Küng veruit de beste in Chrono des Nations, mindere dag voor Evenepoel

zondag 17 oktober 2021 om 16:31
Küng veruit de beste in Chrono des Nations, mindere dag voor Evenepoel

foto: Cor Vos

Stefan Küng heeft op overtuigende wijze de Chrono des Nations op zijn naam geschreven. Vooraf keken de wielerliefhebbers uit naar een duel tussen Küng en Remco Evenepoel, maar de Belg bleek niet bij machte om zijn Zwitserse rivaal te bedreigen. Evenepoel eindigde met een vijfde plaats zelfs naast het podium.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

In Frankrijk was het vandaag twee voor de prijs van één. In het uiterste noordoosten van Frankrijk werd vandaag een nieuwe editie van de Boucles de l’Aulne-Châteulin georganiseerd, terwijl in het westen van het land enkele erkende tijdrijders besloten om de degens te kruisen in de Chrono des Nations. Deze eendaagse tijdrit wordt sinds 1982 georganiseerd in de maand oktober en vindt plaats rond Les Herbiers in het Franse departement Vendée. Op de erelijst zien we de namen van onder meer Chris Boardman, Sergej Gontchar, Stef Clement, David Millar, Tony Martin en Jos van Emden.

Titelverdediger Van Emden ontbrak dit jaar in de Chrono des Nations, maar Remco Evenepoel en Stefan Küng besloten wel af te zakken naar Les Herbiers om mee te doen aan de eigenlijke Franse seizoensafsluiter. Voor de start werd er reikhalzend uitgekeken naar het duel tussen Küng, de regerende Europese kampioen tegen de klok, en Evenepoel, dit jaar op het EK- en WK tijdrijden goed voor brons. Een eerste indicatie kregen we na tien kilometer, bij het eerste tussenpunt, in Saint-Paul-en-Pareds. Daar wist Küng een eerste tik uit te delen aan zijn directe concurrenten.

Küng schiet uit de startblokken, Evenepoel stelt teleur
Met een tijd van 12m07s bleek de Zwitser van Groupama-FDJ maar liefst zeventien tellen sneller dan Pierre Latour. Alessandro De Marchi (+ 19 seconden) noteerde de derde tijd. En Evenepoel? De Belg kende een tragere start (12m26s) en kwam als vierde door, op negentien seconden van Küng. Aan Evenepoel dus de taak om in deel twee van de tijdrit te versnellen, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step bleek niet bij machte om Küng serieus te bedreigen. Sterker, Küng wist alsmaar verder uit te lopen en had aan het tweede meetpunt al 39 en 57 seconden voorsprong op respectievelijk Martin Toft Madsen en Evenepoel.

Küng viel ook niet stil in het laatste deel van de tijdrit en wist zo met ruim verschil de Chrono des Nations te winnen. Alleen Toft Madsen wist in de slotfase nog wat seconden goed te maken op Küng en eindigde zo als tweede in de daguitslag, op 36 seconden van de winnaar. De Marchi (+1m16s) mocht als nummer drie ook mee het podium op. Evenepoel verloor in de slotfase nog meer van zijn pluimen, kwam uiteindelijk niet verder dan een vijfde plaats en finishte zo nog achter de Nieuw-Zeelander Aaron Gate. Aan de finish in Les Herbiers bleek het verschil tussen Küng en Evenepoel 1m22s.

Dit artikel delen:

145 Reacties

LaDoyenne 17 oktober 2021 om 16:34

Wat zegt de hype?
"Des te langer de tijdrit, des te zekerder dat ik, Remco Evenepoel, win."
"Des te heuvelachtiger de tijdrit, des te zekerder dat ik, Remco Evenepoel, win."

Wat toont de realiteit?
Wat het eerste betreft, bewijzen het BK en WK het tegendeel; wat het tweede betreft, de O.S; wat beide betreft, deze Chrono des Nations.

Zelfs bij afwezigheid van op één na (Küng) alle groten (Dumoulin, Dennis, Ganna, Roglic, Van Aert,…), wint Evenepoel nog niet.

Opnieuw blijkt de aërokogel een losse flodder.

Deze wedstrijd had het fiasco in Lombardije moeten doen vergeten en de hype herinneren. Helaas.

P.S. Dat geïrriteerde gebaar naar de motard gezien in de laatste rechte lijn?

Reiger 17 oktober 2021 om 16:35

niets gezien vanmiddag. Welk gebaartje nu weer?

Alfons Haavers 17 oktober 2021 om 16:49

Mij zou het dan weer vreemd lijken dat Evenepoel na de mindere prestatie in Lombardije nu ineens wel weer top is. Nu blijkt namelijk dat zijn vorm in Lombardije al niet meer zo goed was als rond het EK/WK.

Aart van Woud 17 oktober 2021 om 16:51

Weten jullie dat hij pas 21 is?

Beer 17 oktober 2021 om 17:30

Het trieste leven van LaDoyenne. Zondagnamiddag hopen op een nedervan Evenepoel en als het gebeurt meteen het internet bestormen.

Beer 17 oktober 2021 om 17:31

*nederlaag van*

Mwielerfan 17 oktober 2021 om 18:35

Was dat zo’n fiasco dan? Kennelijk verwacht je nogal wat

Bikeslave54 17 oktober 2021 om 18:48

Evp weer eens behoorlijk gefaald.

LaDoyenne 17 oktober 2021 om 19:50

I.p.v. te zwijgen of toe te geven dat het vandaag opnieuw een wanprestatie was, poseert Remco Evenepoel, het grootste wielerfenomeen aller tijden, op z’n Instagram-account met een ex-collega die sinds een aanrijding met een auto in een rolstoel gekluisterd zit. Lees de boodschap: dit had mij, Remco Evenepoel, het grootste wielerfenomeen aller tijden, kunnen gebeuren na De Val.
Wie verzorgt Remco’s PR eigenlijk? Zijn vader, zelf een voormalig wielrenner, iemand van DQS of Patrick Lefevere zelf? Wie het ook moge zijn, hij/zij is een waar genie. Chapeau!

Maillot à Pois 17 oktober 2021 om 20:56

En als Evenepoel niet gestopt was voor een foto was LaDoyenne er uiteraard als de kippen bij geweest om de stuitende arrogantie van Evenepoel te veroordelen.
De ‘boodschap’ die jij leest is er eentje die in jouw brein ontstaat. Ik lees gewoon een boodschap van respect tov de manier waarop een collega omgaat de gevolgen van een enorme tegenslag. Jij bent degene die het op Evenepoel betrekt, zoals je altijd alles op Evenepoel betrekt.

LaDoyenne 17 oktober 2021 om 21:07

@Maillot à Pois

Klinkklare onzin. In de 3 jaren die verstreken zijn sinds Manfredi's ongeluk heeft Evenepoel niet eenmaal, op Twitter, Facebook, Instagram noch in een interview, ooit zelfs 's mans naam vermeld.

Maillot à Pois 17 oktober 2021 om 21:43

@LaDoyenne
Dus? Ik zie de relevantie van je opmerking niet?
Ik zeg je dat Evenepoel in zijn bericht het ongeval van Manfredi niet op zichzelf betrekt, jij doet dat.

LaDoyenne 17 oktober 2021 om 21:48

@Maillot à Pois

Doet ie dat niet? Echt niet?

"no matter how hard life hits you, you never ever can give up!"

Bovendien klinkt "It was so great to see you again my friend" nogal vreemd wanneer je ten tijde van en sinds het levenslang verlammende ongeluk van je 'vriend' nog niet eens één woord over hem of z'n ongeluk uit.

Limal 17 oktober 2021 om 22:19

Maillot, laat je ajb niet meeslepen in deze negatieve beerput – het zou zonde zijn als er na o.a. Michelangelo nóg een eloquente Wielerflitser zich verliest in het absurd overtrokken, nooit-aflatende heen-en-weer gezeik rond Evenepoel.

Maillot à Pois 17 oktober 2021 om 22:29

“an example that no matter how hard life hits you, you never ever can give up!”
Een voorbeeld over hoe om te gaan met tegenslagen. Niets meer, niets minder.
En die toevoeging over ‘grootste wielerfenomeen’ komt al helemaal uit jouw koker.

Maillot à Pois 17 oktober 2021 om 22:45

@Limal
Michelangelo heeft een duidelijke mening, zij het eenzijdig en wellicht overtrokken, maar ten minste wel meestal onderbouwd.
Het feitenvrije gezeik hierboven verdient gewoon ontkracht te worden, ook al heb je gelijk dat ik er wellicht enkel maar mijn tijd mee verkwist.
Zal maar ff naar de vrouwencross kijken nu ;-)

Wheely 17 oktober 2021 om 16:37

Mooie titel! :)

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:13

Beschaafd en niet schurend…. ik heb al wat betere voorzetten langs zien komen Wheely ;-)

Murcia 17 oktober 2021 om 16:38

Küng met afstand de beste en rondt zo een prima seizoen gepast af. Toft Madsen is tweede en dat verrast mij niet, doet hier altijd mee en is een renner die zijn beste uitslagen in deze koers heeft. De Marchi is in topvorm. Voor Evenepoel was het seizoen klaar in Lombardije, een dikke startpremie vervangt niet de absolute inzet voor deze wedstrijd.

Turtlehead 17 oktober 2021 om 17:28

Inderdaad. Waarschijnlijk zijn zakken vergeten leeg te maken voor de start :) :) :)

harryjohan71 17 oktober 2021 om 16:38

@Reiger Dit is de laatste wedstrijd dat ze het excuus van 21 kunnen gebruiken. Gun de Evenepoel fans dat ze nog éénmaal dit excuus kunnen gebruiken

lo squalo dello Stretto 17 oktober 2021 om 16:39

Pfoe wat een teleurstelling

Dion 17 oktober 2021 om 16:39

Weer 3 slechte minuten zeker.

Kung wel erg sterk dit jaar. Netjes.

Mwielerfan 17 oktober 2021 om 18:40

Ja inderdaad, mooi na ek. Tijd om een tijdrit in Vuelta of giro te pakken voor hem

girardengo 17 oktober 2021 om 16:41

Het valt niet mee voor Evenepoel, maar ik neem vooralsnog niet aan dat hij in het Romeo Venturelli-scenario terechtkomt.
Küng bereikt dit jaar het niveau waarvoor hij bestemd was.

Baukema Tomoulin 17 oktober 2021 om 16:48

Maar… eerlijk is eerlijk. De beste Nederlander was pas 19de op vijfeneenhalve minuut. Dus de Belgen doen het flink beter vandaag.

Erik33 17 oktober 2021 om 16:51

Gefeliciteerd!

Mwielerfan 17 oktober 2021 om 18:41

En rune herregodts is ook nog eens heel jong toch?

de adelaar 17 oktober 2021 om 19:20

Lekker interessant die Nederland België vergelijking

Delson 17 oktober 2021 om 16:51

Ik ben absoluut geen remco-fan (te arrogant), maar degenen die vanuit hun zetel redelijk anoniem woest beginnen tokkelen vanaf er een bericht over hem verschijnt, vind ik nog een pak zieliger :)

Aart van Woud 17 oktober 2021 om 16:53

Waarvan akte!

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:07

Ik ben ook geen remco fan (te arrogant), en degenen die woest vanuit hun redelijke anonieme zetel beginnen te tokkelen als er weer een bericht over hem verschijnt vind ik ook zielig. Maar diegenen die niet verder komen dan dáár een opmerking over te maken zonder ook maar 1 wielerinhoudelijke toevoeging te doen, vind ik nog een pak zieliger:-)

Delson, ik hoop dat je als (nieuw??) lid hier meer bijdraagt dat dit. Want dit is nu al de tweede of de derde post met deze “inhoud” die hier van je langs komt. En als je er niet tegen kunt, dan kun je misschien beter uit de keuken blijven.

En OT: Het mag duidelijk zijn Kung zijn jaar op een mooie manier afsluit. En dat de uitslag van de aerokogel vriend en vijand gewoon tegenvalt. Hopelijk heeft hij een goede startpremie gekregen, dan kan hij toch nog met een goed gevoel de winter in. En als je het mij vraagt heeft hij na dit seizoen toch echt genoeg om over na te denken, en genoeg om aan te werken.

Delson 17 oktober 2021 om 17:20

@michelangelo dat is het hem juist, ik beschouw mezelf gewoon als lezer van de artikels, maar af en toe maak ik de fout om door te scrollen naar de reacties. Ik word altijd neerslachtig als ik ze lees: belh, nederlander, wout, mathieu, remco, wat maakt het uit. Als we maar een mooie koers gezien hebben. En ik schrijf nog steeds wat ik wil en daar gaat Michelangelo of Picasso niets aan verander (lol). OT: Küng de beste vandaag, Remco ondermaats, maar we kunnen hier zeker geen conclusies uit trekken ivm komende tijdritten/rittenkoersen… Leve de koers, weg met de zure reacties!!! (Toch opmerkend van je dat je alletwee mijn reacties de laatste 5 jaar hebt onthouden, straf!)

Delson 17 oktober 2021 om 17:21

Enkele taalfouten, maar niet te corrigeren via de smartphone precies…

Kelder is de Man 17 oktober 2021 om 21:34

Uit de keuken blijven.. zouden meer mensen moeten doen. Mensen die denken een gevestigde orde te zijn op een forum en nieuwkomers terecht willen wijzen.. Word er altijd een beetje onpasselijk van.

Limal 17 oktober 2021 om 22:31

Nota bene iemand die onlangs een week of twee geband was door de WF mods. Enige zelfreflectie over waar het onderweg is fout gelopen had misschien nuttiger geweest.

Beer 17 oktober 2021 om 22:37

+1 Kelder is de Man en Limal

Limal 18 oktober 2021 om 06:45

Beer, het grote aantal reacties van jou dat verwijderd wordt door de mods zou je ook iets moeten zeggen over je eigen reactiestijl… (en zo zijn er nog)

Ware het technisch mogelijk, dan zou het van mij best mogen dat iemand na een bepaald aantal ‘overtredingen’ automatisch een tijd geband wordt en bij herhaling nooit meer terug mag keren.

Al Phila 17 oktober 2021 om 17:08

Ganna ?? Iemand een idee ?

Murcia 17 oktober 2021 om 17:12

Ganna viel onlangs op de training, klein scheurtje in de rib en wilde geen risico nemen met de WK baan in aantocht.

Mwielerfan 17 oktober 2021 om 18:45

Ja miste hem ook al. Staat niks over of ie meedeed, afstapte, een kop warme koffie nodig had?

wimvl 17 oktober 2021 om 17:08

Wat een gezever van Reiger en andere alweer. Er hebben nog andere renners mee gedaan. Altijd dezelfde kritiek op dezelfde persoon. Zielig.

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:12

Zeg eens eerlijk, wimvl: wat vind jij van de uitslag van Evenepoel? Dat vind ik interessanter dan jouw mening over Reiger&Co.

Dikke Vrouw 17 oktober 2021 om 17:18

Michel de uitslag is gewoon goed. Wat ben jij toch een zeurepiet

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:31

@Dikkevrouw,
Nu weet ik niet of jouw mening een goed beeld geeft van de gemiddelde Evenepoel fan. Maar het is steeds zo dat fans hem vaak voorafgaand aan een wedstrijd tot in het irritante ophemelen en bij wijze van spreken al wedstrijden op zijn erelijst zetten nog voor de start is geweest. En als het dan tegenvalt dan mogen we niet te hard zijn, komt hij terug van een verschrikkelijk val en is hij och arme pas 21 jaar. En is 5e achter Aaron Gate (wie kent hem niet) ineens een prima uitslag.

En wie daar niet voor applaudisseert is “zielig”…

Dikke Vrouw 17 oktober 2021 om 17:35

Je lijkt wel zn grootste fan michel. Kijk je ooit een andere race? Zijn er nog rijders waar je iets over te zeggen hebt. Of enkel epistels over steeds weer remco, remco, remco?

Beer 17 oktober 2021 om 17:39

Ik lees hier veel meer anti-Remco posts dan posts van fans die hem in het oneindige ophemelen. Zielig is echt wel het perfecte woord voor wat jij en je kompanen hier keer op keer opvoeren, Michel.

Murcia 17 oktober 2021 om 17:55

@Dikkevrouw
Bij de hele heisa rond Remco pro en contra prefereer ik een rol aan de zijlijn maar als reactie op je verwijt jegens Michelangelo is het wel belangrijk op te merken dat hij reageert op veel meer stukjes dan alleen die over Evenepoel en DQS. Hij heeft een bredere interesse in de wielersport dan menig ander hem voor de voeten werpt.

Alfons Haavers 17 oktober 2021 om 18:01

Ik schat toch dat 75-80% van zijn posts over Evenepoel gaan, en 90% over Belgen.

Mag natuurlijk, maar het valt wel op. Of het anti-supporteren is of niet? Daar is het toch allemaal veel te beschaafd voor? ;-)

Beer 17 oktober 2021 om 18:14

edit wf: niet doen

Reiger 17 oktober 2021 om 18:26

Het zou de advocaten van de REVjuichclub sieren dat ze het ook eens een keertje eens zouden zijn met degenen die vinden dat Remco slecht heeft gepresteerd. Net zoals ik ook Evenepoel lof toezwaai wanneer hij het goed heeft gedaan. Dan zouden jullie reacties een stuk geloofwaardiger worden ipv elke keer in een kramp schieten als er een vleugje kritiek komt.

jan jansen 17 oktober 2021 om 18:41

Reiger
Vleugje kritiek?

Reiger 17 oktober 2021 om 18:50

Ja Jan. Vleugje. Het enige wat gezegd wordt is dat hij met zijn 5de plaats gewoon slecht heeft gereden in een onderdeel van het wielrennen waar zijn allergrootste kracht ligt. Het tijdrijden. Als je dit een goede prestatie vind ben je gewoon niet geloofwaardig.

Beer 17 oktober 2021 om 19:01

Nee Reiger, geen vleugje. Wel een dagelijkse orkaan blinde haat. Blijkbaar is de anti-Evenepoel posse het erover eens dat REV zijn grootste kwaliteit in het tijdrijden ligt, om hem dan enkele dagen later, bij een mindere tijdrit op het einde van een lang seizoen, meteen weer aan flarden te schieten. Beschaafd ja.

peter s 17 oktober 2021 om 19:04

Altijd maar opnemen voor dezelfde persoon

wimvl 17 oktober 2021 om 19:28

@Michelangelo. Ik had verwacht dat hij minstens tweede zou worden. Dat geef ik graag toe. Maar het is nu niet zo. Is dat erg? Helemaal niet. Natuurlijk heb ik liever dat hij wint, maar moet ik ongelukkig zijn als dat niet is. Nee toch. Maar desondanks mindere of zelfs voor hem slechte uitslagen neemt niet weg dat ik voor hem blijf supporteren. Al wint hij nooit geen koers meer of stopt hij met fietsen. Ik heb al enorm genoten van zijn manier van koersen.

Martino87 17 oktober 2021 om 17:13

Toen Evenepoel in 2019 EK op een biljart vlak parcours en ook tweede werd op het WK dacht ik dat hij de komende jaren bijna onklopbaar zou zijn in de tijdritten. Als ik naar zijn TT uitslagen van dit naar kijk heb ik niet echt het idee dat hij op tijdritvlak beter rijdt dan twee jaar geleden.

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:18

@Martino87,
Ik deel jouw mening, ook ik had wat anders verwacht toen hij als een aerokogel binnenkwam en in 2019 het EK won en op het WK podium stond.

Ik vraag me af of Remco zelf is blijven stilstaan, of dat de renners om hem heen harder zijn gegroeid en sneller beter zijn geworden. Daar kunnen denk ik enkel de cijfertjes van de vermogensmeter uitsluitsel over geven. Maar je hoort steeds vanuit de DQS/Evenepoel hoek dat hij zijn beste waarden ooit haalt (al voor de start vd Giro), dus dan zijn die blijkbaar niet genoeg verbeterd tov de concurrentie. Of het is een knap staaltje sandbagging, dat sluit ik ook niet uit.

Dikke Vrouw 17 oktober 2021 om 17:25

edit wf: niet doen

Turtlehead 17 oktober 2021 om 17:32

Echt een opgaande lijn is het niet. Maar vorig jaar was met Corona en zijn valpartij al meer dan gehalveerd, dit jaar is een jaar van terugkomen en herstellen (en dat begon van de winter al met een terugval)
Dus vooruitgang verwachten tov 2019 is eigenlijk raar. Hij moest eerst terugkomen (en was daarvoor nog lang niet op WT-top-niveau in veel opzichten).
Wat dat betreft kan hij na een goede winter volgend jaar prima nog volgende stappen zetten.
Alleen moet hem wel de tijd gegund worden. En moet hij zelf geen domme dingen doen (zoals toch nog een 'wedstrijd' rijden terwijl hij een winterstop moet houden).

Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:48

@Turtlehead,
Evenepoel heeft inderdaad wel degelijk een excuus met zijn valpartij. Maar ergens houdt het ook een keer op met het uitspelen van die excuuskaart. Zeker als hij en zijn ploegleiders claimen dat hij “de beste Remco ooit” is de laatste weken. En als Evenepoel kopmanschap op het WK claimt. Dan is het wel een keer klaar met dat valpartij-verhaal.

Ik ben het met je eens dat hij een keer goed moet gaan nadenken deze winter over de balans tussen superambitieus zijn rustig stapjes blijven zetten. En uiteraard zorgen dat hij fit blijft zodat hij zijn programma goed kan afwerken. Dan sluit ik zeker niet uit dat er nog wat bij komt. Maar na dit seizoen lijkt het erop dat de hype langzaam plaatsmaakt voor realiteitszin bij heel veel wielervolgers.

Alfons Haavers 17 oktober 2021 om 17:58

Hij is ook al sinds de OS aan het koersen. Vorm ging zeker in stijgende lijn na Tokio, met gewoon een goed EK en WK. Maar sinds Lombardije lijkt het wat op. Mocht hij nu weer top gepresteerd hebben, zou ik mij meer zorgen maken over wat er in Lombardije is gebeurd.

Maar belangrijker: wat ga jij deze winter doen nu je goedbedoelde adviezen aan Remco wegvallen? ;-)

Michelangelo 17 oktober 2021 om 18:07

@alfons,
Maak je over mij niet druk. Ik geniet ook gewoon van het veldrijden. En daar rijdt gelukkig ook een andere kleine Belg rond die niet mee doet voor de prijs van sympathiekste renner. En hij zit ook niet bij de sympathiekste ploegleider.

Verder verwacht ik dat er toch regelmatig wel een bericht gaat komen over wat Evenepoel ontbeten en uitgescheten heeft. Lefevere zal nog regelmatig een column vullen.

En daarnaast zijn er zat andere renners en ploegen waar ik ook gewoon een mening over heb. Over Mader en Caruso bijvoorbeeld. Ook heel interessante renners; daar valt heel wat over te discussieren, echter komt daar heel weinig volk op af hier.

Beer 17 oktober 2021 om 19:15

Ik vind Richard Groenendaal best sympathiek.

Dikke Vrouw 17 oktober 2021 om 17:13

Zielige commemtaren trek het je niet aan remco. Fijne vakantie gewenst!

Wheely 17 oktober 2021 om 18:39

Volgens mij was ie al op vakantie. ;)

"La douce France"

Max1 17 oktober 2021 om 17:25

We moeten daar niet flauw over doen, een slechte prestatie van Evenepoel. Dat hij verliest tegen Küng kan ik nog mee leven, maar niet met dit tijdsverschil.

Ik vrees dat we als Vlaming nog 40 jaar zullen mogen wachten op een grote ronde winst. Echt een enorme schande voor zo een wielerland. :(

Max1 17 oktober 2021 om 17:28

Met dit tijdsverschil verliezen zijn er geen enkele excuses te verzinnen. Dit was niet goed.

Beer 17 oktober 2021 om 17:33

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

bswinkelss 17 oktober 2021 om 17:36

Evenepoel trapt volgens strava 360 watt over 50 minuten. Dat is 6/watt per kg voor bijna 1 uur, is toch zo slecht nog niet

Borsje 17 oktober 2021 om 18:00

Vanavond ‘Ik ben Remco” op VTM. We gaan het wel zien/horen.

Kosmonaut 17 oktober 2021 om 18:05

Remco weer 5 minuten slechte benen misschien?

Barry Batsbak 17 oktober 2021 om 18:07

Mooie overwinning voor Kung. Met afstand de beste vandaag.

Roeleboelie 17 oktober 2021 om 18:08

Reageren op zo’n draadje is niet nodig als Michelangelo aanwezig is. Hulde

Kosmonaut 17 oktober 2021 om 18:09

Er schijnt nog ergens een Sloveen rond te rijden die op zijn 21e één of ander rondje van 3 weken door Frankrijk won.

Inkedami 17 oktober 2021 om 18:16

Als je zo acteert als een grote gearriveerde prof, dan moet die 21 jaar geen excuus zijn. Dan moet je er ook naar presteren.

Reiger 17 oktober 2021 om 18:19

@Beer Dit was voor mij de laatste keer. Ik stop ermee.

Cochise 17 oktober 2021 om 18:20

Had niet meteen een topprestatie verwacht van Remco. Als je op vrijdag ervan uit gaat dat je je laatste training van het seizoen afwerkt, op zaterdagavond ik vakantiemodus gaat en na het weekend plots toch weer op de fiets zit om er nog een tijdrit bij te plakken, dan is de kans op een topprestatie klein. Zo’n tijdrit is een mentale strijd, dat neem je er niet even bij zoals de 10miles lopen met je vrienden. Vraag me af wie in z’n entourage die beslissing nog heeft genomen.

Bij de evaluatie van z’n sportieve prestaties (zijn leeftijd en blessure indachtig) mag die omkadering toch ook eens tegen het licht gehouden worden.

Murcia 17 oktober 2021 om 18:27

Eens, na Lombardije was het klaar. Het is dan heel raar om voor de startpremie je seizoen nog één wedstrijd op te rekken. Kan mij eigenlijk niet voorstellen dat hij zelf dit wilde en dus draagt zijn begeleiding hiervoor een verantwoordelijkheid. Ook voor volgend jaar moet het mogelijk zijn om waar nodig af te remmen en bij te sturen. Dit jaar vond ik de deelname aan de Giro zonder wedstrijden er voor te hebben gereden echt een brug te ver.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone