Remco Evenepoel: “Het is gedaan zeker met zeggen dat ik niet in waaiers kan rijden?”

dinsdag 21 februari 2023 om 08:41
Remco Evenepoel: “Het is gedaan zeker met zeggen dat ik niet in waaiers kan rijden?”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel begon de UAE Tour maandag uitstekend. Hij eindigde in de eerste waaier en pakte zo tijd op veel van zijn concurrenten. “Gedaan zeker met zeggen dat ik niet in waaiers kan rijden?”, klonk het na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad.

“De eerste keer dat ik de UAE Tour deed, werd ik nog zoek gereden in de waaiers”, kijkt Evenepoel terug op zijn deelname in 2019. “Nu is het in mijn laatste twee koersen met waaiers telkens wel gelukt. In de Benelux Tour en nu opnieuw.”

Merlier: “Denk je nog altijd dat ik een slechte transfer ben?”
Soudal Quick-Step deed niet alleen goede zaken met Remco Evenepoel in de waaierrit, maar boekte met Tim Merlier ook dagsucces. Nadat de fotofinish een kwartier lang bestudeerd was, bleek de Belgisch kampioen Caleb Ewan nipt te hebben geklopt. Het was zijn tweede zege van het wegseizoen, nadat hij eerder al de eerste etappe van de Tour of Oman won.

Lees ook:
Merlier klopt Ewan na fotofinish in UAE Tour, Evenepoel en Bilbao slaan slag in waaiers

Voor aanvang van het seizoen zetten sommige volgers vraagtekens bij het aantrekken van Merlier door Soudal Quick-Step. Had de ploeg niet meer nood aan sterke klimmers, om Evenepoel te ondersteunen in het hooggebergte? Op die twijfels antwoordde Merlier na zijn tweede zege met een lach: “Denk je nog altijd dat ik een slechte transfer ben?”

De sprinter had zich voor dit seizoen verschillende doelen gesteld. “Vóór het seizoen heb ik gezegd dat ik tien overwinningen wilde, maar ik wil ook grote zeges pakken. Vandaag is zo’n grote.”

Dit artikel delen:

40 Reacties

Cycling 21 februari 2023 om 09:22

Het vraagteken bij Merlier is niet gezet om zijn kwaliteiten, maar of het niet verstandiger was geweest om een ander type renner aan te trekken. Met het aantrekken van Merlier blijven ze inzetten op veel overwinningen in de sprint. Er waren experts die liever hadden gezien dat er nog een sterke klimmer voor in de toekomst was gehaald. Als Jakobsen volgend jaar blijft, rijden zowel Merlier als Jakobsen geen Tour. Dit lijkt mij persoonlijk een desinvestering om 2 absolute topsprinters in je gelederen te hebben die niet naar de Tour gaan

7
wielerlover 21 februari 2023 om 09:37

Daarom laten ze Jakobsen volgend jaar gaan denk ik. Die wil te graag de Tour rijden, terwijl Merlier gewoon al graag bij Quick Step rijdt.

3
VerstandOpNul 21 februari 2023 om 12:37

Merlier lijkt me niet het scherpste mes in de lade..

-3
josi 21 februari 2023 om 09:29

Ik wist eigenlijk niet dat daaraan werd getwijfeld. In hun commentaar klinken zowel Evenepoel als Merlier een beetje op hun teentjes getrapt. Ik zou zelf overigens een ritzege in de UAE Tour niet direct als een “grote zege” bestempelen. Nou ja, voor mezelf wel, maar voor Merlier niet direct.

7
wielerlover 21 februari 2023 om 09:36

Lijkt me ook gewoon de formulering van “Het Nieuwsblad” hoor, zo doen ze dat wel eens graag

2
ivo001 21 februari 2023 om 09:45

Als ik naar de UCi puntenschaal kijk vinden zij UAE ook maar een kleine koers. Zelfde punten te verdienen als in de Tour of Guanxi, en minder dan in Polen, Catalunya, Baskenland en Benelux tour.

1
Romāns Vainšteins 21 februari 2023 om 09:48

#Kennenieomgaanmetkritischenotenvanuitdebuitenwacht?

-1
Cees 21 februari 2023 om 09:49

Is waarschijnlijk ook weer met dank aan de media, altijd op zoek naar iets wat er niet is, vervolgens een halve uitspraak opblazen tot kop.

2
Maillot à Pois 21 februari 2023 om 11:45

“Grote zege” slaat volgens mij meer op de manier waarop dan op de koers die hij gewonnen heeft. Namelijk dat hij ook in een waaierslag kan winnen.
En met die “mislukte transfer” wijst hij er volgens mij op dat hij wel degelijk nuttig kan zijn in een grote rondeploeg voor Evenepoel, met name dus in waaierritten (kasseiritten trouwens evenzeer).

3
Het Luipaard van Lent 21 februari 2023 om 09:18

Volgens mij is er niemand die nog dacht dat hij zoek gereden zou worden in waaiers. Is ie simpelweg veel te sterk voor.

Jammer van dat arrogante toontje dat ik lijk te ontwaren. Niet nodig. Hoogmoed komt voor de val. Figuurlijk dan hè.

5
Mystieke_Monnik 21 februari 2023 om 09:36

Waaiers rijden gaat niet enkel om kracht hé, maar ook en juist om zaken als koers lezen en attent rijden. Yates heeft niet de slag gemist omdat het een zwak rijder is; hij zat niet op het juiste moment vooraan toen het brak. Hoe sterk je ook bent, als je in de verkeerde waaier zit ben je gezien, dat is het hele idee van waaiers.

4
Het Luipaard van Lent 21 februari 2023 om 09:50

Er is een reden dat de eerste waaiers meestal bestaan uit grotere renners, en dat sprinters veel vaker in de eerste waaier zitten dan klimmers. Absolute wattages zijn stiekem namelijk ook best belangrijk in een waaier, naast goede positionering. En die heeft Remco meer dan Yates bijvoorbeeld.

1
Etika 21 februari 2023 om 09:53

Yates zat niet vooraan ? Juist wel. UAE werd er gewoon uitgereden. Plapp reed het nog net dicht met Kooij in het wiel maar Yates moest passen.

2
KJP 21 februari 2023 om 09:35

Zelden zoveel Belgische verongelijktheid in een bericht gezien. Toch een opvallend terugkerend fenomeen wat mij betreft.

5
11 na 11 21 februari 2023 om 09:50

De manier waarop Evenepoel dit zou gezegd hebben (als hij het zo gezegd heeft) is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid al lachend of met een knipoog gezegd. Maar als ze het er niet bij schrijven, lijkt het een zure calimero opmerking. En zo krijg je voor je het weet een bepaald imago opgekleefd. Dat gebeurde in 2019 en 2020 aan de lopende band met hem.

6
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 10:39

Benieuwd of Evenepoel een Adrietje gaat doen en binnenkort met een ‘We werden helemaal afgemaakt in de Nederlandse media’ statement komt omdat een paar lieden op Wielerflits hem niet moeten.

-1
Arie M 21 februari 2023 om 13:57

@11na11 precies dat, we zouden toch onderhand wel een gevoel moeten hebben van hoe WF het nieuws (en de titelkeuzes) presenteert

2
ken dcq 21 februari 2023 om 16:09

Chapeau dat je uit dit artikel kan opmaken dat ze zóóó enorm verongelijkt zijn. Je conclusie is in mijn beleving het resultaat van de combinatie ‘click beat journalistiek’ en een ‘gevalletje lezen wat je wil zien staan in plaats van wat er staat’…

Het is ook een fenomeen dat een klein deel Nederlanders of Belgen niet anders kan dan negatief zeuren over de landsgrenzen heen dat de anderen toch zo negatief zijn. Kan je dan niet beter van sport wisselen waar banaal gezeik normaler is, voetbal of zo waar het normaal is om te roepen en te tieren op elkaar.

4
Panache 21 februari 2023 om 09:50

Evenepoel: “Gedaan zeker met zeggen dat ik niet in waaiers kan rijden?”
Merlier: “Denk je nog altijd dat ik een slechte transfer ben?”

Verbeeld ik het mij of lijkt er bij dat team altijd een soort van vijandigheid richting de buitenwereld te bestaan? Je hebt de wereldkampioen die ook een grote ronde en Luik won en je bent een sprinter die 16x won in 25 maanden tijd. Je zou zeggen dat die resultaten genoeg zelfvertrouwen geven en je ongevoelig maken voor wat sommige toetsenbordridders (zoals ik) van je vinden.

4
Romāns Vainšteins 21 februari 2023 om 10:11

Een toefje vijandigheid tov de buitenwereld kan je als team doen versterken, wellicht dat je die kracht wat onderschat en uit je projectie vijandigheid absoluut als negatief definiëert. Skill vroeger en Alpecin nu doen er ook aan, QS is altijd al zo geweest met onze bloedeigen Niki als goed boegbeeldvoorbeeld.

Het is is juist leuk, vermakelijk, tof, super en plezierig dat er een topteam als zodanig opereert. Zeker vergeleken met de 3 topteams die uitblinken in prevelende wetenschappers, netjes afgekaderde grolletjes en papier maché – uitspraken waar om het even wiens moeder vrede mee heeft.

-2
Barry Batsbak 21 februari 2023 om 10:41

Dit is het Wolfpack Panache. Niet het Cocomelon-pack. Tanden laten zien hoort daar een beetje bij ofzo.

0
11 na 11 21 februari 2023 om 11:28

Dat verbeeld je je. Lijkt me vrij duidelijk dat dat al lachend gezegd werd.

0
Klein Verzet 21 februari 2023 om 12:40

Wederom een hapering in de persoonlijkheidsontwikkeling: permanent opgezadeld met een verongelijkt gevoel om weer “iets” te moeten bevestigen, of om weer “iets” te moeten recht zetten. Ga gewoon fietsen, man. En geniet van de succesvolle momenten. O ja, en bij een overwinning, gewoon juichen met twee armen in de lucht en geen toneelstukjes.

2
Dave Dubbeldammer 21 februari 2023 om 17:49

Dat verbeeld je je, zonder twijfel. Ach…

0
thenewGOAT 21 februari 2023 om 23:42

Ach Panache, wat een hoop pseudo intelectueel geneuzel van een stuk of wat wannabe psychologen hier alweer. Maar als er iemand op zijn pik getrapt is omdat hij op een schalkse manier “crossertje” genoemd wordt…dan lees je daar helemaal niks over.

0
Cochise 21 februari 2023 om 12:10

Dit krijg je natuurlijk als je bij elke tussenstap (interview-artikel Nieuwsblad-artikel WF) wat meer context weglaat. Dan krijg je dit soort onzin.
Een journalist herinnert renner X eraan dat hij 3 jaar geleden nog werd weggewaaierd en renner Y dat hij volgens de krant waarvoor hij werkt als een twijfelachtige transfer werd bestempeld. Hoe anders kan je daar dan op reageren dan met een glimlach en een kwinkslag?
Maar het levert duidelijk kliks op, zo’n verhaal van verongelijkte renners die hun gram halen (wat ik dan weer wens te relativeren, zo één ritje in de woestijn) zowel voor het Nieuwsblad als voor WF.

4
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 12:25

Kom zeg Cochise, wat doe jij hier op deze website met al je ratio en argumenten. Jij denkt nog voor jezelf na of zo?!

2
Comments 21 februari 2023 om 11:15

Vlaams conflictueus gestook met de overwinning in zicht. Bedoeld voor binnenlands gebruik. Wat doet dat op WF.nl

2
Gunther Leonhardt 21 februari 2023 om 12:52

De cohesie in dit team komt vaak tot uiting in een wij-tegen-de-buitenwereld gevoel. Die prikkels hebben ze blijkbaar nodig. Ik heb er geen probleem mee. De meeste topsporters en topteams hebben dat in zich.

1
Baukema Tomoulin 21 februari 2023 om 10:34

Het zal wel uit context getrokken zijn, of met een lach gezegd oid. Maar ik ben niet zo’n fan van dat openlijk via de media je ‘online criticasters van repliek dienen’ na een mooie prestatie. Je kan ook zeggen:” ik ben heel blij met dit resultaat. Zeker omdat we er mee aan de slag zijn gegaan. waaier rijden was een verbeterpunt en na alle tips van de verschillende experts binnen dit team is dit een hele mooie beloning.”

0
Romāns Vainšteins 21 februari 2023 om 10:40

Dat kan je ook zeggen maar is wel enorm saai, standaard en binnen 3 seconden vergeten.

5
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 10:49

Geeft u mediatrainingen aan voetballers?

1
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 09:38

De andere waaiers hebben zijn waaier láten wegrijden.

-1
thorsen 21 februari 2023 om 10:55

Jammer dat twee zulke goede wielrenners naar Calimero argumenten moeten zoeken. Maar het zal de Belgische media wel weer zijn geweest die deze renners een minderwaardhigeheidsgevoel hebben aangepraat.

-1
Lars Maden 21 februari 2023 om 11:19

Onzeker mannetje die Merlier.

-1
Romāns Vainšteins 21 februari 2023 om 09:37

REVKET en Merlier lezen gewoon WF en zeggen hier niet meer dan ‘komt die boomerang!!!!’

-2
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 09:47

Weer het vingertje? #bekhouwe

-8
Romāns Vainšteins 21 februari 2023 om 09:50

Gisteren had hij er nog geen millimeter tijd voor, dan maar in woord.

-3
Mooie Sjors 21 februari 2023 om 09:54

Het was voor velen nochtans zonneklaar wie de meet eerst had bereikt. Had wellicht nog net de tijd om het vingertje naar de mond te brengen, maar om zeker te zijn zouden we er de wetenschappelijke benadering nog eens moeten bij nemen om te zien hoe dat juist zit met de inspanning om van sprinten over te gaan in juichen.

-2
tramontana 21 februari 2023 om 11:25

Lekker zo’n reactie nadat je de boel aan gort gereden hebt. Naar eigen zeggen zit hij aan 85 à 90 % van zijn topvorm. Benieuwd wie straks in april-mei zijn wiel kan houden, dit is nog maar een beetje spielerei, maar ontlokt al vrij hevige reacties. #houjevastvoorwatkomengaat

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone