Reinderink en Del Grosso vonden EK niet zwaar genoeg: “Een vreemde wedstrijd”
foto: Cor Vos
vrijdag 22 september 2023 om 14:24

Reinderink en Del Grosso vonden EK niet zwaar genoeg: “Een vreemde wedstrijd”

Video Geen top-10-notering voor Nederland tijdens het EK wielrennen voor beloften deze vrijdag. Martijn Rasenberg was op de twaalfde plaats de beste thuisrijder in de uitslag. Volgens landgenoten Tibor del Grosso (dertiende) en de als kopman aangeduide Pepijn Reinderink (zestiende) was het geluk niet aan de kant van de oranje formatie.

“Het was wel een vreemde wedstrijd. Er stond niet genoeg wind om het op de kant te krijgen, dus het was heel nerveus en niet zwaar genoeg voor ons team. We hadden geen sprinter mee, dus we moesten de koers ook niet controleren. Toen die koplopers vier minuten kregen, wisten we al dat het bekeken spel was”, aldus Reinderink. “Dat geeft wel een dubbel gevoel.”

Ondanks dat de wind niet goed stond voor waaiers, speelde het wel een grote ronde. “Na de VAM-berg was het wind tegen, dan komt alles vrij makkelijk terug en valt het stil”, vertelt hij. “Twintig kilometer voor de omloop zagen we een bord vier minuten, toen was het voor ons klaar. We wilden koersen, maar dat lukte niet. De Belgen begonnen pas te rijden in de laatste ronde, toen was het wel te laat. Dat is zonde.”

Tibor del Grosso eindigde in het wiel van Martijn Rasenberg, waardoor zij twaalfde en dertiende werden in de sprint van het peloton. Volgens hem was het aan de andere landen om eerder de handschoen op te pakken in het peloton. “Estland, Frankrijk, Italië en België hadden eerder moeten rijden”, vindt Del Grosso.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
22 september 2023 15:02
Beetje vreemd om te klagen dat andere landen 'moesten' rijden maar het niet deden. Nederland vist ook achter het net, dus had net zo goed moeten rijden. Alleen maar wachten tot een ander de kastanjes uit het vuur haalt, werkt ook niet.
  22 september 2023 16:22
  zeker als je geen sprinter meehebt, zou je toch moeten proberen om de sprint te ontlopen en mee aan te vallen of de kopgroep in te halen en de koers open te breken
  22 september 2023 18:18
  Een beetje jankerig ook wel, de koers was niet zwaar genoeg maar er dan niet in slagen om zelf even de vluchters terug te halen. Dus dan ben je ook niet erg sterk en dan is het toch wel zwaar genoeg? Andere ploegen moeten natuurlijk niets, dus ook wat jankerig om daarover te beginnen. Bij de elite gaan ze er toch wel gewoon voor dus hopelijk groeit dit er nog wat uit van onzin. Gelukkig deed Ilse gewoon wel haar ding en heeft ze daardoor nu haar trui, met wachten tot anderen erachteraan gingen was ze ook nergens beland.
22 september 2023 14:59
Del Grosso noemt België helemaal niet als land dat had moeten rijden? Die hadden ook helemaal geen sprinter die bergop kon winnen. Hij noemt naast Estland, Italië en Frankrijk wel nog Noorwegen, maar niet België.
  22 september 2023 15:59
  Er staat weldegelijk België
  22 september 2023 16:59
  @HSV
  dat is net Samamba zijn punt natuurlijk: in de tekst staat:
  “Estland, Frankrijk, Italië en België hadden eerder moeten rijden”, vindt Del Grosso.
  In de video zegt Del Grosso letterlijk:
  "Estland, Frankrijk en Italië hadden eerder moeten rijden."
22 september 2023 15:28
135km koers en dan maar 6x over de berg… Een enorme gemist kans om er een zware afvalkoers van te maken zoals de eerste NK’‘s op de VAM. Deze slappe prak zag je van ver aankomen.
  22 september 2023 15:41
  Eigenlijk zou je de kortst mogelijke afstand moeten pakken van voet afdaling naar voet klim en dan via tikkie! de renners in staat stellen om elkaar uit koers te halen. Zo heb je een innovatief idee en haal je tegelijk de maximale exposure uit de Smelly Mountain. Grijs motregentje er bij, spektakel.
  22 september 2023 15:44
  Des te meer reden om te zorgen dat je in de vroege vlucht zit.
22 september 2023 14:40
Het EK niet zwaar genoeg? Ik lees constant dat het ''Dak van Drenthe'' kan wedijveren met de Alpen en Pyreneeën?
  22 september 2023 15:15
  Dan wordt het tijd om goed te leren lezen
  22 september 2023 15:29
  Nice sarcasm. I like it.
  22 september 2023 16:01
  Klopt ook. Na een fles Apfelkorn en wat glazen Zirbenschnaps waan je jezelf op Heidi's Alpen toppen.
22 september 2023 17:59
Dat hele EKis een product van decommercie
22 september 2023 18:11
Dan had NL iemand in de vroege vlucht moeten hebben

Reacties zijn gesloten.