Rapportcijfers 2021: EF Education-Nippo
Michael Valgren - foto: Cor Vos
Youri IJnsen vrijdag 12 november 2021 om 16:00

Rapportcijfers 2021: EF Education-Nippo

Nu het wielerseizoen 2021 er definitief op zit, kunnen we de balans opmaken. In een nieuwe rubriek legt WielerFlitsde WorldTour-teams langs de meetlat, van het laagste geklasseerde team op de UCI Ranking naar het hoogste. We slaan ProTeam Arkéa-Samsic over en gaan door met WorldTour-team nummer zestien op de ranglijst: EF Education-Nippo.

In de rubriek Rapportcijfers 2021 geven we alle WorldTour-ploegen, de Belgische ProTeams en de Nederlandse Continental-teams rapportcijfers op basis van hun seizoen. We werken de UCI Team Ranking van beneden naar boven af, gevolgd door de ProTeams en op onze Continental-feed sluiten we af met de Nederlandse ploegen. Ieder team beoordelen we op interpretatie. Dat wil zeggen: een zesde plaats in het eindklassement van de Tour de France is voor de ene ploeg een daverend succes en voor de ander een fikse teleurstelling.

We beoordelen teams op basis van de klassiekers, de grote rondes en de overige koersen. Onder de klassiekers verstaan we de volgende voorjaarskoersen: Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij aangevuld met in het najaar Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. De grote rondes spreken voor zich, waardoor alle andere koersen vallen onder overige wedstrijden. Een team krijgt drie cijfers.

Doelen 2021
De Amerikaanse formatie van Jonathan Vaughters deed een jasje uit vorige winter, mede door de financiële gevolgen van de coronacrisis. Met Sep Vanmarcke, Michael Woods en Daniel Felipe Martínez vertrokken drie sterkhouders en eigenlijk stond daar alleen de komst van Michael Valgren tegenover.

Wat de hoofddoelen van de ploeg waren, is eigenlijk nooit met een letter beschreven. Maar met een sterke voorjaarskern (Alberto Bettiol, Sebastian Langeveld, Jens Keukeleire, Valgren), goede ronderenners (Hugh Carthy, Sergio Higuita en Rigoberto Urán) en tal van rittenkapers, is er genoeg om EF Education-Nippo op af te rekenen.

Waarom het in de Giro wél lukte voor Bettiol, wist-ie zelf eigenlijk ook niet – foto: Cor Vos

Klassiekers: 2
Over de klassiekers kunnen we kort maar krachtig zijn. Als de rozehemden daar niet hadden meegedaan, dan had niemand dat gemerkt. EF Education-Nippo was totaal onzichtbaar in deze koersen. Hoewel deze koersen niet een uitgesproken doel waren, mag je van Bettiol en Langeveld meer verwachten. Slechts één keer scoorde het team een top-10-notering: Higuita werd tiende in de Ronde van Lombardije.

In Parijs-Roubaix (elfde, Jonas Rutch), Strade Bianche (elfde, Bettiol) en de Amstel Gold Race (dertiende, Valgren) waren daarnaast de enige top 20-resultaten voor de ploeg van Vaughters. Dat had ook een 1 kunnen verdienen, maar Jens Keukeleire (gezondheidsproblemen), Valgren (twee gebroken vingers in Omloop Het Nieuwsblad) en het ontbreken van een hoofddoel, houden het op een heel krappe 2.

Grote rondes: 7
Waar de klassiekers uitliepen op een klein drama, kwam EF Education-Nippo in de grote rondes een stuk beter voor de dag. Hugh Carthy ging in de Giro d’Italia voor een goed klassement. Hij was lang op weg naar een plek bij de eerste vijf, maar in de laatste bergrit en de afsluitende tijdrit viel hij daar uit en eindigde hij als achtste. Bettiol greep bovendien een ritzege mee.

In de Tour de France waren de verwachtingen rondom Urán wat hoger na een goede voorbereiding, maar daar moest het Amerikaanse team genoegen nemen met een tiende plek in het eindklassement. Een ritoverwinning zat er voor het team ook niet in. Ondanks de mindere Tour, zorgt de Vuelta a España van de ploeg toch voor een ruime voldoende.

Daar leek het eerst overigens niet op, want Hugh Carthy – een jaar eerder derde in de Ronde van Spanje – moest al vroeg opgeven. Voor de overige renners in Spanje zat er niets anders op en ritten na te jagen. Ze herpakten zich daarna zeer sterk en wisten de hoogvorm van Magnus Cort heel goed uit te buiten. De sterke Deen won drie ritten, eindigde in de slottijdrit nipt als tweede en werd derde in het puntenklassement. Tezamen met de Giro en de iets minder Tour, resulteert dat in een ruime voldoende.

Magnus Cort sloeg toe in de Vuelta – foto: Cor Vos

Overige wedstrijden: 8
In de overige wedstrijden kwam EF Education-Nippo prima voor de dag. In totaal wonnen de rozehemden zestien koersen in 2021, eentje minder dan in de voorgaande twee seizoenen. Elf daarvan werden op WorldTour-niveau behaald, waarvan dus vier in de grote rondes. De overige zeges werden behaald door Stefan Bissegger (ritten in Parijs-Nice, Ronde van Zwitserland en Benelux Tour), Cort (rit in Parijs-Nice), Urán (rit in Ronde van Zwitserland) en Julius van den Berg (rit in de Ronde van Polen).

Carthy werd op zijn beurt achtste in de Ronde van Catalonië en vijfde in de Tour of the Alps. Urán eindigde mede door een sterke tijdritzege als tweede in de Ronde van Zwitserland, de vierde grote ronde van het jaar.

Toch mag er ook een grote shoutout naar Neilson Powless. De 25-jarige Amerikaan stond bij de beloften te boek als toptalent, maar bij Jumbo-Visma en zijn eerste jaar bij de huidige ploeg kwam dat er niet uit. Hij kende dit jaar echter zijn breakthrough season.

Powless werd aan het begin van het seizoen vijfde in het eindklassement van de UAE Tour, gewonnen door Tadej Pogačar. De Amerikaan werd ook heel knap vijfde op het WK (hoewel dat voor dit rapport niet geldt, want dat was voor de nationale ploeg) en toonde zich in diverse andere eendagskoersen. Voordat we het vergeten: Powless won natuurlijk Clásica San Sebastian.

Wie had dit seizoen voor Powless verwacht? – foto: Cor Vos

De overwinningen die nog openstaan, werden geboekt door Cort (rit in La Route d’Occitanie), Lawson Craddock (Amerikaans kampioenschap tijdrijden), Carthy (rit in Vuelta a Burgos) en Valgren. De Deen kwam er in het najaar door met zeges in de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini. Prima resultaten en voor een ploeg als EF Education-Nippo is dat een dikke voldoende waard. Zeker gezien het feit dat ze geen topsprinter hebben.

Eindcijfer: 5,7
Wanneer je het eindcijfer van EF Education-Nippo bekijkt, voelt dat misschien gevoelsmatig te laag. Het is namelijk een krappe voldoende, terwijl de grote rondes en de overige wedstrijden juist ruime voldoendes opleverden. Het lage cijfer komt dus vooral door de voorjaarsklassiekers, ondanks dat het team in de breedte juist goed voor de dag kwam.

Ondanks dat de klassiekers niet een hoofddoel waren, kun je moeilijk spreken van resultaten die een hoog cijfer verdienen. Keerzijde van die medaille is de revival van Magnus Cort, de doorbraak van Neilson Powless en vooral de grote stappen die Stefan Bissegger maakt. Daartegenover staat dan weer de langzaam minder worden Rigoberto Urán en het iets vlakkere jaar van Hugh Carthy. Vooral Sergio Higuita was tamelijk onzichtbaar.

Spierballentaal van Bissegger dit jaar – foto: Cor Vos

 
65 Reacties
Sorteer op:
12 november 2021
Ik zou ze een 7 geven, het klopt helemaal dat ze in de klassiekers nergens waren en de Tour was ook erg matig maar de ploeg slaagde ook dit jaar er weer in om veel van haar renners stappen te laten zetten. Soms duidelijk voor Jan Publiek met Powless en Bissegger en een andere keer wat meer verborgen met een renner als Rutsch. Veel gewonnen gerekend naar een wat lager budget. Teleurstellend was inderdaad Higuita en ook een Caicedo viel vies tegen. In het najaar nog de wederopstanding van Valgren gezien. Al met al voor mij een degelijk jaar voor Vaughters en co.
12 november 2021
16 overwinningen, waarvan meer dan de helft WT koersen waren, is voor EF gewoon heel behoorlijk. Zou ze dan ook zeker hoger beoordelen dan een 5,7.
12 november 2021
Zou een hoger cijfer ook terecht vinden. De Clasica is ook gewoon een top wedstrijd om te winnen. Daarnaast zijn ze goed in de zichtbaarheid / profilering door bijvoorbeeld het shirt in de Giro. Ik vind het hoe dan ook weer een geslaagd seizoen voor deze kleurrijke formatie, op naar volgend jaar! Hopelijk gaan we dan ook weer meer zien van Bettiol.
    12 november 2021
    Mooi om horen. De Clasica is nu toch een topwedstrijd om te winnen! Alleen als Evenepoel 'm wint is het wel een lastig maar toch maar kort wedstrijdje waar de concurrentie te vermoeid is na de Tour om tegenstand te kunnen bieden. Dan stelde die wedstrijd volgens diverse volgers op dit forum eigenlijk weinig voor.
    12 november 2021
    ‘À la tête du client’.
    12 november 2021
    Evegenepoel alsjeblieft. Natuurlijk is dat een goeie winst. Altijd al geweest de laatste 10-15 jaar. De 2 voor 'klassiekers' leidt tot een 5,7 tot een ploeg die prima tevreden mag en zal zijn. Dat is toch wat laag. Misschien volgend jaar andere categorieën hanteren (Vlaams voorjaar, heuvelklassiekers, Grote Rondes, overige koersen)?
12 november 2021
Ik ga mee met de voorgaande posters. Zeker in de Ronde van Spanje met Cort Nielsen en bv. ook Uran in Zwitserland is een 5,7 naar mijn gevoel te laag. Voor de grote ronden vind ik een 8 dan ook een beter cijfer dan een 7.
    12 november 2021
    Nou in grote rondes was het toch erg karig op de Vuelta na.
12 november 2021
Het eerste cijfer dat ik een vol punt ernaast namelijk te laag vind. Super goede ploeg met fijne koers focus en een mooie zwik lekkere overwinningen. Ook even het teamsfeer / visie ding meegenomen die ik mooi los en niet zo irritant krampachtig inschat tov een hoop andere ploegen die het spel te serieus nemen en het besef aan het kwijtraken zijn dat wielrennen gewoon vermaak is. 7,1 zou ik zeggen.
12 november 2021
Tja Langeveld is 36 en heeft sinds die poduimplek van Parijs Roubaix 2017 eigenlijk nooit meer een resultaat neergezet (en die plek was al een stunt). Dan denk ik ook niet dat de ploeg hem dit voorjaar vaak bovenaan in de uitslag verwachtte.
    12 november 2021
    Toen bettiol won was hij bij beste 10 in Vlaanderen
12 november 2021
Ben het er ook totaal niet mee eens. Ja er vielen wat kopstukken tegen in de vorm van Uran, Carthy, Bettiol en zeker ook Higuita. Maar er stonden ook heel veel lichtpuntjes tegenover. - De doorbraak van Powless inderdaad die dus vrij uit het niets kwam - De waanzinnige Vuelta van Cort - De revival van Valgren aan het einde van dit seizoen - De overwinningen van Bissegger, die zich op zijn minst ontpopt als wereldtopper in de korte tijdrit - De zich zeer goed ontwikkelende Rutsch, met een enorm sterke Parijs-Roubaix als mooi sluitstuk - Het zeer goede debuutseizoen van Carr, die zeker het eerste halfjaar leuke dingen liet zien Dus ik zou toch ook naar een 7- neigen voor een ploeg die haar tegenvallende kopmannen toch meer dan behoorlijk heeft opgevangen.
12 november 2021
Een 2 voor de klassiekers, terwijl Powless Donostia San Sebastian Klasikoa wint? Het is niet de grootste wedstrijd, maar toch.
    12 november 2021
    Die valt in dit rapport blijkbaar niet onder ‘klassiekers’ maar onder ‘overige wedstrijden’.
    12 november 2021
    Wf telt deze toch niet als klassieker.
    12 november 2021
    Wf maakt die keus inderdaad. Maar het is wel vreemd: klassiekers, grote ronden en overige. San Sebastián is een WT eendaagskoers en ik denk dat 90% van de wielervolgers deze wedstrijd onder het kopje klassiekers zou scharen in deze gebruikte onderverdeling.
    12 november 2021
    San Sebastian is gewoon een klassieker. Het is geen monument.
    12 november 2021
    Clásica San Sebastián heet ie zelfs.
    12 november 2021
    De Classic Loire Atlantique is ondanks zijn naam duidelijk geen klassieker. Dus de naam zegt niet alles. Ik vind de Clasica San Sebastian niet echt een klassieker. Een klassieker is voor mij een wedstrijd waar veel renners een hoofddoel van maken.
    12 november 2021
    San Sebastian mag met recht een klassieker genoemd worden, maar heeft een A-typische plek op de kalender. Duidelijk geen onderdeel van het klassieke voor- of najaar. Dat zal wel de reden zijn dat deze niet onder het kopje klassiekers terecht komt. Wel mag EF wat mij betreft ook hoger scoren. 1x klassieker winnen vind ik nog steeds mooier dan 2x 2de eindigen in monumenten bv.
    12 november 2021
    San Sebastián heeft hier last van de classic regel. Als het in de naam zit, is het geen echte klassieker.
    15 november 2021
    @MWielerfan Zoals de Amstel uiteraard ook geen noemenswaardige race is, en op die Waalse en Brabantse Pijl valt al helemaal geen peil te trekken...
12 november 2021
Benieuwd of WF de voorjaarsklassiekers ook zo zwaar laat doorwegen bij de komende ploegen. Zoja, dan zullen er nog aardig wat onvoldoendes en nipte voldoendes worden gegeven. Deze benadering van het wielerseizoen is wel heel overdreven door een Vlaamse bril bekeken.
    12 november 2021
    Als we deze manier van beoordelen even gaan doorberekenen ligt het rapportcijfer van DQS ergens tussen de 9 en 9,5. Voor pakweg de komende 10 jaar welteverstaan..
    12 november 2021
    Eens, ik begrijp niets van de definitie klassieker. Lombardije valt er wel onder (geen voorjaar, wel monument) en AGR ook (geen monument) en classica SS weer niet? (is toch echt een klassieker in mijn optiek). Gewicht van wedstrijden als AGR, gent-wevelgem en waalse pijl worden echt zwaarder gerekend in NL/B dan in rest van europa...
    12 november 2021
    San Sebastian vind ik ook een grotere koers om te winnen dan pakweg Dwars door Vlaanderen, de E3 of Omloop. Toch begrijp ik wel dat ze de ‘klassiekers’ wat hebben beperkt, WT-najaarswedstrijden als Plouay of Frankfurt horen daar gevoelsmatig ook niet echt onder. Nu is het gewoon de monumenten en de belangrijkste voorjaarsklassiekers. Je moet nu eenmaal ergens een indeling maken. Anders wordt het rondes vs. eendagswedstrijden. Al had San Sebastian er nu wel bij gekund vind ik ook, maar dan had het cijfer van de ‘overige wedstrijden’ gewoon lager uitgevallen. Dus of het zo veel verschil had gemaakt?
    12 november 2021
    Een ploeg die alle drie de grote rondes wint en daar buiten helemaal niets presteert krijgt: 1-10-1 en gemiddeld een rapportcijfer 4 voor het seizoen.
    12 november 2021
    @Panache dat ligt dan weer blijkbaar aan de vooraf uitgesproken ambities voor deze wedstrijden anders kan je ook daar weer goed scoren. Nee EF een lager cijfer geven voor hun seizoen dan Qhubeka gaat er bij mij niet in, deze ploeg heeft ook geen superhoog budget, dus daar kan het niet aan liggen. De verhouding is nu echt zoek.
    12 november 2021
    Je zal als ploeg maar de Tirreno, Parijs-Nice, Baskenland, Catalonië en Romandië hebben gewonnen en een lager rapportcijfer krijgen dan een ploeg die de E3 en Dwars door Vlaanderen op de zegelijst heeft staan. Heb je Tre Valli, Milaan-Turijn, Emilia en Sabatini gewonnen... Zie je dat de winnaar van de driedaagse de Panne een hoger cijfer heeft. JV mag echt dolblij zijn dat Wout AGR en Gent Wevelgem heeft gewonnen. Anders was het een zwaar mislukt seizoen.
    12 november 2021
    Ik denk dat de indeling klassiekers mét GW en AGR er zelfs is om JV een hoger cijfer op klassiekers te kunnen geven. Laat je het puur monumenten aankomen dan heeft JV toch een nèt niet score behaald in 2021
    12 november 2021
    GW en de Amstel zijn met de Strade Bianche toch de wedstrijden die vlak na de monumenten komen, naar mijn gevoel. Daarna E3, Waalse Pijl, Omloop...
    12 november 2021
    @Beer GW heeft voor mij meer cachet dan de AGR en Strade Bianche.
    12 november 2021
    Tja, en ik vind Giro dell'Emilia de mooiste eendagswedstrijd na de monumenten en Strade Bianchi dat maakt hem nog geen WT koers of dat het aanzien hoger of lager is dan welke willekeurige andere klassieker.
    12 november 2021
    Eens, WF slaat hier de plank compleet mis!
    12 november 2021
    WF had dan beter een kopje monumenten, grote ronden, klassiekers en overige wedstrijden kunnen doen.
12 november 2021
Lekker stukje komkommer
    12 november 2021
    ...en als je niet van komkommer houdt, dan eet je het toch niet? Da's toch het doel van deze site, lullen voor, tijdens en na het fietsen?
12 november 2021
6,5 was verdiend geweest.
12 november 2021
Leuke ploeg, verdient vanwege de inzet toch een puntje extra. We mogen blij zijn dat Youri niet in het onderwijs werkt zeg, wat een zure bedoeling zou dat worden. ;)
    12 november 2021
    En twee tentamens in het najaar die meetellen bij het voorjaar.
    12 november 2021
    In het onderwijs is de normering/puntentelling wat beter vastgelegd en wordt er geen rekening gehouden verwachtingen aan het begin van het schooljaar.
12 november 2021
Het enige dat ik mooi vind aan voetbal is het systeem van promoveren en degraderen uit eerste klasse en de erkenning die volgt voor de competitiewinnaar (wat in België toch de manier van werken is) en ik mis dat serieus in het wielrennen. Nu wordt een mooie moeite gedaan om de ploegen te quoteren op hun jaarprestatie, maar dat is het dan ook. Volgens mij zouden ploegen anders werken en presteren als er degradatie zou dreigen naar een lagere klasse met minder mogelijkheden. Nu heeft de laatste ploeg schouderophalend het gevoel 'jammer, maar volgend jaar hopelijk beter' terwijl er geen echte must is om per sé beter te moeten doen zolang de sponsor maar blijft mee gaan in het verhaal. Net zoals de eerste bij de ProContinentaals. Proficiat met de eerste plaats, en dat is het dan. Geen verplichte promotie naar WT met de uitdaging zich daar te meten en als het een onvoldoende wordt, weer degradatie. Wat denkt dit forum daar van?
    12 november 2021
    Volgens mij is er al een eeuwigheid sprake van dat er een promotie-degradatieregeling komt cq. moet komen, maar wordt dat steeds naar achteren verschoven, met de broertjes Roodhoofd (Alpecin-Fenix) als lachende derde.
    12 november 2021
    Op zich wel mee eens dat promotie/degradatie ervoor zou kunnen zorgen dat meer aan elkaar gewaagde ploegen tegen elkaar uitkomen, en dus het wielrennen interessanter zou maken. Maar het lijkt me niet zo eenvoudig te realiseren als in een sport zoals voetbal. De competitie in voetbal en veel andere sporten is in feite een toernooi waar elke ploeg tegen dezelfde tegenstanders uitkomt. Zo is het aan het einde van het seizoen helder wie de beste of minste was. Bij wielrennen is het minder makkelijk objectief vast te stellen welke ploeg het best is. Ook al verplicht je alle ploegen deel te nemen aan bepaalde wedstrijden waar voor punten gestreden wordt, dan blijft de vraag hoeveel punten te verdienen zijn in bepaalde wedstrijden. De ene ploeg is misschien goed in drieweekse etappewedstrijden maar bakt er nits van in eendaagse koersen, terwijl een andere juist uitblinkt in de eendaagsen en nog een andere ploeg renners heeft die het best zijn in korte etappewedstrijden. Hoe ga je die verschillende wedstrijden tegen elkaar afwegen ? Op het ogenblik maakt de puntentelling niet zoveel uit omdat er geen konsekwenties aan verbonden zijn (behalve voor een paar ploegen die kans maken de hoogste score onder de pro-continentalen te behalen). Afgezien van de arbitraire puntentellen, zou een effect van promotie/degradatie zijn dat voor elke plaatsje fanatiek gespurt gaat worden omdat ploegleiders hun renners op het hart drukken dat 20ste beter is dan 21ste. Zo krijg je weer meer valpartijen in de finales ...
    12 november 2021
    Ik denk dat dat een ongeziene puinhoop wordt vanwege het steeds wisselen van sponsoren / renners etc. Bij wijze van zou Pogacar aangetrokken kunnen worden op een net gedegradeerde licentie waar één of andere olijke Tinkoff op aanslaat. Veel beter systeem enkel de top 10 (meestal stabielere teams) startrecht geven in de koersen en de rest via uitnodigingen. Ook die top 10 mag dat startrecht weggeven. Let maar op dat dat de beste startlijsten per koers oplevert.
12 november 2021
@redactie kunnen jullie niet onderaan het artikel elke dag de bijgewerkte ranglijst erbij zetten van de tot dan besproken ploegen ?
    12 november 2021
    "De WF ranking" Goed idee maar dat zal wel een apart artikeltje worden.
12 november 2021
Het patroon in de beoordelingen van WF/Youri weerspiegelt de werkelijkheid: er zijn maar een paar ploegen die in de absolute topkoersen van het jaar in de top 5 kunnen rijden. Daarmee vallen voor vrijwel elke ploeg de klassiekers en de TdF tegen. Dat heeft zonder meer te maken met de (althans voor mijn gevoel) toenemende verschillen in koopkracht bij de verschillende teams - wel/geen olie-dollars zeg maar. Voor een ploeg als EF pakt dat dus slecht uit, en ik sluit me aan bij wat hierboven al geschreven is.
12 november 2021
Stappen zetten, ontwikkeling laten zien, je tonen in een wedstrijd zijn dat nu wel of niet criteria in de beoordeling? Gaat lijkt me gewoon om de resultaten in relatie tot het budget. Een team dat hoog van de toren blaast aanvang seizoen en een team dat geen verwachtingen uitspreekt, maar beiden ongeveer dezelfde resultaten en budget hebben, kunnen toch niet verschillende cijfers krijgen? Het is veel appels met peren vergelijken. Als velen menen dat EF een 7tje zou moeten krijgen, wat moet TJV, UAE of DQS dan wel niet krijgen? Een 12, een 15, 20 gelet op aantal overwinningen en de kwaliteit daarvan?
    15 november 2021
    Als DQS als doel zet 60 overwinningen en top 3 van Evenepoel in de Giro + heropstanding van Cavendish en Jakobsen als sprinters + minimaal 1 overwinning in een klassieker dan zal Youri toch in de buurt van 9.5 moeten zitten met zijn score - want dan hebben ze alle doelen gehaald behalve een topprestatie in de Giro waar ze geen enkele rit hebben gewonnen.
12 november 2021
Bizar dat Carr (ten onrechte trouwens, want het was hij en niet Bettiol die 11de werd in Strade) zelfs niet genoemd wordt. Effende daarnaast bv ook het pad voor Powless met een sterke aanval in San Sebastian en werd er zelf nog 15de, 8ste op Mont Ventoux, 9de in Occitanie na 5de in de koninginnenrit, ... en dat voor iemand die net 23 is geworden.
    12 november 2021
    Zeker bizar en vooral ook oneerlijk want ik heb bij jouw bericht meteen de reactie 'Carr?' en nu weet ik dat hij naast een fraaie 11e plaats in de Strade eveneens het pad voor Powless effende in San Sebastian, niet gek voor een 23(!) jarige.
    12 november 2021
    Vergeet ook niet de zeer goede uitslag tussen wereldtoppers op de Prato di Tivo in de Tirreno! En was in 1 giro etappe ook nog eens ontzettend sterk. Carr heeft inderdaad gewoon echt een heel goed debuutjaar gehad.
    12 november 2021
    Inderdaad onbegrijpelijk dat Carr hier niet genoemd wordt. Reed een heel sterk debuutseizoen, zeker als je bedenkt dat zijn seizoen ook nog eens door valpartijen en blessures werd geteisterd.
12 november 2021
Waarom die klassiekers zo zwaar laten wegen, de resultaten waren er in ander wedstrijden en rondes, meer dan gemiddeld in beeld en mooie overwinningen
12 november 2021
Oke oke jongens dan doen we een 6.5. Zo tevreden?
12 november 2021
Waarom behoort San Sebastian niet tot een klassieker? Het heet zelfs 'Clasica' San Sebastian ofwel de klassieker van San Sebastian. Het is na de monumenten één van de belangrijkste eendagskoersen. Op wikipedia heet het ook gewoon een klassieker: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cl%C3%A1sica_San_Sebasti%C3%A1n
12 november 2021
Ha, goed om te weten dat BikeExchange, die ik het hele seizoen niet gezien heb buiten een (tegenvallende) Yates, toch een beter seizoen had dan EF waar ik echt van genoten heb dit seizoen!
12 november 2021
EF een 5,7, dat wordt dus een dikke onvoldoende voor FDJ ;)
    12 november 2021
    Maar hoogstwaarschijnlijk wel hoger dan DSM knipoog.
    12 november 2021
    om maar te zwijen over de 1 voor klassiekers voor Ag2r. Hogere verwachtingen daar dan voor EF en net zo weinig resultaat.
    12 november 2021
    @Titaantje één podium in de RvV.
12 november 2021
Met alleen een overwinning in een semiklassieker en een paar ritten in de Vuelta vind ik een voldoende vrij hoog.
13 november 2021
Zeker een 7, uitstekend jaar voor deze vrijbuitersploeg.
13 november 2021
Het gebrek aan respect richting renners om een 2 te geven voor de klassieke deelnames…. Nergens finishen zou een 1 kunnen zijn. Dat hoor je niet in de WT. top 20 en top 10 rijden kan nooit een 2 worden als je respect hebt voor coureurs.

Reacties zijn gesloten.