Relatie Bouhanni-Cofidis steeds meer onder druk

Relatie Bouhanni-Cofidis steeds meer onder druk

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

dinsdag 8 mei 2018 om 15:40

Het mag geen verrassing heten dat het al een tijdje niet botert tussen Nacer Bouhanni en Cofidis. Sinds de Duitse klassieker Eschborn-Franfurt is de spanning volgens L’Equipe echter om te snijden. Volgens de Franse sportkrant kreeg de sprinter in de teambus een aanvaring met zijn ploegleider Roberto Damiani.

L’Equipe meldt dat Bouhanni tijdens de woordenwisseling ‘onaangenaam en afschuwelijk gedrag’ vertoonde. De Fransman is op dit moment actief in de Vierdaagse van Duinkerke, waar hij hoopt zijn seizoen een kickstart te geven na een periode van mindere prestaties en frictie met het management.

Alain Deloeuil, die in de Vierdaagse van Duinkerke actief is als ploegleider van de ProContinentale formatie, laat zich eveneens in scherpe bewoordingen uit over zijn protegé. “Als hij ons niet weet te overtuigen in de eerste etappe, zullen we geen team meer om hem heen bouwen. Ik hoop niet dat hij hier is om van de omgeving te genieten”, stelt Deloeuil cynisch.

De oud-wielrenner waarschuwt Bouhanni met het oog op de Tour de France. “Als hij deze week niet weet te winnen, zie ik niet in hoe we hem kunnen meenemen naar de Tour.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

Il Squalo 8 mei 2018 om 15:46

Als ze enkel winnaars gaan meenemen naar de Tour dit jaar zullen ze maar met 2 renners aan de start staan in de Tour.

AWestie 8 mei 2018 om 15:49

Onderweg naar een ander Frans proconti team?

hartstikkebedankt 8 mei 2018 om 15:51

Il Squalo, ze kunnen natuurlijk best aan de start komen met:
– Herrada
– Laporte
– Herrada
– Simon
– Hofstetter
– Edet
– Teklehaimanot
– Navarro
Of zoiets. Laporte is wel een goede sprinter natuurlijk, alleen het voelt een beetje aan zoals vorig jaar het thuislaten van Coquard door Direct Energie.

ChefSpijker 8 mei 2018 om 15:52

Of naar een Arabische ploeg. Past ie qua cultuur ’t best lijkt me. Al is Bahrain eigenlijk meer Sloveens/Italiaans dan Arabisch en UAE ook Italiaans.

Bobby Solo 8 mei 2018 om 16:01

Walgelijke, agressieve en zwaar overbetaalde sprinter van de B garnituur bevestigt zichzelf weer eens en maakt zichzelf ten overstaan van z’n ploeggenoten ongeloofwaardig en ongeliefd. Met zo’n salaris mag een ploegleiding wel iets eisen dacht ik. Jongen hoort niet in een peleton, boksring past ‘m beter.

Scott Sunderland 8 mei 2018 om 16:04

Een beetje eigenzinnigheid is prima en leuk, maar deze jongen snijdt uiteindelijk zichzelf enorm in de vingers met zijn onaangepaste gedrag. Ik zie geen toekomst voor hem in de sport op termijn. Je moet wel een beetje sociaal zijn en bereid tot samenwerking.

LB117 8 mei 2018 om 16:07

Wat een ongepast Edit: Dit is ook niet nodig. De trotse haantjes cultuur van de zuidkant van de mediterrané komt mij al een tijdje de strot uit..en daar draagt Nacer zeker aan bij.

horsm 8 mei 2018 om 16:44

Nacer zal, zoals elke sprinter, niet bepaald een zichzelf wegcijferend empathisch persoon zijn. Maar ik vind het ook niet sjiek van de ploegleiding om zo’n intern conflict via de media uit te spelen.

ChefSpijker 8 mei 2018 om 16:49

Zat goed in de sprint, maar koos de verkeerde kant, werd ingesloten door Grosu richting de hekken. p9 als resultaat.

Olly 8 mei 2018 om 17:01

Sneu klein mannetje die Bouhanni. Uit het peloton svp.

Lalsacien 8 mei 2018 om 18:23

B-garnituur is Bouhanni natuurlijk niet gezien zijn prestaties van de afgelopen jaren. Maar hij moet zichzelf weer op het rechte spoor zetten bij Cofidis of bij een andere ploeg!

west 8 mei 2018 om 18:28

Maar wat doet ie nou helemaal verkeerd? Want er worden hier wel lekker conclusies getrokken, maar het enige wat hier staat is dat hij, volgens de partij die hem al maanden zwart zit te maken, afschuwelijk en onaangenaam was. Wat dat dan ook mag betekenen? Het is een flapdrol en hij presteert niet, maar het is ook al jaren geleden dat hij naar heeft gedaan in de koers en vanuit de ploeg komt absoluut niks naar buiten wat al die aantijgingen van hun kant bevestigt? Zijn ze het dan niet onterecht op de spits aan het drijven omdat ze met hun domme hoofd in een miljoenencontract voor een middelmatige renner zijn getrapt?

Verweggistan 8 mei 2018 om 18:59

@west: Cofidis wilde sinds dit seizoen niet meer verder met Bouhanni’s vader als trainer. Daar was Bouhanni boos om met als gevolg dat Bouhanni weigert met een trainer van de ploeg samen te werken en niet fit aan de start verscheen in Parijs-Nice en daarom van de ploeg geen Milaan-Sanremo mocht rijden. Daarna heeft Bouhanni nog een paar keer DNF’s genoteerd.

west 8 mei 2018 om 19:09

@ver
Dat is een reden. Dan vind ik het naast kinderachtig van Bouhanni mooi stom van Cofidis dat je met zoiets kleins één komma nog wat miljoen door het putje spoelt.

Thijs E 8 mei 2018 om 19:59

Het rijtje sprinters dat vandaag voor hem finisht is verre van indrukwekkend. Hij rijdt beneden zijn mogelijkheden en zal daar de wrange vruchten van plukken

Verweggistan 8 mei 2018 om 20:02

@west: Dit hadden ze bij Cofidis inderdaad veel beter kunnen aanpakken; te beginnen om niet in de pers te klagen over Bouhanni.

Hensie 8 mei 2018 om 22:23

Naar ventje. Daar laat ik het maar bij.

Mwielerfan 8 mei 2018 om 23:05

Ontzettend hypocriet natuurlijk van cofidis. Dit soort gedrag vertoont hij al jaren op zeer gevaarlijke momenten in de sprint. Toen ie nog won hoorde je ze daar nooit over en was het allemaal prachtig.

Frits des Jeux 9 mei 2018 om 13:01

Laporte is wel de revelatie van deze ploeg. Goed in San Remo, top 5 in Gent Wevelgem. Alleen tegen sprinters als Kittel, Groenewegen komt hij tekort.

Aan de andere kant Bouhanni en de Tour is ook nog nooit een goede combi gebleken. Ik snap dat ze voor Laporte kiezen. Makkelijkere jongen in de omgang en beter uithangbord. Al denk ik dat Bouhanni een in potentie veel betere sprinter is. Jammer dat het er te weinig uitkomt en teveel over randzaken gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair