Primoz Roglic houdt het hoofd koel: “Er komen nog zware dagen aan”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 maart 2023 om 17:40

Primoz Roglic houdt het hoofd koel: “Er komen nog zware dagen aan”

Primoz Roglic heeft de aanval van Remco Evenepoel afgeslagen en staat met nog twee dagen te gaan in pole-position om de Ronde van Catalonië te winnen. Roglic rekent zich echter nog niet rijk, zo blijkt uit het flashinterview.

Op de slotklim legden Evenepoel en Roglic elkaar het vuur aan de schenen. De twee maakten er een lange en intense strijd van. “Het is lang geleden dat ik zo’n grote inspanning heb moeten leveren, maar ik heb ervan genoten. Met deze zege ben ik heel erg blij mee”, vertelde de renner van Jumbo-Visma na afloop.

“Er komen nog een paar zware dagen aan”, eindigde de leider van het algemeen klassement. “Morgen is misschien nog redelijk makkelijk, maar in de etappe van zondag ligt schuilen nog vele gevaren. We gaan ons best doen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2023 18:11
Zijn zesde zege alweer op 12 koersdagen. Straf!
    24 maart 2023 18:19
    ik kijk veel meer uit naar de Giro dit jaar dan naar de Tour. Want de strijd tussen Roglic en Evenepoel is echt super fraai.
    24 maart 2023 18:33
    De Giro is sowieso al mijn favoriete GT, nu deze twee om de bokaal gaan strijden wordt het helemaal een feest!
    24 maart 2023 19:06
    same. De Giro is de mooiste koers van het jaar...
    24 maart 2023 19:53
    Hier sluit ik me ook bij aan heren.

    Ook voor mij is de Giro bij uitstek de mooiste grote ronde. Kan zijn dat het mijn verbeelding is, maar de bergritten in de Giro zijn qua parkoers toch net altijd wat spectaculairder. Wat de renners er vervolgens mee doen is een tweede uiteraard. Maar doordat er minder druk van de media is in tegenstelling tot de Tour, lijkt het wel of renners eerder geneigd zijn hun kaarten op tafel te gooien en aan te vallen.

    Nu vindt ik de Vuelta en Tour ook prachtig hoor, maar de Giro zal altijd m'n lieveling blijven.
24 maart 2023 19:10
Op goed 2 weken tijd pakt hij 6 WT zeges, toch wel heel straf. Normaal moet hij deze over de streep kunnen trekken, maar ik verwacht nog wel een paar aanvallen van Evenepoel in het weekend.

Reacties zijn gesloten.