Reinier Honig: “Ik wil een grote stap voorwaarts maken”

donderdag 9 december 2010 om 11:51

Reinier Honig heeft een jaar in dienst van het Italiaanse Acqua&Sapone gereden en rijdt vanaf volgend jaar voor het Belgische Landbouwkrediet. De Nederlander kon de ploegleiding van de Italiaanse formatie niet overtuigen van zijn klimmerskwaliteiten en kreeg geen contractverlenging. In Belgische dienst wil de voormalig renner van Vacansoleil laten zien wat hij kan. “Het moment is daar om een grote stap voorwaarts te maken”, vertelde de 27-jarige renner op de site van zijn management SEG Cycling.

Ondanks dat de Nederlander in Italiaanse dienst reed, reed hij geen enkele koers op Italiaanse bodem. Honig was aangewezen op een programma buiten Italie. “Ik heb het gehele Vlaamse voorjaar gereden. Terwijl ik gehaald werd op basis van mijn resultaten in koersen zoals Giro del Piemonte en de Ronde van Lombardije. Iedere koers die ik vanaf eind april reed behoorde ik tot de betere renners van de ploeg, maar jammer genoeg kreeg ik bijna geen kans om koersen met de A-selectie te rijden. Toch heb ik een aantal keer op hoog niveau mijn werk tot aan de finale kunnen doen, onder andere voor Garzelli.”

Het programma dat de Italiaanse ploeg Honig liet rijden, waren niet de koersen die hem als renner goed liggen, echter doet dat niets af aan het mooie avontuur waar de Nederlander op terugkijkt. De voormalig renner van Vacansoleil neemt de ervaring mee naar zijn nieuwe ploeg Landbouwkrediet. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Acqua&Sapone. Ik heb er ook geen moment spijt van dat ik naar Italië ben getrokken in plaats van bij Vacansoleil te blijven. Ik heb nu de ervaring om met een grote kopman in top koersen samen te werken. Deze ervaring neem ik mee naar de toekomst. Maar om eerlijk te zijn, sportief gezien heb ik te weinig progressie gemaakt.”

De Maastrichtenaar ziet zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen in de heuvels en bergen, zodoende denkt hij daarmee ook een meerwaarde te zijn voor zijn nieuwe ploeg. “Ik weet dat wanneer ik volledig kan focussen op lastige heuvelkoersen, ik zeer belangrijk kan zijn voor de ploeg. Qua ploegwerk of individueel resultaat. Gelukkig geeft Landbouwkrediet mij dat vertrouwen. Ik kan bij Landbouwkrediet een voor mij ideaal programma rijden. Het is een ploeg met historie. Straalt rust en duidelijkheid uit. Hier kan ik optimaal werken. Ik wil er staan vanaf half April tot aan het NK eind juni. In dienst van Bert de Waele maar ook om zelf koersen te winnen. Het moment is daar om een grote stap voorwaarts te maken.”

Over zijn jaar bij Acqua&Sapone heeft Honig, i.s.m. Gijs Zandbergen, een boek geschreven. Dit boek, genaamd ‘Naar het land van water & zeep’, komt binnenkort uit bij uitgever Amstel Sport.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair