Remco Evenepoel: “In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”

maandag 18 oktober 2021 om 16:21
Remco Evenepoel: “In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel sloot zondag zijn seizoen af met een vijfde plaats in Chrono des Nations. Zijn achterstand op winnaar Stefan Küng was bijna anderhalve minuut, maar er werd met het talent van Deceuninck-Quick-Step vooral teruggeblikt op het gehele seizoen. Dat deed hij in de docu ‘Ik ben Remco’ die op VTM werd uitgezonden. “Een grote vis ontbreekt”, vertelt Evenepoel daarin.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Vorig jaar was die er wel, met de Ronde van Polen. Zo’n koers op WorldTour-niveau won ik nu niet”, aldus de klassementsrenner en klimmer, die in 2021 acht zeges mocht bijschrijven op zijn palmares. “Toch beschouw ik dit niet als een verloren jaar, als ik zie van waar ik kom. Het was een jaar van terug naar de top klimmen en finaal ben ik daar ook geraakt.”

“Had je me begin 2021 gezegd dat ik brons zou pakken op het WK tijdrijden, zilver en brons op het EK weg en tijdrijden en op het podium zou staan in de twee BK’s, had ik je niet geloofd. Het gebrek aan grote zege is een extra prikkel om er volgend jaar wél één te pakken. In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”, zegt Evenepoel.

‘Ik begon alles te geloven’
De 21-jarige coureur reageert in de documentaire ook nog op de druk en kritiek die hij ontving na zijn valpartij in de Ronde van Lombardije van 2020, waarbij hij flink wat blessures aan overhield. “Op den duur begon ik alles te geloven. Dat ik niet kon sturen, niet kon dalen, niet in een peloton kon rijden. Terwijl ik goed wist dat ik dat wél kan”, geeft hij aan. “Maar het zich zo hard in mijn hoofd nestelde dat het gewoon écht niet meer ging. En ik letterlijk dacht: Oei, er komt een bocht aan, ik zal er wel uitvliegen. Dan kneep ik hard in de remmen, omdat ik vreesde: Als ik hier val, is het wéér iets, wéér fout.”

Chrono des Nations was voor Evenepoel de laatste koers die hij reed in 2021. Eerst gaat hij op vakantie, waarna nog een trip naar de Verenigde Staten wacht. Daar heeft hij enkele sponsorverplichtingen bij fietsensponsor Specialized in Californië.


Dit artikel delen:

126 Reacties

S'mon 18 oktober 2021 om 16:29

Ik ben benieuwd waar de grenzen van deze 21-jarige knaap liggen. Blijft hij de kleinere rondjes en eendagskoersen domineren of zal hij in de toekomst ook grotere rondes van een week kunnen winnen en grote eendagskoersen? Of wie weet kan hij wel een grote ronde winnen.
Dat zijn allemaal vraagtekens waar we niet volgend jaar maar over 2/3 jaar een antwoord op kunnen geven.

0
Wheely 18 oktober 2021 om 17:01

Ben zelf inmiddels helemaal niet zo benieuwd meer. Wat ie gaat doen zie ik in de koers wel, net als bij de rest. Ik denk dat hij heeft aangetoond een wielrenner te zijn als alle anderen, hij kan winnen en verliezen, heeft zijn goede en slechte dagen net zoals bij de toppers en de mindere goden. Gelukkig maar.

0
S'mon 18 oktober 2021 om 17:15

Benieuwd is misschien inderdaad niet het juiste woord.

0
adelaarvanantwerpen 18 oktober 2021 om 16:38

‘Ik ben Remco’ was een amusante docu, zeker het twede deel. Waar de ouders van remco vooral de media de schuld van alles gaven. Ik begrijp hun frustratie wel een beetje maar zij moeten ook naar hun eigen omgeving kijken.

Maar ik ga toch vooral een zin onthouden ‘ik denk dat ik de enige was die Julian kon volgen op het wk’. Dit vind ik persoonlijk een van zijn domste uitspraken ooit. Ten eerste lag hij er al bijna af bij de versnelling van Alaphilippe op de Smijsberg na nog niet zoveel op kop te rijden in de groep van WVA. Maar dat Evenepoel van zichzelf denkt dat hij in staat is om drie bommen van de meest explosieve renner ter wereld te volgen terwijl renners als WVA, MVDP, Pidcock en Colbrelli dat niet konden gaat er bij mij niet in. Evenepoel heeft in vergelijking met hen geen explosiviteit. Ten derde heeft Evenepoel nog niet bewezen om mee te kunnen strijden met de beste.

Dan is zijn omgeving verbaasd als de media gigantische verwachtingen hebben van hem

0
Murcia 18 oktober 2021 om 16:53

Wat je zegt over zijn Pa en Ma is een automatische reflex van veel topsport ouders, diezelfde media die gebruikt wordt bij succes is de boeman als het tegenzit. Net als in het voetbal is de pers een makkelijke vijand waardoor je niet aan zelfreflectie hoeft te doen. Ook zij hadden veel meer op de rem kunnen trappen bij Remco zijn entree in het profpeloton, maar nee de hype werd ook door hen gevoed.

Remco zelf is een vat vol tegenstrijdigheden, wat zich uit in die merkwaardige zin over het WK. Als je Colbrelli niet kunt lossen op het EK, hoe kun je dan in hemelsnaam zeggen dat je Alaphilippe wel kon volgen op het WK terwijl juist het gebrek aan explosiviteit een fundamenteel verschil is tussen hem en de allergrootsten. Het geeft ook aan dat die wat deemoedige periode na de Giro en OS een act is voor de buitenwereld maar dat hij zelf er anders in staat.

Voor 2022 geldt dat hij zal moeten werken aan een boel dingen om de stap van top naar de absolute top te kunnen maken. Het beste is om aan te knopen bij Polen en zich te richten op de AK’s in ronden van een week ipv de drieweekse rondes.

0
Alfons Haavers 18 oktober 2021 om 16:54

Dat was inderdaad wel wat optimistisch van de REV. Nu denk ik dat veel renners soms wat overoptimistisch zijn over hun eigen mogelijkheden. Zie bv. ook de reactie van Tim Wellens in ‘Alles voor goud’ die kwaad reageert op zijn niet-selectie voor het WK alsof hij daar 1 van de grote mannen zou zijn.

Maar bij Evenepoel wordt alles uitvergroot terwijl het bij veel andere renners onder de radar blijft. En daar is hij (en zijn entourage) natuurlijk zelf deels verantwoordelijk voor met zijn forse uitspraken voor de camera’s en aandachtszucht steeds.

Dat is natuurlijk een leerproces. Toen hij begon met fietsen lukte alles, en van de juniors ging zijn directe overstap naar de profs ook vlot. Om daarna de absolute top te bereiken, is evenwel niet zo simpel. Dat betekent ook verwachtingen en uitspraken bijstellen.

Verder blijf ik erbij dat veel mensen veel te hard zijn in hun oordeel. Hij heeft al bij al nog een deftig (half) seizoen gereden, met 5 medailles op de kampioenschappen en een paar mooie kleinere overwinningen. Ook zijn persoonlijkheid (of wat we daarvan te zien krijgen) is echt niet zo hatelijk als sommigen het afschilderen.

Ook al gezegd in een ander topic, maar ik vond het overigens maar een matige docu. Dat pathetische toontje dat VTM er altijd bij verzint en dan die overacterende Stijn Vlaeminck.

En wat Murcia zegt over Pa en Ma Evenepoel, daar had ik precies hetzelfde gevoel bij. 2 eenvoudige mensen, die net wat te hard zijn meegegaan in alles en mij niet de meest nuchtere persoonlijkheden lijken om zoonlief af en toe eens wat met de voeten op de grond te zetten. Zowel op de momenten dat hij de hemel wordt ingeprezen als op de momenten dat ze hem met de grond gelijk maken.

Vergelijk het met Vader Boonen of vdP Senior, en dan denk ik dat zij hun zonen wel wat wijzere raad wisten/weten mee te geven van tijd tot tijd. Al is het in deze tijden van sociale media waarbij iedereen zijn ongezouten mening kan geven sowieso niet evident meer om je kind wat af te schermen vrees ik.

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 17:23

@Alfons,
ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat vwb de ouders van Evenepoel, en de vergelijking met bijvoorbeeld die andere Poel. Ik zag gisteren ouders die denken dat ze goed zijn voor hun kind als ze hun kind in alles steunen en gelijk geven. Liefde voor je kind is goed, maar daar hoort ook bij dat je je kind corrigeert, stuurt en soms ook gewoon op zijn plaats zet. Dat was in ieder geval het beeld dat ik van pa en ma Evenepoel kreeg na de docu van gisteren.

En of mensen te hard zijn in hun oordeel over Remco? Ik denk van niet, persoonlijk vind ik dat hij het daar ook gewoon zelf naar maakt. Als je je gedraagt als een grote, praat als een grote, betaald wordt als een grote en je jezelf presenteert als een grote, dan moet je iemand ook gewoon op die manier beoordelen. Of hij nou 21 is of 41. En dan moet je niet zielig doen en de media of kritische wielervolgers de schuld geven als je de volle laag krijgt. Ook iemand van 21 kan inmiddels gewoon weten dat bescheidenheid soms een stuk beter werkt dan hoogmoed, en ook het spreekwoord “spreken is zilver, zwijgen is goud”, leer je gewoon al op de lagere school.

Verder heeft hij wat mij betreft geen slecht jaar gehad qua uitslagen, maar heeft hij ook geen enkele stap gezet als renner en als mens. Terwijl ik had gedacht dat die valpartij hem misschien op menselijk vlak een stuk verder gebracht zou hebben.

0
Beer 18 oktober 2021 om 22:38

edit wf: niet doen

0
Alfons Haavers 18 oktober 2021 om 23:22

Over A3: de tweestrijd van zijn zoon met van Aert haalt het slechtste in hem naar boven. Zijn analyses over Wout kan ik meestal ook niet serieus nemen, maar verder lijkt hij mij wel op een nuchtere manier om te gaan met het succes van Mathieu.

Is ook meer gepokt en gemazeld in de wielrennerij dan Vader Evenepoel (die toch op lager niveau heeft gefietst) en heeft van dichtbij gezien wat succes teweeg kan brengen en wat ook de keerzijde van de medaille kan zijn.

Remco komt heel veel in de media en is een echt merk geworden. Dat zorgt ongetwijfeld voor veel geld in het laatje. Maar als het eens tegenzit, ben je als populair figuur waar de natie grootse verwachtingen van heeft ook veel kwetsbaarder voor kritiek.

Vergelijk het met een Jasper Stuyven. Wint een monument dit jaar, maar komt eigenlijk zelden in het nieuws en al zeker niet met iets van buiten de koers. Is geen grote vedette, maar hoeft zich bijgevolg ook niet voortdurend te verantwoorden en kan zich volledig toeleggen op de fiets.

Nu is Evenepoel ook meer een echt winnaarstype, en heeft Wout van Aert als vedette overigens ook precies zo’n docu gehad op VTM vorig jaar. Daar hoeft dus niet zo veel mis mee te zijn.

Alleen wordt het bij Remco met een constante aanwezigheid in de media en toch ook af en toe wat grootspraak een beetje veel. Daarom zou ik deze winter eens enkel op de fiets focussen en alle media-aandacht afblokken om dan volgend voorjaar met frisse benen zien of er een extra stap kan gezet worden.

Zijn ouders lijken mij altijd overal vol mee ingesprongen zijn. Nu is duidelijk dat het niet allemaal geweldig blijft als het eens tegenzit en zou ik eens op de rem gaan staan. Remco ervan overtuigen dat nu even enkel de fiets telt, en verder zoveel mogelijk rust. Want in de docu is ook goed merkbaar dat hun zoon een emotionele jongen is die zowel positief als negatief zichzelf wel eens laat meesleuren door zijn omgeving.

Verder geloof ik er wel in dat Evenepoel nog extra stappen kan zetten. Er zaten voldoende positieve signalen in afgelopen seizoen om hem niet weg te zetten als de volgende Tim Declercq. Het is ook al te onnozel om Pogacar als enige maatstaf te nemen en Evenepoel zijn carrière nu al te begraven.

0
Murcia 18 oktober 2021 om 23:42

@Alfons
Met je post volledig eens, Adrie over Wout maar zelfs over heel TJV is te veel belast met rancune vanuit het verleden maar over Matthieu zelf vind ik hem eigenlijk altijd met een klare kijk op diens prestaties overkomen. Verder vind ik ook dat er natuurlijk geen conclusies moeten worden getrokken hoe Evenepoel zijn verdere loopbaan er uit komt te zien. Maar een aanpak waarbij men kiest voor een programma met eerst een focus op de World Tour rondes van een week en één waarbij men de ruis om hem heen dempt lijkt me wel een voorwaarde om door te groeien.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 23:56

Stuyven heeft best wel zijn portie aandacht gehad, eerste in onder andere "jonge benen" en later verschillende keren voor Chocolades Stuyven reportages (mv.) en ettelijke keren vernoemd op de publieke omroep.

Ik weet niet of je watte bolle in je oren hebt maar het enthousiasme waarmee Evenepoel wordt onthaald in Italië of in San Juan zegt genoeg.

Daar heeft de Belgische pers of familie net 0 aan moeten "ophemelen". Louter een bijproduct van de waarde die hij brengt aan de koers.

0
Alfons Haavers 19 oktober 2021 om 00:10

Ja en nu met het WK in Leuven zat Stuyven ook wel met zijn vriendin in Vive le vélo, maar in vergelijking met Evenepoel waar bijna dagelijks berichten over verschijnen stelt het niks voor. Terwijl het toch ook een sterke renner is. Hoeveel reacties levert een bericht over Stuyven hier op? 5?

Evenepoel zit qua media-aandacht eigenlijk zelfs boven van Aert, terwijl hij toch nog niet op dat niveau fietst. Die verhouding ligt niet helemaal in lijn met zijn prestaties.

Ben het er wel mee eens dat dit niet enkel toe te schrijven is aan de ‘Vlaamse media’. In Italië is er inderdaad ook veel aandacht voor hem en is hij razend populair bij het publiek. Zijn manier van fietsen zal er zeker iets mee te maken hebben.

Maar anderzijds is het iets dat hij zelf ook graag in stand houdt. Dat mag natuurlijk, en de sponsor zal het graag zien.

Alleen ben ik het wel met de criticasters eens dat nu wel een moment is aangebroken om even vanuit de luwte verder te schaven aan zijn carrière. Want de vele (positieve maar ook negatieve) aandacht gaat hem duidelijk ook niet in de koude kleren zitten. Iets minder zeggen dat je als enige wel met Alaphilippe had mee gezeten en iets meer de benen laten spreken. Met veel kritiek ben ik het niet eens en vind ik nitpicking, maar hier hebben ze wel een punt wat mij betreft.

0
Ruwe Diamant 19 oktober 2021 om 00:20

Ik zou het zelf ook nooit gezegd hebben Fonsie maar het aard van het beestje verander je niet meer. Bovendien, hij gebruikt dit om zichzelf op te peppen. Wat maakt het uit?

Dit schuurt naar ouwe getrouwe vooral heel erg met de meer calvinistisch ingestelden onder ons of de jaloezie van zij die zelf nooit wat bereikt hebben.
De meeste mensen hebben er overigens geen last van.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 16:44

Aanvankelijk ging ik niet kijken omdat ik vind dat mensen onder de 40 geen biografie moeten schrijven of zo maar dat was het niet.

Maar als je enigszins geïnformeerd erover wilt spreken dan moet je wel de volledige aflevering gekeken hebben (en niet wat tussendoor zappen zogezegd)
Nu vind ik het toch knap dat ze hebben laten zien wat het betekent om op zo'n jonge leeftijd zoveel verplichtingen te hebben.

Alles wordt bekeken, gelezen, uitvergroot, beoordeelt en veroordeelt (vaak zonder het volledige plaatje)

Hij moét er altijd staan en mág geen fouten maken. Dat is een utopie.
En het is niet omdat je zelf ambitieus bent dat je dan maar iedere race keihard moet afgerekend worden en geen fouten mag maken.

Zeker in een sport als wielrennen waar er altijd maar 1 winnaar kan zijn en 170 "verliezers" die zogezegd "fouten gemaakt hebben".

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 17:59

@Ruwe Diamant,
ik zie dat toch wat anders. Je pent het nu neer alsof de PR machine van Evenepoel in een achtbaan zit en zelf totaal geen invloed heeft op welke kant de baan op gaat.

Ik denk dat Evenepoel in basis heel veel fouten mag maken. Want hij is nog gewoon een hele jonge renner. Maar als je jezelf als 19-20-21 jarige opstelt als de patron van het peloton, dan is het logisch dat je niet meer wordt benaderd als dat 21 jarige coureurke. En dan is het ineens wel van “moeten” ipv “mogen”.

Ik denk namelijk dat niemand Evenepoel zo hard afrekent omdat hij ambitieus is (ik niet temninste), maar wel op de manier waarop hij dat laat blijken. Bijvoorbeeld door zijn eigen ambitie groter te maken dan landsbelang of teambelang. En doordat hij daarover totaal niet schuldbewust is, en geen idee lijkt te hebben waar hij fout zat. Of door boude uitspraken over het winnen van koersen terwijl ze hem op zijn rug uit een ravijn takelen.

0
Panache 18 oktober 2021 om 19:27

In de docu wordt dit aan de orde gesteld. Vrij vertaald zou Evenepoel zulke grootspraak gebruiken om zichzelf op te peppen. “Ik heb het gezegd nu moet ik het ook doen” hoorde ik. Dat het resultaat vervolgens naast de uitspraak wordt gelegd is geen haatzaaien van pers of reaguurders maar slechts een analyse. Kan je daar slecht tegen dan ligt de oplossing voor de hand.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 21:32

"opstelt als de patron van het peloton"
dat doet hij helemaal niet man, dat maak jij ervan

en dat is net wat ze aan de kaak stellen in de docu
zuurpruimen die dergelijke onzin zo vaak herhalen dat lichtzinnigen erin mee gaan

Net zoals op nieuwsfora heb je ook hier gefrustreerde mannen, aan de naam te zien, meestal rond de 50, die vanuit hun luie zetel alle wantoestanden in de wereld aanklagen maar vervolgens zelf geen poot verroeren.

Dit neigt naar hetzelfde niveau. Zei het dat dit geen echt probleem is zoals bijv. het overheidsbeleid. Laat die jongen lekker lullen en fietsen. Dadelijk ga ik nog geloven dat je er echt last van hebt. Zo vaak je erover loopt te zeuren.

Tis net wel een goeie zaak om eens te tonen hoe meedogenloos het eraan toe gaat en niet zoals u suggereert "je mond te houden".

0
Michael Bianchi 18 oktober 2021 om 17:04

Met woorden absolute wereldtop.

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 17:11

Deze jongen moet eens heel goed naar zijn omkadering gaan kijken. En dan bedoel ik niet de renners van zijn ploeg die hem bergop kunnen ondersteunen, maar vooral ook of hij de juiste mensen in zijn directe omgeving heeft die hem begeleiden in het groeien als mens.

Hij geeft aan dat hij bijna begon te geloven dat hij niet kon dalen, omdat iedereen dat tegen hem zei. Maar blijkbaar gelooft hij ook iedereen als ze tegen hem zeggen dat hij wereldkampioen kon worden. En wie weet dat hij het ook nog gelooft als je maar vaak genoeg tegen hem zegt dat sinterklaas echt bestaat en zwarte piet door de schoorsteen kruipt.

Evenepoel heeft dringend nood aan enkele neeknikkers om zich heen, dat werd mij in deze docu wel erg duidelijk. Er zit zo weinig zelfreflectie in deze knaap, dat hij dat vanuit zijn omgeving zal moeten halen. Maar van de personen die ik gisteren op TV zag zie ik het niet komen. Ouders die alles doen wat Remco verlangt, Lefevere die zijn kip met de gouden eieren niet tegen de haren in gaat strijken, en de PR madam die denkt dat alle aandacht per definitie goede aandacht is. Om nog maar te zwijgen over het gemak waarmee fans en media de schuld kregen van de commentaren na de Giro, OS en WK. Donald T zou er wat van kunnen opsteken.

Evenepoel maakt zich intussen druk over het maken van de stap naar de wereldtop, maar misschien moet hij zich deze winter toch ook eens wat drukker gaan maken over hoe hij als mens, collega en ploeggenoot in de wereld staat. Eens goed nadenken over zijn rol rond de OS en het WK, over hoe hij tekeer ging tegen motards of mechaniekers, en wat dat ook voor uitwerking heeft op het beeld dat men van hem krijgt.

En mocht hij dat zelf niet belangrijk vinden, dan verwacht ik dat ook in 2022 veel mensen weer klaar staan om hem af te rekenen op zijn hoogmoed en praatjes zodra de gelegenheid zich voordoet.

0
Titaantje 18 oktober 2021 om 17:21

Lefevere had laatst toch nog juist wat boude negatieve uitspraken over de REV?

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 17:24

Welke waren dat Titaantje?

In deze docu ging lefevere vooral in op de giro, waarbij hij zijn handen in onschuld waste vwb de favorietenrol van Evenepoel. Dat was allemaal de schuld van de media en de giro-organisatie, DQS trof geen blaam aldus Lefevere.

0
Gunther Leonhardt 18 oktober 2021 om 18:09

Hij heeft een manager nodig. Boonen zou daar misschien nog wel geschikt voor zijn. Hij heeft het allemaal (in mindere mate) meegemaakt. Ik hoorde hem recent zeggen dat REv meer afstand zou moeten nemen van sociale media en dat lijkt me een eerste goede stap.
Verder wens ik de jongen een goede winter, meer beheersing van zijn temperament in koers en een seizoen waarin hij zijn capaciteiten volledig kan ontplooien. Als wielrenner is hij een verrijking en daar gaat het uiteindelijk om.

0
Cochise 18 oktober 2021 om 18:50

Wat die omkadering betreft kunnen er inderdaad veel betere keuzes gemaakt worden, zoals ik al eens aangaf.
Hem laten starten in de Giro, hem laten starten in Chrono des nations, dit soort docu’s een goed plan vinden, hem als wegkapitein die hem eigenlijk moet intomen op sleeptouw nemen in die tussensprint in de Giro,…

Ik vond die uitspraak over PSV ook symptomatisch voor de kijk van z’n papa. Hoewel hij bij de beste jeugdopleiding van België zat ging hij 100km verderop bij Eindhoven voetballen op z’n 11e. “Ja, ze hadden dat gevraagd en Remco wilde dat graag.” Is het verwennerij en geen nee kunnen zeggen (tegen een 11-jarige) of zit er meer achter (“Kijk mijn zoon is 11 maar wordt al getransfereerd naar Nederland”.)?

Mama Evenepoel zei het treffend: “Die jongen is 21 jaar, en die maakt fouten ja, mag het?”. Daar ben ik het volledig mee eens, maar die omkadering is geen 21 en maakt nog meer fouten, en dat is spijtig.

Maar uit fouten leer je. Hopelijk kunnen ze deze winter een juiste analyse maken.

Los daarvan heb ik al veel van dit ventje genoten en hoop ik dat nog een pak meer te kunnen doen in de toekomst. Dan neem ik er zo’n lichtjes misplaatste docusoap graag bij.

0
lo squalo dello Stretto 18 oktober 2021 om 19:29

“Die jongen is 21 jaar, en die maakt fouten ja, mag het?” vond ik een ontroerende uitspraak. Ik kan het begrijpen vanuit haar standpunt als moeder maar wanneer hij op zowel de OS als op het WK tegen de orders van het team (zijnde de Belgische ploeg) rijdt; dan hadden ze hem beter thuisgelaten omwille van zijn leeftijd. Want op zo’n hoog niveau mogen dergelijke fouten niet tot 2x toe gemaakt worden op 2 maanden tijd.

0
Panache 18 oktober 2021 om 20:11

“Die jongen is 21 jaar, en die maakt fouten ja, mag het?” was dan ook een slinkse manier om de subtiel andere waarheid te omzeilen “Die jongen is 21 jaar, en die houdt zich niet aan afspraken ja, mag het?”. Moeder weet goed dat ieder weldenkend mens op de eerste uitspraak ‘ja dat mag’ zal antwoorden en op de tweede uitspraak zullen de meningen heel erg verdeeld zijn. Door de verkeerde suggestieve vraag te stellen bescherm je zoonlief nu, maar voorkom je niet dat het de volgende keer wéér gebeurt, of dat Van Aert hem gewoon thuis wil laten wegens gebrek aan vertrouwen. Korte termijn vs lange termijn (wederom).

0
Turtlehead 18 oktober 2021 om 17:21

Een titel als ‘Ik ben Remco aan het worden’ was misschien passender geweest.

We zullen het wel zien volgend jaar. Praatjes vullen geen gaatjes.

0
xistnc 18 oktober 2021 om 17:50

Wanneer is zoiets af, precies?

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 18:19

wanneer de Remco een website heeft wat steeds doet denken aan X..t.C

0
Turtlehead 18 oktober 2021 om 22:03

@xistnc: als het spreken met de benen is, als niet alles om Grote Individualistische Acties draait, als het lullen gelijke tred houdt met de uitslagen, als tegenslagen niet weggekletst maar overwonnen worden, als Hij een hele ploeg, koers dan wel (bij tijd en wijle) natie draagt, … dan dus.

Edit: voor 'natie' lees 'Vlaanderen' (bij gebrek aan iets veelomvattenders dan dat stukje wat ooit van Nederland is afgevallen) ;)

0
LaDoyenne 18 oktober 2021 om 17:45

Ik heb sterk de indruk dat Remco's vader de touwtjes goed in handen heeft. Hij geeft nl. steeds een interview op het juiste moment ("Remco de rasklimmer" de dag voor de rit naar de Zoncolan, "Wie zegt dat Remco de Ronde Van Vlaanderen niet kan winnen?" de dag voor de Ronde van Lombardije enz.). As voormalig, nagenoeg anonieme wielrenner heeft hij gezien hoe andere renners grof geld verdienden.
"Ik ben Remco", "Pizza Hut", "Unilin",… Er zijn renners met een veel rijker palmares dan Remco's die half niet zo "marketable" zijn. Zelfs zonder Monument, Wereldtitel of grote ronde draait de NV Evenepoel al meerdere jaren op volle toeren.

0
jan jansen 18 oktober 2021 om 17:57

Waarom zou hij niet mogen zeggen dat hij dacht Flipje te kunnen volgen op het WK.
En misschien was het ook wel zo als hij voor eigen kansen had mogen rijden.
Dit maakt het wielrennen alleen maar leuker om te volgen; een super getalenteerd manneke die zijn weg omhoog zoekt.
Hup Remko

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 18:11

Hoe schat je dat zelf in jan jansen?

Evenepoel die niet bekend staat om zijn explosiviteit. En Alaphillipe als grootste springveer van het peloton op korte steile klimmetjes…

Tuurlijk mag hij zeggen dat hij Alaphillipe had kunnen volgen. Net als hij mag zeggen dat hij Van Aert of Colbrelli kan kloppen in een sprint. Maar dan mogen wij toch ook wat vinden over de realiteitszin van dit soort uitspraken..?? En ik vind dit soort uitspraken gewoon wensdenkerij die getuigt van weinig zelfkennis of realiteitszin en vooral een hoog grootspraak gehalte heeft.

0
Alfons Haavers 18 oktober 2021 om 18:11

Tuurlijk mag hij dat denken en zelfs zeggen. Maar is het slim?

Evenepoel heeft dit jaar meermaals getoond verre van de meest explosieve renner te zijn. Flip ranselt mannen als Wva, Pidcock, Colbrelli en MvdP tot 3-4 keer toe los uit het wiel. Hoe zou Evenepoel dan wel in staat geweest zijn om te volgen? Daar heeft hij nog nooit bewijs van geleverd.

Dus waarom zou je dan weer die grote uitspraken doen? Wellicht is het zoals Lefevere zei in de docu: met die grootspraak wil hij de druk op zichzelf zo groot maken dat hij niet meer mág falen.

Maar dat lukt in het wegwielrennen zelden. In de cross misschien als Mathieu van der Poel zijnde, en dan nog…

Resultaat is dat je heel vaak niet aan de verwachtingen (die je zelf mee hebt gecreëerd) kunt voldoen. En dat mensen op den duur ook zeggen Jaja Remco, maak het nu maar eens waar.

In die zin volg ik wel degenen die zeggen dat hij daarin wat meer bescheiden mag zijn. Zelfs Pogacar is er eigenlijk in niets bij gebaat om te zeggen dat hij volgend jaar wel weer eens de Tour zal winnen. Of dat hij pakweg met Asgreen en vdP was meegeweest in Vlaanderen.

Tuurlijk is een beetje branie soms ook mooi, maar daarvoor moet je het wel eerst al eens bewezen hebben op het hoogste niveau.

0
adelaarvanantwerpen 18 oktober 2021 om 18:12

Evenepoel mag zoveel zeggen, maar de kans dat Evenepoel Alaphilippe kan volgen op een hellingen van minder dan een minuut is net zo groot als de kans dat bv een Bernal Evenepoel kan kloppen in een tijdrit. Nagenoeg onbestaande.

Alaphilippe is de meest explosieve renner van de laatste jaren die dan ook nog eens een van zijn beste dagen ooit had. Evenepoel schiet altijd tekort op explosiviteit ten opzichte van renners die veel minder explosiviteit zijn dan Alaphilippe. Maar ja Evenepoel gaat hem als enige wel kunnen volgen.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 18:23

misschien moestie een gaatje laten op de helling en aerokogelde ie kort erna achter Alaphillipe? Wie 150km op kop kan rijden in een WK en (naar Wout's woorden) "er een bergetappe mee simuleerde" bijgevolg het hele peloton murw slaagt, heeft zeker de benen om als eerste over de meet te bollen in Leuven. Een beetje kenner ziet dat zo.

0
Murcia 18 oktober 2021 om 18:30

Hij mag natuurlijk alles zeggen wat hij wil maar daarmee hoeft de rest van de wereld dit niet voor zoete koek te slikken. Op geen enkel moment dit seizoen in de confrontaties met andere toppers bleek hij explosiever te zijn dan de rest. Dan is de opmerking dat je op het WK wel mee had gekund met Julian niets anders dan grootspraak.

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 18:36

@Ruwe Diamant,
Ken je Tim Declercq? Een beest van een renner, die in zijn eentje een kopgroep van 10 man onder controle kan houden.

Maar wedstrijden winnen? Dat vraagt andere vaardigheden dan hard kunnen trappen. Dat vraagt koersslimheid en vooral de juiste wapens om het af te maken.

Tim gaat heel weinig wedstrijden winnen in zijn leven. Omdat hij nul explosiviteit heeft. Gelukkig heeft hij wel het besef van zijn eigen beperkingen, net als zijn fans overigens. Die vinden hem geweldig, maar verwachten niet dat hij overal wint. Net als Tim een gezond stuk realiteitszin.

Misschien is Remco ergens wel een heel klein beetje Tim….

0
jan jansen 18 oktober 2021 om 18:40

Michel
Bekend is dat Evenepoel Flipje niet kan volgen bij een demarrage. Maar in z’n eigen tempo terugrijden had ms wel gekund.
De toekomst zal het uitwijzen of Evenepoel dit in zijn mars heeft. Ik blijf liever positief hierover, hij heeft het in zich.

0
adelaarvanantwerpen 18 oktober 2021 om 19:03

@ Jan Jansen
Er naartoe rijden is iets helemaal anders dan zeggen dat jij iemand zou kunnen volgen. En als Remco naar Alaphilippe zou toerijden zou hij de rest gewoon meepakken, want behalve Alaphilippe was er niemand in staat om weg te springen.

Hij zei ook nog dat hij wereldkampioen zou kunnen worden omdat hij de enige was die Alaphilippe zou kunnen volgen. Ik vraag mij dan af hoe. Want zelfs al zou hij Alaphilippe kunnen volgen in de sprint wordt hij toch altijd geklopt.

0
LaDoyenne 18 oktober 2021 om 19:08

@adelaarvanantwerpen

“net zo groot als de kans dat bv een Bernal Evenepoel kan kloppen in een tijdrit. Nagenoeg onbestaande.”

Afgaande op Bernals prestatie in afsluitende tijdritten, zoals bijvoorbeeld die van de afgelopen Vuelta, zou ik het tegendeel durven suggereren: aan het einde van een grote ronde zou Bernal wel eens een betere tijdrit kunnen rijden dan Remco.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 22:13

@Murcia
EK rammelde hij iedereen behalve wonderSonny eraf op de klim.

0
Beer 18 oktober 2021 om 22:26

Volgens mij heeft Evenepoel al iets te veel wedstrijden gewonnen om er een De Clerq van te maken. Zwakke parallel die je daar trekt Michel..

0
Mark 18 oktober 2021 om 18:07

Fysiek heeft hij zeker de potentie wereldtop te worden. Mentaal is hij er nog niet. Nog te veel bezig wat men van hem denkt en de druk om de ‘vernieuwde Merckx’ te zijn. Dat moet hij compleet loslaten, dat supporters de zeges van Merckx niet los kunnen laten op hem projecteren is ‘ons’ probleem. Uiteindelijk komt het aan op hard fietsen en koersen, het komt aan op wat het lichaam doet, reageren zonder nadenken.

0
Klein Verzet 18 oktober 2021 om 18:10

Ach jongen toch. Zwijg, bid, lach, vecht en vooral, laat je benen spreken. Is dat nou zo moeilijk?

0
getteman 18 oktober 2021 om 18:32

De nagel op de kop klein verzet. Als de benen zouden spreken zoals zijn mond had hij dit jaar wel een vette vis gewonnen. Hij heeft uiteraard nog tijd die jongen. Laat grootspraak achterwege, bescheidenheid siert een mens, doelen moet je stellen maar wees hierbij wel realistisch. Grootspraak stoot veel mensen tegen de borst :) maar bij evenepoel vind ik het nog wel grappig :) zeker omdat het voorlopig bij woorden blijft.

0
Dikke Vrouw 18 oktober 2021 om 18:54

Goed punt maar die journalisten leggen hem deze woorden vaak in de mond, of trachten ze er met alle macht uit te trekken

Edit redactie: Dat is nergens voor nodig.

0
Reiger 18 oktober 2021 om 18:26

Vroeger hoorde je in de winter niets maar dan ook helemaal niets over wegrenners. Tenzij ze opdoken in een zesdaagse of veldritje. Mathieu en Wout en meer wereldtoppers lijken tegenwoordig af en toe van de aardbodem verdwenen. Dat kan Remco toch ook gewoon doen? Train eat sleep repeat. de hele winter. Geen pers, geen social media vooral en gewoon een winter geen geldingsdrang om te roeptoeteren over wat dan ook. Dan zien we hem in Februari weer en kijken we wat het seizoen gaat brengen.

0
Panache 18 oktober 2021 om 18:34

De aflevering gaf een leuk inkijkje. OS/WK is afgevinkt (geen teamspeler). Bijna schokkend is het calimero gedrag van ma en pa die uiteraard Remco door dik en dun steunen maar ook de ouderlijke plicht behoren te hebben om te wijzen dat de persmedaille twee kanten heeft en niet alleen de hosanna kant. Inspirerend is de gedrevenheid en de absolute wil om te winnen die Remco in zich heeft en hem zo ver gebracht heeft. Onzeker blijft de toekomst en de groeimarge. Ik geloof dat fietsen voor de prijzen en fietsen om beter te worden heel verschillende zaken zijn (grootste bewijs de Giro). DQS scoorde qua ‘scouting’ met Evenepoel maar nog niet met de ontwikkeling. Zeer de vraag of daar volgend jaar verbetering in zit ik heb er een hard hoofd in. Maar zelfs als dit het is dan zijn de benen sterk genoeg om nog wat mooie prijzen te winnen (meer ervaring, meer focus, meer ploegenspel). Wereldtop wordt denk ik lastig, maar net er tegenaan 10-20 van de wereld is absoluut kopmanwaardig.

0
klimmer999 18 oktober 2021 om 18:41

Ik hoop het voor hem maar in de wedstrijden met de echte toppers viel hij dit jaar te vaak door de mand. En Wout heeft ook een vreselijke val gemaakt in de Tour maar stond toch snel weer op zijn niveau.

0
Franco Ballerini 18 oktober 2021 om 18:43

Had Oumaïma ook nog wat te zeggen in de documentaire? Vreselijk hoe tegenwoordig ouders (zoals de agressieve pa Evenepoel) of liefjes (zoals Sarah de Bie) zich in de media roeren. Volgend jaar op Sporza de eerste woordjes van kleine Georges: "haat Poel". Vannnieuwkerke: "Evene of van der?". "Bei!"

0
Dikke Vrouw 18 oktober 2021 om 18:51

Dat zou mooi zijn voor remco. Maar persoonlijk twijfel ik of dit ooit gaat lukken.

0
Barry Batsbak 18 oktober 2021 om 19:13

Ik zou zeggen; doe het als Iserbyt dit seizoen (naar het zich laat aanzien, ik hoop dat het zo blijft). Minder woorden en blufpoker, gewoon trappen en scoren. En of je sterk genoeg bent om mee te doen met de echte top op het moment dat het er toe doet, dat zien we dan vanzelf wel. Maak verwachtingen niet zo groot dat je ze amper nog in kunt lossen. Dan ben je al een heel eind.

0
lo squalo dello Stretto 18 oktober 2021 om 19:24

Geen onaardig seizoen als je zijn resultaten ziet (natuurlijk niet in verhouding met zijn grote praatjes). Het lijkt er echter op dat hij meer een eendagsrenner is dan een ronderenner. Hij heeft op een echt zware col nog nooit indruk gemaakt en dat gaat hij wel nodig hebben als hij zijn ambities (grote rondes winnen) wilt waarmaken.

0
Rondje 25 18 oktober 2021 om 19:27

Natuurlijk gaat hij de top halen. Dit jaar mag je hem niet afrekenen op zijn prestaties.
Kan me voorstellen dat de angst er in het begin nog in zat. Geleidelijk aan kwamen de kleine succesjes ook wel weer en ik ben er van overtuigd dat 2022 een stuk beter zal gaan verlopen. Die grote vis gaat er echt wel komen.

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 19:41

Een beetje vreemd dat je hem dit jaar niet mag afrekenen op zijn prestaties, Rondje 25. Wanneer dan wel? Als het allemaal wel lukt, om dan weer met z’n allen aan te sluiten in de juichpolonaise?

Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat Evenepoel echt afgerekend wordt op zijn prestaties, maar wel op zijn eigen grootspraak. Hij heeft dit jaar voor een 21 jarige een keurig lijstje bij elkaar gefietst. Maar als je het legt naast al zijn eigen uitspraken, dan heeft hij gefaald in de Giro (ik haal weer mijn beste waardes op training en ik sprint voor iedere boni), op de OS (het is een parcous op mijn lijf en ik kan er helemaal naartoe werken), op het WK (ik had de benen om te winnen) en in Lombardije (ik heb nog een rekening open staan).

Want uiteindelijk kwamen wat de mond vooraf (en soms achteraf) zei en wat de benen lieten zien niet helemaal overeen. En daar mag je iemand ook best op beoordelen lijkt me.

0
lo squalo dello Stretto 18 oktober 2021 om 19:35

Docu zelf was trouwens teleurstellend. Veel Giro-materiaal hadden we al gezien in de gelijknamige docu in juni. Zat ook gewoon vol leugens waarbij ze zich eruit wouden praten dat ze absoluut geen klassementsverwachtingen hadden van de Giro. Praatjes vooraf en tijdens de Giro beweerden heel wat anders destijds.

Erna was het was een grote PR-show om de schade van de voorbije weken/maanden te beperken. Al zijn kleine en genânte momenten werden goedgepraat door zijn ouders, baas, ploegmaat Keisse,… Natuurlijk 0 objectiviteit.

0
Michelangelo 18 oktober 2021 om 20:50

Eens met de haai.

Ik vond het overigens geen goede pr. Ik heb altijd geleerd dat je het beste stil kunt zitten als je geschoren wordt. Totaal geen goed moment voor zo’n docu.

Als ze slim zijn stoppen ze met dit soort ongein rondom die jongen. Want zelfs met alle goedpraterij denk ik niet dat dit bijdraagt aan damage control, maar vooral beeldbevestigend is.

0
LaDoyenne 18 oktober 2021 om 20:59

“Ambitieuze Evenepoel: ‘Hoop in 2022 Pogacar, Roglic en Bernal te kunnen verslaan'”
(In de Leiderstrui, 18 oktober 2021)

0
Beer 18 oktober 2021 om 22:22

Doyenne duikt weer effe in zijn excell-file met Evenepoel uitspraken. Anti-supporteren next level. Indrukwekkend Doyenne.

0
harryjohan71 18 oktober 2021 om 22:27

@Beer Deze uitspraak is van vandaag. Je opmerking raakt kant nog wal. Dat als iemand Evenepoelsuitspraken van de dag zelf aanhaalt als anti-suporteren te beschouwen zegt wel iets over hoe jij over de uitspraak van Evenepoel denkt . Logisch dat anderen er ook iets van denken.

0
Beer 18 oktober 2021 om 22:42

Mooi dat jij het gedrag van Doyenne goedkeurt Harry. Die steun verdient hij wel.

0
harryjohan71 18 oktober 2021 om 22:51

@Beer Als je commentaar op een reactie hebt, moet je dat bij die reactie doen. Deze opmerking van Evenepoel in de leiderstrui is gewoon niet verstandig. Zeker omdat gewoon gebleken is dat hij het niveau van deze renners nog niet heeft ga je dan ook niet vergelijken met hun. Net zoals jij in het verleden Evenepoel op een zelfde voet zette met Pogacar Evenepoel staat nog niet in de schaduw van Pogacar

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 22:54

LaDoyenne
het artikel heeft toch een andere toon

0
Beer 18 oktober 2021 om 22:55

Heb ik Evenepoel ooit op dezelfde voet gezet met Pogacar? Zou me verbazen. Verder weten we het ondertussen wel, Pogacar staat verder dan Evenepoel. En wat vind je verder van de algemene strekking van Doyenne’s posts?

0
Michiel 18 oktober 2021 om 22:56

Evenepoel is een soort van kauwgum kauwende rechtsbuiten, met een platinablonde vriendin en een chiwawa.

0
harryjohan71 18 oktober 2021 om 23:07

@Beer Dat Doyenne te ver gaat met anti-suporteren kan ik je geen ongelijk in geven. Alleen vind ik het van Evenepoel ook niet verstandig om zichzelf steeds met de absolute top te willen vergelijken. Net zoals de suggestie wekken dat hij Alaphilippe op het WK wel had kunnen bijbenen. Dit zijn opmerkingen waarmee Evenepoel ook een reactie kan verwachten. Soms heb ik wel eens het idee dat Evenepoel dit bewust doet. Volgend jaar mag Evenepoel zich bewijzen op World Tour niveau.

0
Murcia 18 oktober 2021 om 23:11

@Michiel
Dank!
Dit draadje kan wel wat luchtigheid gebruiken, hoewel zijn vriendin volgens mij niet platinablond is zit er een kern van waarheid in je reactie. Evenepoel is in de kern een voetballer gebleven. De branie zit er rotsvast in en ook het gebruik van social media doet erg aan die van mensen als een Depay denken. Daar vind ik overigens niks mis mee, hij verloochent zichzelf daarmee niet. Het werkelijke probleem volgens mij is dat bij zijn entree er een verwachtingspatroon is gewekt dat zo immens groot is dat hij er nu de keerzijde van meemaakt. Voor iedere andere renner van 21 was een seizoen als deze na de val een meer dan geslaagd jaar geweest, maar door die eerdere verwachtingen van ploeg, pers, publiek en hemzelf+entourage voldoet hij niet aan de al ingecalculeerde overwinningen bij Giro, OS/WK ITT en andere World Tour koersen. Het helpt niet mee dat de ploeg en hemzelf nu net doen alsof er rond de Giro deelname geen enkele ambitie was. Het gedrag met de boni sprints en Lefevere’s waarschuwing aan Almeida vooraf spreekt dit gewoon tegen.

0
O59 18 oktober 2021 om 23:15

Dat staat er:
” ‘Ik moet nog wat stappen zetten voordat ik Pogačar, Bernal en Roglič kan evenaren, laat staan dat ik ze kan verslaan. Ik hoop dat dat volgend seizoen het geval is.”

Altijd zaken uit de context halen. Zielig.

Velen die Rev hier beschimpen worden niet gehinderd door enige kennis van zaken en zouden beter voor de spiegel staan.

0
Michiel 18 oktober 2021 om 23:18

YW Murcia. Ok, maar ze heeft vast wel een lekker kontje.

Ik krijg al die gekte rond hem vanuit België niet mee. Is voor niemand gezond. Vraag maar aan Bryan Roy, rechtsbuiten, branievolle baliekluiver

0
harryjohan71 18 oktober 2021 om 23:27

@059 Evenepoel zijn prestaties in de World Tour waren dit jaar niet goed. Ga je dan ook niet vergelijken met de toppers.

0
Murcia 18 oktober 2021 om 23:31

@Michiel
Haar andere ‘eigenschappen’ zullen vast wel in orde zijn denk ik gezien de foto’s die ook deze stiekeme internet voyeur van haar gezien heeft. Topsport(s)ers slagen er altijd in om aan hun zijde vrouwen/mannen te krijgen die er met een lading make up (dat wel) altijd beter uitzien dan als ze pak hem beet stucadoor waren geworden.

Voor de rest eens, die immense obsessie met deze kerels vind ik ook niet bepaald gezond. Je gaat erg snel geloven in je eigen onfeilbaarheid. Roy is een buitengewoon triest geval worden vind ik en wel een uiterst extreem en triest voorbeeld van hoe ver je weg kunt zakken in het Wappie moeras.

0
Michiel 18 oktober 2021 om 23:34

Murcia. Volgens mij is het joch ook heel beschermd opgevoed. Alles zat waarschijnlijk mee, een veilige voetbalomgeving, gepamperd tot en met. En dan de overgang naar de wielerwereld. Een erg onveilige omgeving, praktisch gezien. Voor je het weet lig je in een ravijn. Best wel gek, want we doen er in de maatschappij juist alles aan om een zo’n veilig mogelijke omgeving te creëren voor iedereen. Save spaces te over. In mijn jonge jaren was veiligheid niet iets wat de meeste mensen erg bezighield. Als je je vader om de veiligheidsriem vroeg als hij met een groot blik bier tussen zijn benen over de snelweg jakkerde, dan gaf hij je zijn das en zei: red je er maar mee.

Waar hadden we het ook alweer over?

0
Murcia 18 oktober 2021 om 23:51

Michiel,
We dwalen zeker af en ik wil ook niet dat de mods denken dat dit een verhaal wordt waarbij ze zich afvragen hoe we van Remco komen op de vriendinnen van atleten en hun fysieke ‘kwaliteiten’ maar ik kan je volgen. Uit de docu bleef bij mij hangen dat Remco al van jongs af aan de lakens uitdeelde en de ouders hun parel simpelweg volgden bij al diens beslissingen. Zodra er een vermeend onrecht was, bv bij PSV waar hij in de C2 terecht kwam en prompt de kont tegen de krib gooide en weg wilde werd aan zijn eisen voldaan en keerde hij terug bij Anderlecht. Karakter wordt vooral gevormd door tegenslag en niet als alles crescendo gaat.

0
Lalsacien 19 oktober 2021 om 08:59

@Michiel in mijn herinnering zie ik Bryan Roy als linksbuiten.

0
VerstandOpNul 18 oktober 2021 om 21:40

Best een aardige docu, en volgens mij is Remco een prima kerel (met wat jeugdig enthousiasme hier en daar)..

Ik vraag me wel nu nog sterker af of ze bij DQS goed in staat zijn om hem tot klassementsman voor de grote rondes op te leiden.. Klassiekers en sprintkoersen.. dat zit zo sterk in hun DNA. Volgens mij heeft Evenepoel een ander soort begeleiding nodig..

0
Bankzitter 18 oktober 2021 om 22:30

Hou toch gewoon eens je waffel en ga trappen. Ik lees al het hele jaar niks anders dan grootsheidwaanzin. Dit terwijl hij enkel Jan en Piet van WV Binnenblad op een hoop heeft gereden. Nu eerst presteren en dan blaffen.

0
theking 18 oktober 2021 om 22:45

Ik vind het een beetje jammer dat er zoveel druk op wordt gelegd. Door de media in België maar uiteindelijk ook door zijn eigen entourage en door hem zelf.

Als de resultaten tegen vallen dan dan is iedereen inclusief hijzelf in mineur en wordt er gezocht naar excuses en als hij wind is het niet meer dan normaal. Als renner van 21 jaar is toch veel mooier en natuurlijker om te winnen met leuke spontane bijdrages, met een eigen reactie dat hijzelf ook verrast is. Nu ligt alles de rest van zijn carrière onder een vergrootglas. Wanneer hij er niet in slaagt om meerdere grote rondes te winnen valt het gewoon tegen en dat zou niet moeten maar daar kunnen we nu al niet meer om heen helaas….

0
Dr op en dr over 18 oktober 2021 om 23:22

Ik reageer eigenlijk helemaal nooit op al die clickbait artikeltjes. En sta helemaal neutraal in het leven wat betreft Remco Evenepoel. T'is een leuk rennertje met een enorm potentieel.

Desondanks dat hij dit jaar zogezegd geen "grote vis" aan de haak heeft geslagen, kan ik niet zeggen dat hij het slecht gedaan heeft.

Vanaf augustus vorig jaar t/m mei dit jaar geen wedstrijd gereden (9 maanden), en dan toch nog de prestaties wegzetten die hij dit jaar heeft gedaan, dat vind ik niet slecht. Het lijstje met renners wat niets meer presteert na een klein jaar afwezigheid is langer dan me lief is.

Het knulleke pakt de rondes van België en Denemarken, tussendoor nog wat ritzeges, twee podia op het BK, twee podia op het EK en één podium op het WK. Daarna wint hij nog een semi klassieker in Italië.

Dus tsja, persoonlijk kan ik daar maar zeer weinig op aanmerken. Denk dat ze in de meeste landen waar ze een 21 jarige zouden hebben die dit al kan, al dromen van een toekomstig ronde winnaar.

Kan me nog als de dag van gisteren herinneren wat de kranten in Nederland schreven toen ene Thomas Dekker wat wedstrijdjes begon te winnen. (En dat was dan al op latere leeftijd.) Dus ja ik kan ook begrijpen dat de Vlaamse supporters/pers nu hetzelfde doet met deze jongen.

De docu over Remco heb ik niet gezien, en ik ben ook niet van plan h'm te kijken. Net zo min lees ik al die flauwekul die in 99% van de gevallen niet eens uit de mond van de coureur zelf komt. Of het jochie nog groeimarge heeft weet ik net zo min, ik kijk enkel naar de prestaties.

En dan ben ik stiekem toch wel een beetje onder de indruk. Het is nu niet dat er nog vijfentwintig jochies zoals hem in het peloton rijden, die op die leeftijd al presteren wat hij doet.

Kan zijn dat hij als mens een behoorlijke l*l is, maar dat boeit me eigenlijk helemaal niets. Ik was destijds ook de allergrootste fan van Fignon, die misschien wel de allergrootste klootzak was, zowel op als naast de fiets. Maar koersen kon hij absoluut !!

0
Rutgerj81 18 oktober 2021 om 23:58

Huh. Verwarrende kop boven dit artikel. Hij is toch al de allerbeste en absolute wereldtop?

0
Aart van Woud 19 oktober 2021 om 09:20

Dit is verreweg de beste reactie in dit topic haha! Puur goud!

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone