Remco Evenepoel reageert op insinuaties: “Heb gehuild in armen van mijn vader”

zondag 30 augustus 2020 om 10:50
Remco Evenepoel reageert op insinuaties: “Heb gehuild in armen van mijn vader”

© Cor Vos

Remco Evenepoel heeft voor het eerst gereageerd op de beelden die de voorbije dagen voor ophef zorgden. “Ik ga eerlijk zijn. Vanmorgen heb ik gehuild in de armen van mijn vader. Zo ellendig voelde ik mij.”

De beelden van de handeling van ploegleider Davide Bramati, die kort na Evenepoels zware val tijdens Il Lombardia zijn zakken leegmaakte, circuleerden al een tijd op Twitter, maar haalden pas sinds dit weekend de media. Met dank aan UCI-voorzitter Lappartient, die exact een dag voor de start van de Tour aangaf te laten onderzoeken wat daar in dat ravijn gebeurd is.

Remco Evenepoel hulde zich een poos in stilzwijgen over de insinuaties. Hij retweette het statement van zijn team, maar verder hield hij zich op de vlakte. Tot gisteravond, nadat het item aan bod kwam in het tv-programma Vive le Vélo. Collega-renner Serge Pauwels nam het op voor het toptalent en beoordeelde het voorval als een storm in een glas water.

Evenepoel was blij met de steun, liet hij blijken in een tweet. “Ik zal eerlijk zijn, deze morgen lag ik in mijn ziektebed (bij hem thuis, red) te huilen in de armen van mijn vader”, tikte hij. “Zo ellendig voel ik me. Ik vocht voor mijn leven op het moment van de valpartij en mijn team probeerde gewoon het beste voor mij te doen.”

Dit artikel delen:

167 Reacties

rvb 30 augustus 2020 om 11:28

Hij vocht voor zijn leven. Hij had wel dood kunnen gaan. En waar denkt meneer de ploegleider aan??? Het is allemaal te erg voor woorden.

Connor 30 augustus 2020 om 14:27

Precies dit!

boenk 30 augustus 2020 om 17:03

De ploegleider was als eerste ter plaatse, bleef heel de tijd naast Evenepoel gehurkt zitten, hield zijn hoofd vast en bleef bij hem terwijl de ambulanciers hun werk deden. De tweede ploegleider zat er wat voor spek en bonen bij, en haalde zijn zakken leeg zodat hij op een brancard gelegd kon worden.

Peetvader 30 augustus 2020 om 11:30

Blijft toch de vraag: wat zit de president van de UCI zoiets te verkondigen op de persconferentie op de vooravond van de grootste koers van het jaar??

Lijkt me totaal onnodig om dit daar boven te halen. Wacht gewoon het onderzoek af en reageer dan.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 11:35

Dit is een politieke afrekening. Dat is toch overduidelijk?

Toen Froome positief testte werd alles verzwegen en kwam het enkel naar buiten door een leak, hetzelfde toen Contador positief testte op clenbuterol.

Die Lappartient moet gewoon mondsdood gemaakt worden. Het wielrennen is de laatste jaren zwaar achteruit gegaan onder zijn "watch".

CechRepublic 30 augustus 2020 om 11:39

Dit had ook niet persé op die bekend te hoeven worden gemaakt. Zoals HK ook persé als een Giulliani/Stone/Scaramucci/Bannon hier het bedenkelijke clubje rond Lefevere zou hoeven verdedigen.

CechRepublic 30 augustus 2020 om 11:59

Maar puur inhoudelijk: waarom zou het grootste talent in het wielrennen kapot gemaakt moeten worden? Wat is daar het nut van voor de UCI? Wil wel even googelen, maar zoals boven vastgesteld ben ik daar te dom voor.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 12:12

Omdat Patrick Lefevere een te grote mond heeft:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200828_97115252

CechRepublic 30 augustus 2020 om 12:19

De UCI zit er echt totaal niet te wachten op weer een schandaal met een toprenner. Dat PL en te grote mond heeft zij. we het hier allemaal wel over eens. En daarmee beschadigt hij zijn ploeg regelmatig.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 11:39

Eens dat hij beschuldigd wordt zonder bewijs, zoals zoveel wielrenners in het verleden en heden, hij verdient dat niet net als alle anderen.
Maar gooi ook geen olie op het vuur.
En als ploeg, en Remco persoonlijk, zouden ze ook niemand moeten beschuldigen voordat er onderzoek is geweest.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 11:39

Mag ik jou uitdagen om eens iets constructief toe te voegen aan een discussie in plaats van enkel te lopen stoken?

Marik 30 augustus 2020 om 11:39

Zelfs in deze topic zie je een aantal constructieve bijdragen van mijn hand. Toegegeven, mijn reactie over Tante Kaat mist wat constructiviteit. Mijn reactie over het verschil in fysieke- en mentale leeftijd van Evenepoel lijkt mij zelfs redelijk genuanceerd, maar daar reageer je dan weer niet op. Typisch, want het lijkt wel alsof je jezelf hebt benoemd als hoeder van Ome Patrick en zijn talentvolle pupil.

deharderpeter 30 augustus 2020 om 11:42

Zie nu net de beelden terug van Vive le Velo, maar het lijkt er verdacht veel op dat er wat te verbergen is. Beelden spreken iig niet in het voordeel van de ploeg.

Emergo 30 augustus 2020 om 11:42

Kunnen we het de komende 3 weken even zonder Evenepoel doen ??

thorsen 30 augustus 2020 om 11:43

Wat deze jongen ook zegt of doet, het zal nooit goed zijn. Dat is iets waar hij mee om zal moeten leren gaan.

En dan is deze jongen ‘al’ 20, sommige profvoetballers krijgen hier al op hun 17e of 18e mee te maken. Het is allemaal zo makkelijk vanuit je stoel…

Marik 30 augustus 2020 om 11:49

Eens, en precies hierom is een nuchtere begeleiding in de vorm van ouders of ploegleiding ontzettend belangrijk. Gewoon een paar mensen die de beide beentjes op de grond houden.

CechRepublic 30 augustus 2020 om 11:54

We willen allemaal spraakmakende renners, maar ook niet te spraakmakend. Want stel je voor…. Onmogelijk espagaat voor iedereen. Laat staan een 20-jarige die door die bizarre fanclub cultuur in het Vlaamse wielrennen op een ongezonde manier wordt opgejaagd. Ik heb regelmatig medelijden met hem.

Marik 30 augustus 2020 om 11:57

@Cech ben het met je eens. Het helpt dan ook niet dat hij een ploegleider heeft die zich gedraagt als de grootste despoot in het hedendaagse wielrennen.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 11:57

Ik ook cech.
Help die jongen, laat hem de keien uit de weg fietsen en alleen spreken met zijn benen.

Mario de Vries 30 augustus 2020 om 12:19

Weet je wat misschien nog wel veel schadelijker is voor die jongen? Dat er aan de andere kant een grote groep mensen is waarvoor ALLES goed is wat die knul doet….
Denk daar maar eens over na…..

Marik 30 augustus 2020 om 11:55

Dat gezegd hebbende, Hollow Knight, ik wacht nog steeds op 1 klein kritisch nootje richting Evenepoel.

Cunego 30 augustus 2020 om 12:01

Remco als je dit leest: stop met te reageren via twitter, best verwijder je het volledig. Post op instagram af en toe eens een leuke foto en hou het daarbij. Neem zeker geen voorbeeld aan Lefevre.
Probeer geen collega’s te provoceren want daarmee maak je geen vrienden. En die heb je nodig in het peloton. Gun je concurrenten ook af en toe eens de zege, en probeer ze niet nodeloos te vernederen. Ik heb gehoord dat Fuglsang geen vriend van je is na Polen.

Er wacht je een gouden toekomst als je het verstandig aanpakt. Veel succes met je revalidatie.

Marik 30 augustus 2020 om 12:03

Nice, kan ik waarderen

Merlinappa 30 augustus 2020 om 12:24

Nah, hij mag best social media blijven gebruiken hoor. Beetje opschudding is soms wel leuk. Maar ik zou ‘m wel aanraden om, voordat ie iets wil posten, het eens door zijn vriendin/vader/moeder te laten lezen en vragen wat zij vinden. Misschien brengt dat wat meer nuance aan.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 13:35

+1

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 14:18

Oh god, een ‘… , als je dit leest’ …

boenk 30 augustus 2020 om 17:09

Geen vriend van Fuglsang? Wat had hij moeten doen? Fuglsang laten winnen? Hahaha. Want dat doet Fuglsang ook.

In elk geval, ik vermoed, in het geval dat hij helemaal herstelt en terug op topniveau komt, dat hij nog veel genadelozer zal te keer gaan. Zijn arrogante maniertjes (of wat sommigen ervan maken) zullen plaatsmaken voor meer ingetogen “f*ck you” houding naar de rest van de wielerwereld. De kans dat hij cadeautjes zou gaan uitdelen in de toekomst, is na deze week zienderogen geslonken denk ik.

hjjanssen1973 30 augustus 2020 om 12:09

Ik ben toch wel nieuwsgierig wat er in dat flesje zat. Als het een standaard supplement is binnen het team, dan moeten ze met gemak nog zo’n flesje kunnen presenteren, toch?

boenk 30 augustus 2020 om 17:14

Je ziet hem het flesje leegdrinken in de afdaling. Dumoulin dronk gisteren voor de camera een gelijkaardig flesje leeg in de eerste rit van de TDF. Wat er in zit, daar heb je’t raden naar, maar als je Evenepoel daarom gaat verdenken, moet je elke renner gaan verdenken. Maar dit is natuurlijk precies wat die Franse troll probeerde te bereiken.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 21:22

Het flesje zegt inderdaad niks over het drankje, andere renners die uit een zelfde flesje drinken zijn geen enkel bewijs, het gaat er om dat een ploegleider op een verdachte manier iets uit remco's achterzakje haalt laat verdwijnen. Dat je dat vervelend vind en hoopt dat het onschuldig is begrijp ik, dat hoop ik ook, maar deze verdachte actie bagataliseren door andere acties erbij te halen is afweer gedrag om eigen feiten niet te willen zien.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 12:10

Ik vond zijn zegegebaar in Burgos maar flauwtjes. Zou ik niet doen als ik hem was. Zijn zegegebaar in Polen was veel beter.

xistnc 30 augustus 2020 om 12:10

Misschien zegt dat meer over jouw referentiekader?

CechRepublic 30 augustus 2020 om 12:16

Charmante bijdrage….

Marik 30 augustus 2020 om 12:17

En dan mij stookgedrag verwijten. Ik snap dat jij bij veel volgers weerstand oproept vriend

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 12:20

Wees niet zo seksistisch. Mannen wenen ook.

Niets mis mee, geeft de sport zelf een extra dimensie wat het zo leuk maakt om te volgen. Kijk bijvoorbeeld naar het WK veldrijden in 2017 toen MVDP in tranen uitbarstte na 4 lekke banden.

Het meest ontroerende moment voor mij in het wielrennen: Paolo Bettini die in tranen als eerste over de streep kwam tijdens de Ronde Van Lombardije als wereldkampioen. Met zijn vinger wijzend naar de hemel ter nagedachtenis van zijn zo pas overleden broer.

Panache 30 augustus 2020 om 12:23

Er is nog hoop voor de wielerwereld. We hebben te maken met een mens die ook zijn zwaktes heeft. Daalcapaciteiten nog niet op niveau, recuperatie nog niet aangetoond, mentaal niet zo sterk (dit bericht, ook zijn post over het vergelijken met anderen, Anderlecht). En dit is geen kritiek, gewoon een constatering. Supermensen bestaan namelijk niet. Iedereen heeft minimaal een achilleshiel en sport is bedoeld om de ander te verslaan. Doordat iedere deelnemer zijn eigen profiel van sterkten en zwaktes heeft, krijg je een strijd: fysiek, mentaal en tactisch.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 12:28

Je kan geen psychologische analyses maken van iemand die je nog nooit in het echt ontmoet hebt.

Wenen is ook geen teken van “zwakte”. Alles opkroppen is ook niet gezond.

Michelangelo 30 augustus 2020 om 17:08

HK,
Het is ook geen bewijs van de mentale weerbaarheid van deze jongen. Terwijl iedereen denkt dat hij mentaal zo sterk is.

Ik heb nog geen enkel bewijs gezien van mentale sterkte. Enkel iemand die vlucht van voetbal naar de fiets als het even tegen zit op de groene zoden. En die in huilen uitbarst als hij ineens in het oog van de storm zit.

Weerbaar word je door tegenslagen. Niet door alles te winnen waar je aan mee doet. Benieuwd of hij gaat bewijzen dat hij écht mentaal sterk is. Of dat hij uiteindelijk misschien de grootste natte scheet uit de wielergeschiedenis blijkt ipv de nieuwe Eddy Merckx.

Maar het zou hem in ieder geval helpen als hij zelf wat zou dimmen in uitspraken, en als fans en journalisten hem iets minder op een sokkel zouden plaatsen.

Klaver 30 augustus 2020 om 20:26

Daar is het wekelijkse psychologisch gelul weer, kappen daarmee man want het slaat werkelijk nergens op wat je allemaal uitkraamt.

Michelangelo 30 augustus 2020 om 21:35

@klaver,

Iets wat niet past bij je denkbeeld als fanboy is niet meteen onzin of gelul.

Maar het is ook een bekend fenomeen in de psychologie dat als boodschappen niet passen bij een denkbeeld, dat ontvangers zich ervoor afsluiten. Door het weg te zetten als leugens of onzin.

Maar waarschijnlijk vind je ook dat psychologisch gelul…

Klaver 30 augustus 2020 om 23:15

Inderdaad kerel, elke keerl als ik jou het woord mentaal of psychologie zie gebruiken, volgt er een hoop nietszeggende zever. Stop ermee, want het is lachwekkend. Net zoals iedereen die uw theorieën waardeloos vindt, wegzetten als fanboy. Probeer eens een beetje je gezond verstand te gebruiken en iets te posten dat ter zake doet.

CechRepublic 30 augustus 2020 om 12:28

We begonnen op 4 meter, toen werd het 10 meter en nu zitten we op 15. Biedt er iemand 20?!

VDB44 30 augustus 2020 om 13:13

Het niveau van de reacties op berichten over Evenepoel ligt ondertussen al veel dieper dan 20 meter in de ravijn. Triest dat volwassen mannen niks beter te doen hebben dan een 20 jarige knaap af te kraken.

boenk 30 augustus 2020 om 17:19

Jij bent het gaan opmeten, neem ik aan?

tendam 30 augustus 2020 om 12:40

Evenepoel heeft gewoon de x-factor. Elke scheet is nieuws, zeker in Vlaanderen. Het wielrennen kan dat soort figuren best gebruiken, misschien in Vlaanderen niet eens zozeer maar bv. in Nederland waar de meeste jongeren echt geen wielrennen volgen kan hij misschien voor wat aandacht zorgen.

klootje kriekeljon 30 augustus 2020 om 13:21

Juist niet. Dat maakt hem zo treurig.

VDB en Boonen, die hadden de X-factor. Dit is gewoon een blaaskaak van 20 die ook graag zo wil zijn. Veel jongens van 20 zijn gewoon mannetjes, meer niet. Hoop uiterlijk vertoon, maar blijft weinig van over over 10 jaar.

deffil 30 augustus 2020 om 12:41

Hahaha, wat een frustraties en ondermaatse opmerkingen hier tegenover een jongeman die af en toe eens iets post (hij is toevallig een ster in wording).
Die kerel heeft meer volwassenheid in zijn kleine teen dan sommigen op dit forum hier. Duidelijk dat velen hopen dat er een dopingbom in zijn gezicht spat. Helaas pindakaas, die kerel heeft dat niet nodig. Zonde van de tijd en energie,…dit waait gewoon over omdat er niets is om over te schrijven

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 12:59

Het niveau wordt hier steeds erger en erger…

Echt beschamend.

deffil 30 augustus 2020 om 12:59

Remco als je dit leest: negeer het advies van Cunego…
Als Fuglsang geen vriend wil zijn omdat hij je niet kan volgen is dat jammer voor hem. Vrienden das iets anders

Panache 30 augustus 2020 om 13:45

Juist. Je moet je omringen met fans en jaknikkers die je op handen dragen zo lang ze onderdeel mogen zijn van jouw succes. De rest van de mensen zijn niets meer dan jaloers en afgunstig.

deffil 30 augustus 2020 om 14:30

Je omringen doe je met een ploeg. Fans te over als je koerst zoals je koerst. Als anderen jaloers of afgunstig zijn is dat hun probleem

Marik 30 augustus 2020 om 13:06

Eventueel aan gedacht dat je daar zelf je eigen bescheiden bijdrage aan levert?

Maillot à Pois 30 augustus 2020 om 13:32

Gisteren op het forum: waarom reageert Remco hier zelf niet op, verdacht!
Vandaag op het forum: Remco zou beter alleen maar fietsen, en nergens op reageren.

Tsja.
Verder ben ik heel benieuwd naar dat ‘diepgaand onderzoek’. Met alleen maar een beeldfragment en getuigenverklaring van Bramati ben je gauw uit-onderzocht.

Panache 30 augustus 2020 om 13:46

Pak je nu twee individuele meningen om een tegenstrijdigheid aan te tonen, of komen beide uitspraken van één persoon?

Maillot à Pois 30 augustus 2020 om 15:35

Een algemene teneur in de reacties die ik meende te ontwaren. Kan ook maar een gevoel zijn. In elk geval zal ’t nooit voor iedereen goed zijn.

de_nis_ 30 augustus 2020 om 13:38

Inderdaad @HK. Zelfreflectie is een goede eigenschap waarover meerdere mensen zouden moeten beschikken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair