Mathieu van der Poel: “Omloop is een doel, Algarve een voorbereidingskoers”

woensdag 19 februari 2020 om 12:43
Mathieu van der Poel: “Omloop is een doel, Algarve een voorbereidingskoers”

foto: WielerFlits

Mathieu van der Poel begint vandaag in de Volta ao Algarve aan zijn wegcampagne. Veel ogen zullen gericht zijn op de renner van Alpecin-Fenix, maar Van der Poel tempert de verwachtingen. “De Ronde van Algarve is echt een voorbereidingskoers. Ik richt mijn pijlen op de Omloop” zo vertelt hij in startplaats Portimão voor de ploegbus van Alpecin-Fenix.

De Belgische formatie van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft staat deze week ook aan de start van de Ruta del Sol en de Tour of Antalya. Maar waarom kiest Van der Poel dan voor de Volta ao Algarve? “Dit is de beste wedstrijd in mijn voorbereiding op de klassiekers. Het zijn vrij lange ritten, het parcours is best mooi en we hebben goed weer.”

“Ik heb vorig jaar al gereden in Turkije, het is eens wat anders. De ploeg heeft het aan mij voorgesteld. Ik weet dat zij met de best mogelijke planning komen. Het is ook makkelijk als ik het niet hoef te doen”, zo vertelt Van der Poel, die naar eigen zeggen geen persoonlijke ambities koestert. “Algarve is echt een voorbereidingskoers.”

“Ik heb weinig persoonlijke ambities”
Van der Poel die niet voor een overwinning gaat: het komt zelden voor. “Ik moet het ook wel leren”, erkent de drievoudig wereldkampioen in het veld. “Het is een kwestie van aanpassen, maar je kunt niet altijd voor de eerste plaats strijden. Ik koers normaal gezien voor de overwinning, maar ik weet niet of dat nu realistisch is.”

Van der Poel kende na een drukke winter namelijk een vrij korte voorbereiding op de eerste wegkoersen van 2020. “Het doel is dus vooral om kilometers te malen en op mijn fiets te blijven zitten. Ik wil uiteindelijk met een beter gevoel naar huis trekken. Ik heb weinig persoonlijke ambities, ik zal in dienst van de ploeg rijden.”

Omloop Het Nieuwsblad 
“Ik hoop op die manier zelf ook beter te worden. Ik heb geen specifieke momenten aangestipt om mezelf te testen. Het is voor mij nog iets te vroeg. Ik richt mij op Omloop Het Nieuwsblad, dat is realistischer. Ik wil de Ronde van Algarve echt gebruiken richting de Omloop.” Vandaag koerst Van der Poel in 195,6 kilometer van Portimão naar Lagos.

Dit artikel delen:

13 Reacties

chasse patat 19 februari 2020 om 12:50

Ik ben benieuwd of Mathieu zich kan inhouden of het toch stiekem eens probeert om mee te sprinten.

Poeksel 19 februari 2020 om 12:55

Sbaragli en/of Modolo zullen toch wel voor eigen kansen mogen gaan?

Wheely 19 februari 2020 om 13:10

Benieuwd naar de rolverdeling, kunnen een prima treintje formeren lijkt me zo.

assen 19 februari 2020 om 13:34

je beschrijft precies mijn reactie, chasse patat

Romāns Vainšteins 19 februari 2020 om 19:09

Het zat er half tussenin dus. Keuzestress waarschijnlijk.

Damien Heuvel 19 februari 2020 om 13:17

Zoals hij al zegt, lekker mee peddelen, wat kilometertjes maken, op de fiets blijven zitten, en eventueel de teamgenootjes een handje helpen. Zelf iedere rit in de laatste kilometers lekker uitbollen, en daarna op naar het Vlaamse land.

Gezien z’n drukke schema in de rest van het jaar heeft het nul komma nul toegevoegde waarde om hier ook maar één trap extra te doen.

yo-eddy 19 februari 2020 om 13:38

Ik eis dat hij zijn excuses aanbiedt als hij vanmiddag wint ;)

Wheely 19 februari 2020 om 13:51

Ja en dan is er nog zo een die zich niet kan inhouden, ik verwacht dat de twee Poelen het vandaag in de finale al op hun heupen krijgen en het peloton op een paar minuten rijden. Achteraf natuurlijk “sorry dit was eigenlijk helemaal niet de bedoeling”

Berggeit1988 19 februari 2020 om 14:34

Oeh zeg… als VDP ook al van de Omloop een doel maakt, heb je dadelijk in 9 van de 9 klassiekers Mathieu van der Poel ***** in de voorbeschouwing. Lekker saai maar ben heel benieuwd of hij er volgende week al gelijk staat of niet! :)

Djoop 19 februari 2020 om 14:43

Evenpoelsiaanse taferelen. Vorig jaar overtrof alle verwachtingen. Eerst maar eens zien of hij dit seizoen weer zo sterk is. Ik hoop het uiteraard maar ben al dik tevreden als ik hem in de finale van de Omloop zie. Wat wel mooi is aan de nieuwe generatie, ook bij onze buren, is dat laf koersen er niet bij is.

Merlinappa 19 februari 2020 om 15:01

VanderPoeliaanse*

Cyclinglife 19 februari 2020 om 18:22

Leren om niet voor de overwinning te gaan lijkt me een luxe die alleen hij in het peloton heeft.

yo-eddy 19 februari 2020 om 18:49

een man van zijn woord

Headlines

Materiaalzone

Populair