Reichenbach dient klacht in tegen Moscon

Door , woensdag 4 oktober 2017 om 12:54
Reichenbach dient klacht in tegen Moscon

foto: Sirotti

Het houdt de gemoederen flink bezig: Gianni Moscon zou tijdens de Tre Valli Varesine zijn FDJ-collega Sébastien Reichenbach bewust ten val hebben gebracht. Waar de Italiaan eerder op woensdag het verhaal ontkende, is de Zwitser duidelijk: “Ik zal een klacht indienen tegen Gianni Moscon, want hij heeft me opzettelijk ten val gebracht”, zegt hij tegen Le Nouvelliste


Afrekening
Volgens Reichenbach haalde Moscon verhaal na een tweet van de Zwitser eerder dit jaar. Toen Moscon in de Ronde van Romandië Reichenbachs ploeggenoot Kévin Reza racistisch bejegende, schreef de Zwitser op Twitter het volgende: “Ik ben geschokt dat er nog altijd dwazen in het profpeloton rijden die collega’s racistisch beledigen. Je bent een schande voor onze sport!”. Naar aanleiding van dat bericht, zou de 23-jarige Italiaan de Zwitser tijdens de koers hebben opgezocht.

https://twitter.com/reichenbach_seb/status/858002956423237632

“Meerdere renners hebben het zien gebeuren en zijn bereid om te getuigen”, aldus Reichenbach. “Hij heeft zich opzettelijk tegen mij geworpen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Mijn ploeg FDJ heeft me aangemoedigd om klacht in te dienen. Dit is een afrekening voor mijn tweet tijdens de Ronde van Romandië, die tot zijn schorsing heeft geleid. Maar ik had hem toen niet eens bij naam genoemd.” Moscon zelf zei eerder op woensdag dat hij Reichenbach nog nooit in zijn leven gesproken had.

Dit artikel delen:

69 Reacties

miguelon 4 oktober 2017 om 13:01

Als dit idd bevestigd wordt door renners van andere ploegen dan is die Moscon wel een héél nare persoon aan het worden. En als het bevestigd wordt, schors hem dan maar voor minstens een jaar.

Noud89 4 oktober 2017 om 13:15

@miguelon

Als het echt bevestigd wordt hoor je de rest van je leven niet meer in het peloton thuis. Sterker nog, als hij bewust iemand in een afdaling van de fiets heeft geduwd hoort hij gewoon een naar de gevangenis te gaan. Laten we hopen dat het niet waar is, maar ik kan me niet voorstellen dat dergelijke aantijgingen zomaar gebeuren.

Sowieso is me niet echt duidelijk of hij de aanklacht bij een wielerunie in gaat dienen of dat het om een aanklacht bij het gerechtshof gaat.

ebl 4 oktober 2017 om 13:17

tsja, wat mij betreft is een levenslange schorsing hier beter op z`n plek dan Armstrong retrospectief levenslang te schorsen… Intrinsiek `n geweldige renner die Moscon, maar als dit ook weer waar is dan is het een Ricco`tje in wording. Beter direct weren uit alles wat competitie in zich heeft dan hem de wielersport nog verder ten schande maken

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 13:18

Wat is duwen hier ? Een kwak of daadwerkelijk een duw ?

matito83 4 oktober 2017 om 13:19

Dit is idd vele malen erger dan doping gebruiken en verdient een levenslange schorsing (mits bewezen).

bvbal79 4 oktober 2017 om 13:20

wel raar dat je verhaal gaat halen in oktober over een tweet in april. Hebben ze niet eerder samen gekoerst? En als dit dus waar is zit het dus best diep om na zo lang nog er mee bezig te zijn

nafnikleb 4 oktober 2017 om 13:27

@bvbal79, Sporza weet te vertellen dat dit de tweede koersdag samen in het peloton is na het vorige incident. Giro d’Emilia was de eerste (5 dagen geleden).

ah-ja 4 oktober 2017 om 13:31

Heeft al slechte naam in het peloton – lijkt me niet al te moeilijk om ‘getuigen’ te vinden die van een schouder aan schouder een moedwillige duw maken…. Benieuwd hoe dit verder loopt

HoofdIsVrij 4 oktober 2017 om 13:32

Zal SKY hem weer preventief uit koers halen? Of zullen ze netjes wachten tot na de Ronde van Lombardije?

FritsvanHoefelen 4 oktober 2017 om 13:37

Als je dit zo brengt, dan ben je wel heel zeker.
Benieuwd of de UCI nu wel optreedt; bij de racismezaak vonden ze dat blijkbaar niet nodig

elrio 4 oktober 2017 om 13:40

@Noud89 volgens cyclingnews heeft hij bij de UCI en de Italiaanse politie een klacht ingediend.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 13:42

Ik denk, met tegenstrijdige ‘getuigen’, dat de advocaat van Moscon dit van tafel veegt.

Noud89 4 oktober 2017 om 13:45

@RV

Dat is natuurlijk vooral afhankelijk van de vraag of er naast Gianni zelf nog mensen zeggen dat Gianni helemaal niets gedaan heeft..

Leenszoon 4 oktober 2017 om 13:47

Als dit waar is en ook aannemelijk gemaakt kan worden, lijkt me een jaar of twee jaar schorsing wel op z’n plaats. Levenslang lijkt me wat draconisch.

Skedel 4 oktober 2017 om 13:52

Dit gaat wel steeds meer op smaad lijken, zolang het alleen maar beschuldigingen zijn van dezelfde persoon.
In ieder geval gaat hij nu wel actie ondernemen ipv alleen Moscon een beetje onderpissen.

nederbelg 4 oktober 2017 om 13:54

Niet voor het eerst vraag ik me af wat er allemaal speelt onder die schedel, niet enkel bij Moscon, maar ook bij Skedel…

Switchfoot 4 oktober 2017 om 13:59

Eens met nederbelg. Wat voor reden zou Reichenbach kunnen hebben om dit te verzinnen. Ik vind het een vreemde reflex in dit geval om het bij voorbaat niet te geloven en het te bestempelen als smaad.

Als Moscon daadwerkelijk geduwd heeft, lijkt me een levenslange schorsing de enige juiste straf. Zulke idioten horen niet thuis in een peleton.

aardappeljager 4 oktober 2017 om 14:10

Is dit niet poging tot doodslag?

Skedel 4 oktober 2017 om 14:11

“Wat voor reden zou Reichenbach kunnen hebben om dit te verzinnen”
Dat kunnen 1001 dingen zijn.

En bij voorbaat geloof ik niks in tegenstelling tot de met hooivorken marcherende meute hier.

vlek 4 oktober 2017 om 14:14

Spreken over smaad is even voorbarig als het klakkeloos aannemen van de beschuldigingen.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 14:24

'poging tot doodsslag'

Hij gaat lekker hier, lijkt twitter wel.

http://www.imdb.com/title/tt5709236/

Com Truise 4 oktober 2017 om 14:26

Zullen we eerst de beelden afwachten voordat Moscon compleet aan de schandpaal genageld wordt? Want sommige reacties hier gaan nogal ver. Moscon pleit onschuldig te zijn, laat Reichenbach het tegendeel maar bewijzen

52voor11achter 4 oktober 2017 om 14:34

@Skedel
1001 dingen, maar geen enkele kunnen noemen. Sterk!

girardengo 4 oktober 2017 om 14:47

Waarom steeds die oordelen zonder feiten te kennen?

kleomantre 4 oktober 2017 om 14:51

Het moet natuurlijk nog echt bewezen worden, maar ergens bekruipt mij toch het gevoel dat dit enige waarheid bezit. Het gebeurt in ieder geval wel in de sport. Meestal wordt iets tijdig rechtgezet zoals het duwtje van Froome tegen Aru in de laatste TDF. Maar de rancune kan dieper geworteld zitten en lang bijblijven. Roy Keane ging een pak later eens een rekening met een Noor vereffenen en gaf hem een doodschop die einde carriere betekende. Ik hoop van ganser harte dat het een samenloop van omstandigheden is en een gezochte misdraging, want als het dat niet is, is het gewoon poging tot doodslag.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.