Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden

zondag 23 oktober 2022 om 10:04
Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden

foto: Raymond Kerckhoffs

Dietrich Mateschitz, de oprichter van het energiedrankje Red Bull, is op 78-jarige leeftijd overleden. De Oostenrijker was met het merk een belangrijke sponsor van veel sporten, sportploegen en individuele sporters. Onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock zijn atleten namens Red Bull.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

In 1984 werd het bedrijf Red Bull mede-opgericht door Mateschitz. Het energiedrankje werd immens populair en Mateschitz werd er miljardair door. Het merk profileerde zich als sponsor van extreme sporten, vooral als geldschieter in de Formule 1 is Red Bull bekend. Sinds 2005 is het naamsponsor van een van de beste teams in de autosport.

Maar ook in de wielersport investeert het bedrijf van Mateschitz steeds meer. Vooral mountainbikers en veldrijders worden gesponsord door Red Bull, zoals Wout van Aert, Tom Pidcock, Pauline Ferrand-Prévot, Blanka Kata Vas en Evie Richards.

Sommige renners hebben zelfs een contract waarin staat dat zij met een speciale Red Bull-helm in actie komen. “Sinds 2022 ben ik geen parttime- maar fulltime-atleet, dus nu wordt de helm overal een herkenningspunt en heb ik mijn vleugels altijd bij”, zei Van Aert begin dit jaar, met een subtiele verwijzing naar de slogan van het merk.

Dit artikel delen:

4 Reacties

zietemgaan 23 oktober 2022 om 10:51

Et alors? Dit is toch nog nauwelijks wielernieuws te noemen..

2
Quincy Adams (aka voorwiel) 23 oktober 2022 om 11:10

Zucht… was het eerder onbekend, dan is het nieuws. NieuwsWAARDE is subjectief.

2
Draadband 23 oktober 2022 om 13:43

Overlijden op 78-jarige leeftijd is niet opzienbarend. Interessanter zou zijn als er informatie is over de rol die zijn mengseltje in zijn gezonheid speelde. Consumeerde hij het goedje zelf ? Heeft het zijn leven verkort of heeft het hem juist robuuster gemaakt ?

1
Zen Hooligan The Shakra Jugend 23 oktober 2022 om 15:21

Op nos.nl staat te lezen dat deze meneer zelf beweerde 10 tot 12 blikjes per dag te drinken. En dat hij is overleden aan kanker. Daar worden verder geen verbanden gelegd tussen deze twee zaken. Het bedrijf zelf echter geeft in verschillende reclame waarschuwingen wel aan dat het product ‘je vleugels geeft’. We mogen dus aannemen dat deze heer inmiddels de transformatie naar Engel volmaakt heeft.

2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone