individuele tijdrit daags voor de eerste rustdag. De 23-jarige wereldkampioen had de roze trui weer overgenomen van Andreas Leknessund, die dat na etappe vier in omgekeerde richting deed. Nu wacht Evenepoel op maandag een lange reis. De jongeling zal namelijk in de auto terugreizen naar België, laat Soudal Quick-Step weten.

De Belg verdedigde in het klassement een voorsprong van 45 seconden op Geraint Thomas en 47 seconden op Primož Roglič. De Brit is door de opgave van Evenepoel dus de nieuwe ‘leider’, al is het de vraag of Thomas ook meteen de roze trui zal dragen.

Door het wegvallen van Evenepoel ligt ook de strijd om de witte jongerentrui plots helemaal open. Daar is João Almeida de nieuwe leider, al staat hij in tijd gelijk met Leknessund.

Lees ook:
Giro 2023: Voorbeschouwing favorieten jongerenklassement – Met hoeveel voorsprong wint Evenepoel?

Dit artikel delen:

192 Reacties

Frank_pannekoek 14 mei 2023 om 23:17

De Giro had zeker na vandaag zoveel om naar uit te kijken, dikke kutzooi dit. Een grote ronde is een grote ronde, alleen de eindwinnaar telt, net als Remco die de Vuelta zelf won met Roglic die uitviel

11
WernerFranke 14 mei 2023 om 22:38

Een zieke renner die op zijn laatste dag in de meest pure discipline gewoon wint.
Altijd spektakel met Remco. Giro onthoofd, maar zal wel nog een mooi kijkstuk worden.

10
Flammkuchen 14 mei 2023 om 22:42

Routine test… hij is dus (nog) niet per se ziek.

Verder niet relevant, want bijzonder jammer een van de favorieten op deze manier de koers moet verlaten.

5
AWestie 14 mei 2023 om 22:46

Hij gaf na de tijdrit aan een volle neus te hebben

2
djerkson 14 mei 2023 om 23:06

Hij zag er toch niet gezond uit na afloop alleszins. Zware wallen en een vermoeid gezicht. Tja, we zullen het nooit weten, jammer is het sowieso. Met Almeida, Thomas, Hart en Roglic blijft er nog genoeg vuurwerk over, hopelijk blijven zij gespaard van de corona-kwelduivel.

9
Dutch Smartie 15 mei 2023 om 07:18

Aeropropje uit Schepdal geknakt en ziek geworden. Grote ronde met echte tegenstand toch nog een brug te ver. Jammer voor onze Remcootje.

-22
Baroudeur Baroudeur 15 mei 2023 om 09:31

2 keer gevallen, corona onder de lenden en toch de tijdrit gewonnen met een motor die op halve toeren draait, Dutch Smartie. Hij had de tegenstand net als in de eerste tijdrit weggeblazen.

-2
Djaga Djaga 15 mei 2023 om 10:48

Remco zag al aankomen dat het niks werd, dus dan maar de corona espace inzetten

1
fransestinkkaas 14 mei 2023 om 22:38

Bah… Heel jammer voor deze Giro. Dit is nog zuurder dan een DNF door een incident in de koers. Hopen dat de overige heten er nog een mooie strijd van kunnen maken.

9
Frank_pannekoek 14 mei 2023 om 23:25

Klopt alhoewel toch dnf zoals in Lombardije voor hem toch wat zuurder was wellicht ;)

4
In de waaier 15 mei 2023 om 09:12

Dat is kloten. Had liever gezien dat hij sportief gezien geveld zou worden.

2
Gibo 14 mei 2023 om 22:39

Dat maakt het opeens wel een sterke prestatie vandaag. Doodzonde. Hopelijk gaat hij dan maar naar de tour.
Zal zich wel gelukkig prijzen dat hij er LBL heeft bij gepakt achteraf gezien.

8
NCK17 14 mei 2023 om 22:43

Lijkt me sterk dat hij naar de tour gaat. Daar heeft hij de ploeg niet voor en sowieso is het kort dag. Zou waarschijnlijk heel erg op zijn eerste giro deelname lijken; overhaaste voorbereiding en daardoor een teleurstellende afloop.
Hij kan zich beter richten op de verdediging van zijn Vuelta titel.

8
Gibo 14 mei 2023 om 22:46

Ik zie hem liever de tour betwisten dan nog eens de vuelta. Hij hoeft de tour niet te winnen. Hij hoeft zelfs geen klassement te rijden. Een tourrit heeft veel waarde en hij kan er veel leren.
Zolang je de gele trui niet hebt moet je ploeg ook niet zo heel sterk zijn.

13
ParijsTours2004 14 mei 2023 om 22:54

Wat ontzettend makkelijk en opportunistisch om nu opeens van een overhaaste voorbereiding te spreken, hij was echt vre-se-lijk goed

-3
Mooie Sjors 14 mei 2023 om 22:57

Tour lijkt me wel haalbaar. Heeft een dikke week Giro gereden, wellicht geen slechte voorbereiding op de Tour. Nu herstellen en dan op hoogtestage. Mentaal wordt het wel zwaar om weer om te schakelen van race-modus na een lange voorbereiding naar opnieuw voorbereiding. Maar het is wel de Tour, de grootste koers die er is. Daarvoor moet hij zich kunnen opladen.

Verder denk ik dat de ploeg er ook wel voor te vinden zal zijn. Bij Alaphilippe is het vooral hópen dat hij nog eens met zijn topniveau aanknoopt en die kan prima naast Evenepoel opereren. Denk dat ze na vorig jaar ook niet meer staan te springen om een hele Tourploeg rond Jakobsen te bouwen. En op deze manier is het niet meteen met de druk op de ketel voor het eindklassement.

10
tramontana 14 mei 2023 om 23:11

Hoop dat hij de Tour gaat rijden, al was het maar om een (tijd-)rit te winnen, ervaring op te doen, enzoverder. Wellicht zonder echte Tour-ploeg en zonder echte klassementsambities. Liever dàt, dan opnieuw Vuelta.

3
Davbam 14 mei 2023 om 23:12

@Sjors,
het is wel iets complexer dan dat.
Ten eerste zijn ploeg: geef mij eens aan welk deel van de ploeg hem kan ondersteunen in zijn klassementsambities
Ten tweede de ambities van de rest van de ploeg: je hebt Alaphillipe, Asgreen, Jakobsen (of Merlier), Morkov, Senechal en dat soort jongens. Ook die moet je tevreden houden. En ik denk niet dat die zitten te wachten op het rijden voor een klassementsman
Ten derde: hoe past dit in de rest van de ambities. Het WK. Ga je nu weer toe werken naar een klassement, en wat betekent dit dan voor Glasgow?

Als het al de TdF wordt, dan zonder enige klassementsambitie, en wat mee in de sprinttrein en wat ritjes uitzoeken. En jezelf op anderhalf uur laten fietsen bij de eindafrekening. Om zo goed mogelijk aan Glasgow te kunnen beginnen.

Let wel, het is nog een jonge kerel die nog lang mee moet. En hij heeft al zoveel druk op de schouders omdat de rest van de ploeg ondermaats blijft…

0
Mooie Sjors 14 mei 2023 om 23:35

Ik denk eerlijk gezegd dat Alaphillipe, Asgreen, Jakobsen (of Merlier), Morkov, Senechal tevreden houden bij de ploeg ondergeschikt is aan Evenepoel zijn ambities.

Je kan best een goede ploeg samenstellen voor Evenepoel met types als Alaphilippe, Asgreen, Cavagna, Bagioli, Knox, Masnada… Of een hybride ploeg met ook nog een sprinter erbij. Zonder al te veel druk, zij moeten de koers niet dragen. Valt het klassement weg, proberen gaan voor ritzeges. Zelfs daarvoor is SQS op dit moment vrij beperkt qua potentiële etappewinnaars, dus Evenepoel is zeker een toegevoegde waarde.

En elders al gezegd: Glasgow lijkt geen parcours op zijn maat. Daar kan hij eerder als outsider naartoe. Ik zie meer kansen voor hem in de Tour. Genoeg tijd ook om dan te recupereren voor het WK tijdrijden.

Verder heeft Evenepoel nog niet zo veel gekoerst dit jaar. Dus een Tour lijkt me geen gevaar op uitpersen. 9 dagen Giro kan je vergelijken met een Ronde van Zwitserland rijden in voorbereiding op de Tour.

2
Davbam 14 mei 2023 om 23:59

@Sjors,
Veel zal ook afhangen van hoe hard corona erin hakt qua conditie. En daarbij: qua weersomstandigheden was dit gewoon een hele harde week.

Ik ga er overigens van uit dat ze bij QS de voors en tegens goed tegen elkaar af gaan wegen. Een duel Pogacar-Vingegaard-Evenepoel is op voorhand prachtig, maar ik vrees dat dit zonder ploeg en met deze aanloop nog wel eens tegen kan vallen.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 15 mei 2023 om 00:11

Misschien dat hij de Vuelta gaat rijden maar in de Tour verwacht ik hem zeker niet dit jaar.

-1
Romāns Vainšteins 15 mei 2023 om 07:10

Als Evenepoel naar de tour wil schikt de rest zich daar moeiteloos naar. Zonder enkele stribbeling: zo makkelijk gaat dat ja.

0
tramontana 15 mei 2023 om 07:22

@Davbam …de tour start met 2 stevige heuvelritten en meteen erna 2 bergetappes, in een regio die hij zeer goed kent, namelijk Spanje. Ik denk niet dat Pogacar of Vingegaard meteen geel willen nemen. Is dit ideaal voor Remco om àlle ronde-truien binnen te halen, een rit te winnen, meestrijden voor de tijdrit. Enig probleem is de ploeg rondom hem, maar als hij zonder klassementsambities naar daar gaat, is dat geen ramp. Kortom: twee ritten in de tour, mogelijk enkele dagen geel, en voor de rest ervaring opdoen. Lijkt me voor hem interessanter dan Vuelta 2.0

2
Gelei 15 mei 2023 om 08:00

Mja Tour. Mij lijkt het overdreven om iemand als Evenepoel mee te nemen als rittenkaper. Leuk voor de statistieken als hij daar geel pakt of 2 ritten wint, maar voor Remco telt alleen de hoofdprijs. En hij zal altijd door een GC lens bekeken worden ook al zou dat het doel niet zijn

Ik ben er sowieso niet van overtuigd of een Tour de beste voorbereiding is voor het WK waarvoor Evenepoel overigens niet meteen topkandidaat is. Het WKTT, wat wel een doel is volgt maar liefst 19 dagen na de Tour.

De vraag is of hij na het uitzieken nog een mogelijkheid heeft om z'n trainingsarbeid nog ergens te verzilveren. Zwitserland is nog ruim 3 weken weg en mss een optie: 38km TT en geen tourkandidaat aanwezig. En laat vervolgens voldoende voorbereidingstijd tijd tot het WKTT.

En in het najaar alles op Lombardije via eendagswedstrijden (volgens het Pogacar recept).

0
Mooie Sjors 15 mei 2023 om 08:52

Afwachten natuurlijk hoe hij herstelt.

Heeft ook al zware trainingsblokken erop zitten in aanloop naar deze Giro. Het is niet dat het een rustperiode was in de maanden voorafgaand.

Maar als hij goed herstelt, en nog een stage kan doen voorafgaand aan de Tour, is het te overwegen.

Hoe hij er dan conditioneel voor staat, kunnen ze binnen de ploeg wellicht beter inschatten. Misschien gaat Evenepoel liever met de perfecte voorbereiding naar de Tour voor de eerste keer.

Anderzijds is het toch ook een beetje een loterij, zo’n grote ronde. In de eerste week of zelfs in een voorbereidingskoers kunnen er daar ook favorieten uitvallen of averij oplopen. En zou zo’n Pogacar dan wel een ideale voorbereiding hebben dit jaar? Bovendien valt het in de Tour wel mee qua echt hooggebergte. Misschien moet ie het gewoon eens proberen.

Andere optie is de Vuelta inderdaad, of gewoon bij het plan blijven met WK en Italiaans najaar. Alleen lijkt de wegrit niet echt een parcours voor hem.

Niks overhaasten uiteraard, hij is nog jong.

0
ozziepix 14 mei 2023 om 22:47

Ik ben geen fan van de persoon Evenepoel, maar door zijn uitstappen is de giro toch wel een stuk minder interessant geworden en een smaakmaker kwijt.

8
Mechanieker 14 mei 2023 om 23:14

Helemaal mee eens, de Giro is onthoofd althans voor dit moment. Straks in Milaan is er een winnaar vd Giro 2023, dat Evenepoel de wedstrijd heeft moeten verlaten is dan door iedereen vergeten.

3
Reusjen 14 mei 2023 om 23:44

Onthoofd niet hoor, er valt in elke grote ronde wel een kanshebber weg. Kijk hoe dicht het nog bij elkaar staat allemaal. Er zijn nog meer dan genoeg toppers die aan elkaar gewaagd zijn.

3
MZ89 14 mei 2023 om 22:41

Heel erg jammer voor de giro, de foto op NOS na de finish zag hij er ook al heel slecht uit. Geluk bij een ongeluk is dat veel favorieten nog dicht bij elkaar zitten voor de spanning. Maar op deze manier wil niemand natuurlijk ooit een concurrent verliezen. Spoedig herstel gewenst.

7
Cochise 14 mei 2023 om 22:46

Wat een stom nieuws… Dan deed ie gisteren nog zo z’n best om niet te dicht bij de vermeend besmette Roglic te rijden, heeft hij het toch nog opgelopen.

Ik zou zeggen even bekomen en als joker naar de Tour sturen. Zonder klassementsambities maar als rittenkaper en ervaring opdoen in dat circus. Hoef je nog niet meteen een ploeg rond jou te hebben, dan is die druk/drang naar goed klassement ooi wat minder aanwezig.

6
VDB vs Bartoli 15 mei 2023 om 00:39

Klopt. Kan Jakobsen misschien nog wat helpen. Alsook voor geel gaan in zijn geliefde Baskenland? Samen met Ala oorlog maken.

0
djerkson 14 mei 2023 om 22:51

Jammer, het aantal reacties op wielernieuws uit de Giro zal wel wat lager liggen voortaan, toch?

6
Davbam 14 mei 2023 om 23:04

Maar de kwaliteit misschien wat hoger ;-)

10
Lars Maden 14 mei 2023 om 23:23

Ik hoop te pieken in de 3e week.

5
Cochise 15 mei 2023 om 00:25

Ik dacht al dat jij ook weer met de noorderzon zou verdwijnen nu het onderwerp van jouw obsessie naar huis is Michel! Blij dat je dat hier ook even bevestigt.

4
Landeirovic 14 mei 2023 om 22:41

Wat Jammer en nu naar de Tour? Of weer de Vuelta proberen winnen.

Ik betwijfel wel of dit de Giro ten goede komt. Ik verwacht nu een enorm defensief Ineos die zo een hoog tempo zullen rijden dat er weinig aanvallen zullen komen.

5
bryan S 14 mei 2023 om 23:24

Kunnen ze wel doen, maar dan rijden ze tot de finish en wint Roglic telkens aangezien hij veel explosiever is dan Thomas en Hart. Roglic staat maar twee seconde achter.

3
Landeirovic 15 mei 2023 om 00:03

Niet als Ineos de kopgroep telkens een 10min geeft he.

0
Dr op en dr over 15 mei 2023 om 00:39

Gelukkig rijden er meer als twee ploegen mee.

0
Gelei 14 mei 2023 om 23:01

In de interviews na de race sprak hij duidelijk door z’n neus. Ik wou er nog niet aan denken, maar dus toch.
Wat een teleurstelling. Na Wout’s lekke band en Pogacar’s crash mag het wel eens stoppen met het onthoofden van wedstrijden.
Benieuwd wat z’n programma nu wordt.

5
Lars Maden 14 mei 2023 om 23:50

Sterkte aan dikke vrouw!

5
bartp25 14 mei 2023 om 22:44

Wat vreselijk balen, had zo graag een echt gevecht gezien tussen Roglic en Evenepoel. Vorig jaar al een prachtig einde op de Vuelta misgelopen.
Wel ontzettend knap dat hij vandaag nog de tijdrit wint. Het is inmiddels meer een griepvirus maar dan toch is je conditie aangetast.
Als je de foto ziet op Sporza, dat gezicht, ja je hebt net alles gegeven in een tijdrit maar daar ziet hij niet goed uit.
En nu? Naar de tour? zou toch ook wel mooi zijn, op revanche gevoelens zie ik het hem doen.

4
Mooie Sjors 14 mei 2023 om 22:45

Erg zuur maar dit hoort gewoon bij het rijden van grote rondes. Kijk wat Roglic de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Met twee ritzeges op zak toch niet voor niks meegedaan, en nu gewoon zonder druk naar de Tour. Zou me erg verbazen als hij daar niet aantreedt.

4
martini151 14 mei 2023 om 23:01

Ik moet zeggen dat ik deze timing wel vreemd vind. Zeker gezien het feit dat het eeen routinecontrole was. Na een rustdag had ik het logischer gevonden

4
Gibo 14 mei 2023 om 23:09

Waar wil je naartoe?

0
Fast Freddy 14 mei 2023 om 23:36

Timing is zeker raar. Zou best een rookgordijn kunnen zijn. Met pijn(stillers) in z’n donder een balletje hooghouden was ook een show. Ik heb nog nooit een renner een GT zien winnen na zo’n harde val.

4
tramontana 15 mei 2023 om 07:32

De timing is helemaal niet raar als je ziet hoe hij eruit zag, élke dokter zou zo’n test doen. Maakt zijn prestatie van gisteren trouwens héél speciaal, met een virus in je lijf toch nog winnen…

1
Djaga Djaga 15 mei 2023 om 10:50

Tuurlijk is de timing vreemd, hij zag ook dat hij gewoon niet goed genoeg was en gebruikt nu de corona escape

1
Westland95 14 mei 2023 om 22:38

Neeeee. Zo ongelofelijk jammer dit.

3
GUY MALFAIT 14 mei 2023 om 22:40

Verklaart veel want een etappe als die van gisteren, daarin verliest ie normaal geen tijd. Vandaag ook al maar half.

3
Lars Maden 14 mei 2023 om 22:47

Hopelijk doet ie mee aan de Tour. Balen voor hem en de Belgische fans!

3
Jos_Jas 14 mei 2023 om 22:49

Mag. Wordt dan een grote afgang. Alsof hij mee kan met de echte grote jongens. Dat irritante sprinten van hem en net weer binnen de 3km vallen… en dit. Typisch remco. Nu heeft hij een excuus. Jammer.

-19
Lars Maden 14 mei 2023 om 22:51

Dat is wel erg zuur. Hij hoeft die Tour niet gelijk dit jaar te winnen. Ervaring opdoen is ook meegenomen.

4
MZ89 14 mei 2023 om 23:31

Ja, want even met 60 per uur tegen de grond gaan in de laatste 3 km…. daar haal je natuurlijk superveel voordeel uit, dat we dat allemaal niet hebben gezien zeg….

2
theking 15 mei 2023 om 08:58

Hij zal zich na de tijdrit wellicht ongewoon slecht hebben gevoeld. Terwjjl hij dit anders niet heeft na zware inspanning. Zag er ook grauw uit na de finish. Kan best zijn dat de symptomen er dan bij zwakke weerstand wel uitkomen.
Verstandig om af te stappen(je weet niet welke schade je verder maakt bij volle inspanning). Jammer voor ons als kijker.

Wat ik dan wel raar vind is dat lefevre eerst aangeeft (toen dit dus niet bekent was)dat het niet realistisch is om te verwachten van Evenepoel dat hij de rest even op een minuut en meer rijdt. Terwijl hij nu aangeeft dit verklaart een hoop. Die lult dus ook maar hoe de vlag er bij staat.

3
blaffie 14 mei 2023 om 22:43

Heel erg jammer.

2
Rogier 14 mei 2023 om 22:51

Hij zag er ook echt slecht uit in het gezicht na die tijdritinspanning , dat heeft hij anders nooit. jammer dit de strijd lag net weer mooi open voor een spannend gevecht met 5 kanshebbers.

2
go Ineos 14 mei 2023 om 22:55

Ik denk dat het tussen drie en misschien met Almeida vier gaat. Vlasov vond ik vandaag pas voor het eerst sterk

0
Delson 14 mei 2023 om 22:53

Ter info aan alle forumlezers hier: jos_jas is een troll met verschillende accounts.

2
Reusjen 14 mei 2023 om 23:47

Meester…

-2
Borsje 14 mei 2023 om 22:59

Slecht nieuws ook voor Roglic. Die zou in Remco bondgenoot tegen het Ineos-blok hebben gehad.

2
fietsvriend 14 mei 2023 om 23:15

Heel bitter voor Evenepoel de Giro, en ons volgers.

Maar inderdaad, Roglic heeft een probleem. Evenepoel leek zijn beste medestander tegen het krankzinnige blok van INEOS.

Kuss en Bouwman mogen aan de bak.

0
Frank_pannekoek 14 mei 2023 om 23:21

Nou hier wordt het Ineos blok toch wel een beetje overschat, dat ze op het vlakke een goede tijdrit rijden oké. Roglic rijd zonder Remco straks alles aan puin in de derde week, misschien almeida en Hart nog op iets minder afstand dan de rest

-1
fietsvriend 14 mei 2023 om 23:43

@FP overschat? 5 man kort in het klassement, JV kan echt niet op alles reageren. Hopelijk gaan er andere ploegen voor hun Top 10 plekje rijden als Sivakov en Arensman eens op avontuur gaan. Anders voorzie ik toch wel een probleem voor JV qua controleren INEOS.
En de tandem Hart- Thomas = Roglic-Vingegaard van de Tour van vorig jaar (en we weten hoe dat afliep voor Pogacar), met dat verschil dat de INEOS mannen allebei fit zijn.

0
Reusjen 14 mei 2023 om 23:49

Arensman en Sivakov zijn helemaal geen bedreiging. Er zullen ook knechten nodig zijn bij ineos en na de eerste rit door het hooggebergte staan ze een stuk verder op achterstand.

1
fietsvriend 14 mei 2023 om 23:59

@Reusjan goed punt, maar ben er toch nog niet gerust op. Zullen een van die twee toch wel een keer gebruiken om mee te spelen.

0
Panamaman29 15 mei 2023 om 02:26

@fietsvriend Logica zou idd betekenen dat ze dat zouden doen. Echter moeten Sivakov/Arensman daar dan nog altijd zelf toe in staat zijn en ook die prestaties vast kunnen houden als zo’n ontsnapping eenmaal werkt. Bovendien houdt het ook wat initiatief weg bij Hart en Thomas als je zelf met een wat grotere voorsprong voorstaat. Bovendien is het maar de vraag of Ineos aanvallend gaat koersen als ze al in het roze staan. En uiteindelijk zal de laatste klimtijdrit beslissend zijn. Wie daar het meest fris is wint uiteindelijk de giro en het vermogen om op die klim grote verschillen te creëren is nog groter dan tijdens de TT op de planche des belles filles.

1
Frank_pannekoek 15 mei 2023 om 06:38

Ik denk dat Roglic zich lekker rustig houdt nu, we gaan het wel zien zodra ze echt de bergen in gaan. Maar als ze het met bijv. Arendsman gaan proberen gaan ze ook andere ploegen uit de top 5 verdrijven. JV staat dan ook niet alleen want ploegen zoals Bahrein hebben ook een belang die ze willen verdedigen.

1
Djaga Djaga 15 mei 2023 om 10:53

Helemaal geen slecht nieuws voor Roglic, Thomas en Hart zijn beide niet goed genoeg, plus ze zijn zo stom dat ze elkaar kapot gaan rijden

0
Arie den Blanken 14 mei 2023 om 23:07

Peccato, mille volte peccato.

2
Barry Batsbak 14 mei 2023 om 23:26

Hè getver, wat een leegloper. Jammer dit, had nog wel een mooie 2 weken kunnen worden met Roglic en Thomas. Dan moeten die het onderling maar uitvechten. Misschien kan Almeida zich daar nog een beetje tegenaan bemoeien.

2
jappe666 14 mei 2023 om 23:29

Had na het plotse collectieve zwakkere presteren van z’n ploegmaats al het idee dat er iets broeide binnen de ploeg, vind het daarom verrassender dat die allemaal negatief hebben getest, dan dat Rev positief testte.

Sowieso enorm zonde voor de koers, al komt het de spanning misschien net ten goede met meer kandidaten voor het roze.

Mocht hij nu alsnog de Tour gaan rijden als rittenkaper kijk ik er wel naar uit om hem samen met MvdP en WvA als bezetenen te zien te keer gaan van bij de start van elke etappe.

Mocht hij voor het verdedigen van z’n Vuelta-titel gaan, zou hij dan zijn Giro-ploeg weer meekrijgen? En zien we dan Merlier én Jakobsen samen in de Tourploeg?

2

Headlines

Populair

Materiaalzone