Reinardt Janse van Rensburg (33) zet punt achter Europese wielercarrière

donderdag 17 november 2022 om 11:07
Reinardt Janse van Rensburg (33) zet punt achter Europese wielercarrière

foto: Cor Vos

Reinardt Janse van Rensburg zal komend jaar niet meer te zien zijn in het Europese wielerpeloton. Dat heeft de 33-jarige renner vandaag laten weten via social media. Van Rensburg is echter niet van plan om zijn fiets aan de wilgen te hangen: de Zuid-Afrikaan slaat een andere, nog onbekende, weg in.

“Voor de wielerfamilie en alle fans die mij gedurende mijn carrière hebben gesteund: het is een verdrietige dag. Ik zet namelijk een punt achter mijn tijd als WorldTour-renner. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik de voorbije tien jaar als prof heb mogen koeren op het hoogste niveau. Ik heb ontzettend veel mooie mensen ontmoet, verschillende culturen leren kennen en zo kon ik mijn horizon verbreden. Ik zeg dus dag tegen Europa, maar zal jullie snel terugzien.”

“Ik heb goede en slechte tijden doorgemaakt, maar ben bovenal gegroeid van een jonge jongen tot de volwassen kerel die ik nu ben. Ik hoop dat ik andere mensen heb kunnen inspireren met mijn vechtlust en doorzettingsvermogen, in de hoop dat ze hun dromen zullen najagen. Ik zal de herinneringen aan mijn carrière voor altijd koesteren. Em om met een positieve noot af te sluiten: ik zal in 2023 blijven fietsen. Ik kan niet wachten om bekend te maken wat mijn toekomst zal zijn!”

Van Rensburg als eindwinnaar van de Tour de Langkawi – foto: Cor Vos

Van Rensburg werd in 2013 prof bij Team Argos-Shimano, de voorloper van het huidige Team DSM, en reed vervolgens jarenlang voor Team Dimension Data. De snelle Zuid-Afrikaan werd halverwege het seizoen 2022 aangetrokken door Lotto Soudal. De Belgische formatie zocht nog een extra sprintaantrekker voor Caleb Ewan en Arnaud De Lie en kwam in zijn zoektocht uit bij Reinardt Janse van Rensburg.

Van Rensburg wist in al die jaren tien profoverwinningen te boeken. Zo zegevierde hij in 2012 in de Ronde van Zeeland Seaports en was hij een jaar later de beste in Binche-Chimay-Binche. Ook won hij een keer het eindklassement van de Tour de Langkawi (in 2016), veroverde hij drie Zuid-Afrikaanse titels en greep hij twee ritzeges in de Volta a Portugal.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 17 november 2022 om 13:06

Het is mij niet duidelijk of hij weg moest bij Lotto Soudal of niet. Voor een invaller vond ik hem prima rijden. Barbero zit in hetzelfde schuitje als late invaller. Maar die reed minder opvallend.

1
Thoin 17 november 2022 om 13:31

Lijkt mij zijn eigen keuze om te stoppen…

0
Maillot à Pois 17 november 2022 om 14:10

Maar als het zijn eigen keuze is, zou hij het dan een ‘sad day’ noemen?

0
ASF 17 november 2022 om 11:10

Gaat naar Protouch gok ik

0
Rawolf Rawolf 17 november 2022 om 11:21

Protouch stopt juist dus dat lijkt me lastig

0
Kerstie 17 november 2022 om 12:58

Protouch heeft helaas de stekker eruit moeten trekken door een sponsor/kalender probleem. Toch jammer want het is eigenlijk de enige Afrikaanse ploeg. En nee ik reken dus Doug z’n vreemdelingenlegioen niet als Afrikaans team meer. Hopelijk neemt Bike Aid nog wat van die jongens onder hun hoede.

0
Maillot à Pois 17 november 2022 om 14:21

Leo Bouvier heeft het in een recent interview over een grotere Duitse inbreng bij BikeAid om deelname aan de ronde van Duitsland te verzekeren, en nog twee Afrikaanse renners in het team. Die lijken de rol van ProTouch dus zeker niet over te nemen.
https://www.directvelo.com/actualite/100752/leo-bouvier-j-ai-fait-ma-place-dans-l-equipe

0
NiM 17 november 2022 om 11:13

Reed toch een degelijk seizoen bij Lotto vond ik

0
Rawolf Rawolf 17 november 2022 om 11:20

nog een gravelaar….

0
Thoin 17 november 2022 om 11:40

Cape Epic here he comes! Toch ook een verlies voor Lotto. Reed echt een sterk seizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone