RCS Sport deelt wildcards uit: Alpecin-Fenix naar Ronde van Lombardije
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 30 juni 2020 om 15:14

RCS Sport deelt wildcards uit: Alpecin-Fenix naar Ronde van Lombardije

RCS Sport heeft vandaag de laatste wildcards uitgedeeld voor de wedstrijden die geprogrammeerd staan na de coronabreak. Goed nieuws voor Mathieu van der Poel: zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft een wildcard ontvangen voor de Ronde van Lombardije en Tirreno-Adriatico.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We beginnen met de eerste wedstrijd van RCS Sport: Strade Bianche. De Toscaanse klassieker zal worden verreden op 1 augustus en in januari kregen vijf ploegen al een uitnodiging voor de prestigieuze wedstrijd. Het ging om Alpecin-Fenix, Androni Giocattoli-Sidermec, Arkéa-Samsic, Bardiani CSF Faizanè en B&B Hotels-Vital Concept.

Deze ploegen blijven ook na de coronacrisis in het bezit van een wildcard. Circus Wanty-Gobert was eerder al zeker van een wildcard, aangezien de Belgische formatie vorig seizoen de op één na beste ProContinentale ploeg was. In Milaan-San Remo staan eveneens zes ProTeams aan het vertrek.

Milaan-Turijn 
Het gaat om Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, Gazprom-RusVelo, Total Direct Energie en Circus Wanty-Gobert (als beste ProContinentale teams van het afgelopen wielerjaar) en Vini Zabù-KTM. Voor Milaan-Turijn, een midweekse wedstrijd tussen Strade Bianche en Milaan-San Remo, zijn dan weer acht ProTeams uitgenodigd.

Voor Strade Bianche en Milaan-San Remo (8 augustus) was Alpecin-Fenix al zeker van een wildcard. Wat betreft ‘Il Lombardia’ was het nog even afwachten, maar de Belgische ploeg van Van der Poel kan nu opgelucht ademhalen. Ook Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizanè, Gazprom-RusVelo en Vini Zabù KTM zijn zeker van deelname.

Nog meer goed nieuws
Tot slot organiseert RCS Sport met Tirreno-Adriatico (7-14 september) en de Giro d’Italia (3-25 oktober) nog twee belangrijke rittenkoersen. Alpecin-Fenix heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor Tirreno-Adriatico, terwijl RCS Sport geen veranderingen heeft doorgevoerd voor de Ronde van Italië.

Wildcards 

flag-it Strade Bianche (1 augustus): flag-be Alpecin-Fenix, flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-fr Arkéa-Samsic, flag-it Bardiani CSF Faizanè, flag-be Circus-Wanty Gobert* en flag-fr B&B Hotels-Vital Concept

* Deze ploeg heeft eerder al een wildcard ontvangen als de op één na beste ProContinentale formatie van 2019.


flag-it Milaan-Turijn (5 augustus): flag-be Alpecin-Fenix, flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-fr Arkéa-Samsic, flag-it Bardiani CSF Faizanè, flag-be Circus-Wanty Gobert, flag-fr B&B Hotels-Vital Concept, flag-ru Gazprom-RusVelo, flag-it Vini Zabù KTM


flag-it Milaan-San Remo (8 augustus): flag-be Alpecin-Fenix, flag-fr Arkéa-Samsic, flag-be Circus-Wanty Gobert* flag-ru Gazprom-RusVelo, flag-fr Total Direct Energie* en flag-it Vini Zabù KTM

* Deze ploegen hebben eerder al een wildcard ontvangen als de beste ProContinentale formaties van 2019.


flag-it Gran Piemonte (12 augustus): flag-be Alpecin-Fenix, flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-it Bardiani CSF Faizanè, flag-be Circus-Wanty Gobert, flag-ru Gazprom-RusVelo en flag-it Vini Zabù KTM


flag-it Ronde van Lombardije (15 augustus): flag-be Alpecin-Fenix, flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-it Bardiani CSF Faizanè, flag-be Circus-Wanty Gobert*, flag-ru Gazprom-RusVelo, flag-it Vini Zabù KTM

* Deze ploeg heeft eerder al een wildcard ontvangen als de op één na beste ProContinentale formatie van 2019.


flag-it Tirreno-Adriatico (7-14 september): flag-be Alpecin-Fenix, flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-it Bardiani CSF Faizanè, flag-ru Gazprom-RusVelo, flag-fr Total Direct Energie* flag-it Vini Zabù KTM

* Deze ploeg heeft eerder al een wildcard ontvangen als de beste ProContinentale formatie van 2019.


flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober): flag-it Androni Giocattoli-Sidermec, flag-it Bardiani CSF Faizanè en flag-it Vini Zabù KTM

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2020 15:35
Lijkt me niet zo een ideale koers voor hen maar ze mogen me het tegendeel bewijzen..
    30 juni 2020 15:37
    Ik denk er hetzelfde over. Maar goed, nu hebben ze een Wildcard, dan ook maar een solide strijdplan maken.
    30 juni 2020 16:02
    Inderdaad, de laatste jaren zijn het toch de klimmers die er mee aan de haal gaan. Idem voor Milaan-Turijn en Gran Piemonte. Het zal in SB en MSR moeten gebeuren.
    30 juni 2020 17:20
    MT en GP zijn anders dit jaar zodanig van parcours veranderd dat juist een met zijn gelaat dit artikel begeleidend wonderkind hier goede kans zou moeten maken indien aantredend.
    30 juni 2020 18:18
    Bedankt voor de update, dat heb ik gemist. Jammer dat bij veel wedstrijden het parcours steeds weer gewijzigd wordt. Zie ook het ontbreken van de Muur in RvV dit jaar. Bijna net zo kwalijk als ze het Bos van Wallers-Arenberg uit PR zouden schrappen.
    30 juni 2020 19:53
    Dat van de muur ben ik met je eens maar die beide veranderingen in de Italiaanse koersen komen qua koers er beter uit dan dat ze afgelopen jaar waren vind ik.
30 juni 2020 16:01
Mathieu maakt dus zelfs in Italië heel wat los.

De Tirreno is wel een interessante... gaat hij die rijden of niet? Kan daarmee wel het gat van de Tour opvullen.

Verder een extra wildcard? Zou dat in theorie kunnen betekenen dat Vuelta er toch ook eentje extra kan uitdelen?
    30 juni 2020 16:23
    Nee. In koersen met 7 renners per ploeg mogen max. 25 ploegen starten, in grote rondes met 8 per ploeg max. 22. Een organisatie is niet verplicht alle wildcards in te vullen. Tirenno had in eerste instantie maar vijf van de max. zes wildcards uitgedeeld.
    30 juni 2020 16:56
    En als de Vuelta al een extra wild cards opduikelt, dan gaat die gewoon naar Fundacion-Orbea.
30 juni 2020 16:19
Naast SB en MSR lijkt Gran Piemonte dit jaar een ideaal parcours te hebben voor Mathieu. Koers is 4 dagen na MSR. Acht hem hier kansrijker dan in de Ronde van Lombardije. Die zou hij vervolgens altijd nog kunnen rijden puur voor het opdoen van ervaring.
30 juni 2020 16:24
Het AD denkt dat hij alle Italiaanse eendaagse wedstrijden gaat rijden en niet de Tirreno zodat hij ook nog een WB MTB in september kan rijden (ivm UCI punten zodat hij een goede startpositie blijft houden).
    30 juni 2020 17:42
    Alpecin heeft ook Modolo en Sbaragli in de selectie. Dit speelt ook vast mee met de keuze van de Italiaanse organisatoren voor Alpecin
    30 juni 2020 20:26
    Daarnaast is Fenix een product van een Italiaanse sponsor (Arpa). Dat zal ook meehelpen.
30 juni 2020 18:44
Edit: Gaan we binnenkort doen!
    30 juni 2020 22:03
    @redactie, idee om de oorspronkelijke comment te laten staan? Nu weten veel lezers niet wat jullie binnenkort gaan doen.
    1 juli 2020 02:01
    Die opmerking is hen al meermaals gemaakt. Het is vreselijk irritant.
    1 juli 2020 07:18
    Het slaat vooral nergens op.

    Haal het dan nog liever helemaal weg en pb de vrager.
    1 juli 2020 08:49
    Nu weet ik nog steeds niet wat er stond, mijn nieuwsgierigheid stijgt en stijgt...
    1 juli 2020 09:50
    Er stond van ‘Hey, maak eens een kalender van alle bevestigde koersen joh’
    1 juli 2020 11:31
    ah juist, thx
30 juni 2020 20:58
Al die koersen in 100 dagen. Dat wordt een immens zwart gat daarna..
    1 juli 2020 02:02
    Veldrijden.
    1 juli 2020 07:19
    Donkerbruin gat dan.
    1 juli 2020 08:06
    En de wintersporten. De achtervolging en massastart in biathlon plaats ik minstens op gelijke hoogte met wegwielrennen. (best wel met het hoogstaande commentaar van de engelstalige Eurosport, die in sommige landen gratis via de IBU-website te bekijken is - weet niet of dit in Be/Nl het geval is)
    1 juli 2020 12:28
    Pas op wat je zegt he, alles is racisme tegenwoordig. “Een gat van kleur“ moet je nu zeggen.

Reacties zijn gesloten.