Reacties Nagengast en Alvarado na WK veldrijden voor beloftes

zondag 3 februari 2019 om 12:57
Reacties Nagengast en Alvarado na WK veldrijden voor beloftes

foto: Cor Vos

Het podium van het WK veldrijden voor beloften vrouwen kleurde oranje. Achter winnares Inge van der Heijden greep Fleur Nagengast het zilver, voor de teleurgestelde Ceylin del Carmen Alvarado, die als favoriete genoegen moest nemen met brons. “Ik had de benen niet meer”, reageert Alvarado na afloop tegen WielerFlits.

flag-nr2 flag-nl Fleur Nagengast: “Echt een slechte start”

“Ik had echt een slechte start”, reageert Nagengast. “Ik belandde in het midden, dertig seconden achter de rest. Ik was nog blij dat ik kon terugkeren.” Uiteindelijk bleek Nagengast, een pupil van Sven Nys bij Telenet-Fidea, tot de sterkste renster te behoren. In de slotronde dreef ze het tempo erg hoog op. Hierdoor raakte de concurrentie achterop.

“In de laatste ronde was het echt een gevecht naar de laatste schuine kant, maar daarna kon ik Inge echt niet meer volgen.” In de laatste rechte lijn leek Nagengast derde te worden, maar de geslagen Alvarado liet het lopen in de laatste meters, waardoor ze alsnog tweede werd.

Alvarado wordt nog derde – foto: Cor Vos

flag-nr3 flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado: “Ik had niet meer de benen”

Topfavoriete Alvarado wist niet het verschil te maken met de concurrentie, al zag ze toch kansen. “Ik wist dat ik de snelste was in de technische stroken. Daar had ik ook mijn move gedaan”, legt ze uit tegen WielerFlits. “Ik sloeg een kloofje, waarna ik naar de finish stormde, maar Inge kwam er nog over en ik had niet meer de benen om te reageren.”

Alvarado zag dat het parcours ten opzichte van zaterdag minder modderig was. Daarom bleef het veld zo lang bij elkaar. “Vandaag was het sneller, ook door de lange stukken. Niemand wilde echt een gat slaan. En als er een gaatje was, kwamen ze terug. De technische stroken waren niet lang genoeg om weg te blijven. Ik had gewacht op de laatste schuine kant om het verschil te maken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

sooike 3 februari 2019 om 22:16

Iets meer waardering voor je landgenoten aan de finish had wel gemogen Ceylin. Ook verliezen hoort bij topsport!

0
Pelsluis 4 februari 2019 om 18:32

Jezus, doordat al die renners (en voetballers) meteen beginnen hun ploegmaten te bedanken e.d. beginnen mensen dat al de default te vinden!!!
Ceylin heeft een hoop Watts gespaard alleen is het daarmee maar deels zo dat je die dan later nog kunt gebruiken. De W’ balance, zoals een beetje sporter weet. Ze reed met een stuurcomputer (best a-typisch), msn had ze dat gegevensscherm wel aan staan.
Achteraf etc. maar als ze halverwege een jump had geplaatst hadden landgenoten pas in de laatste ronde nog naar haar toe kunnen rijden. En daarmee stoppen als er niet NL’er mee bleek te kunnen…… Edoch, gezien het benen probleem zou dat voordat het zover was al wel eens een mooie stervende zwaan kunnen hebben opgeleverd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone