Rebecca McConnell wint tweede Wereldbeker op rij, Nederlanders ver weg

Rebecca McConnell wint tweede Wereldbeker op rij, Nederlanders ver weg

foto: RedBull Contentpool

zondag 8 mei 2022 om 14:33

Rebecca McConnell heeft de Wereldbeker cross country in Albstadt gewonnen. De 30-jarige Australische mountainbikester van Primaflor-Mondraker-Genuins liet op de klimomloop in Duitsland de concurrentie ver achter zich. Olympische kampioene van 2016 Jenny Rissveds bleef als enige binnen de minuut. De Zweedse hield toptalent Mona Mitterwallner nipt achter zich.

Al meteen vanuit het vertrek koos McConnell – die in Pétropolis haar eerste Wereldbeker ooit won – voor het hazenpad. Rissveds en Anne Terpstra kwamen als eerste na de Australische over de streep na de openingsloop. De Zweedse kon als enige nog de kloof dichten naar McConnell en lange tijd leek het erop dat Rissveds de wedstrijd onder controle had. Tot aan de vierde en voorlaatste ronde, waarin de Australische met een machtige versnelling de Zweeds kampioene achter zich liet.

McConnell bouwde haar voorsprong gestaag uit, terwijl Rissveds daarachter haar handen vol had om Mitterwallner achter zich te houden. De Oostenrijks kampioene (20 jaar) geldt als supergetalenteerde klimmer en op het klimparcours in Albstadt voelde zich zich dan ook als een vis in het water. Zij zou uiteindelijk als derde eindigen, voor Loana Lecomte en Alessandra Keller. Terpstra viel na een sterk begin terug naar een achtste plek in de uitslag. Anne Tauber kwam niet verder dan plek 37, Lotte Koopmans deed twee plekjes beter.

flag-de Wereldbeker Albstadt 2022 (XCC), vrouwen
flag-nr1 flag-au Rebecca McConnell (PrimaFlor-Mondraker-Genuins) in 1u19m39s
flag-nr2 flag-se Jenny Rissveds (Team 31) +48s
flag-nr3 flag-at Mona Mitterwallner (Cannondale Factory Racing) +1m00s
4. flag-fr Loana Lecomte (Canyon-CLLCTV) +1m51s
5. flag-ch Alessandra Keller (Thömus Maxon) +2m33s
6. flag-at Laura Stigger (Specialized Factory Racing) +3m04s
7. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot (BMC MTB Racing) z.t.
8. flag-nl Anne Terpstra (Ghost Factory Racing) +3m07s
9. flag-ch Jolanda Neff (Trek Factory Racing) +3m16s
10. flag-ch Sina Frei (Specialized Factory Racing) +3m48s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone