Remco Evenepoel: “Óscar Sevilla mijn belangrijkste tegenstander”

donderdag 30 januari 2020 om 00:14
Remco Evenepoel: “Óscar Sevilla mijn belangrijkste tegenstander”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel koerste attent in de vierde etappe van de Vuelta a San Juan en behield de witte leiderstrui. Door zich te mengen bij de tussensprint liep hij in het klassement zelfs iets uit. Na de rustdag mag hij in de koninginnenrit naar Alto Colorado proberen zijn koppositie te verdedigen.

“Morgen (donderdag) ga ik zeker mijn rust pakken. Wellicht ga ik wat uitfietsen en dan relaxen met het team”, zei Evenepoel in het flashinterview. Hoewel de Argentijnse ronde slechts zeven etappes telt, is tussen de vierde en vijfde rit een rustdag ingelast. Vrijdag gaat de koers dan verder met de bergetappe naar Alto Colorado, die de renners naar 2565 meter hoogte brengt.

“Hopelijk kan ik de trui houden en mijn voorsprong behouden, of misschien zelfs uitbreiden”, ging de Belgische renner van Deceuninck-Quick Step verder. “Ik heb nu een grote voorsprong. Óscar Sevilla (derde op 1:09) lijkt mijn belangrijkste tegenstander te worden. Ik voel me goed. Hopelijk word ik niet ziek en kan ik de leiding vasthouden.”

Opvallend detail, Sevilla is liefst 23 jaar ouder dan Evenepoel. De Spanjaard was al twee jaar prof toen zijn Belgische collega geboren werd. Ook was hij op dat moment tweemaal van start gegaan in de Giro d’Italia, de rittenkoers waar Evenepoel later dit seizoen zijn groterondedebuut hoopt te kunnen maken.

Dit artikel delen:

67 Reacties

johnie 30 januari 2020 om 00:22

Heerlijk dit, het kon zijn vader zijn

Brabander 30 januari 2020 om 10:25

Haha ja. Mooi hé? Ik geniet hier ook van :)

Scott Sunderland 30 januari 2020 om 00:47

Sevilla weet ook van geen stoppen. Hij rijdt nog steeds leuke uitslagen, ook al rijdt hij nauwelijks grote koersen met zijn ploegje. En nu Rebellin en Horner niet meer in de lijst van actieve professionals staan, is hij een van de oudste renners in het peloton van naam. Alleen Mancebo is wat maanden ouder dan Sevilla.

wielrenner 30 januari 2020 om 06:54

@vinyakke
Zie hier de bevestiging van je bericht van gisteren. Ik geef je helemaal gelijk. Eerst inderdaad de prietpraat dat hij in het belang van de ploeg fietst. Hodeg aan een mogelijke etappezege helpt, niet aan de eindoverwinning denkt. Nu weer totaal iets anders. Hopen dat ie nog tijd pakt, hopen dat ie de trui kan houden, hopen dat ie niet ziek wordt.

Cochise 30 januari 2020 om 07:26

Nogmaals: hij zei gisteren ook al gewoon dat hij vol voor de eindzege ging. Dat WF er het minst zeggende interview uitpikt en er een misleidende kop boven zet is niet zijn schuld…

SnellePelle 30 januari 2020 om 07:38

Remco Dinsdag:
Ik ga niet voor het klassement.

Remco Donderdag: ik heb 1 concurrent.

#roeptoeter #bkoers

Steven_E 30 januari 2020 om 07:51

Evenepoel zei helemaal niet dat hij niet voor het klassement ging, want die ambitie had hij samen met Alaphilippe al op voorhand uitgesproken. Hij zei wel dat hij het na de tijdrit en met nog 4 ritten te gaan dag per dag zou bekijken en nog niet enkel bezig was met de eindzege.
Kan je dus ook lezen als “als ik het klassement verlies maar de test bergop gaat goed, kan ik ook tevreden zijn.” Zoals je zelf zegt, ‘t is toch maar een b-koers he, het klasssement boeit amper. Niet dat hij dat wou zeggen, maar deze quote is even fout als de jouwe.

#deechteroeptoeterzitthuisachterzntoetsenbord

Domestique 30 januari 2020 om 07:45

Nog even wachten tot Remco bij Jumbo tekent en we kunnen weer normaal doen hehe

meestre 30 januari 2020 om 08:14

Fantastisch antwoord dit !
Je zit er helemaal recht op !

Chasse_patate 30 januari 2020 om 09:14

Zelfs dan zou ik nog niet juichen. Deed ik ook niet voor Campenaerts. Zelfde laken het pak. Allebei hoog boven het paard getilt.

djerkson 30 januari 2020 om 19:30

Hoe kan Evenepoel nu boven het paard getilD zijn?

David Kools 30 januari 2020 om 07:56

Wat kunnen jullie zagen zeg die jongen is 20j doe eens normaal en geef hem tijd. Bende muggenzifters. Het is ook nooit goed e zegt hij ik ga ervoor ist dikke nek zegt hij we gaan voorzichtig doen ist ook nie goed.
Veel Nederlanders die jaloers zijn ja een Belg is net trots.

Chris Van Uden 30 januari 2020 om 12:36

Generaliseren is ook een kunst zeg….

Chasse_patate 30 januari 2020 om 09:15

Edit redactie: Niet doen.

Jan Blokland 30 januari 2020 om 09:18

David [email protected] Hoe kom je erbij dat veel Nederlanders jaloers zijn. Het is toch mooi wat Evenepoel laat zien. Of zijn jullie Belgen wel jaloers op Nederlanders met Van der Poel. Het is juist mooi als ze straks samen strijden voor de overwinning. Welk Poelletje wordt de beste. Laten we daar een poulletje van maken.

Yeez 30 januari 2020 om 10:23

@david kools jaloezie proef ik de laatste jaren vooral bij belgen, die constant het idee hebben op te moeten boksen tegen Nederland het “grootte” sportland. Nederlanders gunnen Belgen het wanneer zij het bijvoorbeeld goed doen op een wk of ek voetbal. Belgen vinden het juist mooi als Nederland “voetballand” zich niet plaatst voor zo’n toernooi. Zelfde met van der poel die als halve Belg geclaimd wordt

Barry Batsbak 30 januari 2020 om 11:55

Eens met Yeez. Nederlanders zijn blij als een Nederlander het goed doet, Belgen zijn blij als een Nederlander het slecht doet.

Scott Sunderland 30 januari 2020 om 09:23

Stelletje zieligerds hier. Ik als Nederlander zeg : Evenepoel is een enorm talent en fantastisch wat hij op deze leeftijd al laat zien. Ik heb niks met dat België vs Nederland gelul hier. Mathieu van der Poel is een fantastische wielrenner. Wout van Aert ook. Ik ken geen van deze jongens privé, dus daar heb ik het niet over.

Romāns Vainšteins 30 januari 2020 om 09:54

Zou het misschien aan zijn uitstraling kunnen liggen ? Vanaf het Innsbrücker geitensikje staat hij dermate joviaal vragen te beantwoorden met zo’n arrogante glinstering in de ogen dat je er als enkel stompzinnige interviewsvolgende wielervolger toch bij gaat denken van ‘nou nou, nou, is dat niet iets ál te zelfverzkerd ?’ Nee doe mij dan liever een MvdP die zijn geweldigheid tenminste nog enigszins afvlakt met de nodige ‘mwoah’s’ en ‘kweenie’s terwijl hij je lodderig nonchalant met nog langzaam uitdovende reflectie van de laatst gespeelde videogame op het netvlies aankoekeloert. Daar zit tenminste nog iets bescheidends in.

Immers is het uiterst belangrijk wat wij van de personen achter de trapperhengsters vinden, dit maakt een significant verschil qua koersbeleving. Immers hebben we er allemaal wel eens eentje keihard voorbij zien zoefen of er vanaf een klein afstandje iets onverstaanbaars tegen toegeroepen.

En ik zeg dit als Fransman die heel even in noordoost Italië heeft gewoond.

Scott Sunderland 30 januari 2020 om 10:41

Nou ik heb zeker mijn voorkeuren als het gaat om wie er wint. Dat maakt het ook leuker om te kijken / volgen. Ik vind het vooral knap wat een Evenepoel en een Van der Poel nu al laten zien. Het zijn jonge gasten met geldingsdrang, wat in deze sport prima is.

Veel persoonlijkheid vind ik ze geen van beiden nog hebben. Komt met de jaren wellicht. Dat hoeven ze nu niet te hebben. Dat Evenepoel nu eens dit roept en dan dat en enorm zelfverzekerd is, vind ik bij de leeftijd passen in combinatie met zijn prestaties én de reacties van de omgeving en de pers. Ik betrap mezelf nog niet op antipathie jegens hem.

samsys 30 januari 2020 om 10:49

Laat die valse bescheidenheid maar achterwege, ik verkies iemand die een beetje arrogant is. Zeker als de renner in kwestie het nog weet waar te maken ook.

djerkson 30 januari 2020 om 19:28

Hulde voor jouw sportieve reactie. Er pal op!

Kelder is de Man 30 januari 2020 om 09:29

Hou het allemaal niet bij wat een renner zegt per dag. En als het tegenstrijdig is met eerdere uitspraken, geeft dat toch helemaal niets. Verander mn doelstellingen ook regelmatig, afhankelijk van de positie waarin ik verkeer. Zagen om het zagen.

toke 30 januari 2020 om 11:28

Zagen om te zagen…..95% van de schrijvers doet dat hier…..Kelder is tenminste eerlijk.

FondriestTF3 30 januari 2020 om 09:38

Hij gaat ‘m toch gewoon pakken? Ik zie werkelijk niemand die hier een vuist gaat maken tegen het blok DCQ en dit mannetje in het bijzonder.

Het is vooral zo vreemd dat we (in ieder geval ik) het normaal vinden dat hij hier de winst gaat pakken.

Nu is het natuurlijk geen grote ronde dus ik ben benieuwd hoe hij het in Italië gaat doen. Ander paar mouwen. Qua rondewerk schat ik Pogacar hoger in qua leeftijdsgenoot maar hij mag me verrassen.

samsys 30 januari 2020 om 10:49

Hij is geen leeftijdsgenoot

Lendilonus 30 januari 2020 om 12:41

Pogacar is nog geen anderhalf jaar ouder dus lijkt me zeker wel een leeftijdsgenoot. Pogacar is als ronderenner ook al een stuk verder, wat niet betekent dat Evenepoel hem in de toekomst niet kan verslaan. On topic: ondanks het vrij matige deelnemersveld lijkt het me toch een mooie prestatie om als zeer jonge renner zo’n ronde van een week te kunnen winnen. Ik ben benieuwd of Remco dit jaar de lijn door kan trekken en in de iets beter bezette rondes van een week( Utah, Binckbank) ook kan scoren.

FDJ 30 januari 2020 om 09:39

Hup Sevilla!

Wheely 30 januari 2020 om 09:56

+1
Hup!

toke 30 januari 2020 om 11:30

LOL

Chasse_patate 30 januari 2020 om 09:41

Moet zeggen, die belgen gaan hier wel los met ons als Jumbo Visma lovers te noemen enzo. Maar ik lees werkelijk elke dag meerdere artikelen over deze Evenepoel.

Dus WF begint ook aardig in de ban te raken van DQS.

Domestique 30 januari 2020 om 10:15

Tja van Aert werd hier ook dagelijks beschimpt en belachelijk gemaakt (veel erger dan Evenepoel trouwens momenteel, maar iets zegt me dat we nog wel wat mogen verwachten) tot hij bij Jumbo begon te rijden en de toon volledig draaide.

samsys 30 januari 2020 om 10:50

Evenepoel is dan ook het meest interessante wat het wielrennen voor het ogenblik te bieden heeft. Niets vreemds aan.

vincenzo 30 januari 2020 om 09:41

“Hopelijk word ik niet ziek”. Heeft Hij reden om te denken dat hij ziek kan worden?

Poeksel 30 januari 2020 om 09:54

Loulou.

vincenzo 30 januari 2020 om 11:26

De besmettingstijd van Ala is al achter de rug

toke 30 januari 2020 om 11:36

Voor dat hij naar Argentinie ging is hij nog Chinees wezen eten…..Dus het corona virus ligt op de loer.

fietsvriend 30 januari 2020 om 09:44

Haha – zal lastig worden deze kop te overtreffen dit jaar.

lathumnees 30 januari 2020 om 09:57

Go evenepoel! Hoop echt dat hij gaat vlammen komende Giro en dat België eindelijk weer een goede klassementrijder gaat krijgen in de toekomst. Groeten uit NL

Brabander 30 januari 2020 om 10:33

Totaal niets tegen Evenepoel, maar hup Sevilla. Wat een baas is dat zeg

Ligthning 30 januari 2020 om 10:38

Inderdaad. Na Gilbert, Boonen, Van Aert, Cant, Iserbyt is het nu al een tijdje de beurt aan Evenepoel om het slachtoffer te zijn van verzuurde en soms ziekelijke reacties van sommige volgers. En dat die vaak uit Nederlandse hoek komen, moge duidelijk zijn. Ik begrijp dit echt niet. Geef commentaar op het koersverloop, maak analyses, som de (sportief) goede en minder goede aspecten op van een renner. Maar laat die antipathie en soms zelfs haat achterwege. Want dergelijk gedrag zegt vooral iets over de volgers die dit hier posten.
Bij Van Aert verstomden de hatelijke commentaren inderdaad nadat hij enerzijds in het crossen geen concurrent meer bleek van VDP, én nadat hij toetrad tot Jumbo. Zomaar, op minder dan een seizoen tijd. Van Aert bleek plots een sympathieke en verstandige renner geworden te zijn.

dikkechaap 30 januari 2020 om 11:38

Van Aert wordt misschien iets anders benaderd, maar de beste man heeft zichzelf ook (in positieve zin) ontwikkeld natuurlijk. Vroeger was het nog weleens een beetje een klager, wat werd versterkt door de Belgische pers die het vuurtje tussen MvdP en Wout graag opstookte. Inmiddels heeft hij laten zien dat hij ook op de weg bij de grote mannen hoort, en is hij een stuk zelfverzekerder (en daardoor sympathieker) geworden.

toke 30 januari 2020 om 11:45

Lightning, Kom ook in Nederland werken….Misschien gaan we jou dan ook nog pruimen.

Wheely 30 januari 2020 om 10:59

Mocht Sevilla dit winnen dan zal hij in Nederland op handen gedragen worden. :D

Dat wordt een maand lang festiviteiten met een verbaasde Oscar als eregast.

Melkzuur 30 januari 2020 om 11:12

It’s funny cause it’s true.

Geit in mijn Kelderman 30 januari 2020 om 11:56

Wat een sneu gezever hier van sommigen. Als een stel Ajacieden die Feyenoord niks gunnen en vice versa een beetje zuur doen over Evenepoel omdat hij aan de andere kant van de grens vandaan komt. Ik geniet als wielerliefhebber met volle teugen van zo’n talent als Evenepoel. Niet normaal wat voor een motor hij heeft. Hup Remco.

FDJ 30 januari 2020 om 12:18

Het ligt bij mij vooral aan de houding die Evenepoel aanneemt. Haast op het arrogante af, te dominant aanwezig in programma’s waar hij zit. Als je het verschil tussen hem en Van Aert zag bij dat Sporza wielerjaaroverzicht… Man wat was ik die Evenepoel binnen een half uur zat.

Een landsgrens doet daar niet toe. Gilbert is al jaren één van mijn favoriete renners en ook Tim Wellens en Thomas de Gendt zie ik erg graag koersen.

tendam 30 januari 2020 om 12:37

@fdj
Maak je niet zo druk om de houding van zo’n jongen. Het gaat om z’n prestaties op de fiets, het is geen dating show. En die prestaties zijn voorlopig vrij aardig.

FDJ 30 januari 2020 om 13:52

@ten dam Het is wel een van de redenen dat hij onder Nederlanders niet even geliefd is. Daarnaast bepaal jij niet wat een maatstaf is voor iemand om een renner een gunfactor te geven is of niet.

Ik vind het zo tenenkrommend dat een deel van de Belgische volgers het gelijk op Nederlands Belgisch sentiment gooit. Ik heb nu niet het idee dat dit iets is wat in Nederland leeft behalve misschien de grensprovincies. Maar in Friesland, Groningen en Drenthe zal van dit soort gevoelens niets leven.

Stevo1 30 januari 2020 om 18:29

@FDJ die programma’s heb ik niet gezien dus kan ik niet over oordelen. In interviews herken ik wel wat je zegt, maar daar tegenover zet hij in de koers dan wel weer heel mooi gedrag in mijn ogen.
Ik erger me altijd groen en geel aan dumoulin die altijd ophef maakt over ronddraaien enzo, remco knalt gewoon op kop en kijkt niet om. Geen ophef schoppen, gewoon knallen. Dat vind ik dan wel weer top om te zien.

Vervelend dat ik er op deze website onder moet zetten dat ik een nederlander ben :(

Michelangelo 30 januari 2020 om 18:44

@fjd,
Ik weet niet of Evenepoel “in Nederland” niet geliefd is. Er zijn denk ik meer dan genoeg Nederlanders die hem een “tof coureurke” vinden. Omdat hij leuk koerst. Of omdat hij bravoure heeft.

Gelukkig mag iedereen hun eigen favoriet kiezen. En om de redenen die je zelf kiest. Nationaliteit, manier van fietsen, gebaartjes, interviews, schoenmaat, lengte van de sokken, uiterlijk, of om een andere onbenullige reden.

Maar van mij mag dat NL-BE dingetje ook wel stoppen. En ik heb ook het idee dat dit steeds wordt aangewakkkerd door onze zuiderburen…

Oplossing: alle Belgen terug naar hun eigen wielerflits (maar daar is nooit wat te beleven). Of standaard je nationaliteit onder je post plaatsen…. ;-))

Romāns Vainšteins 30 januari 2020 om 19:44

Jaja, een beetje doen alsof je het beu bent maar nog even een steek naar de overkant dat ‘jullie het steeds beginnen’. Dat zijn de echte geniepigerds.

Michelangelo 30 januari 2020 om 20:58

@RV; vanavond lekker Extra Time koers kijken…. over Belgische blokken en hoe de Nederlanders te verslaan.
Heeeerlijk ;-))))

meestre 30 januari 2020 om 12:53

Ge moet gewoon alle artikelen over QS en Evenepoel negeren , daar reageren er veel te veel kinderen op .
Op alle andere artikelen zijn de commentaren bijna altijd spitsvondig en leerrijk.
Daarom hou ik als Vlaming toch van wielerflits .

Craig Vanderswag 30 januari 2020 om 13:45

Ben ik nou de enige die al die Be-Ne-discussies ongelofelijk vermoeiend vind?

Michelangelo 30 januari 2020 om 18:23

Je bent niet de enige.

Ik denk niet dat er veel wielerfans zijn die denken in “landen”. Die enkel renners uit eigen land pruimen, en renners uit andere landen niet.

Natuurlijk zien ze graag iemand uit eigen land winnen. Tenminste, ik wel. Maar dat wil niet meteen zeggen dat ze iemand uit een ander land niet gunnen.

Waar het wel om gaat bij het “gunnen” van een overwinning, is hoe sympathiek je iemand vindt. En zo heb ik als Nederlander geen boontje voor Terpstra, maar wel voor bijvoorbeeld Gilbert, De Gendt of Wellens. Zie ik graag VDP of Aerts, maar heb ik niets met Iserbyt. En ook niet met Evenepoel.

Kan dat veranderen? Jazeker. Zo is Van Aert in mijn ogen positief veranderd (niet enkel door zijn shirtje), net als overigens Niels Albert. En dat zijn nog altijd Belgen voor zover ik weet.

Van mij mag dat hele NL-BE gebeuren ook stoppen. Misschien moeten we anders alle Belgen terug sturen naar hun eigen wielerflits ;-)))))))

En verder maar gewoon lekker ouwehoeren over wielrenners…

EricV 30 januari 2020 om 14:08

Goed bezette ronde zeg. Belangrijkste tegenstander een man van 43

Veloburto 30 januari 2020 om 14:10

Grappig, ik vind Evenepoel helemaal niet arrogant overkomen. Zit een goede kop op die jongen

Covadonga 30 januari 2020 om 22:01

Ik vind het vooral knap wat hij doet op een tweewieler.

Headlines

Materiaalzone

Populair