Remco Evenepoel met zelfvertrouwen, maar ook bescheiden: “Ik weet niet of eindwinst kan”

Remco Evenepoel met zelfvertrouwen, maar ook bescheiden: “Ik weet niet of eindwinst kan”

foto: Cor Vos

dinsdag 18 mei 2021 om 17:10
Interview

Remco Evenepoel amuseert zich in de Ronde van Italië. Dat hij op de rustdag tweede staat in het klassement, maakt hem trots, maar hij geeft ook toe dat hij zichzelf verrast. “Zeker als je weet wat ik drie maanden geleden aan het doen was.” Wat het tweede deel van de Giro betreft, tempert hij de – Belgische – hoge verwachtingen. “Dit is allemaal nieuw voor mij. Ik weet niet of ik de Giro kan winnen.”

De persconferentie begon met het goede nieuws van manager Patrick Lefevere, die sponsor Quick-Step met zes jaar ziet verlengen. Daarna was het de beurt aan Evenepoel, die zowat vanuit alle hoeken van de wereld vragen op zich kreeg afgevuurd. De jongeling bleef er opvallend rustig en ontspannen bij.

Na de reactie van Bernal gisteren over die bewuste verloren seconde tijdens de tussensprint, moest uiteraard ook Evenepoel nog eens zijn versie van de feiten geven. “Het was gewoon fun“, lachte hij. “Er was een kans op waaiers, dus ging het snoeihard. Als daar dan plots die sprint is, moet je niet stoppen. Dat is zelfs gevaarlijk.”

Typisch Nederlandse vraag
Voorts herhaalde hij de woorden van de Colombiaan. “We hebben veel respect voor elkaar. Ik vind het zelfs een eer tegen hem te mogen strijden. Maar er zijn meer tegenstanders. Wie? Iedereen die binnen de minuut staat. Zeg maar de volledige top-10 maakt nog kans op eindwinst.” Hij noemde Yates, Ciccone, Vlasov en Caruso.

Het was NOS-collega Han Kock die rechttoe rechtaan de vraag stelde die er het meeste toe doet. ‘Geloof je dat je de Giro kan winnen?’ “Dat is een typisch Nederlandse vraag”, lachte Evenepoel. Hij twijfelde even, maar antwoordde toch gevat. “Kijk, als ik niet in mezelf zou geloven, zou ik niet aan de start staan. Dat is dus geen nee, maar ook geen ja.”

Voorts gaf Evenepoel aan dat hij zichzelf al verrast heeft. “Gisteren zag ik op mijn smartphone een reminder: drie maanden geleden was ik zelfs nog niet buiten aan het trainen, maar zat ik op de rollen en werkte ik in de gym om mijn spieren en stabiliteit terug te krijgen. Als ik daar aan terugdenk, dan vind ik het toch gek wat ik hier al presteerde.”

Evenepoel in actie op Campo Felice – foto: Cor Vos

“Tijdens de etappes ben je daar niet mee bezig, maar als je na afloop op de bus de uitslagen en rankings bekijkt, sta je daar toch wel even bij stil. Zeker na de aankomsten bergop. Dat ik de witte trui draag, is ook zoiets. Ook al hoort hij eigenlijk Bernal toe.”

Schrik in de afdalingen, dat heeft Evenepoel alvast niet, ondanks zijn zware crash in Lombardije. “We hebben er de voorbije tien dagen toch al wat gehad. Zowel in de regen als droog. Ik verloor geen posities tijdens het dalen. Daar is vooraf ook hard aan gewerkt met de mental coach van de ploeg. Nee, daar zie ik geen problemen meer.”

Explosiviteit verbetert
Vervolgens ging het over wat komen moet. Dat hij geen last heeft van stress of druk, beklemtoonde hij. “Zoals ik voor de Giro al vertelde, ik ben gewoon blij opnieuw te mogen en kunnen koersen. We amuseren ons, alles gaat goed en we hopen zo voort te kunnen doen.”

Wat de voorbije week positief geëvolueerd is, is zijn explosiviteit. “De eerste bergrit was die zeker nog niet oké. In Sestola was ik ‘nergens’. Maar op Campo Felice, waar ik in de tunnel slecht gepositioneerd geraakte, kon ik in de slotfase nog wat goedmaken. Of mijn vorm verbetert, weet ik niet. Maar mijn explosiviteit in elk geval wel.”

Of Bernal woensdag in het voordeel is, wilde een Italiaanse collega weten. ‘Want die is derde geworden in de Strade Bianche.’ “Ik weet het niet. Ik heb nog nooit zoiets gedaan. Vandaag vroeg ik om een passage te verkennen, maar onze mecaniciens reageerden minder enthousiast”, lachte hij. “We hebben dan maar anderhalf uur in de buurt van het hotel gefietst. Maar ik vermoed dat het een etappe wordt waar je wellicht niet veel tijd kan winnen, maar er wel verliezen. En het zal strijd zijn, daar ben ik van overtuigd.”

Wat met de Zoncolan, zaterdag? “Ik heb het profiel van de etappe bekeken. Eigenlijk – in zijn totaliteit – is dit niet de zwaarste rit. Dan is het morgen wellicht lastiger. Maar er zullen uiteraard verschillen komen.”

Tijdrit
Op de vraag hoeveel ‘eventuele’ achterstand hij nog kan goed maken in de slottijdrit, wilde Evenepoel niet de diep ingaan. “Laten we eerst afwachten waar ik sta op de volgende rustdag. Misschien sta ik dan tiende. Ik wil nog niet te veel rekenen. Ik denk ook niet dat Bernal rekent. Maar dat de slottijdrit belangrijk is, lijkt logisch. Daardoor moeten sommige jongens aanvallen, terwijl anderen zich kunnen beperken tot volgen.”

Het vertrouwen in de ploeg is groot – foto :Cor Vos

“Maar nog eens, ik kan momenteel echt niet inschatten of ik de Giro kan winnen. Het vraagteken is voor mij net zo groot als voor jullie. Ja, mijn favoriete ritten komen eraan. Maar ben ik goed genoeg? Ik weet alvast dat ik op de steun van de hele ploeg kan rekenen. Ook op die van João Almeida. Hij kende een offday, zoals mij die ook had kunnen – of nog kan – overkomen. Maar de daaropvolgende dagen steunde hij mij honderd procent. Ik vertrouw volledig op hem in de grote bergen.”

Dit artikel delen:

102 Reacties

Turtlehead 18 mei 2021 om 17:16

Nou, goed verhaal. Zelfs daarin een topper-in-de-dop -en al verder dan sommige andere kopmannen… ;)

Ik ga ervan genieten. Ik denk dat hij nog wel ergens weg zal zakken (dat kan toch haast niet anders), maar niet ver en daarvoor/misschien ook daarna zal ie vooraan meedoen.

Murcia 18 mei 2021 om 17:23

Goed verhaal en een uitstekende reactie op de fantastische obligate vraag van de parel onder de Nederlandse sportverslaggevers Han Kock, Sorry Remco.

antilek 18 mei 2021 om 23:23

evp begreep de vraag niet eens.

jph 18 mei 2021 om 17:28

Remco Evenepoel is een absolute wereldvedette in wording. Overal waar die jongen fietst zijn ze wild van hem. Niemand beroert de geesten zoals Remco dat doet. Remember de onwaarschijnlijke beelden in San Juan vorig jaar op het eindpodium, remember de gek wordende Portugezen in de Algarve, en nu speelt hij het zowaar klaar om de chouchou van het Italiaanse publiek te worden ook, boven de Bettiol’s en Ciccone’s van deze wereld. Ik geef het jullie op een blaadje, deze jongen is een ongezien fenomeen. Met een tikkeltje geluk (geen ongevallen of ziektes) wordt deze knaap de ongekroonde koning van de wielersport en van de sport in het algemeen. Deze knaap zal behoren tot het rijtje Ali, Senna, Jordan, Lewis, Woods…En neen, ik ben geen halfgekke, diehard supporter. Ik zie gewoon wat ik zie…

Rom 18 mei 2021 om 17:39

Ik ben wel een enorme supporter, maar vind dit er los over. Dit is gewoon onnodig druk zetten. Je kan die dingen hopen, maar je kan en mag het echt niet verwachten. Dan kan het alleen nog tegenvallen.

Tom De Kenner 18 mei 2021 om 17:43

Dat zou goed kunnen (maar ik ben biassed).
In zijn reacties slaagt hij erin zich altijd op de feiten te concentreren, hij lult niet uit zijn nek. Kan dan al eens arrogant overkomen bij sommigen, maar de vraag is aan wie dit ligt, want dit is gewoon een sympathieke knul.
Als het niet lukt tijdens deze Giro zal hijzelf als sportman zwaar ontgoocheld zijn, maar zijn supporters zeker niet. Al zal hij het verlies zelf wel goed kunnen plaatsen. Zoals hij zelf zegt: “Drie maanden geleden was ik zelfs nog niet buiten aan het trainen, maar zat ik op de rollen en werkte ik in de gym om mijn spieren en stabiliteit terug te krijgen. Als ik daar aan terugdenk, dan vind ik het toch gek wat ik hier al presteerde.”

jph 18 mei 2021 om 17:55

@rom dit is helemaal geen druk zetten hoor. Ik stel enkel vast dat Remco écht iedereen beroert, ik stel vast dat hij een starfactor of noem het rock&roll gehalte heeft die slechts weinig sporters gegeven is. Maar wees gerust, die jongen is zodanig cool in zijn hoofd dat hij wellicht niet eens weet wat druk betekent…

Michelangelo 18 mei 2021 om 18:12

Jph,
Je hebt helemaal gelijk. Zelfs wielerkenner Renaat Schotte zegt dat de hype helemaal terecht is. En als die dat zegt over een jonge Belg van DQS, dan zal het wel waar zijn, toch?

En dan serieus: ik denk dat er allerlei mensen aan het doorslaan zijn. Hier, maar ook bij Sporza. Realisme is soms ver te zoeken in diverse reacties, waaronder ook die van jou. Tot op heden heeft Evenepoel nog geen drieweekse ronde uitgereden, en heeft ook nog nooit in een ronde van een week Pogacar en Roglic in vorm geklopt. Laat staan in een drieweekse ronde.

Vooralsnog zijn op dit moment die twee renners “de maat der dingen” als het op grote rondes aan komt. Laat Evenepoel eerst maar eens bewijzen dat hij dit rondje fatsoenlijk uitrijdt, dat hij goed voorbereid de Vuelta kan winnen, en dan klappen we nog eens.

Om er als laatste aan toe te voegen dat het ook een kunst is om uit de problemen te blijven. Zelfs als je de sterkste bent, kun je op een verkeerd moment lek rijden, of onder een stapel fietsen terecht komen. Ook San Remco…. Dus iets met een beer en een huid.

Eljorro 18 mei 2021 om 18:36

Ik denk dat je weleens gelijk kan krijgen. Wat hij laat zien is ongehoord. En hij is nog niet eens op het nivo van voor zijn val!

Panache 18 mei 2021 om 18:51

jph steekt de draak, geniaal over de top. Kan geen serieuze post zijn!

jph 18 mei 2021 om 18:54

@Michelangelo. Jij hebt wellicht een probleem met het begrip “begrijpend lezen” je begint over de beer en zijn huid, maar waar heb ik gezegd dat Remco deze ronde gaat winnen? Nergens toch? Ik zeg enkel dat deze jongen een ongezien fenomeen is. Dat er veel meer journalisten opdoken bij de persconferentie van DQS dan bij die van Ineos die notabene de roze trui vertegenwoordigen is veelzeggend toch? Het gaat hier over starfactor, niet enkel en alleen over naakte prestaties. Trouwens, wat die prestaties betreffen van Evenepoel…Tot op heden zijn die ook ongezien. Misschien uw geheugen wat opfrissen. Die jongen begon pas op 17 jarige leeftijd met fietsen, en werd Europees kampioen op de weg met 10 minuten voorsprong op de tweede. Hij was bij manier van spreken al terug in België toen de allerlaatste over de meet reed. Enkele dagen voordien had hij trouwens al het goud gepakt in het tijdrijden met een eveneens historisch grote voorsprong op de nummer 2. Hoezo niet ongezien? Hij werd een beetje later ook wereldkampioen bij de junioren nadat hij als topfavoriet tegen de grond was gegaan tijdens één van de beklimmingen op het zware parcours. Uiteraard het sein voor de concurrentie om als gek te beginnen rijden vooraan. Remco stond op, veegde het stof van zijn broek en ging heel bedaard op zoek naar zijn computertje dat tijdens de val in de berm terechtgekomen was. Eenmaal terug op de fiets begon hij aan een zelden geziene inhaalrace waarbij de concurrentie aan het asfalt genageld leek, om in een mum van tijd terug vooraan te verschijnen en doodleuk te gaan demareren. Koers voorbij, de rest niet op de foto. Hoezo niet ongezien? Hij werd vervolgens onmiddellijk prof, ok dat hebben er nog gedaan. Maar er is er geen enkele die in zijn eerste jaar als 19 jarig broekje dergelijke resultaten neergezet hebben. Hij won de ronde van België nadat hij op pad trok met ene Victor Campenaerts, en dat zo verschrieiend deed dat Vicsnor volledig tureluurs gereden onder het razende tempo van REV van vermoeidheid een bocht miste. Na aankomst zei Victor dat hij nog nooit zo afgezien had in iemand zijn wiel. Hij won de Classica San Sebastian nog steeds als 19 jarig broekje op magistrale wijze. Eerst liet hij zich doodleuk afzakken tot bij de ploegleidersauto om een 6 tal bidons op te halen en die aan zijn ploegmaats uit te delen. Luttele tellen daarna sprong hij weg, beet de voltallige movistarploeg in dienst van Valverde zich de tanden stuk op de kleine, waarna hij op de laatste zware helling zijn voorsprong nog bijna verdubbelde op een jagend peloton. Jose Decauwer viel van de weeromstuit van zijn stoel bij zoveel overmacht, en José heeft nochtans al het één en ander gezien in zijn carrière. Hoezo niet ongezien. Heb ik het al gehad over het EK tijdrijden in jouw eigenste Nederland dat jaar? Het EK waar hij Gana degradeerde tot een niet onaardig fietsende wielertoerist. Diezelfde Gana die hij tot op heden al altijd geklopt heeft in een tijdrit, behalve nu tijdens de proloog van de Giro. Ben je nog mee Micgelangelo? Goed, dan gaan we verder. 2020, u weet wel dat vreemde wielerjaar. Het wielerjaar waarin hij elke wedstrijd waar hij aan de start kwam ook met sprekend gemak won. Het begon-toegegeven- in San Juan tegen niet echt de strafste tegenstanders. In de Algarve was het al iets straffen toch. Hij reed onder andere Rohan Dennis zoek in de tijdrit en won en passant nog een bergetappe. Op naar Burgos. Ok niet de grootste der rondes, maar mede door dat vreemde wielerjaar, plots een zeer goed bezette ronde. Hij reed oa, Mas, Landa en Bilbao zoek in de koninginnenrit, en de rest is geschiedenis. Naar Polen nu….U weet wel, de rittenkoers waar ene Fabio J bijna het leven liet

jph 18 mei 2021 om 18:58

@michelangelo… oeps verkeerd gedrukt…ik was nog niet klaar. Om zijn ploegmaat die er bijna het leven bij ingeschoten was te eren, had San Remco het idee opgevat een passende hommage te voorzien. Daartoe ontsnapte hij uit een elitegroepje op ruim 50 km van de aankomst en reed hij oa Fuglsang helemaal choco…hoezo niet ongezien. Om nog even terug te komen op uw beer en huid verhaal….mocht hij de Giro winnen, en waarom zou dat niet kunnen. Dan wint hij op 20 jarige leeftijd een grote ronde. Ook dat is stukken straffen of wat de twee die de maatstaf zijn op rondegebied ooit gedaan hebben. Hoezo niet ongezien?

Tom De Kenner 18 mei 2021 om 19:11

jph, dank voor de moeite. De meesten hier waren nog onwetend, kan niet anders.
Dat WK bij de junioren, toen viel mijn mond ook open. Dacht meteen aan doping of zo. Maar niks daarvan. Uitzonderlijk talent.
Maar Micheangelo zal u wel weer met beide voetjes op de grond zetten met zijn nieuwste essay van de dag, je zal het zien!

Pascal Mortier 18 mei 2021 om 19:18

@jph: correcte analyse.

Alleen, de negationisten onder ons zijn hier blind voor en wensen RE liever een nederlaag dan overwinning toe, gewoon maar om hun gelijk te bewijzen…droevige mentaliteit.

Ik hoop dat de beste wint, wie dat ook moge wezen, maar ik wens niemand de nederlaag toe.

adelaarvanantwerpen 18 mei 2021 om 19:19

@ Tom de kenner

Dit is gewoon een samenvatting van zijn carrière. Elke wielerkenner weet dit al.

@ jph

Dat is wel een heel lange tekst, maar ik denk dat iedereen wel weet dat evenepoel een supertalent is . Net zoals Bernal en Pogacar en en in de toekomst zien we wie van de drie er beter is.

Michelangelo 18 mei 2021 om 19:36

En dan zeggen ze dat ik een hobby moet zoeken….

Het kan aan mij liggen, maar juist dit soort posters maakt dat ik hoop op een slechte dag voor mijn kleine Belgische vriend. Om nu al de vergelijking te trekken met Senna of Jordan, dat is er voor mij over.

Jph, ik weet niet of je oud genoeg bent om deze iconen live in actie gezien te hebben, of dat je ze enkel kent van wat youtube filmpjes. Maar als je oud genoeg bent, dan weet je dat deze namen pas legendes werden nadat ze meerdere malen hebben laten zien “buitencategorie” te zijn. En dan kun je een heel epistel schrijven met wat jouw held gewonnen heeft, ik kan er ook een heel epistel tegenaan leggen van wat hij nog NIET gewonnen heeft. En die lijst is nog altijd een stuk langer. En zie daar ook het verschil met de legendes die jij opnoemt.

Wie weet komt hij daar ooit. Maar wie weet komt hij er de komende tijd achter dat hij niet zo goed is als pakweg Roglic of Pogacar. Dat ie het net niet redt. En gaat hij weer van sport veranderen, zoals hij bij het voetballen deed toen ie net niet goed genoeg bleek. Ik heb geen glazen bol, maar ik sluit het niet uit…

djerkson 18 mei 2021 om 19:48

@Michelangelo: je kan het ook zo zien: het is zijn eerste grote ronde en na tien dagen staat hij zowaar tweede. Nooit eerder zat hij zovele dagen na elkaar op de fiets. Het is maar welke bril je opzet he? Ik vind dit ongezien, zeker gezien zijn voorgeschiedenis. De hype is wel degelijk terecht dus, zeker in een wielergek land als België.

Murcia 18 mei 2021 om 19:49

Het is natuurlijk geen analyse die jph er hier op loslaat maar een mix van wikipedia en hagiografie. Het doet vermoeden dat het hier gaat om het type verering dat over een aantal jaren eindigt met een artikel over een fan die uit de tuin van Remco en zijn vriendin moet worden verwijderd wegens stalking. Er staat al één fout in het stuk die bewijst dat de renner om wat voor reden dan ook groter dan wie dan ook moet worden gemaakt. Wie spot de fout? Verder heb ik best mijn meningsverschillen gehad met Michelangelo maar zijn stukken zijn altijd leesbaar en beargumenteerd en amusant. Dezelfde mensen die hem een obsessie met Remco en DQS verwijten gaan nu dit type posts prijzen als zijnde perfecte analyses. Niet echt geloofwaardig.

Turtlehead 18 mei 2021 om 19:54

@jph: hij heeft natuurlijk ook een vader die gekoerst heeft in het grote dope-tijdperk. Dat kun je mss nog ff toevoegen aan bovenstaande biografie ;)

Op zich overigens iets wat ook voor anderen geldt en hem zelf niet aan te rekenen :)

fringale 18 mei 2021 om 19:58

Ik volg je helemaal. Is dat dan omdat ik Vlaming ben, ik denk het niet, ik geniet ook volop van de straffe stoten van MVDP. Wielrennen op z’n best is al mooi om te zien, als het dan nog “ongezien” (term is perfect) wordt, dan kan het je gewoon niet onberoerd laten, Vlaming of niet. Ik heb deze Giro al twee keer fel opgekeken, de sprintzege van Sagan (hoe hij daar in de bocht op en over Molano ging en volhield tot aan de meet) en het “geintje” tussen Remco en Bernal.

Pascal Mortier 18 mei 2021 om 20:03

@Murcia: klopt…ik heb het ff opgezocht: hij heeft maar 5 bidons opgehaald :-))

Correcte opmerking trouwens over de analyse; is idd een samenvatting, opvatting, opsomming of hoe je het ook maar noemen wilt ;-)

Murcia 18 mei 2021 om 20:07

@Pascal
Nee dat is niet de fout waar ik op doelde maar ik vind jouw antwoord wel een bonuspunt waard. :D

Romāns Vainšteins 18 mei 2021 om 20:17

Het sarcastische/psychedelische/stonede gezwets van jph is exact datgene wat onze vingerwijzende huiskamerpsycholoog met de rancune van een roddelprogrammanicht Michaella heeft weten te oogsten. De halve giro gaat al naar de klote hier en nu gaan we naar de climax toe kennelijk.

Nieuwsflash voor allen : Evenepoel is net zoals MvdP een gemiddeld intelligent sportmanneke die als voornaamste eigenschap hard op pedalen hengsten kent, that’s it, no mo no less.

Marik 18 mei 2021 om 20:50

Het meest ironische is dat jph zegt dat hij geen halfgekke diehard supporter is.

Michelangelo 18 mei 2021 om 21:07

@Romans,
als je met “onze vingerwijzende huiskamerpsycholoog met de rancune van een roddelprogrammanicht Michaella” mij bedoelt (en daar lijkt het wel op): een beetje meer respect dan dit zou ik wel op prijs stellen. Maakt het forum ook net wat gezelliger, en ik lees liever je inhoudelijke bijdrages (want die zijn af en toe best OK) dan dit soort nietszeggend geleuter.

Fijne avond.

trigger 18 mei 2021 om 21:12

Il Fenomeno schreeuwden Italiaanse commentators in zijn eerste profjaar al. Fenomenaal en uitzonderlijk zijn inderdaad de woorden die passen bij Remco. Non-believers graaf u niet langer in, kom uit uw loopgraven en viert met ons mee, driewerf hoera! En vooral… vergeet morgen uw tv niet op te zetten.

vocsnor 18 mei 2021 om 21:20

Een heel enkele keer snap ik de beweegredenen van de posts van Michelangelo.
Evenepoel heeft echt nog niet het palmares van Eddy Merckx. En het is vooralsnog onzin om van zoiets uit te gaan.
Jph slaat de plank nogal mis als ie doet alsof REV al dergelijke resultaten heeft behaald.
Maar hij heeft wel gelijk als hij zijn betoog beperkt tot de aandacht die Evenepoel genereert.
Geen enkele renner heeft ooit dit soort aandacht gekregen. Geen Van Der Poel, geen Van Aert. Roglic, Pogacar of Bernal niet. Dumoulin, Boonen, Cancellara, Sagan niet.
De enige die in de buurt komt is Frank Vandenbroucke. En laat dat nou de reden zijn voor zowel de fans als de haters om het een beetje relaxed te houden

vocsnor 18 mei 2021 om 21:24

Ben nog wel benieuwd naar de fout die Murcia heeft gevonden. Het zal toch niet iets zijn dat de prestaties van REV degradeert tot heel gewoontjes?

Michelangelo 18 mei 2021 om 21:37

@Vocsnor,
je vergeet Pantani… die kwam in Italie toch echt in de buurt qua gekte. Maar staat helaas nu op hetzelfde lijstje als Vandenbroucke….

Overigens vraag ik me af of over 25 jaar mensen nog altijd “REV” op de weg kalken, en met “Evenepoel-vlaggen” naar de koers gaan. Waarschijnlijk hebben zijn fanboys van nu tegen die tijd al lang weer 4 nieuwe “nieuwe Merckxen” versleten. Terwijl de gedachte aan Pantani en VDB altijd voort leeft. Nog iedere dag zie je langs de kant supporters van Il Elefantino / Il Pirata, alsof hij nog altijd mee fietst.

Dan ben je pas echt een legende (helaas geen levende!)

Wat dat betreft heeft Remco nog een lange weg te gaan. Hopelijk volgt hij een iets ander pad… en gaan sommige mensen een beetje normaal doen.

djerkson 18 mei 2021 om 22:15

@Murcia: dat hij intussen 21 jaar jong is?

Murcia 18 mei 2021 om 22:36

@Djerkson
Helemaal correct, dit betekend dat als Remco de Giro wint hij in de imaginaire competitie die jph schetst met andere renners hij dus net als Pogacar op zijn 21e een grote ronde wint. In beide gevallen een formidabele prestatie die je mag toejuichen,maar volgens jph zou die van Remco dus groter zijn door hem een jaar jonger te maken. Ik vond het een opvallende fout in de opsomming van hem.

djerkson 18 mei 2021 om 22:41

@Murcia: eens! We zullen zien, maar eindwinst lijkt me toch een brug te ver. Het podium halen zou al helemaal fantastisch zijn!

Murcia 18 mei 2021 om 22:53

@djerkson
Ik moet het ook nog zien maar de enige conclusie die je na een week over Evenepoel kunt trekken is dat hij er goed voor staat. Bernal is tot nu toe een tikje beter maar Remco heeft naar mijn mening niks laten liggen. Elke dag in een grote ronde is een examen en ik zou gek worden van de stress maar voorlopig zit er de rust in hem en de ploeg om tot een resultaat te komen. Elke positie in de Top 10 aan het eind zou al geweldig zijn maar als je mij nu vraagt of hij het podium kan halen zeg ik volmondig Ja.
Natuurlijk komt er nog zoveel aan maar de basis is gewoon goed bij hem en jongens als Keisse en Serry lijken mij ook in staat om hem te coachen waar nodig.

evelineroos 19 mei 2021 om 12:21

Als volwassene zó idolaat zijn van één sporter heeft altijd wel iets zieligs. Op die manier zul je vaak teleurgesteld raken. Google daarnaast even op Maxim Hartman en mand.

Michelangelo 18 mei 2021 om 17:28

Prima interview. Meer realisme dan wat je hier af en toe langs ziet komen (Evenepoel die in zijn eentje de hele Ineos ploeg zou losrijden).

Enkel dat waaier verhaal / tussensprint is er wat eentje voor de categorie “bullshit”. Ze hadden gewoon lekker achter het treintje van Bora / Israel cycling kunen blijven, er was op dat moment geen enkele ploeg die daar zin had in een waaiertje. Was gewoon een poging om wat tijd te pakken.

Michelangelo 18 mei 2021 om 18:06

Ze hoeven van mij zeker Bernal de 3 seconden niet te laten pakken. Ik geef ze groot gelijk dat ze mee sprinten. Maar kom dan niet aan met zo’n waaier-onzin, maar zeg gewoon dat je probeerde 3 seconden terug te pakken. Waarom niet het beestje gewoon bij zijn naam noemen?

SoloSlim 18 mei 2021 om 17:32

Of het nu goed afloopt op slecht, het is al een mooie Giro geweest voor hem.
En hij zal zich toch niet slecht voelen als je voor de fun sprintjes trekt tegen Bernal.
Mooi om te zien hoe ze rijden.
Maar pas in het najaar zullen we de echte Remco te zien krijgen.

Panache 18 mei 2021 om 17:38

Dat Evenepoel nu tweede staat is niet zo verwonderlijk. We hebben naast de tijdrit en wat sprintjes bergop niets noemenswaardigs gehad. Alleen de renners die moeite met de kou hebben zijn afgehaakt. Er staan niet voor niets 10-11 man binnen de minuut. Dat is nu eenmaal de opzet van het parcours: spanning tot zeker begin derde week. Zoals eerder gezegd zie ik Ciccone, Dan Martin en Evenepoel wegzakken en Carthy, Bardet en misschien toch ook Yates opschuiven. Evenepoel uiteindelijk rond plek 4-7 zou een wereldprestatie zijn en vertrouwen moeten geven voor de toekomst.

vocsnor 18 mei 2021 om 18:16

Ik geloof niet dat Evenepoel rond plek 4-7 kan eindigen.
Ik zie maar 2 scenario’s: hij blijft er nog anderhalve week aan hangen, en dan wint ie in de tijdrit. Of hij krijgt een dreun van jewelste, alla Yates 2018, en eindigt ergens rond plek 20.
Scenario 2 zou niet abnormaal zijn, maar ik zou enige ontgoocheling toch niet kunnen verbergen.

jph 18 mei 2021 om 19:13

@panache. “Dat Remco tweede staat is niet verwonderlijk” Tjonge jonge, wat ben jij een flauwe grappenmaker. Of iemand die niks van koers afweet, dat kan ook natuurlijk. Iemand die 9 maand geleden een doodsmak gemaakt heeft en daarbij zijn bekken brak en een klaplong opliep, zonder ook maar 1 enkele koersdag in de benen, en met slecht 2 en een halve maand echt op de fiets zit (ervoor reed hij enkel wat op de rollen) niet verwonderlijk heten dat hij na een week op de tweede plaats staat? Noem mij eens 1 renner die dat volgens jou ook zou kunnen? Ik ben benieuwd.

Panache 18 mei 2021 om 19:31

Sorry jph, hij zou natuurlijk eerste moeten staan. Of eet je van twee walletjes?

Verder ga ik op jou niet meer inhoudelijk reageren. In een andere tijd was je missionaris geweest (vreselijk volk).

jph 18 mei 2021 om 19:43

@panache, ja dat lijkt me het beste. Veel plezier nog met de Giro. Alhoewel ik dát betwijfel gezien de voor jou verkeerde renner daar hoge toppen scheert. Alhoewel, volgens jou is daar niks opmerkelijks aan natuurlijk. Wat mij naadloos bij mijn vraag terugbrengt. Noem mij eens 1 renner die volgens jou tot hetzelfde in staat is? Ah wacht….jij praat niet meer tegen me. Zo is het makkelijk natuurlijk… ;-)

Panache 18 mei 2021 om 20:13

Heeft toch totaal geen zin? Dan zet ik hier een naam neer van iemand waarbij ik verwacht dat die na 9 maanden geen koers ook wel weer direct op hoog niveau is. Dan roep jij dat die renner dat toch echt niet in zijn mars heeft. Zulke belachelijke discussies daar ga ik niet eens aan beginnen.

Lalsacien 18 mei 2021 om 21:04

@jph mensen wegzetten als ignorant is een bijzonder zwak argument. En je spreekt jezelf tegen.
Eerst Remco op een voetstuk zetten door zijn grootse prestaties (en dat zijn het zeker) te verkondigen. En daarna een mede-wielerflitser niet serieus nemen omdat hij het niet verwonderlijk vind dat Evenepoel het goed doet. Volgens jouw verhaal zou hij het ook goed moeten doen.

jph 18 mei 2021 om 21:12

@panache. Dat is het hem nu net. Jij minimaliseert de prestatie van Renco tot op heden door te stellen dat het niet zo verwonderlijk is dat hij momenteel 2de staat. Als jeook maar enige affiniteit met wielrennen op het allerhoogste niveau zou hebben, zou je wel beter weten. Heb je er enig idee van wat de impact van dergelijke blessures en dergelijk langdurig herstel op een getraind atletenlichaam is. Die jongen heeft 6 maand niet op een zadel gezeten, zelfs niet het zadel van een hometrainer. Hij heeft daarna een drietal weken op de rollen gereden, en hij trainde voor het begin van de Giro amper 2 maand met zijn fiets op de weg. Iedereen die op een professionele manier met fietsen bezig is zal u kunnen vertellen dat het écht exceptioneel is dat hij nu al zo een heel hoog niveau haalt. Iedereen, vriend én vijand. Iedereen behalve panacee, want die vindt dit allemaal niet zo verwonderlijk hoor. Je hoeft helemaal geen ander renner te zoeken die dit in de gegeven omstandigheden ook zou kunnen, simpelweg omdat er niemand is die dat kan. War Remco nu tot op heden presteert is een mirakel, niet meer, niet minder. Je hoeft dat niet te geloven, ik kan het je enkel maar meegeven. Ik zelf ben betrekkelijk goed op de hoogte van wat reilt en zeilt in het wielrennen, en ik ben supporter, hevig supporter zelfs van een ander Belgisch wielrenner uit een andere Belgische ploeg. Edoch, als onbevooroordeelt wielerfanaat ben ik danig onder de indruk van wat REV allemaal doet sinds hij op 17 jarige besliste te gaan wielrennen. Deze jongen keilt tot op heden alle geldende wielerwetten met sprekend gemak in de prullenbak. Betekent dat dat hij de Giro gaat winnen? Neen absoluut niet. Maar beweren dat wat hij doet allemaal niet zo bijzonder is, is lachwekkend. Als je nog door iemand serieus wil genomen worden als het over wielrennen gaat, kun je daar maar beter mee stoppen voor iedereen u een clown gaat vinden. Nog een fijne avond panache. No hard feelings

Marik 18 mei 2021 om 21:18

Ik heb beer al een hele tijd niet meer op dit forum gezien. Zou jph de reïncarnatie zijn? Je zou het zomaar kunnen gaan denken.

jph 18 mei 2021 om 21:19

@lalsacien mocht hij niet gevallen zijn in Lombardije en een normale voorbereiding gehad hebben zoals iedereen, dan zou dat inderdaad niet echt opmerkelijk zijn dat klopt. Er zijn er hier echter die voor het gemak vergeten van uit welk dal hij terugkeert. Trouwens, ik zet hem niet op een voetstuk hoor. Ik constateer welke uitzonderlijke prestaties hij levert en vooral al geleverd heeft. Hij plaats dus eigenlijk zichzelf op een voetstuk zo u wilt, en geheel terecht overigens.

Lalsacien 18 mei 2021 om 21:21

@jph je uitgebreide epistels zie ik als voetstukken.

jph 18 mei 2021 om 21:35

@lalsacien, ik kan mij natuurlijk niet verantwoordelijk voelen voor wat jij meent te moeten zien, dat moge duidelijk zijn. Los daarvan, die epistels zijn een opsomming van feiten. Ik heb daar niks zelf van verzonnen. Als mensen zelfs bij dergelijke fenomenaal steaffe prestaties de drang voelen om om wat voor reden dan ook die prestaties te moeten minimaliseren, dan is dat evenzeer voor hun probleem. Want een probleem, dat is het zeker. Een probleem van jaloezie, haat, of misplaatst nationalisme. Hoe dan ook

Lalsacien 18 mei 2021 om 21:41

@jph kleine tip. Wees enthousiast zonder overdrijving! Aan beide kanten zitten overdrijvers.

Murcia 18 mei 2021 om 21:52

@Marik
Hoewel de reincarnaties hier blijven voortduren en het een mooi spel is om te raden wie nu de nieuwe Hollow Knight, Frank V etc. is denk ik niet dat Beer zich nu jph noemt. Beer is meestal een stuk korter van stof. Wat opvalt is dat men eerst zich echt inspant om als een nieuwe user over te komen maar binnen een week of zo nemen de oude gewoontes, schrijfstijl en stokpaardjes het weer over.

Ik vind de prestaties van Remco uitstekend en spreek dit ook uit want ik ben een liefhebber van de topprestaties die ik op de buis zie ook al heb ik mijn voorkeuren maar aan heiligenverering doe ik als overtuigd atheïst niet.

vocsnor 18 mei 2021 om 22:20

@Marik, Murcia, ik denk dat jph wel een nieuwe user is. Aangezien hij zo van leer trekt tegen Panache, denk ik dat hij nog niet door heeft dat Panache en jullie 2 kritisch zijn, maar wel redelijk. Een duidelijk ander niveau dan Michelangelo, Chasse patate of Antilek.
Beer, HK, frankV weten dat echt wel

VespavanBern 18 mei 2021 om 22:57

@jph, wat is dit nou weer voor een semi-expert inspanningsfysoloog praat? Los van het feit dat je teksten kinderachtig en beschamend lang zijn, staat het ook nog is vol met prietpraat. Praat met een serieuze wielertrainer en die kan je vertellen dat je in 6 weken kan opbouwen naar een piek. Het klopt dat Evenepoel uit een diep dal komt en ook nog zijn basisconditie op peil moest brengen, en daarom zou het ook heel bijzonder zijn als hij ook in week 2 en vooral week 3 blijft presteren. Hij heeft tot nu toe:
– wat tijd gepakt in de tt (zijn discipline)
– tijd verloren op de eerste echte klim
– karretje aangehaakt bij de 4 snelste ak mannen op een loper (petje af)
-tijd verloren op een steile punch aankomst

Dit alles is gewoon niet super outstanding. Het is super knap, en op deze leeftijd zien we het zelden. Maar dat wisten we allang, dat evenepoel een talent is zoals je het zelden ziet. Zijn prestaties deze giro zijn alleen niet eigenlijk onmogelijk. Dat word het pas als hij meekan in de bergritten in week 3. Wat we tot nu toe gezien hebben is allemaal prima te verklaren. Als je namen wilt van renners die dit ook zou kunnen: Pogacar, van der poel, van aert. Waarvan laatstgenoemde het zelfs al een keer gedaan heeft.

Merlinappa 19 mei 2021 om 07:38

@JPH

Roglic zal na zo'n blessure ook wel zo snel kunnen herstellen, als je ziet hoe snel hij de switch heeft gemaakt van schansspringen.

Overigens is er zoiets als muscle memory; spieren kunnen heel snel weer alles opbouwen na een (langere) periode van rust, waardoor je als (helemaal als prof) weer vrij snel op je niveau kan zitten na zo'n lange revalidatie. En hij heeft niet 6 maanden op bed gelegen he. Zodra je weer iets van sporten kan doen, doe je dat ook als profsporter.

Natuurlijk is het knap dat hij zo snel weer in orde is. Maar fenomenaal?

Pascal Mortier 19 mei 2021 om 08:46

@merlinappa: komt ene Chris Froome ook niet terug van een zware val? En hoe ver staat hij? Lijkt me dan toch niet zo evident binnen de 6 maanden.

PS: nog eens melden voor alle duidelijkheid: ik ben een RE fan zoals ik fan ben van alle andere renners, maar aangezien er hier vooral gal word gespuid over RE is het ook normaal dat hier het meeste wordt op gereageerd.
Als dit dan door sommigen als verheerlijking wordt gezien laat ik dat voor rekening van deze.

Dat enig nationalisme meetelt kan ik natuurlijk niet ontkennen. Maar dat geldt ook voor de gemiddelde Nederlander onder ons: Als Mathieu aan de start stond van Strade Bianchi heb ik er ook niet veel voor Bernal horen supporteren. Toen hij won was het dak helemaal weg (overigens volledig terecht) ;-)

adelaarvanantwerpen 19 mei 2021 om 10:46

@ vocsnor

Ik zou michelangelo toch ook bij de kritische groep zetten. Hij geeft vaak kritiek op Evenepoel, maar het is meestal wel onderbouwende kritiek. Hij is geen trol zoals chasse – patate en antilek.

Merlinappa 19 mei 2021 om 11:17

Ik zeg ook niet dat elke renner het kan. Maar een type zoals Roglic, of Evenepoel en zelfs Van Aert en Van der Poel zijn simpelweg alleskunners. Die kunnen in vrijwel elke sport uitblinken en hebben een lichaam wat echt snel anticipeert, beter wordt en dus ook geneest. Zoals ik zei heel knap, maar ik vind het niet fenomenaal.

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 11:22

M is de hoofdreden dat nu lui jph, mortier, Tom de kenner etc tegengas komen geven en we nagenoeg alle topics over de giro vol Evenepoel en zijn karakter door moeten ploegen. Ondertussen tikken schitterende coureurs als Vlasov en Ciccone aan het venster die ongeveer een tweehonderste van de aandacht krijgen en voor 88% is dat te wijten aan het ongezellige incrowd nl vs be sfeertje wat hier aangewakkerd wordt.

Zonde.

Michelangelo 19 mei 2021 om 12:26

Romans,
Dat is toch wat te makkelijk. Je zwerft hier al wat langer rond, en je weet dat ik ook mijn mening geef over en aandacht geef aan andere renners of onderwerpen. Waarschijnlijk berichten die veel van de “nieuwe bijdragers” niet eens open klikken omdat het niet gaat om hun idool.

Ik voel me vereerd dat ik door mijn aanwezigheid nieuwe leden zou bewegen om mee te discussieren (misschien moet ik daar bij WF geld voor vragen vanwege alle extra clicks), maar ik voel me zeker niet verantwoordelijk voor de doorgeslagen heldenverering en het “zullie-hullie” geroep.

Pascal Mortier 19 mei 2021 om 13:24

@Merlinappa: is er dan iets wat Froome niet kon? Ja, massasprinten winnen maar dat zie ik RE ook niet direct doen ;-)

@Romāns Vainšteins: ik zal maar de moeite doen om jouw -ik vermoed pseudoniem – volledig te schrijven ;-)
Wat echt zonde is, is dat je mensen in een hoekje duwt, verder zal ik er geen woorden aan vuil maken :-)

Tot slot: ik kijk uit naar de dag dag dat Tom Pidcock deelneemt aan een grote ronde en het tegen de gevestigde en nieuwe waarden gaat opnemen. Dat gaat vonken geven, ook in alle reacties achteraf.

Tom De Kenner 18 mei 2021 om 17:45

Rondes van een week heeft hij tot nu toe altijd gewonnen, dus hij zit niet helemaal op schema. Grapje!

SoloSlim 18 mei 2021 om 17:59

@ De Kenner
Voor 2020 heef hij ook nog rondjes van een week gereden die hij niet gewonnen had ;)

williams 18 mei 2021 om 18:00

Met een normale voorbereiding rijdt het ganse peloton voor de 2e plaats. Met een fractie van van de voorbereiding van de anderen hebben ze nog een kans… feit.

Panache 18 mei 2021 om 19:01

Ik heb twee echte feiten voor je: Pogacar won de Tour op zijn 21e, Bernal op zijn 22e. Wie we over 30 jaar als de grootste kampioen zien kan ik nu niet zeggen.
Je bent als blinde fan slechts disrespectvol tegenover twee jonge kampioenen en kan geen onderscheid maken tussen jouw dromen en de werkelijkheid.

jph 18 mei 2021 om 19:06

@panache…op zijn 21ste. Ja klopt. Letterlijk de dag erna werd hij 22. Maar goed, op zijn 21 ste dus.

RLM 19 mei 2021 om 15:30

Om het nog bonter te maken: Henri Cornet won op zijn 19de de Tour (Toegegeven, hij was 5de en de eerste 4 werden uit de race gezet). Dus zo zou je bijna kunnen zeggen dat Pogacar en Bernal laatkomers zijn.

Dikke vrouw 18 mei 2021 om 18:06

Die voelt zich als een vis in het water en zijn giro is al geslaagd. Alles mag en niks moet. Het is wachten op morgen en op de grote bergen

SpeedyLegs 18 mei 2021 om 18:20

Evenepoel zegt geen ja en geen nee op een “typisch Nederlandse ” vraag.
Evenepoel is gewoon nooit open. Daarom is het lezen van een interview over hem eigenlijk tijdverspilling.
Hij staat nu tweede en dat lijkt me zeer goed; basta.

trigger 18 mei 2021 om 22:40

sja wat moet je ook altijd zeggen tegen die journalisten, de goeie resultaten spreken gewoon voor zich, hij wil koersen en wil willen hem zien koersen

antilek 19 mei 2021 om 09:51

Dat ventje moet je niet eens interviewen, hij begrijpt niet eens de vraagstellingen en dan gooit hij er maar een oneliner er tegenaan.

Franco Ballerini 18 mei 2021 om 18:38

Ik vind het niet het meest sympathieke kereltje, maar een klasbak is het zeker en deze Giro wint hij met twee vingers in de neus.

Aart van Woud 19 mei 2021 om 08:06

Ik verwacht dat Bernal dat zal zijn, maar we zullen zien.

Tom De Kenner 18 mei 2021 om 18:39

@ Soloslim inderdaad, ik was iets te enthousiast :-)

Pascal Mortier 18 mei 2021 om 19:09

Ik stel vast dat een paar auteurs een pak meer kapsones hebben dan RE. Misschien moeten deze zichzelf eens in vraag stellen ipv de kwaliteiten van RE in vraag te stellen :-)

Wat het tussensprint verhaal betreft: ook Ineos had een verhaaltje klaar, maar geen enkele RE antagonist die hier over kraait ;-)

Tom De Kenner 18 mei 2021 om 19:20

Soy fan de Bernal. En lo que respecta a la historia del sprint intermedio: Ineos también tenía una historia lista, pero ni un solo fan de RE se jacta de ello.

Misschien dat er nu een haan naar kraait.

Pascal Mortier 18 mei 2021 om 19:33

@Tom de Kenner: Afortunadamente, todavía existe el traductor de Google y Duolingo :-D

Jacco van Stierop 18 mei 2021 om 19:25

Realistisch verhaal, kan vooral zijn vreugde over het weer deel uitmaken van het peloton wel waarderen. Het zich weer kunnen meten met anderen is op dit moment, de afgelopen maanden in acht genomen, belangrijker dan welke plaats hij in zal nemen in het eindklassement. Heeft een sterke drang om zijn kwaliteiten te tonen, en dat is voor de koersliefhebber alleen maar mooi, ongeacht het achteraf geneuzel of het allemaal wel zo verstandig is.

Ik hoop op een mooie strijd de komende 2 weken; of Bernal, Evenepoel, Ciccone of Vlasov wint maakt mij verder geen zak uit, allemaal mooie renners, een ieder op zijn eigen manier.

josi 18 mei 2021 om 19:35

Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de bergen, want “echte” bergritten hebben we eigenlijk nog niet gehad en heeft hij eigenlijk ook nog nooit van z’n leven gereden.

trigger 18 mei 2021 om 22:46

je bedoelt echte bergen met een spits en sneeuw rond de top? Picon Blanco, ik weet het niet, maar da’s ook redelijk bergop. Denk dat hij het meest gebaat is bij een stevig tempo bergop, kwestie van de jus uit de benen van de anderen te rijden. Als het gezapig blijft, dan zijn meer explosieve types mogelijk in het voordeel, mogelijk, niemand weet het.

josi 19 mei 2021 om 07:05

Ik bedoelde een echte bergrit zoals in een grote ronde: 3 of 4 hoge bergen op een rij. Picon Blanco was natuurlijk een ferme klim, maar wel de enige klim van betekenis in die rit. Volgens mij heeft hij zo’n soort rit nog nooit gereden, dus daar ben ik wel benieuwd naar.

Gunter Leonhardt 18 mei 2021 om 20:39

@Josi: Nog nooit een echte bergrit gereden? Wat noemt u die ritten naar Picon Blanco en Lagunas de Neila dan vorig jaar in de Ronde van Burgos?
De Alto de Colorado (2600m) in San Juan heeft hij al twee keer beklommen en ook in de Adriatica-Ionica en ronde van Turkije zat een stevige col.

Wim Kruithof 18 mei 2021 om 21:00

geheel eens Cliff Burton,

maar ik vind het bovenal een prettig interview om te lezen. Evenepoel is eerlijk, nuchter en bescheiden. Dat is een aangename verrassing. Op naar meer van dit.

EricV 18 mei 2021 om 21:31

Als hij de giro wint heeft de geloofwaardigheid wel weer een nieuw dieptepunt bereikt

trigger 18 mei 2021 om 21:52

inderdaad, is een heel nuchtere, integere kerel. Sportief ook om na dat tussensprintje even handje te schudden met Bernal. Amuseert zich daar in Italië, lijkt weinig last van de druk te hebben, allemaal prima en ideale omstandigheden om een goed of zeer goed klassement neer te zetten.

antilek 18 mei 2021 om 23:22

evp begreep de vraag niet eens.

reusjen 19 mei 2021 om 01:00

Ik was helemaal enthousiast over dit interview. En dan lees je die comments, niet te doen. Ik begin me meer en meer te beseffen hoe groot de impact van de blinde fans/media is, in negatieve zin.

Aart van Woud 19 mei 2021 om 08:08

Daar sluit ik me bij aan. Vind het een prima interview waarin RE best sympathiek overkomt. Maar dan weer die blinde heldenverering in de comments…

Dion 19 mei 2021 om 08:52

Precies, die jongen komt best oké over en dan komt een jph hier en dan krijg je toch weer een beetje hekel aan Remco en heel erg veel hekel aan jph. Een ignore-functie zou mooi zijn.

VerstandOpNul 19 mei 2021 om 09:15

Mijn gedachte ook.. prima kerel, heldere kijk.. lijkt zich ook wel enigszins te beseffen dat er wat mentaal minder gezonde mensen enorm fan van hem zijn..

Michelangelo 19 mei 2021 om 10:01

Een kijkje op de Sporza site verraadt waar deze fans zich schuilhouden ;-)

Met Wuyts die gisteren waarschuwt voor tunnelvisie (er zijn nog heel wat kanshebbers), en de dag erna met een “analyse” komt over de sterkte van Bernal vs Evenepoel. Om daarin af te sluiten dat over 2 jaar de balans waarschijnlijk helemaal doorslaat naar de kleine Belg.

Deel overigens ook de mening over dit prima interview, en de meest idiote reacties die er dan op volgen.

klootje kriekeljon 19 mei 2021 om 05:19

Er is een prachtige BE-site, plemp ajb al dat Remco- en Pat-nieuws daar neer. Je gaat haast elke avond even coronanieuws zoeken om die 2 uit je hoofd te krijgen.

Olly 19 mei 2021 om 09:16

Precies dat +1

Wheely 19 mei 2021 om 09:33

Ja, vannacht alweer over ze gedroomd!

Klein Verzet 19 mei 2021 om 10:33

Een typisch Hollandse vraag? Tijdens Giro-Sporza, u weet wel dat makkelijkscoren-via-je-mot-toch-wat-als-je-geen-uitzendrechten-hebt met die kolderieke peilinkjes, in goed Nederlands polls, werpen de Belgen alle bescheidenheid van zich af:

“Gaat Remco deze Giro winnen?”

o Ja
o Nee

En dan die column van Vandenweghe:

https://hansvdw.org/2021/05/17/column-donkerroze-in-de-morgen-van-zaterdag-15-mei-2021/

Derrick 19 mei 2021 om 11:24

Ik denk dat je wat moet oefenen op begrijpend lezen.

Klein Verzet 19 mei 2021 om 13:39

@Derrick,

Want?

Marco Willems 19 mei 2021 om 10:34

Als Remco nou vanaf het begin dit soort interviews gaf was het sentiment over hem toch wel een stuk anders geweest.

Toch zijn er nog zielepietjes hier die niets willen lezen over de nr 2 en een van de favorieten in de Giro, dst zegt dan weer meer over hen dan over Evenepoel.

Ik vind het heel knap wat ie presteert zonder koersritme tegen de toppers en ik gun hem, wellicht mede door alle gaat, de eindwinst van harte. Kunt beter een aantal van dit soort gasten in de sport hebben dan alleen maar ideale schoonzoons Als Roglic en Bernal die nooit iets zeggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair