Remco Evenepoel: “In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”

maandag 18 oktober 2021 om 16:21
Remco Evenepoel: “In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel sloot zondag zijn seizoen af met een vijfde plaats in Chrono des Nations. Zijn achterstand op winnaar Stefan Küng was bijna anderhalve minuut, maar er werd met het talent van Deceuninck-Quick-Step vooral teruggeblikt op het gehele seizoen. Dat deed hij in de docu ‘Ik ben Remco’ die op VTM werd uitgezonden. “Een grote vis ontbreekt”, vertelt Evenepoel daarin.

“Vorig jaar was die er wel, met de Ronde van Polen. Zo’n koers op WorldTour-niveau won ik nu niet”, aldus de klassementsrenner en klimmer, die in 2021 acht zeges mocht bijschrijven op zijn palmares. “Toch beschouw ik dit niet als een verloren jaar, als ik zie van waar ik kom. Het was een jaar van terug naar de top klimmen en finaal ben ik daar ook geraakt.”

“Had je me begin 2021 gezegd dat ik brons zou pakken op het WK tijdrijden, zilver en brons op het EK weg en tijdrijden en op het podium zou staan in de twee BK’s, had ik je niet geloofd. Het gebrek aan grote zege is een extra prikkel om er volgend jaar wél één te pakken. In 2022 wil ik de échte stap richting wereldtop zetten”, zegt Evenepoel.

‘Ik begon alles te geloven’
De 21-jarige coureur reageert in de documentaire ook nog op de druk en kritiek die hij ontving na zijn valpartij in de Ronde van Lombardije van 2020, waarbij hij flink wat blessures aan overhield. “Op den duur begon ik alles te geloven. Dat ik niet kon sturen, niet kon dalen, niet in een peloton kon rijden. Terwijl ik goed wist dat ik dat wél kan”, geeft hij aan. “Maar het zich zo hard in mijn hoofd nestelde dat het gewoon écht niet meer ging. En ik letterlijk dacht: Oei, er komt een bocht aan, ik zal er wel uitvliegen. Dan kneep ik hard in de remmen, omdat ik vreesde: Als ik hier val, is het wéér iets, wéér fout.”

Chrono des Nations was voor Evenepoel de laatste koers die hij reed in 2021. Eerst gaat hij op vakantie, waarna nog een trip naar de Verenigde Staten wacht. Daar heeft hij enkele sponsorverplichtingen bij fietsensponsor Specialized in Californië.


Dit artikel delen:

126 Reacties

Reiger 19 oktober 2021 om 04:52

Net de docu bekeken. Beetje mager verhaal. En wat ik helemaal niet snap is dat de media de schuld krijgen van de negatieve sfeer rond Remco. Het zijn toch zijn eigen prestaties, uitspraken, gebaartjes en handelingen waar op wordt gereageerd?
En als de media nu een blaam treft, waarom laat de hele familie zich dan een heel seizoen achterna lopen door diezelfde media voor een docu?
De oplossing om al het gezeik te voorkomen is juist een mediastop gedurende de winter en het houden bij een praatje vlak voor de koers en een analyse erna. Al die social media stopzetten en alleen maar richten op wat je écht moet doen.

0
jan jansen 19 oktober 2021 om 08:08

Maar Reiger, wat moeten wij, volgers op WF dan met onze tijd gaan doen als er zo weinig aandacht aan hem wordt besteed?
Hoeveel volgers (incl WF) smullen hier juist van?

0
Lalsacien 19 oktober 2021 om 08:44

@Jan Jansen Hoeveel? Dat zijn er een stuk of 10. Vijf die hem niet kunnen uitstaan en vijf die de grond onder zijn voeten kussen.

0
Reiger 19 oktober 2021 om 08:51

Dat wij ervan smullen zou op de aller-allerlaatste plaats moeten staan. Maar Remco lijkt, net als veel leeftijdgenoten van hem, vaak op een aandachtsjunkie. Elke scheet moet op social media en werkelijk alles moet gedeeld worden met iedereen. Hij zal daarmee een kind van zijn tijd zijn maar een winter, of zelfs een seizoen, low-profile proberen te zijn zou hem en de familie heel veel rust brengen. Tenzij ze het leven in het oog van de orkaan eigenlijk wel heel erg leuk vinden. Kan ook natuurlijk. Maar dan moeten ze niet zeiken dat er ook veel negativiteit uit voortkomt want dat is inherent aan het krijgen van veel aandacht. En dat verzin ik niet zelf maar is een gegeven.

0
EricV 19 oktober 2021 om 07:07

Heel het land teleurgesteld dat hij toch niet de nieuwe Merckx is. De koning zijn van de b koersen is toch ook mooi?

0
Edwin Jansen 19 oktober 2021 om 07:26

Je hart doet bijna zeer als wielerliefhebber en mens als je dit leest. Mijn God wat legt hij zichzelf een druk op. Hij is 21! Met het risico uitgemaakt te worden voor overslaande lp, als hij zo doorgaat kunnen ze hem over een paar jaar bij elkaar vegen. Vraag me nog steeds af of ze wel aan mental coaching doen bij DeQeuninck.

0
Romāns Vainšteins 19 oktober 2021 om 07:51

In ieder geval lokt REVKET wel grote sloten enorme aanstellers uit hun hol met allerlei hoogdravende, zogenaamd diepgaander analyses omtrent zijn zijn en hoe dit beter te doen blablablabla. Het zal wel een 2021 kwaal zijn want ik kan me dergelijk stom gelul niet herinneren bij vergelijkbare types in het verleden. Het hele ‘boehoe check die media’ argument serveer ik af als masochistisch want je zoekt het zelf op allemaal.

In het kader van diversiteit kan het toch geen kwaad om er opscheppertje met gedweeë ouders tussen te hebben die houdt van grootspraak/pep talk a la Vandenbroucke en er altijd solo vandoor wil gaan? Wat is daar precies zo mis en onverteerbaar aan? Los nog van de leuke, herkenbare onderscheidende coureur die het is.

Mbt de suffe, niets anders dan voorkeur ontblotende poll : weten we niet, maar wat mij betreft maakt hij idd nog eens stap zodat hij in zowel eendaagsen als grote rondes een meespelend element wordt. De koers zal er van opknappen en daar gaat het om.

0
jan jansen 19 oktober 2021 om 08:15

Mee eens.
Evenepoel is een kleurrijk figuur die het wielercircus alleen maar boeiender maakt

0
Lalsacien 19 oktober 2021 om 08:41

@RV je kunt niet achterblijven…

0
klootje kriekeljon 19 oktober 2021 om 09:26

Dat gold voor Armstrong. Maar dit meelijwekkende mannetje gaat nooit in de buurt komen van de Amerikaan of van een VDB die je zelf noemt. Als we het hebben over een persoonlijkheid die volgers zal verdelen in 2 kampen dan.
Eerlijk is eerlijk, het was wel mijn verwachting een paar jaar terug. Maar inmiddels kennen we Remco wat beter en wekt hij bij mij vooral een gevoel van schouders ophalen op. De gespeelde killer uit Vlaanderen: een hoop geblaat weinig wol.

0
djerkson 19 oktober 2021 om 10:24

Ik zie nu dat je me voor was en inderdaad, ik denk er helemaal hetzelfde over. Goed voor de sport en wat de renner betreft, er staat een sterkere ‘kop’ op dan bij VDB, komt wel goed.

0
Panache 19 oktober 2021 om 10:39

Indien Evenepoel aansluit bij de 'big five' of net daar onder bij Bernal/Carapaz dan is er ook niets aan de hand en hebben we een nieuwe uitdager die door zijn manier van koersen en specifieke kwaliteiten de koers interessanter maakt en zeker onvoorspelbaarder. Maar voorlopig is het vooral veel grootspraak (mezelf oppeppen in de pers) en is het groepje gelovers/volgelingen dermate actief dat er gewoon sterke coureurs kind van de rekening zijn. In de Giro was dat Almeida die kon gaan knechten voor een renner die – ik citeer Lefevere – "onmogelijk die Giro zou kunnen winnen" om daarna er aan toe te voegen "maar dit is de echte Evenepoel niet". Op de OS en het WK was Van Aert kind van de rekening. Over Tokio zei Evenepoel zelf schuldbewust "dat was gewoon niet slim" over het wk kwam hij niet verder dan een vilein "misschien zijn er wel dingen gebeurd die niet hadden mogen gebeuren, maar ja…gniffel" Dat moet niet nóg een seizoen zo gaan. Vooraf en achteraf roepen dat je de beste bent en tijdens de koers het kopmanschap gewoon opeisen en je team laten stikken. Wij volgers mogen daar zeker onze mening over geven, zeker zo lang het inhoudelijk is.

0
Marco 19 oktober 2021 om 11:46

ik citeer Lefevere – “onmogelijk die Giro zou kunnen winnen”

Je citeert Remco Panache en dat maakt nogal uit voor je verhaal..

kijk de docu maar terug

0
Panache 19 oktober 2021 om 12:02

Quote Lefevere, er is méér dan deze docu Marco. Je vindt ook de quote: "nooit gedacht dat hij de Giro zou winnen" op verschillende sites. Maar buiten dat: was is je inhoudelijke mening? Voelt nu een beetje aan als de aandacht afleiden als een schoolmeester.

0
Marco 19 oktober 2021 om 12:18

Waar moet ik dan de aandacht van afleiden? Je schrijft een reactie onder een artikel dat over die docu gaat.

In die docu zegt Remco dat hij die Giro nooit kon winnen en jij schrijft een verhaal ongeveer het tegenovergestelde.

Hij ging hem winnen Almeida moest voor hem knechten..

Als ik over dat Giro gedeelte een mening moet geven dan denk ik dat daar een sponsor nodig hebben een rol heeft gespeeld.. Een ploeg met 80 personen op de loonlijst heeft die nodig.

Ik begrijp de houding niet zo goed over schoolmeesters, aandacht afleiden en meningen enz.. Ik heb nog geen oorlogsplan uitgewerkt…

Mss nog eens voor de duidelijkheid, ik woon niet in België en kende Remco amper voordat ik hier die veldslagen tegen kwam.. Ik ben geen fan van Jumbo dus ik heb geen "Polen/Dylan Tweet" haat gevoelens.

0
Panache 19 oktober 2021 om 12:30

"In die docu zegt Remco dat hij die Giro nooit kon winnen en jij schrijft een verhaal ongeveer het tegenovergestelde."

Nee hoor, je begrijpt het kennelijk niet. Vandaar ook de klaarblijkelijke verwarring.

0
Aart van Woud 19 oktober 2021 om 08:51

De stap willen zetten is natuurlijk een gezonde ambitie. Of het ook echt lukt is natuurlijk een tweede.

0
djerkson 19 oktober 2021 om 09:45

Ach, het wielrennen heeft zulke figuren nodig, elke grote sport heeft dat. Kijk gewoon naar het aantal reacties wanneer het over REV gaat ivm een knappe prestatie van bv Van Baarle op het WK. Liever een VDB zoals vroeger of een Evenepoel dan pakweg een doodbrave Stuyven of Kruijswijk, waar je snel bent over uitgebabbeld. Controverse muss sein en op deze manier worden het nog plezante jaren. Wat zouden we anders doen met onze kostbare tijd? *knipoog*

0
Napoleon 19 oktober 2021 om 10:05

Voor ons als volgers wellicht wel, maar voor de renner in kwestie zo gezond is, is een ander verhaal.

0
Michelangelo 19 oktober 2021 om 11:22

Na een nachtje slapen:
Dat hij deze ambitie heeft is prima en gezond. Dat hij hem uitspreekt een stuk minder.

Na een seizoen als dit zou ik hem aanraden de volgende ambities uit te spreken:
– Een goed resultaat rijden in rondjes van 1 week van niveau PN, TA, en me daar meten met de allerbesten.
– Leren wat het is om een grote ronde uit te rijden, 3 weken op een goed niveau. Niet voor een klassement maar hopelijk met 1 of 2 mooie ritzeges.
– Deelnemen aan wat meer WT wedstrijden, en ook daar mooie uitslagen in behalen.
(- Op een andere manier in de media komen: minder vaak en minder grootspraak, want dit werkt tegen me)
(- Leren rijden in dienst van anderen)
(- Leren doseren: sommige wedstrijden rijden met het oog op belangrijker doelen, niet per se om te winnen)

Waar hij moet wegblijven zijn juist dit soort uitspraken over Roglic/Pogacar/wereldtop. Voor je het weet heb je het Iserbyt effect, die dat ook 2 jaar geroepen heeft (met VDP en van Aert) maar nooit waargemaakt. Gewoon niet willen vergelijken met anderen in de media. Focus op je eigen resultaten, en je daarin niet laten verleiden tot grootstpraak die je vervolgens waar “moet” maken. Als het goed genoeg is, laat anderen dan maar de conclusie trekken dat je de stap naar de top hebt weten te zetten. En is het niet goed genoeg voor de wereldtop, dan kan niemand je vervolgens om de oren slaan met te ambitieueze uitspraken.

Misschien erg conservatief, maar ik denk een stuk gezonder voor deze knaap.

0
Marco 19 oktober 2021 om 11:43

Ik wil de stap “richting” wereldtop zetten.. niets mis mee..

Jij wilt toch ook de stap richting top adviseur van Remco zetten?

0
Michelangelo 19 oktober 2021 om 12:23

Superflauwe bijdrage Marco… maar past in de lijn.

En als je zegt dat je richting de wereldtop wilt, is eigenlijk zeggen dat je de allerbeste wilt worden of de allerbesten wilt verslaan. Met de ambitie is op zich niks mis, maar om daar een datum op te plakken zorgt al voor druk. Dit soort zaken moet je vooral niet SMART maken, je moet het gewoon presenteren als een droom die je ooit hebt, een vergezicht van hoe je jezelf ooit als wielrenner hoopt te zien.

En ja, misschien moet ik maar eens een sollicitatie doen bij Ome Pat, kan ik hem meteen een beetje bijstaan in zijn communicatie rond zijn diabetes…. ;-))

0
Limal 19 oktober 2021 om 13:09

“Na een seizoen als dit zou ik hem aanraden de volgende ambities uit te spreken:
– Een goed resultaat rijden in rondjes van 1 week van niveau PN, TA, en me daar meten met de allerbesten.
– Leren wat het is om een grote ronde uit te rijden, 3 weken op een goed niveau. Niet voor een klassement maar hopelijk met 1 of 2 mooie ritzeges.
– Deelnemen aan wat meer WT wedstrijden, en ook daar mooie uitslagen in behalen.”

Dat lijken mij mooie doelen voor volgend jaar. Overigens kan je bovenstaande ambities volgens mij best samenvatten als “de echte stap richting wereldtop zetten”. Je bent het eens met Evenepoel! (wellicht op volgens jou hyperbelangrijke micro-nuances na)

0
Marco 19 oktober 2021 om 13:29

Typisch Michelangelo als het waar is dan is het ineens een super flauwe bijdrage… maar het past in de lijn.
Je kunt ook niet verwachten dat mensen vol overgaven blijven reageren op je kopieer en plak opstellen.

Jij zegt “En als je zegt dat je richting de wereldtop wilt, is eigenlijk zeggen dat je de allerbeste wilt worden of de allerbesten wilt verslaan.”

Dat is een aanname van jou die je wilt maken omdat je dan vervolgens een reden hebt om weer een verhaal te kunnen brouwen..

Zolang hij niet zegt ik ga volgend jaar de tour winnen zoals Roglic altijd doet heeft hij niets verkeerd gezegd.
Een mens moet een streven hebben hé, net zoals jij de koning op WF wilt zijn.

Ik denk dat Lefevere jouw geweldige adviezen liever gratis op WF leest.

0
Panache 19 oktober 2021 om 14:13

'Ik moet nog wat stappen zetten voordat ik Pogačar, Bernal en Roglič kan evenaren, laat staan dat ik ze kan verslaan. Ik hoop dat dat volgend seizoen het geval is.'

Dát is toch echt de quote. Hé "toevallig" de drie grote ronde winnaars van 2021. Uiteraard is alles onderhevig aan interpretatie, maar Remco klopt met dit soort uitspraken toch echt zelf de verwachtingen op, niet de media of de fans.

Je kan ook zeggen, als voorbeeld: Bernal en Pogacar hebben op jonge leeftijd een grote ronde gewonnen en hebben laten zien dat leeftijd slechts een getal is. Ik ga keihard werken om sterker en completer te worden als coureur, want mijn uiteindelijke doel is om met deze mannen de degens te kruisen in de grote wedstrijden.

0
Marco 19 oktober 2021 om 14:27

Dus jij zegt dat hij moet zeggen, ik wil de stap maken richting de wereldtop

(daar zit al in, dat ben ik nu dus nog niet)

0
Klein Verzet 19 oktober 2021 om 14:43

Je hebt “de stap in de goede richting” of gewoon ” een stap in de richting” maar je hebt nu uit de mond van Evenepoel “de échte stap richting wereldtop.” Ik mag hier dus uit opmaken dat de vorige stap of stappen geen echte was of waren. Zoals de Chinezen duizenden jaren geleden al wisten: “Ook een verre reis begint met een eerste stap.” Vraag resteert “Uit hoeveel stappen bestaat de reis?” en “Hoeveel stappen moet Remco nog maken om zijn reis te volbrengen?” Trouwens, die Chinezen hadden het nooit over onbeholpen zijstapjes. En dan nog deze “Ver gaan, betekent doorgaan. En doorgaan betekent terugkeren.” Ja, ik vind het ook raadselachtig.

0
Marco 19 oktober 2021 om 14:54

“Ver gaan, betekent doorgaan. En doorgaan betekent terugkeren.” Ja, ik vind het ook raadselachtig.

ik snap het ook niet.. mss moet je doorgaan om niet te vergaan en zo te kunnen terugkeren..

maar ja, Remco komt bij de Pizza hut en niet bij de chinees dat scheelt mss ook

0
Klein Verzet 19 oktober 2021 om 16:49

Had ik ’t toch bijna goed:
https://www.udiscovermusic.com/stories/rediscover-spiral/

0
beppe-saronni 19 oktober 2021 om 11:49

Er is volgens mij maar 1 renner die de hegemonie van die 2 Slovenen kan doorbreken en dat is Remco. Zou fantastisch zijn voor Remco en voor het wielrennen in het algemeen. PS. vAert als kopman elders met goeie ploeg om zich heen zou het ook kunnen

0
Panache 19 oktober 2021 om 12:10

Ik denk dat Colbrelli het ook wel in zich heeft hoor.

0
Aart van Woud 19 oktober 2021 om 13:39

Haha ja Beppe, want Van Aert heeft werkelijk niks laten zien bij Jumbo dit jaar… Volgens mij heb jij gewoon een hekel aan TJV. Bovendien Remco is echt niet de enige uitdager van Pogacar en Roglic. Volgens mij vergeet je mannen als Bernal, Carapaz (beiden al een grote ronde gewonnen itt Remco), Vingegaard (podium gereden in de Tour), Almeida (had podium kunnen rijden in een grote ronde als hij niet had moeten wachten op de kroonprins) en zo zijn er nog wel een paar.

0
Marco 19 oktober 2021 om 13:54

Wat is dit nu voor rare reactie? Het is toch logisch dat beppe het over een andere ploeg heeft? Van Aert kan toch niet tegen zijn eigen kopman gaan rijden? Dat is toch 1 van die 2 Slovenen?

0
Murcia 19 oktober 2021 om 14:08

Zo raar is die reactie van Aart toch niet?
Beppe is een groot fan van DSM en niet echt van TJV blijkt uit eerdere bijdrages. Verder is uit niets gebleken dat van Aert ambities heeft voor AK grote rondes (in tegenstelling tot Evenepoel) en zit hij bij mijn weten volkomen tevreden op zijn plek bij Plugge en Co.
Tenslotte als je je reactie begint met de stelling dat maar één renner de hegemonie kan doorbreken van Rog en Pog is het een beetje raar dat je in een PS daar out of the blue van Aert aan toevoegt. Had hij Bernal genoemd of Carapaz dan begreep ik dat maar nu is het vooral een aanname dat van Aert een soort van gijzelaar is bij zijn eigen ploeg en dat diens ambities worden tegengehouden.

0
Beer 19 oktober 2021 om 14:12

Van Aert zit wat mij betreft ook volkomen op zijn plek bij Jumbo-Visma, maar Beppe raakt wel degelijk een belangrijk punt aan. Roglic krijgt in zijn koersen steeds een topteam mee in dienst, van Aert moest het tot nog toe met heel wat minder doen. Laat ons hopen dat de komst van Laporte en van der Sande één en ander verandert.

0
Marco 19 oktober 2021 om 14:23

Murcia, ik zeg ook niet dat Beppe gelijk heeft, ook niet dat Van Aert de doelstelling heeft waar hij het over heeft..

Ik zie alleen de reden voor de enigszins agressieve reactie dat beppe een hekel aan TJV heeft niet.

Van Aert is volgens mij aan het doen wat hij wil doen.. moest hij wel een Tour willen winnen zal hij toch iets anders moeten opgeven.. en idd in dat geval bij TJV weg lijkt mij…

0
Wheely 19 oktober 2021 om 14:32

Met DQS gaat het sowieso niet lukken naar mijn bescheiden mening, als Wout al naar een andere ploeg moet om een GT te winnen dan Remco zeker. Met Ineos zouden beide heren en een aantal anderen het misschien ook wel kunnen maar dan wordt het hard werken, vraag maar aan Wiggins en Froome.

0
Murcia 19 oktober 2021 om 14:41

Laten we de opmerking dat Wout voor het grote ronde werk wil gaan eens behandelen dan. Ik durf de stelling wel aan dat TJV een geweldige ploeg heeft om een kopman met die ambitie bij te staan. UAE heeft al Pogacar en INEOS Bernal en Carapaz en wie weet wat een jongen als Pidcock op termijn kan. Naar welke ploeg zou Wout dan moeten gaan als kopman om een betere ondersteuning te krijgen dan bij TJV? Ik zie die ploeg niet, dus vind ik de opmerking dat hij alleen een AK grote ronde zou kunnen rijden bij een andere ploeg dan TJV al om die inhoudelijke reden raar. Dit is trouwens in de kern een ander probleem voor Evenepoel bij diens ambitie, er zit nauwelijks kwaliteit in de ondersteuning bergop voor een man die grote rondes wil winnen. Masnada is een man van uitschieters en Knox bakt er niks van en al je hoop zetten op Mauri als klimknecht is te mager voor een team wil je een grote ronde winnen.

0
Marco 19 oktober 2021 om 14:51

Daar heb je helemaal gelijk in Murcia.. behalve dat het allemaal begon met deze opmerking van Beppe “hegemonie van die 2 Slovenen kan doorbreken”

En Wout zit bij 1 van die 2 Slovenen in de ploeg.. dus dan zouden Roglic en Wout naar dezelfde ronden moeten gaan en beide voor de winst mogen rijden..

0
Murcia 19 oktober 2021 om 15:10

Het grote verschil is dat Roglic al 32 wordt en Wout 5 jaar jonger is. Met die wetenschap zou je perfect een traject voor van Aert kunnen opstarten waarbij je nooit begint met de AK Tour maar altijd één van de andere twee. Pas als je bewezen hebt wat Roglic ook kon/kan heb je het recht om meer te eisen. Ditzelfde geldt overigens voor de nog jongere Vingegaard of onze eigen Tom. In die zin zit Primoz van Aert dus totaal niet in de weg en zou je na 2023 vrij baan hebben voor de anderen. Immers met bewezen resultaten (winst in Giro of Vuelta, Vingegaard heeft Roglic zijn prestatie in de Tour al geëvenaard.) is de noodzaak van kopman Primoz ook minder voor het team.

0
Marco 19 oktober 2021 om 15:39

Dus als ik het goed begrijp Murcia, wil jij dat Wout bij TJV blijft ;)

0
Murcia 19 oktober 2021 om 15:42

@Marco
Dat sowieso LOL

0
xistnc 19 oktober 2021 om 16:10

Random Rawolf heeft hier met zijn multi-account indirect wel een punt, al bedoelt hij het anders.

Zolang Roglic het niveau van dit jaar blijft aantikken, zal hij eerste kopman blijven in de Tour. Qua profiel is dat echter de grote ronde die het meest aansluit bij de mogelijkheden van Van Aert.

Ik zou het stoer vinden als Jumbo het aandurft om met een paar kilo lichtere Van Aert naast Roglic in de Tour als kopman te starten. Zelfs als dat ten koste gaat van Vingegaard, ook al start de Tour in Denemarken…

0
Marco 19 oktober 2021 om 16:23

Wie is Random Rawolf ?

0
LaDoyenne 19 oktober 2021 om 19:22

BREAKING NEWS!!

Patrick Lefevere zopas in Het Laatste Nieuws: “Het idee is dat Remco de Vuelta rijdt, eerder dan de Giro. Het zou een fout zijn om hem zowel in Italië als in Spanje op te stellen. Remco zal dan nog altijd maar 22 zijn. Eén grote ronde per jaar is genoeg voor hem."
Volgens Lefevere wordt het doel van Evenepoel volgend jaar om rittenkoersen van zes tot acht dagen te winnen, “zoals de Tirreno-Adriatico, de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland.”

0
girardengo 19 oktober 2021 om 19:40

Welnu, ze volgen het advies van de deskundigen alhier!

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone