Remco Evenepoel slaat dubbelslag in eerste bergrit Volta ao Algarve

donderdag 20 februari 2020 om 18:08
Remco Evenepoel slaat dubbelslag in eerste bergrit Volta ao Algarve

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de tweede etappe van de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. De renner van Deceuninck-Quick-Step bleek de sterkste op de top van de Alto da Fóia, al kwam Maximilian Schachmann nog gevaarlijk dichtbij. Evenepoel neemt tevens de leiderstrui over van ploeggenoot Fabio Jakobsen.

Na het eerste sprintduel tussen Fabio Jakobsen en Elia Viviani, gewonnen door de Nederlandse kampioen van Deceuninck-Quick-Step, was het vandaag de beurt aan de klimmers. De aankomststreep van de tweede etappe was namelijk getrokken op de Alto da Fóia, een klim van 7,4 kilometer aan 6%. Vanuit Belgisch oogpunt was het uitkijken naar de prestatie van Remco Evenepoel, maar er waren nog meer (ritten)kapers op de kust.

Van der Poel in de aanval, maar ploeggenoot De Bondt krijgt de ruimte 
Maar eerst kregen we het traditionele gevecht tussen de avonturiers om in de vlucht van de dag te komen. Mathieu van der Poel liet gisteren nog weten de Ronde van Algarve als voorbereidingskoers te zien, maar toch probeerde de coureur van Alpecin-Fenix om met enkele renners weg te rijden. Het peloton had geen zin om de hele dag achter Van der Poel aan te rijden, maar gelukkig voor de Nederlander kreeg een ploeggenoot niet veel later wél de ruimte.

Dries De Bondt in de aanval – foto: Cor Vos

Het was Dries De Bondt die samen met Casper Pedersen (Team Sunweb) en Michael Schär (CCC) een vroege vlucht op poten wist te zetten. De maximale voorsprong van De Bondt, Pedersen en Schär bedroeg na goed veertig kilometer drie minuten. De ploegen met een klassementsrenner hadden de situatie onder controle, zeker aangezien de koplopers nog moesten beginnen aan het hoogtepunt van de dag: de Alto da Fóia.

Leider Jakobsen laat het lopen, Van der Poel haakt aan 
Maar eerst moesten de renners nog over de Alcerfa (derde categorie) en de Pomba (tweede categorie). In het peloton zagen we de mannen van Deceuninck-Quick-Step (voor Evenepoel) en UAE Emirates het tempo verhogen, waardoor de sprinters moesten lossen op de flanken van de Alcerfa. Zo zagen we Europees kampioen Elia Viviani en leider Jakobsen in een achtergebleven groepje, deze renners waren bezig om energie te sparen met het oog op een volgende sprintkans.

Waar Jakobsen moest passen, zagen we Mathieu van der Poel nog steeds voorin het peloton rondpeddelen. De renner van Alpecin-Fenix zag hoe Pedersen en Schär nog voor de top van de Alcerfa werden ingerekend door de voorwacht van het (uitgedunde) peloton. Het ging vervolgens in gestrekte draf naar de voorlaatste beklimming van de dag, de Pomba. Op deze ruim vier kilometer lange beklimming nam UAE Emirates het heft in handen voor thuisfavoriet Rui Costa.

Op naar de Alto da Fóia 
De ploeg uit het Midden-Oosten slaagde erin om de favorietengroep uit te dunnen tot goed dertig renners. De Pomba bleek te lastig voor renners als Philippe Gilbert en zelfs Rohan Dennis, maar het tempo van Joe Dombrowski bleek niet hoog genoeg om iemand als Van der Poel te lossen. De Nederlander begon zodoende met topklimmers als Evenepoel, Geraint Thomas en Bauke Mollema aan de voet van de Fóia.

Rui Costa op de slotklim – foto: Cor Vos

Het was Dombrowski die de eerste stijgende meters voor zijn rekening nam op kop van de favorietengroep, maar op zes kilometer van de streep gooide Astana een knuppel in het hoenderhok. Rodrigo Contreras probeerde de ideale springplank te zijn voor zijn ploeggenoot en kopman Miguel Ángel Lopez, maar de Colombiaan kreeg geen ruimte van een beresterke Polanc, die Dombrowski had afgelost en een strak tempo reed in dienst van Costa.

Sterke Van der Poel moet toch passen, woord is aan de klimmers 
Van der Poel probeerde zijn wagonnetje zo lang mogelijk aan te haken, maar op vier kilometer van de streep ging het licht uit bij de Nederlander. De Alto da Fóia bleek dan toch te zwaar voor de klassiekerspecialisten, het woord was aan de klimmers. Op drie kilometer van de top zagen we de eerste échte versnelling van een van de favorieten. Zijn naam? Miguel Ángel López.

De Colombiaan kreeg echter geen bewegingsvrijheid van Costa, die vervolgens niet reageerde op een aanval van Simon Geschke. De Duitser – onlangs al derde in de Tour Down Under – sloeg een aardig gaatje, maar werd op tijd ingerekend door de grote favorieten voor de dagzege. We leken een sprint te krijgen tussen de betere puncheurs, maar het was Evenepoel die als eerste het initiatief nam en wegreed van zijn rivalen.

Evenepoel is de baas op Alto da Fóia 
De kopman van Deceuninck-Quick-Step bleek perfect te hebben getimed, want de Belg kwam als eerste over de streep. Maximilian Schachmann kwam nog erg dichtbij, maar de Duitser van BORA-hansgrohe strandde aan het achterwiel van Evenepoel, die ook meteen de nieuwe leider is. De verschillen zijn echter nog speelbaar met nog drie etappes te gaan.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

155 Reacties

Limal 20 februari 2020 om 18:10

Man man man man man dat was zo ongelooflijk sterk!!!

0
KimJungPoels 20 februari 2020 om 18:11

Ik weet natuurlijk dat ie super goed is. Maar toch verbaasd hij me iedere keer weer een beetje. Nu ook al gewoon de beste op zo’n punchaankomst.

Er staat gewoon echt geen maat op dit mannetje.

0
ChefSpijker 20 februari 2020 om 18:15

Schachmann was de beste zou ik zeggen. Al neemt Evenepoel wel het initiatief dus het komt hem toe, maar als Lopez niet misschakelt krijgt Evenepoel nooit zo’n groot gat.

0
fringale 20 februari 2020 om 18:20

Je zoekt spijkers op laag water

0
roburger 20 februari 2020 om 18:11

Knap staaltje! Hij blijft mij verassen die jongen

0
Sebas 21 februari 2020 om 11:56

Dat kan maar één keer verzeker ik u.

0
Ivanoviclover 20 februari 2020 om 18:12

Anticiperen: check.

0
josi 20 februari 2020 om 18:13

Erg sterk hoor. Ook de winnaar van dit rondje lijkt alweer bekend.

0
Fort 20 februari 2020 om 18:13

Daar zat nog wat op!

0
JosebaBeloki 20 februari 2020 om 18:13

Niet eens onverwacht. De komende jaren wordt het wielrennen niet heel erg spannend in het ronde werk. Gelukkig compenseert hij het met een aantrekkelijke manier van koersen en met de uitstraling van een echte ster, waardoor we ons toch niet zullen gaan vervelen.

0
Hollow Knight 20 februari 2020 om 18:15

Ik ben een grote Evenepoel fan, maar Pogacar en Bernal zijn echt niet te onderschatten hoor. Het worden interessante jaren. Dit zijn misschien wel de grootste talenten sinds Eddy Merckx…

0
Fort 20 februari 2020 om 18:15

En ook nog zo volwassen interview. Mooi hoor

0
Lionel Gesink 20 februari 2020 om 18:22

Met Bernal, Pogacar en Evenepoel worden het gewoon spannende rondes hoor..

0
Ajvenema 20 februari 2020 om 18:25

Volgens mij wordt het JUIST heel spannend. Zeker omdat en zolang niet alle toppers voor ineos rijden.

0
tendam 20 februari 2020 om 18:31

Ik vind dit zulke overdreven reacties. Ik heb Evenepoel nog nooit op een buitencategorie col gezien, jij wel? Het was bv. interessanter geweest om hem in de Tour de la Provence te zien. Dat hij dit soort tempoklimmen aan kan weten we nu wel.

0
Peter Lippens 20 februari 2020 om 19:04

onzin, vind net dat het interessant wordt met enkele piepjonge talenden

0
djerkson 20 februari 2020 om 19:12

@tendam: je kan toch niet ontkennen dat dit wereldtop is he. Hij heeft niet gepiekt naar deze ronde, gezien zijn 4 doelen dit seizoen verderop liggen. En het hooggebergte zal nog blijken, maar met zijn 20 heeft hij nog heel veel progressiemarge.

0
BasBelgie 20 februari 2020 om 18:13

Maakt met de maand progressie.

0
Marik 20 februari 2020 om 18:14

Wat een duizelingwekkende versnelling zeg, poeh

0
Fietsman 20 februari 2020 om 18:14

Dat was nogal indrukwekkend. Een hele groep ervaren profs naar huis gereden door een 20 jarige. Alleen Schachmann kan zichzelf misschien nog iets verwijten, de rest kon er gewoon niet bij komen.

0
Baik-Baik 20 februari 2020 om 18:14

Verbluffend.

Mooi dat de INEOS treinparade niet beloond wordt. Hopelijk zet dat hun ook aan tot attractiever koersen omdat ze ook geen tijd gaan pakken op Remco in de tijdritten.

0
Elvs 20 februari 2020 om 18:20

Niet alleen Ineos trein parade. Elke ploeg doet dat tegenwoordig. Alleen de laatste km is nog interessant zo

0
skylimit 20 februari 2020 om 18:34

Welke Ineos trein parade vandaag ? Het was voornamelijk UAE die het tempo en de forcing voerden.

0
Baik-Baik 20 februari 2020 om 18:40

Swift gemist?

0
Agos-Vidalos 20 februari 2020 om 18:14

Bernal, Pogacar en Evenepoel. Geweldig toch.

0
Samlambeej 20 februari 2020 om 18:15
Quote:
Rhohan 20 februari 2020 om 10:20
Om een klassieker te winnen is het wel handig dat je explosief bent. En Remco is zo’n beetje de minst explosieve renner van allemaal.

Hij won al een grote klassieker en dat door explosief uit het peloton te sprinten en niemand mee kon. LOL

0
boenk 20 februari 2020 om 19:06

Met alle respect, maar dit is ook de eerste keer dat hij toont dat hij dit kan he.

0
thorsen 20 februari 2020 om 18:15

Op een on-Evenepoelse manier gewonnen, meestal gaat hij gewoon aan kop rijden tot er niemand meer in zijn wiel zit. Knappe overwinning.

0
Limal 20 februari 2020 om 18:18

Hij leert snel bij op taktisch vlak, en het wordt er niet minder spectaculair op!

0
freire93 20 februari 2020 om 18:16

Klasbak

0
Lennimator 20 februari 2020 om 18:18

Pffoe, het begint echt eng en indrukwekkend te worden…

0
NVdV 20 februari 2020 om 18:19

Oei oei wat hebben er velen hier wat uit te leggen. Want had Evenepoel niet nog alles te bewijzen in het gebergte? Had hij niet altijd gewonnen omdat de tegenstanders a) b-renners waren b) hem lieten rijden?

Beide redenen waren nooit waar, maar wat las je het hier vaak.
En zou VdP hier niet even iedereen oprollen? Want die behoort volgens velen hier toch ook tot de top bergop? Hoewel hij, VdP, dat volgens mij effectief nog nooit toonde bij de profs.

Ik kan al niet wachten hoe vele nederlanders hier deze prestatie weer gaan downgraden. Of misschien over zijn karakter beginnen?
***
edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Eerlijk gezegd, de prestaties van Pogacar en Evenepoel, die dit allemaal doen vele jaren (!) jonger, zetten de prestaties van VdP vind ik steeds meer in perspectief. Want hoewel VdP waarschijnlijk wel de veelzijdigste renner is omdat hij vele categorieëen rijdt, vind ik de prestaties van Pogacar en vooral Evenepoel echt wel hoger in te schatten. Ze zijn maar even een viertal jaar jonger! Of zelfs 5!

0
tendam 20 februari 2020 om 18:21

Wat een frustraties, poeh. Geniet gewoon van de prestatie van je landgenoot! Desnoods lees je Wielerflits niet, als je zo’n hekel hebt aan Nederlanders.

0
thorsen 20 februari 2020 om 18:21

Ben je nu opgelucht? Is het er uit? Gaat het weer jochie?

0
Etika 20 februari 2020 om 18:28

Als Vlaming vind ik het triest zulke reacties te moeten lezen, zelfs een beetje beschamend. Als je van de sport houdt, wat maakt het uit welke nationaliteit een renner heeft ?

0
adelaarvanantwerpen 20 februari 2020 om 18:31

Geen enkele prestatie zet de prestatie van VDP in perspectief. Hij is de meest complete wielrenner aller tijden. Hij kan wereldkampioen worden in waarschijnlijk de drie belangrijkste disciplines.

0
Fort 20 februari 2020 om 18:35

Sjonge jonge

0
thorsen 20 februari 2020 om 18:37

@adelaarvanantwerpen:
Dan moet hij he veld nog wel ff inruilen voor de baan natuurlijk ;)

Maar eerlijk gezegd acht ik hem ook niet volkomen kansloos op een puntenkoers en/of omnium o.i.d. aangezien dat de weg sprinters wel ligt. Maar ik heb hem nog nooit op de baan zien rijden…geen idee of hij dat ook zou kunnen.

0
Samlambeej 20 februari 2020 om 18:46

Het palmares van Sagan op 24. decimeert dat van VdP.

0
Lionel Gesink 20 februari 2020 om 18:50

Je kunt geen appels met peren vergelijken.. Van der Poel is a) een ander type renner en b) heeft zich op andere disciplines gefocust..

0
Geraint 20 februari 2020 om 18:51

Hoe je prestaties inschat is gewoon heel erg persoonlijk. Vraag mij wie je beter vindt van de twee en ik kan het oprecht niet zeggen. Een klassiek renner vergelijken met een ronderenner is gewoon niet mogelijk. Ik vind als Belg Mathieu een beetje sympathieker en bescheidener, en dat speelt ook een stuk mee hoe je iemand beoordeelt.

Ik snap je reactie ergens wel hoor. Ik moet ook gniffelen hoe Remco de kritiek gevers telkens door dat mandje laat vallen. Maar om daar nu weer nationaliteiten aan te koppelen…

0
NVdV 20 februari 2020 om 18:55

@tendam

Ook nog iets inhoudelijks? Of enkel dooddoeners?

0
NVdV 20 februari 2020 om 19:02

@samlambeej

Inderdaad, groot gelijk.
Ik vind het hier eenvoudig weg stuitend hoe selectief velen hier zijn. En ja sorry, maar het zijn wel meestal nederlanders. Er wordt hier gedaan alsof op sporza niet over Evenepoel gezwegen wordt. Is echt belachelijk. Ik zou eens moeten turven hoeveel titels ik hier gelezen heb op deze site afgelopen maand met ‘Van der Poel’ in. Ik denk dat dat boven de 20 zal eindigen. Maar daar hoor je niemand over.

Het gaat mij niet om dat je niet mag supporteren voor welke renner dan ook. Maar de manier waarop vaak belgische renners, Evenepoel, vroeger Van Aert tot die vreemd genoeg voor een nl. ploeg ging rijden, en hun prestaties hier redelijk gering geschat worden, echt stuitend. Dat terwijl VdP inderdaad op zijn leeftijd echt ver verwijderd is van het palmares van Sagan, Boonen,… Maar die moet maar een sprint tegen Trentin winnen en hij is de beste ter wereld.

Een beetje minder gekleurde bril op deze site, en vooral niet direct zulke reacties als van Tendam als je mensen hier wijst op vroegere reacties. Gisteren had Evenepoel nog alles te bewijzen. Vandaag legt hij ettelijke toppers erop, maar dan mag niet gewezen worden op die eerdere reacties? Hypocriet.

0
Peter Lippens 20 februari 2020 om 19:08

VDP en Wout zijin gewoon een andere type van renners maar ook toptalenten, ben 70 jaar en heb nog nooit geweten dat er zoveel (piep)jonge toptalenten opkomen, kan het wielrennen alleen maar ten goede komen van kasseiklassiekers tot het zwaardere rondewerk.

0
boenk 20 februari 2020 om 19:08

Ik vind dit een beetje een zielige uithaal, maar ik begrijp heel goed waar het vandaan komt. Sommigen hebben de afgelopen maanden ervoor gezorgd dat je dit soort reacties gaat krijgen.

0
Man met de hamer 20 februari 2020 om 20:06

Hahaha. Wat een Calimero. Gaan we dit elke week krijgen, of is het nu klaar?

0
Panache 20 februari 2020 om 21:28

@ NVdV
Ik gun Evenepoel beschaafdere supporters, dat verdient hij allerminst.
Stel dat Evenepoel tegenvalt in de Giro, dan krijg je jouw reacties als een boemerang terug.
Je gelijk halen met een overwinning in Algarve is belachelijk.
Evenepoel afkraken bij de eerstvolgende keer dat hij moet passen is net zo belachelijk.
Wen er aan dat hoge bomen veel wind vangen en trek je conclusie over de kwaliteit van Evenepoel gewoon door te observeren hoeveel wind hij vangt.

0
Tristan0112 20 februari 2020 om 21:35

@nvdv over selectief kijken gesproken, jij zegt dat het de Nederlanders zijn die selectief zijn, terwijl jij nu precies hetzelfde doet op dit moment. Verder kan je het palmares van van der Poel niet vergelijken met die van Sagan en Boonen op deze leeftijd omdat vdp de meeste klassiekers pas 1 keer heeft gereden en de rest nog 0 keer. Dit komt door de andere disciplines die hij rijdt en als je dat zou meerekenen zou vdp een groter palmares hebben als je het mij vraagt met zijn meerdere wereldtitels.

0
Barry Batsbak 20 februari 2020 om 22:32

Heeft er iemand een pleister voor deze knul? Als je Van der Poel-moeheid vertoont moet je je misschien lekker tot wielerflits.be beperken. Als je het heel gek vind dat één van de meest attractieve fietsers van Nederland op een Nederlandse site regelmatig in het nieuws komt omdat hij domweg veel crossen wint in deze periode dan heb je het misschien niet helemaal begrepen. En als je gasten die blaten dat Van der Poel in het hooggebergte met de besten mee kan serieus neemt, dan ligt dat echt gewoon aan jezelf. Je kunt ook gewoon je schouders ophalen in plaats van je gedragen alsof je heel wat aangedaan wordt.

0
McPriem 21 februari 2020 om 07:08

Neem nog een slokje azijn gast…het zit diep of niet?

0
Ypuh 21 februari 2020 om 09:41

Holy moly, wat een trieste reactie(s) hier met een bak frustraties. Wat maakt het nou uit wat de nationaliteit is van een renner. Evenepoel en van der Poel zijn beide fantastische talenten en niet te vergelijken.

Een beetje nationalisme is niet mis mee, maar dat zielige gedoe van opgekropte frustraties en je gram op een nietszeggen forum proberen te halen geeft een veel groter probleem weer.

Veel succes in de maatschappij!

0
Chris Van Uden 21 februari 2020 om 12:45

Ik downgrade helemaal niks, waarom zou ik? Ik ben gewoon onder de indruk!

0
Wheely 20 februari 2020 om 18:22

Ja ach het is nog maar de Algarve he, net als dat het nog maar San Juan en San Sebastian was… En zometeen is het nog maar de Giro.

0
Klaas Foppen 20 februari 2020 om 18:25

Wat een onzin verkondig je, knappe prestatie petje af. maar overdrijf niet zo gigantisch. Natuurlijk is dit grote klasse. Maar dat wil nog steeds niet zeggen dat hij straks de giro even gaat winnen

0
Joachim Agostinho 20 februari 2020 om 18:28

Het “ja maar”, “Ja maar”, “ja maar”, zal nu toch wel verstommen?

0
Wheely 20 februari 2020 om 18:34

Ik begin er steeds meer in te geloven Klaas, mij fop je niet. Ik zou niet weten wie hem tegen gaat houden.

0
Klaas Foppen 20 februari 2020 om 18:49

Het is een uitzonderlijk talent dat staat vast. Maar als hij de Giro zou winnen ben ik echt stomverbaasd dat geloof ik echt niet. En ben ook wel een beetje bang dat hij al te vroeg zit te knallen. Ben jij daar niet een beetje bang voor dan?

0
Poeksel 20 februari 2020 om 19:04

Slechts vijf keer je inzet als Evenepoel de Giro wint bij Bwin…

0
Wheely 20 februari 2020 om 19:31

@Klaas
Nee ben ik niet bang voor, sommigen hebben gewoon een hoog basis niveau zie bv wat Pogačar en VdP nu laten zien, die gaan er ongetwijfeld later dit jaar ook staan.

@Poeksel
Dat vind ik nog zeer riant, dat gaat richting de Giro minder worden.

0
Klaas Foppen 20 februari 2020 om 18:23

knap gedaan!

0
tendam 20 februari 2020 om 18:23

Dat was een indrukwekkende demarrage. Als een kanonskogel. Hij is dus ook al een puncher, op zich past dat ook wel bij z’n lichaamsbouw. De klim op zich viel wel wat tegen, meer een tempoklim dan iets waar de klimmers echt verschil konden maken.

0
hartstikkebedankt 20 februari 2020 om 18:24

Ineos duidelijk niet op de afspraak vandaag

0
Deel Koeper 20 februari 2020 om 18:26

Ik snap de tactiek van die anderen niet. Gewoon aan een stabiel hoog tempo omhoog knallen, wat Evenepoel het liefst heeft.

OK, onverwacht dat hij het zelf ook nog afmaakt voor de ritzege, maar als er zijn die hier voor het eindklassement gingen, dan hebben ze tactisch wel heel dom gereden.

0
boenk 20 februari 2020 om 19:11

Klopt. Wint volgens mij vandaag niet omdat hij de beste punch heeft, maar omdat hij de aanloop naar die laatste kilometer met de vingers in de neus afwerkt en veruit het meest fris zat.

0
Samlambeej 20 februari 2020 om 19:46

Ja maar de kansen van een Lopez of Costa worden niet groter door geen mannetjes tempo te doen rijden. Dan heb je wel chaos maar zijn ze misschien zelf niet mee.

En in dat hoog tempo is er geen 1 bij machte om vroeg aan te vallen.

Almeida heeft op het einde nog voor gezorgd dat niemand weg kon rijden en daarna maaktie ie het zelf af.

0
jonglins 20 februari 2020 om 18:28

Zeer indrukwekkend dit. Wederom sterker dan ik had gedacht.

Toch sta ik in alle eerlijkheid niet te juichen. Gewoon omdat ik geen fan ben. Nergens op gebaseerd, iig niet op ratio. Maar favorieten kies je normaalgesproken niet uit op basis van ratio maar op gevoel.
Hopelijk mag dat van de Wielerflitsers.

0
djerkson 20 februari 2020 om 19:21

Tuurlijk mag dat. Van Froome en Thomas ben ik ook nooit warm geworden, wel van Nibali en Pogacar. Een gevoel zoals je zegt.

0
Samlambeej 20 februari 2020 om 18:31

@Michelangelo
Waren ze ‘m nou uit het oog verloren of wordt ie dadelijk toch een veelwinnaar? Dat kan toch niet?

0
Michelangelo 20 februari 2020 om 18:46

Zit precies diep bij je, Sambalbeij.

Heb de koers niet gezien, maar deelnemersveld is zeker geen B-koers. Knappe overwinning dus. En ook een sympathieke reactie na de finish waarbij hij wielrennen in juiste perspectief plaatst.

En toch… hij is niet mijn favoriet. Net als ook Jonglins hierboven al verwoordde. Niks ratio, enkel emotie. Misschien ook nog eens geholpen door Sporza, met koppen als “Evenepoel en co vangen slotklim aan”. Alsof er niet meer renners rondfietsen dan Remco…

En of hij een veelwinnaar wordt… dat is iets waar je denk ik na een paar jaar wat van kunt zeggen. Maar als hij deze lijn door weet te trekken, dan gaat hij er in ieder geval nog wel een paar op zijn naam schrijven.

0
Samlambeej 20 februari 2020 om 18:52

Neu, je inschatting is gewoon ruk. Verblind door antipathie.

En als je er naast zat met je grote mond, dan moet je ook groot zijn in het verlies en niet moreel superieur (eigenlijk kinderachtig) weer "het zit diep" antwoord misbruiken.

0
boenk 20 februari 2020 om 19:12

Sporza is minstens even onuitstaanbaar lyrisch over van der Poel hoor.

0
kleomantre 21 februari 2020 om 10:03

Evenepoel heeft een paar leuke visjes op zijn palmares gezet. Dat er talent zit voor grootste daden en een lange succesvolle carrière is duidelijk zichtbaar.

Verder moeten we nog maar zien of hij het mentaal en sportief gezien wel aan kan om meerdere jaren achter elkaar het potentieel te benutten. Daar is hij simpelweg te jong voor. Stel hij raakt een keer (bijna) overtraind en kan dan niet aan (zijn eigen) verwachtingen voldoen, of hij maakt een keer een fikse blessure mee of er komen andersoortige teleurstellingen om de hoek kijken.

Als hij die zaken mentaal aan kan dan wordt het een hele grote, anders heeft hij of heel veel geluk (want nooit veel pech) of hij wordt een grote belofte die dat maar ten dele in kon lossen.

0
Olly 20 februari 2020 om 18:34

Indrukwekkend dit!!
Is dit een voorproef van wat we de komende jaren te zien krijgen in bergetappes? Tempo tempo tempo en in de laatste Km een jump van de sterkste mannen. A la het recept van Thomas in de tour van 2018? Dat is dan de doodsteek voor de vroege aanvallers die met een lange zware klim in het voordeel zijn. Ik hoop dat Bernal hier wat tegengas op kan geven. :-)

0
Romāns Vainšteins 20 februari 2020 om 18:41

gewoon 0 k Itt er in, helft vh probleem al weg. Verder hopen op ongelofelijk kloteweer elke dag opnieuw.

0
Panache 20 februari 2020 om 21:34

De helft van het probleem dat je over houdt is dat de gecontroleerde koers qua AK gewonnen wordt door de beste wachtwachtpoefer. Wil je dat?

0
Romāns Vainšteins 21 februari 2020 om 00:46

Beter dat dan overwicht vanuit de tijdrit dus ja, dat dan maar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone