Remco Evenepoel reageert op insinuaties: “Heb gehuild in armen van mijn vader”

zondag 30 augustus 2020 om 10:50
Remco Evenepoel reageert op insinuaties: “Heb gehuild in armen van mijn vader”

© Cor Vos

Remco Evenepoel heeft voor het eerst gereageerd op de beelden die de voorbije dagen voor ophef zorgden. “Ik ga eerlijk zijn. Vanmorgen heb ik gehuild in de armen van mijn vader. Zo ellendig voelde ik mij.”

De beelden van de handeling van ploegleider Davide Bramati, die kort na Evenepoels zware val tijdens Il Lombardia zijn zakken leegmaakte, circuleerden al een tijd op Twitter, maar haalden pas sinds dit weekend de media. Met dank aan UCI-voorzitter Lappartient, die exact een dag voor de start van de Tour aangaf te laten onderzoeken wat daar in dat ravijn gebeurd is.

Remco Evenepoel hulde zich een poos in stilzwijgen over de insinuaties. Hij retweette het statement van zijn team, maar verder hield hij zich op de vlakte. Tot gisteravond, nadat het item aan bod kwam in het tv-programma Vive le Vélo. Collega-renner Serge Pauwels nam het op voor het toptalent en beoordeelde het voorval als een storm in een glas water.

Evenepoel was blij met de steun, liet hij blijken in een tweet. “Ik zal eerlijk zijn, deze morgen lag ik in mijn ziektebed (bij hem thuis, red) te huilen in de armen van mijn vader”, tikte hij. “Zo ellendig voel ik me. Ik vocht voor mijn leven op het moment van de valpartij en mijn team probeerde gewoon het beste voor mij te doen.”

Dit artikel delen:

167 Reacties

Klaver 30 augustus 2020 om 13:40

Armoede troef hier op het forum, niveau nihil bij heel wat leden. Ik moet zeggen dat je na 2 weken de pappenheimers er wel kunt uithalen en zo weet je ook meteen met wie je nog een fatsoenlijke onderbouwde conversatie kan voeren.

Klaver 30 augustus 2020 om 13:57

Ken je een spreekwoord met een pot en een ketel, Marik?

Burdincurutcheta 30 augustus 2020 om 14:09

Niet te streng voor Marik. Het waren blijkbaar moeilijke weken voor hem toen Evenepoel het peloton bij elkaar veegde. Nu kan hij even stoom aflaten op basis van een vaag filmpje dmv huis-tuin-keuken psychologische analyses van het karakter van Evenepoel.

Fred Foekens 30 augustus 2020 om 14:12

Mooi he. Sport is emotie.

Kosmonaut 30 augustus 2020 om 14:27

Deze jongen moet heel snel goede psychologische begeleiding gaan krijgen. Hoge bomen vangen veel wind en deze boom kan wellicht nog behoorlijk groeien. Als je daar niet mee om kan gaan kan het snel fout lopen. Logisch dat hij als knaap van 20 hier moeite mee heeft maar de pers, het publiek en eigenlijk ook heel België die al bezig zijn hem de godenstatus te verlenen houden hier geen rekening mee.

vocsnor 30 augustus 2020 om 14:36

Hij zal er aan moeten wennen dat er altijd mensen zullen zijn die met dergelijke verhalen gaan komen. Ik hoop dat hij goede begeleiding daarin krijgt, want het lijkt me niet gemakkelijk om mee om te gaan. Op eender welke leeftijd.
En het zal alleen maar erger worden naarmate hij meer wint.
Helaas hoort dat ook bij de sport sinds een jaar of 15.

Michelangelo 30 augustus 2020 om 17:16

Ik heb helaas het idee dat de pr verantwoordelijke liever wil dat het merk “evenepoel ” zoveel mogelijk aandacht krijgt. Ipv aandacht die functioneel is voor een gezonde loopbaan.

En ik krijg de indruk dat zowel lefevere, pa evenepoel en Remco zelf hier te hard in mee gaan. Alsof ze ook kicken op de aandacht.

En dan krijg je dit soort kritiek. Van mij hoeft hij dan ook niet veel medelijden te verwachten. Want hij gedraagt zich als iemand die vindt dat hij oud en wijs genoeg is…

boenk 30 augustus 2020 om 17:25

“Hij verdient geen medelijden, want hij doet alsof hij oud genoeg is”… Ik hoop dat jij geen kinderen hebt man. Hahaha, wat een onwaarschijnlijke onzin.

vocsnor 30 augustus 2020 om 20:16

Ik bedoelde eigenlijk dat REV gaat moeten wennen aan verdachtmakingen door losers.
Michelangelo, ik begrijp je redenering dat dit soort aandacht door de eigen kliek zou worden opgezocht niet helemaal.
Hij kan niet op jouw medelijden rekenen. Jammer. Maar zo een gebrek aan begrip en inlevingsvermogen kan enkel ontstaan doordat je zelf helemaal perfect bent, en dus geen begrip en benul van imperfecties. Of het komt door ziekelijke jaloezie.

Burdincurutcheta 30 augustus 2020 om 20:25

Michelangelo, hoe kan je jezelf toch zo uitputten in dergelijke prietpraat om toch maar iets negatiefs over Evenepoel te kunnen schrijven? Ik vind het al vermoeiend om te lezen; laat staan dat je zoiets moet schrijven. Over zijn prestaties op de fiets kan je in elk geval weinig aanmerken. Laat het los en onderga het; REV gaat vegen.

Klaver 30 augustus 2020 om 20:34

Michelangelo alias Sigmund Freud is weer aan het bazelen. Ik denk dat enkel hijzelf het nog interessant vindt. Prietpraat in het kwadraat.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 21:15

@michelangelo ik denk dat je duiding correct is.

Frank V 30 augustus 2020 om 22:13

“Hij verdient geen medelijden, want hij doet alsof hij oud genoeg is”… Ik hoop dat jij geen kinderen hebt man.
+100

Michelangelo 30 augustus 2020 om 22:43

@vocsnor,
Wat ik wil zeggen is dat de pr dame die evenepoel begeleidt te veel bezig is om Remco IN de spotlights te zetten ipv hem te helpen om ERUIT te blijven. En dat ze is aangenomen op verzoek van de evenepoels.

Er is heel veel aandacht voor die jongen. En met alles wat speelt zou een goede pr adviseur helpen om de focus op het fietsen te houden. Maar ze lijkt drukker bezig met het zo groot mogelijk maken van het merk evenepoel in de media.

Bewuste keuze dus, en daarom geen medelijden als hij dan ook aangepakt wordt. Hoge bomen, hoogmoed, etc.

Burdincurutcheta 30 augustus 2020 om 22:57

Mooi dat jij je zo druk maakt over de pr van Evenepoel. Wat vind je van zijn fietsprestaties?

Michelangelo 30 augustus 2020 om 23:52

Als je het echt wilt horen: hij kan buitenaards hard trappen maar zijn stuurvaardigheid past nog niet bij zijn snelheid.
Moet dus nog veel leren. To finish first, first you have to finish.

Burdincurutcheta 31 augustus 2020 om 08:32

Zoals in Argentinië, de Algarve, Burgos en Polen. Welke renner valt er nooit?

mus van de maasstad 30 augustus 2020 om 14:54

Jeetje zeg

WAT zeg ik verkeerd dan?

Pfffffff

girardengo 30 augustus 2020 om 16:59

Wat vroeger alleen in het café en thuis werd geroepen, komt nu bij iedereen terecht via de sociale media (die vaak niet zo sociaal zijn). Dat maakt het voor jonge sporters lastiger om de juiste route te blijven volgen. In dat opzicht heeft Evenepoel het (nog iets) moeilijker dan Merckx en Zoetemelk. Verder vind ik het je al te sterk laten meeslepen door emotie in de sport vaak niet erg sportief (want in blinde liefde gericht jegens iemand of in grote haat tegen iemand).

de_nis_ 30 augustus 2020 om 17:42

Deze jongen reageert en oordeelt ook via Social media.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 17:15

* it is all in your head *

Rufusvb 30 augustus 2020 om 17:18

Komop huilebalk: snel een grote jongen worden!

boenk 30 augustus 2020 om 17:23

Ja Remco, neem een voorbeeld aan Rufus!

vocsnor 30 augustus 2020 om 21:57

Frustrerend om zoveel haat en afgunst te zien tov een renner. Ik denk nooit eerder vertoond in het wielrennen. Ik kan me niemand voor de geest halen die ooit zo gehaat is als REV.
Als fan troost ik me maar met de gedachte dat de volgende 10 jaar prettiger gaan zijn voor de fans dan voor de haters.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 22:16

Maar de fans moeten zich ook wel beseffen dat elke post afsluiten met oneliner in de zin van ‘gaat 10 jaar domineren’ weinig helpt hé, datzelfde gezeik hebben we hier mogen beleven met MvdP en voordien Dumoulin.

Wat Evenepoel betreft, zijn hele doen en laten, concludeer ik dat het een gevoelig type is met ontzettend veel ambitie, zelfvertrouwen en een bovengemiddeld gevoel voor heroïek en drama. Wellicht is het vooral de leeftijd, misschien meer het karakter. Het is in ieder geval iemand die de kudde 2 kanten opdrijft.

Wat talent betreft? Die kan de tour gaan winnen no doubt. Maar eerst de start halen en uitrijden svp.

Michelangelo 30 augustus 2020 om 22:53

Denk aan Groenewegen, Armstrong, bruyneel, ricco, bouhanni, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik denk dat rv het terecht zegt. Het maakt kuddes 2 kanten op gaan. En hoe harder de fanboys hem ophemelen, hoe harder de andere kant van de kudde hoopt dat hij van zijn voetstuk pleurt. En omgekeerd.

En ik denk dat veel zogenaamde “haters” nog meer moeite hebben met de onbegrensde verafgoding door de fanatics, dan met evenepoel zelf. Want als je ziet wat je af en toe krijgt toegeworpen door de evenepoel politie als je een kritische post plaatst… dan hoop je gewoon dat die jongen verliest. Niet vanwege evenepoel maar vanwege de fans.

Frank V 30 augustus 2020 om 22:59

Weet je wat het grote verschil is? Fans hopen op iets positief nl. mooie overwinningen en jij hoopt constant op iets negatiefs. Tegenslag, verlies, vernedering.

Klaver 30 augustus 2020 om 23:19

En weer ben je aan het leuteren Michelangelo. Waarom zouden er enkel 2 kampen zijn? Jij ziet misschien alles zwart-wit in je leven, maar aan dat kortzichtig gedoe doe ik, en wellicht vele anderen, niet mee.

xistnc 30 augustus 2020 om 23:45

Best sneu voor Evenepoel. Hoe een klein clubje zogenaamde fans erin slaagt dat een steeds grotere groep een steeds grotere hekel aan dat ventje krijgt, zonder dat hij er iets aan kan doen.

Natuurlijk moet dat van elkaar gescheiden worden, maar om voor mezelf te spreken: dat wordt steeds lastiger.

Burdincurutcheta 31 augustus 2020 om 08:34

Vervang nu eens de naam Evenepoel door Van der Poel. Et voila.

vocsnor 31 augustus 2020 om 14:06

Onder het motto “verbeter de wereld, begin bij jezelf”: Ik ben groot fan van Evenepoel. Zowel van zijn prestaties als van de maniertjes en branie.
Qua prestaties heeft ie tot nu toe alle verwachtingen fors overtroffen. Geen garantie op de toekomst maar ik verwacht en hoop heel veel.
Kan ik zoiets schrijven zonder irritatie op te roepen?

Frank V 31 augustus 2020 om 14:25

Nee dat kan hier blijkbaar niet. Ik geniet van zijn prestaties zoals ik van zoveel renners geniet. Er zijn renners die ik raar vind, er zijn renners die ik leuk vind en er zijn renners die eigenlijk niks loslaten van hun persoonlijkheid (denk Roglic). Evenepoel soms leuk maar die tweet was niet slim. Maar er is er geen 1 die perfect in mijn straatje past. Hoeft ook niet. Er zijn er zo veel die ik helemaal niet ken. bv Yates.

Kan ik niet van Roglic genieten omdatie geen personality toont? Tuurlijk wel.

Maar als een Van Aert, een Iserbyt, een Campenaerts, Evenepoel goed is en ook nog eens iets zegt in interviews ipv risicoloze standaardantwoordjes, dan is hij voor sommige hier al heel snel arrogant, moet ie dimmen, is ie helemaal niet zo goed etcetera etcetera.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair