Remco Evenepoel geeft nog niet op: “Maar het eindklassement wordt moeilijk”

vrijdag 24 maart 2023 om 19:08
Remco Evenepoel geeft nog niet op: “Maar het eindklassement wordt moeilijk”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel zette Primoz Roglic vandaag onder druk in de Ronde van Catalonië, maar moest de etappezege uiteindelijk toch aan de Sloveen laten. “Er kan nog veel”, reageert Evenepoel na afloop bij Het Laatste Nieuws. “Maar het eindklassement wordt moeilijk.”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik heb mijn best gedaan om hem eraf te krijgen, maar helaas”, gaat hij verder. “We waren aan elkaar gewaagd, maar mijn benen liepen in de laatste meters helemaal vol. Ik heb vandaag gemerkt dat meer beklimmingen in een etappe mij beter liggen. Deze rit was nog relatief eenvoudig. Voor mij mag het eigenlijk nog wel wat lastiger.”

Over de tactiek van Jumbo-Visma was Evenepoel tot slot niet te spreken: “Wij hebben ten minste initiatief getoond en de koers gemaakt, maar ik snap het wel dat Roglic niet overnam”, aldus de wereldkampioen.

“Morgen is er weer een lastige etappe, waar Primoz mijn wiel geen seconde zal lossen. Als we zo naar de Giro gaan, zal het een gevecht worden om elk om beurt een etappe te winnen”, eindigt hij.

Lees ook:
Primoz Roglic houdt het hoofd koel: “Er komen nog zware dagen aan”
Dit artikel delen:

21 Reacties

Panache 24 maart 2023 om 19:54

“Over de tactiek van Jumbo-Visma was Evenepoel tot slot niet te spreken”

En waar blijkt dat uit Wielerflits?

“Ik snap het wel dat Roglic niet overnam”

11
Poeksel 24 maart 2023 om 23:40

Lijkt me inderdaad eigen interpretatie. Op Sporza staat de quote iets uitgebreider: "We hebben de race in handen genomen en deden het beter dan Jumbo-Visma als team, maar uiteindelijk winnen zij wel vandaag."

Andere interessante quote is trouwens "Maar het blijft Primoz Roglic, de beste klassementsman van de voorbije jaren. Hij is mijn idool, het is een droom om tegen hem te koersen."

5
Wim Kruithof 25 maart 2023 om 08:00
Quote:
Maar het blijft Primoz Roglic, de beste klassementsman van de voorbije jaren. Hij is mijn idool, het is een droom om tegen hem te koersen.

Dit is een supermooie quote die ik volledig had gemist. Hulde voor Evenepoel, om zo over zijn tegenstander te spreken.

5
Marik 24 maart 2023 om 19:47

Ik heb het nog even teruggekeken. Ik denk dat ik nog nooit een renner in de laatste 50 meter zo snel zoveel tijd heb zien verliezen. REV plafonneerde echt volledig.

6
Ypuh 25 maart 2023 om 08:49

Volgens Lantern Rogue verloor hij 6s in een stuk van 2s. Dat klopte wel aardig met de beelden.

1
wimvl 24 maart 2023 om 19:13

Prachtige rittenkoers waar er 2 met kop en nek bovenuit steken. Roglic gaat het vermoedelijk halen verwacht ik. In de Giro zullen de tijdrit kilometers de doorslag geven. Benieuwd en hoopvol naar weer een prachtige strijd.

0
debarreman 24 maart 2023 om 20:04

Bergop heeft REV de juiste tactiek in ieder geval nog niet gevonden. En is vandaag ook straks de uitslag van deze ronde dan is dat toch een flinke klap voor Remco die zomaar tussen de oren kan gaan zitten.

-3
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 20:31

Dat is natuurlijk gelul.

De ‘klap’ kan even goed bij Roglic aanbelanden die op basis van dit rondje vast moet stellen dat hij van REVKET niet ver afkomen gaat bergop. In de giro liggen er ook nog tijdritten waardoor hijzelf de rol van attaquer oppakken moet in week 3. Bij ‘normaal’ verloop.

2
YogiBear 24 maart 2023 om 20:40

Ik vind dat van die tijdritten twijfelachtig. Roglic is Olympisch kampioen, heeft meer tijdritten op WT niveau gewonnen, zowel absoluut als percentueel, heeft meer langere tijdritten gewonnen en vaker met zwaardere tegenstand (allemaal terug te vinden op pc’s).

3
wielerlover 24 maart 2023 om 21:00

Mochten de tijdritten heuvelachtig zijn, zet ik Roglic en Remco op gelijke hoogte, maar de twee eerste zijn wel echt vlak en in vlakke tijdritten doet Evenepoel gewoon mee voor de medailles op een WK, terwijl Roglic op zo'n terrein heel goed is, maar niet exceptioneel. De laatste tijdrit in de 20e etappe is dan weer zoals die in de Tour 2020, maar mogelijks nog langer/steiler qua klim. Daar geef ik ze zonder 19 etappes ervoor ook gelijke kansen, maar zal tegen dan vooral afhangen van de vermoeidheid, vorm, mogelijke gevolgen van een val enz.

1
Chippen 24 maart 2023 om 21:11

evenepoel is gewoon de betere tijdrijder

hij is niet onverslaanbaar en roglic kan ‘m misschien 3 keer van de 10 verslaan, maar dan wint evenepoel nog steeds in 70% van de gevallen.

-1
Wim Kruithof 25 maart 2023 om 07:59
Quote:
evenepoel is gewoon de betere tijdrijder

hij is niet onverslaanbaar en roglic kan ‘m misschien 3 keer van de 10 verslaan, maar dan wint evenepoel nog steeds in 70% van de gevallen.

Ik heb ook het gevoel dat Evenepoel de betere is van de twee, maar jij stelt het in ismes en dat maakt me toch heel nieuwsgierig, waar je deze feiten op kan staven.

0
tramontana 25 maart 2023 om 08:12

In de Giro zou het zo maar andersom kunnen zijn: Remco in het wiel van Roglic. Er van uitgaand dat Remco de betere tijdrijder is. Sowieso iets om naar uit te kijken, hopelijk zijn beide renners in topvorm en blijven ze heel.

1
xerxes1980 25 maart 2023 om 08:29

https://www.procyclingstats.com/rider-vs-rider/remco-evenepoel/primoz-roglic/main/same-race-results

Het is nog steeds 4-2 voor Roglic in tijdritten

0
Ypuh 25 maart 2023 om 08:51

Ja maar [vul een willekeurige reden in waarom Evenepoel de betere zou kunnen zijn].

0
dakraamflats 25 maart 2023 om 07:14

Dat wat we van TheRainbow kunnen verwachten: anderen de schuld geven, en de arrogantie te denken dat er in de Giro ‘om beurten’ etappes gaan worden gewonnen. In herhaling: neRemco gaat nooit meer een rittenkoers winnen, misschien nog eens een etappe. Maar belangrijker: god wat zou het prachtig zijn als Jumbo het programma omgooit, en deze (nog in opbouw zijnde) Roglic naar de tour stuurt. TheRainbow verslaan in de Giro mogen de anderen doen.

-2
Wim Kruithof 25 maart 2023 om 08:03

Lees even de reactie van Poeksel terug, dan vind je een quote van Evenepoel die het echt in een ander daglicht zet.

Ik behoor nog altijd niet tot de Evenepoel fanclub, maar de manier waarop hij hier wordt afgezaagd gaat me soms toch echt te ver. Daarbij ben ik het enorm met je oneens. Evenepoel gaat absoluut nog rittenkoersen winnen, normaal gesproken. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat daar de Tour bij zit.

4
tramontana 25 maart 2023 om 08:08

Ten eerste: het is Remco de wereldkampioen of Remco met de regenboogtrui. Ten tweede: hij kan deze rittenkoers nog altijd winnen want 10 sec is haalbaar. Ten derde: natuurlijk gaat hij nog rittenkoersen winnen, steek er een tijdrit tussen en job done for the rainbow boy.

1
dakraamflats 25 maart 2023 om 08:15

WF zit vol met eigen interpretaties. Verslaggeving en opinie lopen door elkaar, om de bekende knaken redenen. Hoe meer ze door elkaar lopen, des te meer comments, des te meer clicks, des te meer knaken. Ik help er graag aan mee.
Edit: TheRainbow wordt niet echt afgekraakt, gewoon wat gebasht, ter compensatie voor de verafgoding in sporzafantasyland en omstreken.

0
KopOverKop 25 maart 2023 om 16:30

De achterlijkheid van een dakraam samengepakt in 1 reactie.

0
makkelijk 24 maart 2023 om 20:01

“Als we zo naar de Giro gaan, zal het een gevecht worden om elk om beurt een etappe te winnen”

Ehhh Remco, als jullie zo naar de Giro gaan draait het volledig om de tijdritten.

-4

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone