Evenepoel pakt één seconde terug, Bernal wil niet weten van ‘mentaal spelletje’

Evenepoel pakt één seconde terug, Bernal wil niet weten van ‘mentaal spelletje’

foto: Cor Vos

maandag 17 mei 2021 om 20:00
Interview

“Misschien is het een mentaal tikje. Misschien ook niet. We gaan het later in deze Giro zien”, duidt ploegleider Klaas Lodewyck de inspanning van Remco Evenepoel die hem in de tussensprint een seconde opleverde. Rozetruidrager Egan Bernal bleef er vooral bijzonder rustig onder. “In de laatste week zal met minuten gegoocheld worden.”

Drie seconden voor Jhonatan Narvaez, twee voor Remco Evenepoel en één voor rozetruidrager Bernal. Het zorgde voor wat extra animo in de finale van de korte etappe naar Foligno. Toegegeven, het was een gretige Evenepoel. “Er was zijwind in de finale”, verduidelijkte DQT-ploegleider Klaas Lodewyck ons achteraf. “En die seconden lagen daar. Het was uitkijken wat we gingen doen. Die ene seconde maakt niet veel uit, maar misschien is het een kleine mentale tik.”

“Een beslissing van het moment”, noemde de West-Vlaming het ook. “De vlucht was gegrepen. Als wij de inspanning niet leveren, dan ging INEOS Grenadiers die misschien ook niet leveren, maar dan is het misschien Astana dat gaat. Dan kan je beter anticiperen. Het was best een serieuze inspanning van Rémi (Cavagna, red.) en Remco. Het kwam gewoon goed uit. Of het echt een tikje is, gaan we later zien.”

foto: Cor Vos

Niet elke dag
Maar Lodewyck beklemtoonde dat dit geen dagelijkse strijd wordt. “Je kapot rijden voor de boni’s… Later in deze Giro zal het om meer gaan dan een paar seconden. Misschien gaat het dan wel over minuten.” En dat was nu exact hetzelfde als wat Egan Bernal een half uur later op de persconferentie van de rozetruidrager vertelde.

“Of dit een psychologische strijd wordt tussen Remco en mij? Nee, zo zie ik het in geen geval. Ik heb trouwens meer belagers dan Remco, hé. Iedereen die nog binnen de minuut staat is een concurrent. En de Giro zal echt niet gewonnen worden met een seconde. Onze focus ligt op de laatste week. Dan zal gegoocheld worden met minuten. En de Ronde van Italië is echt geen mentaal spel, hoor. Wie over de beste benen beschikt, zal hem winnen. Het is niet meer dan dat.”

Onderling respect
“Waarom ik dan sprintte? Naarmate we de tussensprint naderden, kregen we vanuit de volgwagen te horen dat Narvaez en Moscon zouden sprinten”, aldus Bernal. “Ik zat in het wiel van Ganna. Om vanuit dat wiel te komen en een seconde bonus te pakken, moet je echt niet veel energie verspillen.”

Na het sprintje gaven de twee elkaar overigens een kleine handshake. “Dat is normaal”, legde Bernal uit. “We zijn concurrenten, we knokken tegen elkaar, maar finaal gaan we wel zeer vriendschappelijk met elkaar om. We praten en grappen wel meer tegen elkaar in het peloton, maar dat zien jullie niet op tv. Neen, het onderlinge respect is groot.”


Dit artikel delen:

93 Reacties

Martino87 17 mei 2021 om 20:06

Ik zou Yates maar in de gaten houden. Uiteindelijk is er nog geen echt zware bergetappe geweest en heeft de Brit zich nog geen moment bovenmatig ingespannen. Die kan zich nog wel herinneren in welke etappes de ronde beslist wordt.

reusjen 17 mei 2021 om 20:22

Dat denk, en hoop ik ook. Ik heb ook een beetje het gevoel dat er weinig echte toppers meer hoog in het klassement staan. Maar ik ben waarschijnlijk nog niet helemaal gewend aan de nieuwe garde.

vincenzo 17 mei 2021 om 20:45

Yates gedijt beter bij warm zonnig weer. Mocht dat nog komen in de zware bergetappes, dan moeten we met hem rekening houden.

Chasse_patate 17 mei 2021 om 21:03

Het topic over Evenepoel die je wist dat zou komen vandaag. Weer de clicks behaald.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:43

De reactie van Chasse_patate waarvan je wist dat ze ging komen

Lalsacien 17 mei 2021 om 22:56

Het lijkt alsof Yates voorlopig alleen maar meegeglipt is.

josi 17 mei 2021 om 20:07

Ik kan me nog herinneren dat Yates een paar jaar terug zich ook enkele keren in die tussensprints stortte. En vervolgens verloor hij dus in 1 klap een half uur in de bergen. Overigens denk ik niet dat Bernal hiervan een enorme psychologische dreun heeft opgelopen, maar we gaan het zien.

Jori 17 mei 2021 om 20:12

Vraag had moeten zijn:”Waarom sprintte Narvaez??”
Anders pakt Evenepoel 3 en Bernal 2, nu pakken ze 2 en 1…..

lander luypaert 17 mei 2021 om 20:28

Wat een ramp zeg…

Panache 17 mei 2021 om 20:33

Omdat Narvaez in een split second niet overzag of het 3/2, 3/1 of 3/0 zou worden.

Jori 17 mei 2021 om 20:37

@Panache: Hij moet nog vanachter Bernal vandaan komen om Evenepoel te kloppen. Hij wist dus al dat het 3/2 ging worden, als hij niet mee zou doen. Wist hij dat niet, dan weet je toch dat enkel Almeida mee is? dan maakt 3/1 of 2/0 ook niet uit, behalve dus dat je weer minder op het peloton kanshebbers pakt.

@Lander: Waarom dan uberhaupt mee doen voor de secondes? Doe het goed of doe het niet, dit is gewoon stom 1 seconde opgeven, terwijl je toch al de moeite doet.

Dion 17 mei 2021 om 20:37

Ik vond het ook slim. Als Almeida er nog overheen komt is het 3 om 1. Blijft kleingeld uiteraard.

Marco Willems 18 mei 2021 om 00:00

Nog betere vraag was waarom Almeida weer zit te slapen en niet sprint voor die laatste seconde en hem aan Bernal laat

Jori 18 mei 2021 om 11:29

Ook eens, maar die vraag moet je denk ik niet aan Bernal stellen :p

Maar idd zowel Narvaez als Almeida hebben toch dom gehandeld tijdens die tussensprint.

Marik 17 mei 2021 om 20:21

Het was vooral een strijd voor op de apenrots. Evenepoel wilde na het machtsvertoon van Ganna even laten zien hoe hard hij kon fietsen. Van beide partijen verspilling van energie.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:45

Leken wel wielertoeristen, leuk toch!

Cochise 17 mei 2021 om 20:24

Schitterend hoe die jongens zich gewoon amuseren en spijtig hoe er nadien dan een heel verhaal moet rondgehangen worden over tactiek en mental games.
Bernal reageert op instagram schitterend op Evenepoel, dat is veel leuker dan die officiële praatjes.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:46

Dit bedoel ik dus

Panache 17 mei 2021 om 20:27

Het parcours is gebouwd om vrijwel drie weken spanning te garanderen. Ondanks het niveauverschil dat er tussen de renners wel degelijk is, zie je dit niveauverschil voorlopig nog niet terug in de stand. Kijk voor de grap eens waar Hart, Hindley en Kelderman vorig jaar op de eerste rustdag stonden.

Bernal is een erkende specialist derde week, die koerst met vertrouwen (misschien zelfs te veel vertrouwen). Vlak achter hem staan mannen die momenteel met hun krachten smijten en waarschijnlijk terug gaan vallen (Ciccone en Evenepoel). Valter valt weg en Dan Martin kan in de zware bergetappes niet langer meeliften op iemand die de boel voor hem opknapt.
Ik heb het gevoel dat in zware bergetappes Carthy en Martinez verder naar voren schuiven ten koste van de fluctuerende Vlasov. Grote vraagteken is Simon Yates (verstoppen of niet beter kunnen)? Bardet en Buchmann gaan voor een mooie klassering op z’n Zubeldia’s.

vocsnor 17 mei 2021 om 21:13

Nee, grootste vraagteken is Evenepoel. Die zit voor iedereen, hemzelf incluis, op onbekend terrein.
Dat hij gaat wegvallen is een normale verwachting (hoop voor sommigen).
Maar het is een bijzonder talent. Wat als hij toch niet instort?

trigger 17 mei 2021 om 21:34

niks niveauverschil nada, het enige mogelijke verschil is een beetje punch de laatste 100 meter, dat zich vertaalt in een beetje tijdverschil (14 sec). Maar zelfs daar twijfel ik aan, als REV goed gepositioneerd zit is het mogelijk een ander verhaal. Bernal zou nog winnen, maar mogelijk met 5 sec. Remco rijdt daar niet als een slappe vod naar boven, de verschillen zijn miniem.

Romāns Vainšteins 18 mei 2021 om 06:37

Dat met die secondes/punch/positionering etc is straks helemaal marginaal gedoe. Het gaat er om wie van de 2 als eerste breekt op een lange col vanwege rug, gebrek aan koers KMS of elke andere reden dan ook. En dan nog is de kans dat ze er allebei aangaan en we tegen die tijd een tweestrijd tussen 2 anderen hebben lopen ook aanwezig.

Het was een matte eerste girohelft met een goede Bernal en Evenepoel die de rol van pretendent fraai hebben opgepakt. Ik denk dat de parcours bouwers in hun nopjes zijn.

Merlinappa 18 mei 2021 om 07:26

Bernal een erkende specialist derde week? Hoe kom je daarbij?

Enige keer dat ie in de derde week plots ‘goed’ was, was toen alle zware etappes plots werden ingekort en hij de overwinning in de schoot geworpen kreeg door een semi-onreglementaire finish halverwege het parcours.

ronddraaien 17 mei 2021 om 20:29

Goed om het verhaal vanuit beide kampen te lezen, maar ik wacht toch nog op diepgaande psychologische analyses van bepaalde forumleden hier om echt mijn mening te kunnen vormen over dit sprintje.

Borsje 17 mei 2021 om 20:39

Zag er toch echt uit als een (door DQS) geregisseerd sprintje. Sterke reactie Ineos.

Michelangelo 17 mei 2021 om 20:56

Klopt.
In de samenvatting van de Giro op de Belg toonden ze enkel het moment dat Ineos overnam. Maar het was toch echt DQS die besloot dat het de moeite waard was om een sprint te plaatsen.

Of zou die kleine niet eens geweten hebben dat er boni’s te rapen waren, net als toen hij zijn ploeggenoot Almeida een hak zette in etappe 2….

Steven_E 17 mei 2021 om 23:25

@Michelangelo: deze keer zei Bernal niet voor de boni’s te gaan, maar enkel maar Ganna te willen volgen…

Michelangelo 17 mei 2021 om 20:40

Dit was inderdaad een dreun van jewelste die hier werd uitgedeeld door Evenepoel. Daar gaat Bernal slecht van slapen. Nog 19 keer zo’n sprint, en de schade van gisteren is hersteld. En dat zonder noemenswaardige inspanning…

Lachende derden? Ik denk Yates, Vlasov, Martin. Die hebben zich niet bemoeid met een wedstrijdje verplassen om 1 seconde. Die hebben zich lekker laten meedrijven, eigenlijk doen ze dat al de hele week. Die vinden het mooi dat alle aandacht gaat naar het duel tussen Bernal en Evenepoel. Kunnen ze lekker alle energie sparen voor wat nog komt.

Overigens denk ik dat Ineos intussen ervaren genoeg is in de grote rondes om niet enkel naar Evenepoel te kijken. Dat blijkt ook wel uit de comments van Bernal zelf, die de hele top 10 nog noemt als kanshebber.

Cochise 17 mei 2021 om 20:55

En niet vergeten te vermelden: Bernal gooit niet eens een bloemetje naar Sagan…

Michelangelo 17 mei 2021 om 20:57

Die zal Sagan achter het podium wel gezien hebben… maar daar mag Remco niet komen ;-))

vocsnor 17 mei 2021 om 21:19

Als je de Kannibaal wil zijn moet je niks weggeven. Dus ook geen boni sprint.
Ik denk dat die lachende derden ondertussen wel weten dat dat ook het hoogst haalbare is: derde.
1 en 2 op de apenrots is wel duidelijk.

Gebruikersnaam 17 mei 2021 om 21:37

En dat van de persoon die maar niet kon ophouden met mekkeren over de 2 seconden voorsprong van Almeida op Evenepoel na de proloog, hoe relevant dat was voor de verhoudingen binnen de ploeg en wat voor tik dit was voor Evenepoel.

trigger 17 mei 2021 om 21:40

Kan je enkel toch maar van genieten, als wielerliefhebber, zo’n rivaliteit ook in de details? Bernal en Evenepoel, die gaan na de Giro samen een pint pakken en lachen eens goed met iedereen die hier kwaad in ziet.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:52

Hey Misjel den engel, op welke post reageer jij eigenlijk? Iemand die iets gezegd heeft over een dreun?

vincenzo 17 mei 2021 om 20:47

Pffffffffff

Dikke vrouw 17 mei 2021 om 21:30

Remco vol in de wind vanuit het zadel het gat op bernal en ganna toegepoefd en er dan nog over, enorme wattages moeten dat geweest zijn. Genieten

trigger 17 mei 2021 om 21:47

Puur genieten inderdaad. Gezonde rivaliteit en reclame voor de wielersport om op die manier een saaie rit op te vrolijken. Mogelijk zie je liever 10x Mathieu in een Zwift-reclame-blokje of Tom die een kwartier lang komt uitleggen wat hij nu eigenlijk wil, ik zie liever koers.

antilek 17 mei 2021 om 22:04

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

trigger 17 mei 2021 om 22:16

Evenepoel dus, het artikel gaat over Evenepoel.

reusjen 17 mei 2021 om 22:26

Ehm antilek, ik dacht dat jij fel tegenstander van tutoyeren was?

Gebruikersnaam 17 mei 2021 om 22:32

Ben wel fan van antilek

Elke dag denk je dat die wel het toppunt van stupiditeit, banaliteit of kinderachtigheid heeft bereikt, maar de volgende dag gaat die er gewoon terug weer over

We verleggen onze grenzen, met dank aan Remco!

Michelangelo 17 mei 2021 om 22:39

Overdrijven is ook een vak, Dikke vrouw. Kijk je wel eens motorrace, formule 1 of baansprinten? Want dan zou je weten dat Evenepoel absoluut niet vol in de wind zat. Tenzij er hele straffe zijwind stond van waaier-proporties, maar dat leek mij niet het geval gezien het verdere koersverloop.

Wat gebeurt er wel? Brommer Ganna (ruim 1,90 meter) en Bernal halen de leadout van Quickstep in. Evenepoel moet een paar meter laten, maar zit nog altijd in de gebroken lucht van zijn voorgangers. Mocht je daar over twijfelen, hier zijn al heel veel studies over geweest, ook met motoren:
https://sporza.be/nl/2019/06/27/motoren-voordeel-renners/#:~:text=%22Zelfs%20een%20motor%20die%2030,dat%20bij%20eender%20welke%20snelheid.%22

Dit maakt dat hij een stuk minder luchtweerstand heeft dan Ganna, snelheid op kan bouwen, het gat kan dichtrijden en met zijn opgebouwde overschot aan snelheid voorbij kan. Da’s exact ook waarom inhaalpogingen in veel snelheidssporten meer succes hebben als je op een klein gaatje begint, en de slipstream gebruikt om snelheid te maken. En niet door met dezelfde snelheid in het wiel te zitten en er op het laatst pas uit te komen.

Had ik het verwacht van Evenepoel? Nee, ik dacht dat hij gezien was in een mooi stukje televisie om 1 seconde. Maar heb ik naar iets formidabels zitten kijken? Absoluut niet. Denk dat de wattages van zowel Ganna als die Ineos man die het sprintje uiteindelijk won indrukwekkender waren dan die van Evenepoel.

Maar ja, da’s mijn simpele analyse, niet gekleurd door een blauw brilletje…

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:54

Het zal vooral Ganna geweest zijn die dit niet prettig vond

Michelangelo 17 mei 2021 om 22:58

Want?
Denk dat Ganna met zijn baanervaring genoeg weet over aerodynamica, slipstreams e.d. om te plaatsen wat er gebeurde.

Hij zou pas echt niet prettig vinden als Evenepoel dit zou doen aan de andere kant van de weg, en niet vanuit zijn hol.

Lalsacien 17 mei 2021 om 23:00

@trigger met de Eurosport player heb je geen reclames.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 23:09

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

trigger 17 mei 2021 om 23:10

@Michelangelo de wattages moet je berekenen per kilo mens, niet in absolute eenheden. De hulk trapt ook meer Watt dan speedy Gonzalez maar is daarom nog niet sneller.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 23:16

Gewaagd, Trigger. Volgt nu een essay van Misjel den Engel dat je complete ongelijk gaat bewijzen

Michelangelo 17 mei 2021 om 23:19

Trigger,
Misschien moet je je dan toch even iets meer verdiepen in de materie, de verschillen tussen Watts en Watts/kg, en wat dit betekent voor de snelheid op het vlakke en bergop. Want bij die les natuurkunde heb je duidelijk zitten slapen. En dan heb ik het nog niet gehad over piekvermogens.

Basiscursus: https://sporza.be/nl/2019/04/05/wat-is-watt-een-masterclass-van-paul-van-den-bosch/

EDIT:
Tom is duidelijk een kenner, die ziet als iemand ongelijk heeft, Trigger.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 23:21

Daar is ie al! Schitterend toch! Slaapwel jongens

reusjen 17 mei 2021 om 23:29

@Tom de Kenner
Een kleine tip van Flip. Je geeft aan hier pas een aantal dagen rond te kijken. Nieuwe leden zijn altijd fijn omdat ze voor nieuwe invalshoeken kunnen zorgen, maar de manier waarop je je nu uit draagt niet echt bij aan dat mensen je bijdragen serieus nemen in my humble opinion. Richt je liever op de inhoud i.p.v. de persoon. Doe ermee wat je wilt. Slaap lekker!

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 23:37

@ reusjen ik heb de natuurlijke neiging om mensen als Michelangelo te proberen een spiegel voor te houden, meer niet. Niet dat het zal helpen, integendeel, dat heb ik stilletjes aan wel al door.

Michelangelo 18 mei 2021 om 00:05

Tom,
Blijkbaar zit je hier met hele andere motieven dan ik. Dat mag.

Ik zit hier in ieder geval om over wielrennen te ouwehoeren. Over de koers, wie je wel of niet leuk vind, wat je wel of juist niet verwacht. Zomaar een mening, onderbouwd met feiten, dat maakt me eigenlijk niet veel uit. En we hoeven het ook niet allemaal eens te zijn.

Ik heb niet echt behoefte aan jouw spiegel. Ik heb ook nog niet ontdekt hoe die dan werkt overigens. Ik zie vooral een nieuw forumlid dat "bijdraagt" met op de man gespeelde oneliners. Voor mij is dat geen spiegel, maar vooral weinig verheffend.

Nieuwe leden zijn voor mij altijd welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Doe mij een lol, en ga lekker bijdragen. Laat zien dat je Tom de KENNER bent, en niet "Tom de niet functionerende spiegel"

Fijne avond.

trigger 18 mei 2021 om 00:08

Michelangelo
Alsof ik die reeks al niet gezien zou hebben, maar toch bedankt voor de link.
Bevestigt uiteindelijk ook de redelijk indrukwekkende inspanning die de kleine blauwe levert he. Op het EK tijdrijden al die grote bonken zoals Ganna eraf rijden… en ja het aerodynamische zal daar ook wel meegespeeld hebben, maar toch.

Romāns Vainšteins 17 mei 2021 om 21:31

Dit was gewoon wel lollig, even jezelf laten zien toch in een etappe waar je als al man geen moer te zoeken of doen hebt. Voor de foto’s zeg maar.

Shinzawai 17 mei 2021 om 21:50

Bernal zou zijn energie niet moeten verspillen aan dit soort sprokkelwerk.

Hans Baas 17 mei 2021 om 21:51

Volgens mij wilde Deceuninck proberen het op de kant te trekken en reageerde Ineos daarop met een krachtige tegenstoot – de tussensprint was denk ik eerder toeval dan doel. Wel supermoment trouwens. Daar kijk je live koers voor.

xistnc 17 mei 2021 om 22:35

Ja, was zuiver toeval.

DQS wist helemaal niet dat er een tussensprint was, ook niet dat daar boni’s te verdienen waren en los daarvan is de roze trui sowieso helemaal geen doel.

Michelangelo 17 mei 2021 om 22:52

Net als in de tweede etappe… daar reed Evenepoel ook ineens per ongeluk voorop bij de tussensprint.

Puur toeval inderdaad, Hans B.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:56

Waar reageren jullie toch op jongens . Nog twee weken hetzelfde?

Lalsacien 17 mei 2021 om 23:01

@Tom dat zou jij toch moeten weten!!!

Le Blaireau FR 17 mei 2021 om 21:56

Had niet verwacht dat Evenepoel die voorbijrazende stoomtrein nog tmbij zou benen. Toen ie erover ging viel ik helemaal van mijn stoel.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 22:58

Ganna en Bernal hielden met opzet in toen Evenepoel langszij kwam. Konden ze nadien zeggen hoe belachelijk die Evenepoel wel niet is.

Jooop 17 mei 2021 om 22:29

Gisteren was prima. Twintig seconden verloren, maar 15 seconden achter stelt niks voor met wat er nog komt. Vandaag is super, want die ene seconde is wellicht een mentaal tikje voor Bernal. Wolfpack-logica.

japio 17 mei 2021 om 22:33

Ik was vooral onder de indruk van Gamma…wat een kracht zat daar achter! Ben benieuwd naar zijn wattage toen.

FDJ 17 mei 2021 om 22:59

Dat zeg ik!

de nieuweMerckx 17 mei 2021 om 22:42

Ai ai ai, pijnlijk dit. Het leek wel alsof Evenepoel daar reeds de hele Sky-ploeg in z'n eentje uit de wielen had kunnen rijden. Lijkt erop dat hij klaar is voor nog eens een nummertje. Benieuwd hoe ver hij dan zal weg rijden.

reusjen 17 mei 2021 om 22:47

Dit geloof je toch zelf niet he?

Michelangelo 17 mei 2021 om 22:56

Reusjen,
zijn nickname zegt genoeg lijkt me… sterk gekleurd brilletje!

Hij weet veel over zwetsen en zeveren, maar weinig over aerodynamica. Want volg je de Nieuwe Merckx, dan heeft Narvaez pas echt een nummertje laten zien, die liet immers Remco vlot achter zich. Benieuwd hoe ver DIE dan weg gaat rijden….

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 23:00

Misjel den Engel, Evenepoel reed Ganna zuiver los op tempo. De sprint verloor hij dan weer van Narvaez. Beide zaken verrassen niet.

reusjen 17 mei 2021 om 23:11

@Tom
Dat Evenepoel daar hard reed daar bestaat geen twijfel over, maar als die paar honderd meter garant staan voor het uit het wiel rijden van de hele Ineostrein dan sla je wat mij betreft toch aardig door. De individuele kracht wat dat betreft laat zich het beste zien in een tijdrit. En helemaal aan het begin van een ronde omdat er dan nog geen verschil is in hoe je de weken daarvoor gereden hebt (zoals je altijd ziet dat er andere namen boven komen in een afsluitende tijdrit). Wat dat betreft staat Ganna 1-0 voor. Of Evenepoel is extreem verbeterd de afgelopen dagen of er zijn misschien wel iets logischere verklaringen voor wat we vanmiddag gezien hebben.

de nieuweMerckx 17 mei 2021 om 23:19

Ik zag enkel het einde van dat sprintje, en hij vloog voorbij Ganna. Ik ben helemaal geen Evenepoel-fan en ik hoop echt dat ik ongelijk heb, voor alle duidelijkheid. Al vond ik Ganna vandaag ietwat vermoeid ogen.

reusjen 17 mei 2021 om 23:31

@denieuweMerckx
Ik ben nu toch wel benieuwd op basis waarvan je je nickname gekozen hebt.

Murcia 17 mei 2021 om 22:56

Het meest indrukwekkend was natuurlijk Narvaez, voor de rest een wedstrijdje ver pissen die door fans van beide renners/teams wordt uitgelegd als een teken van de genialiteit en kracht van hun favorieten terwijl de rest van het peloton geamuseerd toekeek.

Michelangelo 17 mei 2021 om 23:00

Ik zag achterin het peloton Yates, Martin, Vlasov en Ciccone elkaar ook veelbetekend aankijken ;-))

Penny wise, pound foolish!!

FDJ 17 mei 2021 om 23:01

Yates vocht in 2018 ook om elk secondje. Dat liep knap verkeerd af en vanuit de tweede rij liepen ze over hem heen in de week waarin het echt ergens om ging.

Kannibaal van Schepdaal 17 mei 2021 om 23:24

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Michelangelo 17 mei 2021 om 23:44

Ik zie dat ik beter mijn best moet doen, K van Schepdaal

Ik weet niet of je hier enkel komt om het aantal posts per persoon bij te houden en een oordeel te geven over de kwaliteit ervan. Want dan had je vast ook gezien dat Tom, onze nieuwe kenner, er al 12 heeft in dit draadje. Vol argumenten en feitelijkheden…

Ik ga even mijn hobby zoeken (alhoewel ik vrees dat ze al ligt te slapen), ik zie jullie morgen allemaal weer. Oogjes dicht en snaveltjes toe!!

Baukema Tomoulin 17 mei 2021 om 23:51

Ik ben wel klaar met die polarisatie. De wonderbelg is goed, de wondercolombiaan ook. Zelfs de wonder Rus, Hongaar Ier, Brit en Italianen zijn goed. De prestatie van de een doet weinig tot niks af aan de prestaties van de ander want ik kom nog niet eens de bank af.

Lekker Bezig 18 mei 2021 om 00:19

Altijd leuk om klassementsrenners op deze te zien strijden om secondes, al is het op niet zulke tactische en verwachte momenten.

Nou maakt een seconde nauwelijks verschil in het klassement. Alleen zou bijvoorbeeld Landa in de Tour van 2017 wel blij wel zijn geweest met een bonusseconde.

girardengo 18 mei 2021 om 00:26

En dat allemaal over een seconde winst…

trigger 18 mei 2021 om 01:56

Inderdaad onnozel als je het zo bekijkt. Maar ook: één seconde die alle kranten en fora vult, duizenden beroert, en waarmee de ene tegen de andere renner aangeeft dat hij voor elke seconde zijn stinkende best moet doen om deze ronde te winnen.

Marik 18 mei 2021 om 06:06

Samenvattend, het was amusant om naar te kijken en Ganna en Evenepoel kunnen allebei kneiterhard fietsen.
Groeten van Marik de Kenner.

Aart van Woud 18 mei 2021 om 07:56

De beste analyse die ik tot nu toe las.

Romāns Vainšteins 18 mei 2021 om 08:10

Kneiterhard is met -ei.

Marik 18 mei 2021 om 08:42

Potverdikkeme je hebt gelijk Romans –> aangepast en dank.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair