Rapportcijfers 2021: Deceuninck-Quick-Step

Rapportcijfers 2021: Deceuninck-Quick-Step

Evenepoel na zijn monstersolo in de Druivenkoers - foto: Cor Vos

vrijdag 3 december 2021 om 13:00

Nu het wielerseizoen 2021 er definitief op zit, kunnen we de balans opmaken. In een nieuwe rubriek legt WielerFlitsde WorldTour-teams langs de meetlat, van het laagste geklasseerde team op de UCI Ranking naar het hoogste. Vandag alweer de laatste ploeg van deze rubriek: Deceuninck-Quick-Step.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Doelen 2021
Bij monde van ploegbaas Patrick Lefevere werd er aangekondigd dat zijn ploeg in 2021 opnieuw zo veel mogelijk zeges moest behalen. In het gemankeerde coronaseizoen 2020 waren dat er 43, en volgens de flamboyante Belg waren dat zowel kwalitatief als kwantitatief veel zeges. Daarnaast werden er overwinningen in de klassiekers en monumenten verwacht en dat was ook het uitgangspunt in de Tour de France.

Voor de Giro was aan het begin van het seizoen geen concreet plan, omdat niet duidelijk was in hoeverre Remco Evenepoel zou herstellen van zijn schaambeenbreuk. Daarom pakten we het persbericht er voor de Giro bij: João Almeida wilde voor een goed klassement gaan en Remco Evenepoel wilde het goede gevoel terugkrijgen. In de Vuelta a España wilde de ploeg kijken of Fabio Jakobsen in staat zou zijn om weer een etappe te winnen.

Klassiekers: 9
Voor geen enkele andere ploeg ter wereld zijn de klassiekers belangrijker: al jaar en dag zitten de Vlaamse wedstrijden in het DNA van Deceuninck-Quick-Step gevlochten. De klassiekercampagne werd dit jaar ook meteen goed afgetrapt door Davide Ballerini, die in een sprint met een omvangrijke groep Omloop Het Nieuwsblad op zijn palmares zette. Een week later voegde Julian Alaphilippe er bijna een tweede zege aan toe, maar de krachtexploot van Mathieu van der Poel was hem te machtig in Strade Bianche. In Milaan-San Remo, twee weken later, speelde de Franse oud-winnaar in de eindsprint geen rol.

In de E3 Saxo Bank Classic was het vervolgens wel weer raak. Deens kampioen Kasper Asgreen buitte daar het numerieke overtal van The Wolfpack in de finale uit. In Gent-Wevelgem ontbrak dat collectief juist: een unicum voltrok zich namelijk, want bijna de gehele ploeg miste al vroeg tijdens de koers de beslissende waaier. Alleen sprinter Sam Bennett zat mij, maar hij moest in de slotfase al brakend de rol lossen. Yves Lampaert (veertiende) was uiteindelijk de beste in de uitslag, net als in Dwars Door Vlaanderen (vierde). In de Ronde van Vlaanderen eindigde hij dan weer als zeventiende.

Dat deerde echter niet, want de blauwhemden zetten die koers naar hun hand met een andere renner. Asgreen bleek namelijk de sterkste, door in een sprint met twee de maat te nemen van Van der Poel. Ook Alaphilippe had in die koers zijn rol, maar hij kwam vooral tot scoren in de Ardennenklassiekers. Andermaal won de springveer de Waalse Pijl en ook – opnieuw – werd hij tweede in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl hij in de Amstel Gold Race genoegen moest nemen met plek zes. In het najaar deed Fausto Masnada mee om de zege in de Il Lombardia, maar hij was in een sprint-à-deux niet opgewassen tegen Tadej Pogačar.

Een week daarvoor moest Lampaert dan weer genoegen nemen met plek vijf in Parijs-Roubaix. In het stuk kwamen de renners van Deceuninck-Quick-Step niet voor, al nam de Belg na afloop geen blad in de mond. Lampaert vond zichzelf de beste in koers. Met twee klassieke zeges, een monument en daarnaast nog eens drie tweede plaatsen (waarvan twee in een monument), heeft de ploeg-Lefevere het opnieuw ontzettend goed gedaan in de klassiekers. Dat verdient daarom een negen.

Grote rondes: 9
De Giro d’Italia 2021 betekende voor Remco Evenepoel een rentree in het peloton, negen maanden na zijn verschrikkelijke tuimelperte in de Ronde van Lombardije 2020. De jonge Belg startte va-banque, leek na zes dagen zelfs in de roze leiderstrui te komen, maar hij zakte aan het begin van de derde week weg uit het klassement. Na zeventien etappes gaf hij op. João Almeida moest daarvoor misschien net iets te veel met de rem erop rijden, want de Portugees kwam juist daarná op stoom. In de laatste dagen van de Vuelta werd hij nog twee keer tweede en een keer vijfde. Hij klom in de laatste week van plek dertien naar zes.

Vlak voor de Tour de France kreeg de Belgische ploeg af te rekenen met het niet kunnen deelnemen van Sam Bennett, die door een knieblessure niet op tijd fit was. De Ier was een jaar eerder nog meervoudig ritwinnaar en hij won toen het puntenklassement. Oudgediende Mark Cavendish werd vervolgens naar voren geschoven als kopman. Een gok, want de 36-jarige Brit reed voor de Ronde van Frankrijk geen enkele WorldTour-koers en wist op een lager niveau ook niet meteen te overtuigen. Het bleek een schot in de roos. The Manx Missile won niet minder dan vier keer en evenaarde daarmee het stokoude zegerecord van Eddy Merckx.

’s Werelds beste renner aller tijden stopte zijn zegekar op 34 overwinningen en de Brit voltooide zijn jarenlange – en tevergeefs geachte – jacht deze zomer. En passant nam Cav ook het puntenklassement nog mee naar huis. Wie dat voorafgaand aan de Tour had voorspeld, was voor gek verklaard. Julian Alaphilippe had op de openingsdag overigens ook nog zijn kwaliteiten tentoongespreid, met een ritzege en de gele trui als beloning. Kortom: de Tour de France was voor Deceuninck-Quick-Step een daverend succes. Van hetzelfde laken een pak in de Vuelta a España. Daar mocht Fabio Jakobsen proberen te zegevieren.

Dat lukte de Nederlander, en hoe! De sprinter pakte niet minder dan drie ritoverwinningen en nam aan het eind van de drie weken in Spanje ook het puntenklassement mee naar huis. En dan te bedenken dat hij ruim een jaar daarvoor op een Poolse finishstraat nog lag te vechten voor zijn leven. Een ongekende comeback op het hoogste niveau en daarbij wist zijn lead-out Florian Sénéchal ook zelf nog eens een rit te winnen. Na een degelijke Giro, scoorde de ploeg dus een nagenoeg perfecte score in de Tour en de Vuelta. Ambities waargemaakt, en dat belonen we daarom met een dik verdiende negen.

Overige wedstrijden: 9
Aan het begin van 2021 gaf Patrick Lefevere de opdracht om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. Daar gaven zijn renners gehoor aan. De Belgische formatie werd de absolute zegekoning onder de teams: ze won liefst 65 keer. Dat is 22 keer vaker dan de nummer twee op die lijst, Jumbo-Visma. Daarvan werd er door The Wolfpack 25 keer op WorldTour-niveau gewonnen.

Naast de benoemde wedstrijden in de twee categorieën hierboven, werden er ritten gewonnen in de UAE Tour, Parijs-Nice (allen Sam Bennett), Tirreno-Adriatico (Julian Alaphilippe), de Ronde van het Baskenland (Mikkel Frøhlich Honoré), de Ronde van Romandië (Rémi Cavagna) en in de Ronde van Polen (Cavagna en João Almeida). In die laatste rittenkoers was Portugees ook eindwinnaar. Eerder werd de jongeling ook al derde in de UAE Tour en zevende in de Ronde van Catalonië. Fausto Masnada eindigde op zijn beurt dan weer als derde in de Ronde van Romandië, terwijl Mattia Cattaneo negende werd in de Ronde van Zwitserland.

Op een lager niveau zegevierde Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Denemarken, terwijl Almeida ook nog de Ronde van Luxemburg op zijn palmares bijschreef. Honoré en Alaphilippe zorgden in de WorldTour-klassiekers ook nog voor podiumplekken in de Clásica San Sebastian en de Bretagne Classic.

In de eendagswedstrijden van een lager niveau dan de WorldTour, werd een hele reeks koersen aan de zegekar geregen. Onder meer Brugge-De Panne, de Druivenkoers, Brussels Cycling Classic, de Münsterland Giro en de Coppa Bernocchi kregen een winnaar uit de stal van Lefevere, die dit jaar liefst achttien verschillende renners zag winnen.

Omdat het de opdracht was om zo veel mogelijk te winnen, geven we voor dit onderdeel een negen. Natuurlijk kun je niet altijd winnen, maar in koersen als San Sebastián en de Bretagne Classic – maar ook in een aantal koersen net onder het hoogste niveau – had het team ook kunnen winnen. Het enige smetje op het blazoen van dit onderdeel.

Eindcijfer: 9
Al bij al kan Deceuninck-Quick-Step terugkijken op een zeer verdienstelijk jaar, ook rekening houdend met het feit dat de Belgische formatie niet het allergrootste budget van de WorldTour heeft. Toch wist het team dus te 65 keer te winnen, waarbij meer dan een derde daarvan op het allerhoogste niveau was. Er werden meerdere klassiekers gewonnen, een monument en in twee van de grote rondes was hun sprinter veruit de beste.

Daarbij komt ook de breedte goed naar voren bij Deceuninck-Quick-Step. Van de dertig renners waarmee The Wolfpack dit seizoen heeft afgewerkt, wonnen achttien van hen minstens één keer. Dat kan dan ook niet anders dan een hoog cijfer opleveren: een negen voor het seizoen 2021.

Misschien wel de grootste ‘overwinning’ van 2021: de terugkeer op het hoogste niveau van Jakobsen – foto: Cor Vos


In de rubriek Rapportcijfers 2021 geven we alle WorldTour-ploegen, de Belgische ProTeams en de Nederlandse Continental-teams rapportcijfers op basis van hun seizoen. We werken de UCI Team Ranking van beneden naar boven af, gevolgd door de ProTeams en op onze Continental-feed sluiten we af met de Nederlandse ploegen. Ieder team beoordelen we op interpretatie. Dat wil zeggen: een zesde plaats in het eindklassement van de Tour de France is voor de ene ploeg een daverend succes en voor de ander een fikse teleurstelling.

We beoordelen teams op basis van de klassiekers, de grote rondes en de overige koersen. Onder de klassiekers verstaan we de volgende voorjaarskoersen: Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij aangevuld met in het najaar Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. De grote rondes spreken voor zich, waardoor alle andere koersen vallen onder overige wedstrijden. Een team krijgt drie cijfers.

Dit artikel delen:

145 Reacties

Marik 3 december 2021 om 07:15

Hahaha ik ben heel erg benieuwd naar de reacties die nu gaan komen.
Ikzelf heb een 6 gegeven, omdat de ploeg duidelijk 2 gezichten heeft. IJzersterk in de eendagswedstrijden, er is geen ploeg die attractiever koerst. Maar de ploegleider drukt veel te sterk zijn snor. De giro was natuurlijk gewoon een deceptie en het feit dat Evenepoel überhaupt werd verkocht aan de Giro was een gotspe. Ze zijn zeer onzorgvuldig met deze knaap omgegaan en dat telt voor mij zwaar. En ik zie dat Youri juist de Giro niet meetelt in zijn 9 voor grote rondes.

0
Cochise 3 december 2021 om 07:28

Ergens ook wel mooi dat hij niet meegaat in dat hypocriete spelletje hier, waarbij verwachtingen of ambities in renners hun mond worden gelegd om ze er nadien op te kunnen afrekenen.
Los daarvan is die 9 erg hoog in vergelijking met andere ploegen.

0
Steven_E 3 december 2021 om 07:52

Je weet dat Almeida 6e werd en in de slotweek de sterkste was. Ik denk dat de Giro een 7 kreeg en de 2 andere grote rondes een 10, dus vandaar een 9 gemiddeld voor de grote rondes.

0
Murcia 3 december 2021 om 08:15

Almeida was goed maar de Giro was natuurlijk een faalmoment voor DQS gemeten naar haar eigen doelstellingen en prestaties in het verleden. Die 9 voor grote rondes is dan echt veel te hoog. Ik zou voor de ploeg een 8 als cijfer terecht vinden omdat ze scoorden met de Klassiekers, winst in de Vlaamse Hoogmis en in de overige (sprint) wedstrijden maar men is dit jaar geen sikkepit verbeterd in het ontwikkelen van klimmers of AK mannen. Niet alleen in de grote rondes maar ook in de rondes van een week vond ik de klassements prestaties tegenvallen.

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 09:18

Denk dat Youri Belgische roots heeft. DQS een 9 en JV een 7. Dan sla je de plank echt volledig mis.

0
Panache 3 december 2021 om 09:36

Youri is een Fries, een eilandbewoner qua roots. Ondanks dat ik het met het gros van de scores niet eens ben (te zwartwit, weinig oog voor nuance) toont hij met de relatief lage score voor TJV wel ballen.

0
Dantiest 3 december 2021 om 14:44

ja echt ballen(!) ze zullen het ‘m niet in dank afnemen, daar bij JV…
Oh nee, zelfs niet na de grachten positieve JV coverage afgelopen seizoen(en).

0
Dantiest 3 december 2021 om 15:10

DQS wordt als geen andere ploeg ambities in de mond gelegd om ze net daar achteraf op af te rekenen. Het is zo doorzichtig allemaal. Het getuigt van slechte wil en daarmee diskwalificeer je jezelf als wielerkenner.

Een objectieve wielerkenner kan gewoon toegeven dat ze met die hele jonge gasten sterke uitslagen hebben gereden in de Giro.

Dat er een soapgehalte in zat? Zeker. Dat maakt de wielersport ook mooi. Gelukkig wordt deze amper beïnvloed door de grijze "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" en 'padvindersmentaliteit' die hier maar al te vaak gepredikt wordt.

0
Panache 3 december 2021 om 07:45

De sprinters en het Vlaamse voorjaar krijgen wat mij betreft een dikverdiende 9. In de heuvels en klassementen was het heel wat minder. Voor een ploeg die Evenepoel, Masnada, Alaphilippe, Almeida en Cattaneo in de gelederen heeft mag je daar gewoon meer verwachten. Het team is ook gewoon voor een klassement gegaan in de Giro (eindwinst Evenepoel) en Tour (hoge klassering Alaphilippe) maar faalde jammerlijk.
Lefevere over Giro (specifiek over winst): “Verplaats je in zijn positie. Met wat hij al heeft gepresteerd, móet je die ambitie gewoon hebben”. Masnada over Giro: “Het doel zal zijn om te vechten voor de roze trui. Evenepoel zal sterk en goed starten, maar het is natuurlijk de vraag hoe hij de derde week zal verteren. Als het niet lukt, zullen we het net als vorig jaar gaan proberen met Almeida”. Tom Steels over de Tour: “Mattia Cattaneo en Dries Devenyns zullen Julian bijstaan in de bergen en op de bergop aankomsten.”
Klassiekers: 8,5
Grote ronden sprintploeg: 9
Grote ronden AK-mannen: 5
WT-weeksronden etappes: 9
WT-weeksronden klassementen: 5
Tijdrijden: 7,5
Rapportcijfer 8 (meer dan het gemiddelde). De ploeg vertrekt niet voordat de kruimeldief alles vakkundig proper achterlaat, een bonus waard.

0
Dikke Man 3 december 2021 om 07:56

In theorie zou ik van de ploeg moeten houden. Alaphilippe, aantrekkelijke koerswijze, lamme antiheld als manager… ik doe dit echter niet. Ik vertrouw ze niet. Het is niet dat ik denk dat ze snoepen, niet meer dan JV bijvoorbeeld, maar ik twijfel aan het welzijn van de renners. Vooral het conflict met Bennett, terwijl hij vorig jaar nog al barfende alles op alles zette op in een kopgroep te blijven, doet me twijfelen. Dan is er nog dat hatelijke Wolfpack-gedoe. Ik kan me echt niet voorstellen dat ze dat uit vrije wil doen. En dan heb je nog de manier waarop de renners achteruit rijden nadat ze de ploeg verlaten. Alsof er een elastiekje is geknapt, alles eindelijk is losgelaten. Deze ploeg probeert de renners tot het uiterste te drijven en ik ben er geen voorstander van. Rapportcijfer? 9. Terecht. Ik gaf ze een 2.

0
osca freire gomez 3 december 2021 om 09:18

Hier kan ik me echt helemaal in vinden!

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 09:20

En dan nog maar te spreken over wat er uit het achterzakje van Evenepoel werd gehaald en dubieuze ploegleiders en dokters.

0
Panache 3 december 2021 om 09:23

Ik snap precies wat je bedoelt. Dat wat Movistar hardnekkig simuleert "vamos, vamos, vamos" en maar niet tot wasdom komt, daar zit het opportunisme wél diep verankerd in het dna-van het DQS team. Het staat mede aan de basis van de wederopstanding van Jakobsen en Cavendish, maar daar tegenover staat o.a. de mentale inzinking van Evenepoel die de verwachtingen niet kon waarmaken en die eerst weer drie stappen terug heeft moeten zetten om via Denemarken stapje voor stapje opnieuw op te bouwen, om vervolgens in het zicht van de top van nieuw opgeworpen berg (Lombardije) er wederom af te kukelen (zelfde fout de tweede keer in hetzelfde jaar, oei). Past de werkwijze je niet dan moet je snel vertrekken, teken dus vooral geen langdurig contract.

0
5211 3 december 2021 om 14:53

PL is vaak erg direct en via de media wat niet altijd de meest charmante aanpak is.
Wat hier echter wel vergeten wordt is dat voordat dit openbaar werd uitgespeeld Bennet alle telefoontjes van zijn baas weigerde, niet opnam.

Geloof me, dat zet iedere baas op scherp en al zeker wanneer blijkt dat de medewerker die met bombarie is binnengehaald omdat hij voorheen niet aan zijn trekken kwam. Nog meer wanneer dan blijkt dat medewerker in geniep in onderhandeling is met een andere ploeg.
Ook Bennet heeft eea geforceerd. Een werkgever heeft recht op controle en overleg met hoe het erbij staat, Bennet weigerde dat en PL handelde dit op zijn manier af via de media.
Nogmaals niet erg diplomatiek etc. maar zijn goed recht daar het hier over lieden en activiteiten gaat die altijd in de openbaarheid gevolgd worden.

De vele overige insinuaties over een bidonnetje etc zijn dan ook lachwekkend. Aannames zijn geen feiten.
PS ik ben geen QS van, meer een neutrale volger en ex sporter.

0
Dikke Man 3 december 2021 om 18:58

Wie wat wie heeft aangedaan gaan wij nooit weten. Enkel het feit dat het op deze manier gebeurt en wordt gecommuniceerd zegt iets over de sfeer in de ploeg. De manager is daar verantwoordelijk voor. Anyways, niks illegaals, simpelweg niet iets waar ik heel enthousiast van word. Zeker nu blijkt dat zoveel wielrenners mentaal over de grens moeten gaan.

0
Lalsacien 3 december 2021 om 19:14

@5211 Bennett alle telefoontjes van zijn baas niet opnam???? Je zat erbij???

0
5211 4 december 2021 om 02:45

Lalsacien. Dat stond in enkele gazetten en heeft ook hier op WF gestaan. In artikel waarin PL werd aangehaald en hij dit meldde.
Dus nee daar hoef je er niet voor bij te zitten. Dat jij een motivatie hoort waarom PL het zo aanpakte en dit je beeld verstoort ligt kennelijk gevoelig.

0
Lalsacien 4 december 2021 om 05:16

@5211 Bron met wederhoor? Het echte verhaal weet je helemaal niet.
Wellicht kun je zelf even in de spiegel kijken om de andere kant even te bekijken.

0
williams 3 december 2021 om 08:04

We wachten toch gewoon op de onderbouwde mening van Michel…

0
Michelangelo 3 december 2021 om 09:55

Vervelend moet dat toch voor je zijn dat er niemand is die zegt: “we wachten op de mening van Williams….”
Of zou dat komen omdat williams vaak geen mening heeft over de koers, maar vooral een mening heeft over andere wielerflitsers?

0
VespavanBern 3 december 2021 om 11:31

@michelangelo,
De pot verwijt de ketel…….

0
Sjonge Jonge 3 december 2021 om 11:46

@Vespa,

je kan van alles van Michel vinden – ook ik heb mijn bedenkingen bij zijn min of meer obsessie tov Evenepoel – maar zeker niet dat hij geen mening heeft over de koers zelf.

Williams daarentegen….

0
Chippen 3 december 2021 om 12:24

williams is te beleefd, eigenlijk bedoelde hij gewoon “we wachten of de huis-troll voor de 387e keer dezelfde flut-argumentjes gaat gebruiken, het is toch onmogelijk dat een mens zó voorspelbaar is en zo’n verontrustend gebrek aan afwisseling vertoont”

0
5211 3 december 2021 om 15:03

Nee @Aard van Woud. Velen alhier vallen niet over het feit dat iemand een mening heeft. Wel over de wijze waarop deze zijn obsessie alhier ten uitvoer brengt.
Niet voor niets tijdje gebanned geweest.

Het klinkt redelijk wanneer iemand niet schrijft dat eea een vaststaand feit is maar begint met : ” ik denk”. “naar mijn mening”.
Echter wanneer dan telkenmale het complete register aan zgn onderbouwing en wordt opengetrokken onder het mom van nuance waarbij het obsessief op de man spelen een vast terugkerend patroon is dan vinden anderen terecht daar wat van.

0
Noordbiker 3 december 2021 om 15:34

Toen ik iets van 1,5 jaar geleden op WF kwam en de reacties van de lezers ging lezen viel me 1 iemand me het meeste op, namelijk: Michelangelo. Ondanks dat ik het met een aantal lezers eens ben dat hij een redelijke antisympathie (lees: niet echt objectief oordeel ;)) heeft tegen Evenepoel en Lefevere, schrijft hij wel vaak zinnige en goed onderbouwde meningen.

0
Lalsacien 3 december 2021 om 19:17

@5211 niet voor niets een tijdje gebanned geweest. Dat klopt en zijn obsessie voor Evenepoel is daar schuld aan. Dat kan minder.
Echter dat is voor jouw tijd, of heb jij ook een ban achter de rug en nu een nieuw account onder een andere naam???

0
Murcia 3 december 2021 om 19:44

Ik heb zelf ook wel eens een verschil van mening met Michelangelo maar hij is tenminste een poster met een open vizier en argumentatie of je het er mee eens bent is een tweede maar dat is een stuk aangenamer dan de plotseling opduikende nieuwe namen van oude bekenden die na elke ban reïncarneren. Ze proberen het vaak nog wel in hun eerste posts met nuance maar vervallen al vrij snel in hun oude gedrag.

Die ban van Michelangelo was overigens in mijn ogen er dik over omdat hij net als ik tabak had van de manier waarop Lefevere’s overdadige drankgebruik werd/wordt geminimaliseerd. Een mogelijke hypo waarbij de publieke omroep bijdraagt aan gezondheidsrisico’s voor haar gast door bij te schenken met rode wijn kan ik als verklaring niet serieus nemen.

0
Michiel 3 december 2021 om 19:49

Zo is het maar net Murcia. Michelangelo is een open boek met wie je het altijd oneens kan zijn op de inhoud. Geldt ook voor jou trouwens. Hard op de inhoud, zacht op de persoon. Zouden er meer moeten doen.

0
Beer 3 december 2021 om 20:03

Niet mee eens.

0
5211 4 december 2021 om 02:53

Murcia, nee .
Zoals eerder gemeld lees ik veel artikelen en reacties al jaren maar geen account omdat op veel nonsens reageren verloren tijd is. Dat blijkt ook nu.
Duidelijk geef ik aan met welke een patroon en hoe bepaalde obsessie zich continue manifesteert. Feiten. Moeilijk voor je omdat schoppen en oordelen achter een toetsenbord over sporters of sportdirecteurtje zo geweldig is behalve wanneer wat eerder anderen ook deden men op dergelijk structureel smadelijk gedrag reageert.

0
Panache 4 december 2021 om 10:28

@5211, je klinkt als een eerder gebande slaapwandelende advocaat.

0
wimvl 3 december 2021 om 08:11

Al bij al een mooi seizoen. Dat ze er maar eens achter komen. Ze laten zich overal zien. En ook dit seizoen weer de wereldkampioen. Mooi.

0
Sjonge Jonge 3 december 2021 om 08:24

Dat wie waar achter komen?

On: zeker een mooi seizoen, had zelf voor een 8 gekozen gevoelsmatig, maar kan met een 9 ook prima leven.
Nu hopen dat de klassement ambities van Evenepoel uit de verf komen komend jaar.

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 08:12

Ze mogen natuurlijk niet hoger dan een 7 uitkomen. Klassiekers waren weer prima, maar de rest van het jaar was het vooral sprinten en de klassementen in rondes was dan ook niks.

0
Secondant 3 december 2021 om 08:24

Laten we juist blij zijn met mensen als Lefevre en Evenepoel. Dit soort mannen kleuren de sport en zorgen dat er genoeg te bespreken en discussieren is. Als het allemaal John Lelangue’s waren geweest was het nogal saai.

0
John Bidon 3 december 2021 om 08:26

Grappig, in de poll toch al 41 stemmen met een 2…

En weer hier de volstrekte willekeur aan punten. Negens geef je alleen als de ploeg buitengewoon heeft gepresteerd. Dat heeft QS niet gedaan. Ze hebben gepresteerd naar hun kunnen met materiaal dat ze hebben (herinneren we DSM nog die wel hier keihard op afgerekend werd).

Een 7,5 is mooi punt voor deze ploeg. Geen uitschieters dit seizoen. Een Ajax geef je ook geen 9 als ze kampioen worden. Dan moeten ze de CL en de beker ook winnen en dat heeft Quickstep zeker niet gedaan.

0
Sjonge Jonge 3 december 2021 om 08:33

Ik denk dat als Ajax die 3 prijzen wint ze wel een 10 van de ‘Youri van het voetbal’ krijgen hoor

0
Arema Pro Cycling Team 3 december 2021 om 08:27

Ploeg een 8, Lefevere een 3.

0
John Bidon 3 december 2021 om 08:28

Medische begeleiding een 1.

0
Cochise 3 december 2021 om 09:14

Ik kijk er waarschijnlijk over maar kan nergens jouw beoordelingscijfers van de andere ploegmanagers terugvinden?

0
Steven_E 3 december 2021 om 08:41

Toch gek dat de poll binnen de paar minuten superveel stemmen had op 3 & 2 en dat er nu enkel nog stemmen bijkomen voor 8, 9 & 10. Stelletje zieligaards allicht dat hier ‘s ochtends vroeg meervoudige stemmen komt indienen om z’n mening door te drukken : D

0
lo squalo dello Stretto 3 december 2021 om 08:53

Ja, beetje zielig wel; om hier 1/2/3 op 10 te geven. Maar goed, het is duidelijk op dit forum dat berichten over Quick Step en Evenepoel het lelijkste in de mensen naar boven haalt

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 09:13

Meer verdienen ze natuurlijk ook niet. Want wij kijken ook hoe ze als persoon zijn.

0
jappe666 3 december 2021 om 09:14

Gemiddeld 2,27 stemmen per minuut dat het artikel al online staat op de 1/2/3… Er zijn precies wel heel veel multi-account trollen aanwezig…Of zijn er echt zoveel verzuurde mensen zo vroeg op de ochtend hier?

0
harryjohan71 3 december 2021 om 09:21

@Steven_E Dit jaar scoort DQS wat mij betreft ook echt geen 9 of 10. Daar zijn de klassementsprestaties in de GT 's en de World Tour rondes van een week te tegenvallend voor. In GT 's heeft de ploeg alleen in de sprints voortreffelijk gepresteerd, muv de Giro. In de Giro waren ze eerder het lachertje, waarbij ze hun ambities totaal niet hebben waargemaakt. Ga nu niet zeggen dat voor DQS een 6e plek in het AK van de Giro een voldoende is voor de Giro. Mijn vraag is dan hoe slecht had DQS moeten presteren in de Giro voor een onvoldoende. Geen top 10 plek van Almeida?

Ook de score op klassiekers (9) vind ik hoog vergeleken met hun prestaties in andere jaren. San-Remo, Amstel, Gent Wevelgem en Roubaix hebben ze onder hun kunnen gepresteerd. De overmacht van andere jaren in de klassiekers had DQS dit jaar niet. Hoe dit dan een 9 kan zijn voor een ploeg als DQS kan ik echt niet volgen.

0
Napoleon 3 december 2021 om 09:26

@steven: je kunt het ook uitleggen dat het een ploeg is die niemand onberoerd laat

Of men nu voor of tegen is, maar niemand haalt er zijn schouders over op.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 09:33

‘Want wij kijken ook hoe ze als persoon zijn’

Ik vind circus Gnarf ook maar k*t. Die megagrappige clown kijkt series die ik suf vind, de wereldniveau trapezeslingeraars hebben facistische trekjes en die tijger is volgens mij h*m*.

Ze kunnen dan de beste zijn, ik kijk verder dan dat en geef ze een 1

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 12:38

@RV zitten we in ieder geval op 1 lijn

0
Edwin Jansen 3 december 2021 om 08:44

Mooie ploeg voor het doel: Eendagswedstrijden. Of het nieuwe doel, ronde ploeg uit de verf gaat komen, vraag ik me af. De uitdrukkingen schoenmaker blijf bij je leest en gokken op twee paarden komen bij me op. Mijn advies zou in ieder geval zijn om te kijken naar mental coaching voor met name de ambitieuze jonkies. Anders ben ik bang dat dit een ideale ploeg is om jezelf in 1 a 2 jaar volledig op te branden.

0
Barry Batsbak 3 december 2021 om 09:01

Met gelijk de seizoensopener voor Ballerini, Bennet en Asgreen in het voorjaar, Almeida top in de Giro, Cavendish in de Tour, Jakobsen in de Vuelta, Alaphillipe met de regenboog en als kers op de taart de Druivenkoers heb je het als ploeg over het hele jaar gewoon goed gedaan. Alle drama en verzamelde twitter- en Extra Time-achterlijkheid doen niet af aan de prestaties op de weg. Gewoon een knap wielerjaar voor de ploeg.

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 12:39

Ja omdat ze vooral in de sprint winnen. Welke klassementen rijden ze in een grote ronde. Geen 1. Ze probeerde het met Evenepoel. Maar die kan niks anders winnen dan zwak bezette rondjes. Die gaat never nooit de tour winnen.

0
Barry Batsbak 3 december 2021 om 13:13

Met dezelfde zekerheid waarvan je zegt dat ze met Evenepoel nooit de Tour gaan winnen kun je tot nu toe hetzelfde zeggen van welk eender TJV-renner of het nou Roglic, Vingegaard of een ander is. TJV heeft in de Tour tot nu toe net zo hard gefaald terwijl zij er nog eens volledig toegewijde ploeg voor hebben ook.

0
FDJ 3 december 2021 om 09:10

Grote rondes wat mij betreft een magere 7. Heel knap wat ze hebben gepresteerd met Cav en Jakobsen, maar tactisch was het in het klassementswerk echt net aan voldoende. Als je de Giro start met een renner als kopman, Evenepoel, die maanden geen wedstrijd rijdt en daar in feite Almeida voor opoffert dan heb je er echt helemaal niets van begrepen. Iedereen met gezond verstand begreep dat Evenepoel in zijn eerste grote ronde niet zou gaan winnen, laat staan in de buurt van het podium komen. Zo’n tactische blunder mag best in een beoordeling zwaar meewegen.

0
Panache 3 december 2021 om 09:46

Vooraf was er heel veel vertrouwen in het wonderkind, zelfs het gerenommeerde Feltet had Evenepoel als topfavoriet voor de Giro genoteerd. Slechts enkele dappere genuanceerden hier op Wielerflits konden voorbij de hype kijken.

0
FDJ 3 december 2021 om 10:40

Daar was ik er gelukkig eentje van dus durf ik dit nu ook te posten.

0
Gebruikersnaam 3 december 2021 om 12:17

Er zijn er natuurlijk die bij elke koers een karrevracht aan voorspellingen doen, hard komen kwaken wanneer ze gelijk hadden en hun talrijke missers met de mantel der liefde bedekken.

0
BomToonen 3 december 2021 om 09:15

65 overwinningen, 50 tweede plaatsen en 35 derde plaatsen. Onbegrijpelijk dat mensen hier een 7 of minder zouden geven. Rijden het hele jaar in beeld, koersen attractief, op Tim Declercq na wint ongeveer elke renner een wedstrijd, Jakobsen en Cavendish die twee wielersprookjes schrijven,… Misschien twee polls invoeren: prestaties en gunfactor?

0
harryjohan71 3 december 2021 om 09:30

@BomToonen Dat DQS veel overwinningen boekt in de kleinere wedstrijden en in de sprints is algemeen bekend. Dit jaar zouden ze ook voor AK in de World Tour wedstrijden gaan. Dit is niet gelukt. Daarnaast waren ze in de klassiekers minder dominant aanwezig, dit geldt onder andere voor Roubaix, San Remo, Gent – Wevelgem en Amstel. Dat ze in de GT’s veel sprints kunnen winnen komt ook omdat zij de enige top World Tour ploeg zijn die voor de sprintetappes gaat.

0
Lalsacien 3 december 2021 om 10:09

@BomToonen welkom je bent nieuw hier. Als je iets meer leest van de commentaren van de forum gebruikers zul je begrijpen dat iedereen met een gekleurde bril kijkt. Soms is het kinderachtig, soms zuur maar ook wel eens vilein.

0
Arema Pro Cycling Team 3 december 2021 om 09:28

Patrick verliest Deceuninck als sponsor, omdat Patje geen vrouwen team wil. Bron: cyclingnews.

0
Murcia 3 december 2021 om 12:28

Zal kloppen als een bus, Patrick heeft al meerdere malen te kennen gegeven dat hij alleen een vrouwenploeg zou overwegen als hij (Belgische) toppers gelijk aan boord zou hebben. De enige Belgische topper rijdt voor Boels en dus zou hij in zijn ogen met een groepje nobody’s moeten beginnen. Dan stopt hij het beschikbare geld liever in de mannenploeg. Stiekem was er denk ik de hoop om een belang in Boels te nemen of zelfs een overname van die ploeg te doen maar dat lijkt niet meer aan de orde.

0
Geel Zwarte Bril 3 december 2021 om 12:43

Denk dat patje van de rechter gewoon niet in de buurt mag komen van een vrouwenploeg ;)

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 09:30

Ik geef ze een 8,8, het was eigenlijk 8,4 maar ik tel FLIP WK gewoon mee. Lachertje dat deze prestaties zogenaamd los staan vd ploeg, hahahahahahaha

Aan de giro til ik niet al te zwaar qua misère, vond dat ze uiterst vermakelijk rondreden daar op het scherpst van de snede en lekker opvallend. Er wordt op deze site veel te anaal gedaan over uiteindelijk resultaat en te weinig credits op het gebied van entertainment gegeven.

0
ThorHushovd 3 december 2021 om 13:16

Heerlijk om niet bij willekeur de letter b per abuis te vergeten ;)

0
Michelangelo 3 december 2021 om 09:44

Misschien dat sommigen van mij het rapportcijfer 2 verwachten, maar voor de prestaties van DQS geef ik gewoon een dikke 9. Ze wonnen bijna overal, deden bijna overal mee voor de prijzen, en ze hebben een indrukwekkend aantal zeges gehaald. Youri heeft m.i. prima onderbouwd waarom ze gewoon dit cijfer verdienen. En iedereen die een laag cijfer geeft voor de wielerprestaties is dan ook niet goed snik of een DQS hater.

Maar ik weet ook dat ik sommigen van jullie teleur zou stellen als het hierbij zou blijven. Want wat mij betreft hoort in het oordeel over de ploeg meer dan enkel de prestaties. En als ik bekijk hoe de ploegleiding geacteerd heeft, dan kom ik uit op een NUL.
Het begint al heel vroeg in het jaar, als blijkt dat de medische staf niet in staat is om een jonge renner gezond te laten revalideren. Wat ze goed doen bij jakobsen, laten ze na bij Evenepoel (die daar overigens ook zelf een groot aandeel in heeft).
Vervolgens gooien ze datzelfde jonge knaapje voor de leeuwen in de Giro met nul koersdagen in de benen en nul grote ronde ervaring. Maar wel met 100% ambitie. Er komt zelfs een camion-dreigement van de baas aan te pas. Evenepoel en Keisse flikken Almeida in een bonisprint, en vervolgens gaat Evenepoel uit als een nachtkaars en dondert ook nog een ravijn in. En waarom? Omdat de baas sponsors nodig heeft en dat over de rug van zijn revaliderende, jonge en overambitieuze renner denkt te bereiken.

Maar dit is nog niet alles: er ontstaat een ordinaire moddergooiwedstrijd tussen Lefevere en Bennett. Waarbij eigenlijk Lefevere vooral degene is die met modder gooit, en dan het liefst nog in zijn favoriete gazet. Dezelfde gazet waarin hij overigens ook de contractonderhandelingen met Cavendish voert. Gewoon erg klein en niet chique voor een ervaren CEO van de beste ploeg ter wereld.

En dan is er nog Evenepoel deel 2. Als een volwaardig egoist kiest hij voor eigenbelang ipv landsbelang. Zowel in Tokyo als in Leuven faalt hij volledig als betrouwbare pion in de nationale ploeg. En ook op het EK was duidelijk dat hij zich niet liet coachen of sturen. De bak shit die hij daarvoor over zich heen kreeg (minus de bedreigingen natuurlijk) was dan ook volledig terecht. En ook hier is het blijkbaar de ploegleiding niet gelukt om deze jongen te coachen; sterker nog, ik krijg van buitenaf de indruk dat dit bijna wordt aangemoedigd door Lefevere.

Tot slot het dieptepunt volgens de meeste diabetespatienten: de hypo van Lefevere. Ik denk dat niemand hem kwalijk neemt dat hij een goed glas wijn drinkt. Zolang hij zelf niet achter het stuur kruipt vind ik dat ook allemaal best. Maar als je vervolgens geen woord meer uit kunt brengen in een TV optreden, en vervolgens daar je suikerpeil de schuld van geeft ipv je alcoholpromilage, dan ben je gewoon een leugenaar eerste klas.

Zoals we ook het gedoe bij DSM be/veroordelen, zo moeten we denk ik ook kritisch zijn op wat we zien bij het DQS management. En als ik die cijfers met elkaar meng, dan kom ik uit op een zeer verdiende 4,5 ;-)

0
Cochise 3 december 2021 om 10:04

Mooi dat je zo nederig blijft en tijd maakt om aan de fans hun verwachtingen te voldoen!

Zelfde vraag als hierboven: waar zijn je beoordelingscijfers van de andere ploegmanagers? Je trekt een parallel (met DSM) maar die slaat nergens op. Je kan management en prestaties toch niet volledig loskoppelen van mekaar? DSM krijgt geen laag cijfer omdat Van Wilder er zijn contract verscheurt. DSM krijgt een laag cijfer omdat ze geen wedstrijden kunnen winnen. Cijfers kunnen natuurlijk niet alles verbloemen, maar je wint geen 65 wedstrijden met een gebuisd management. Met alle respect: Van Wilder is dit jaar volledig mismeesterd (en net zoals bij Evenepoel zit daar zeker ook eigen verantwoordelijkheid tussen), Evenepoel draait nog een behoorlijk seizoen.

Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, en natuurlijk is Lefevere een brulboei, maar wat de relevantie is voor het rapportcijfer van een ploeg ontgaat me volledig. Zeker als je die parameter niet bij andere ploegen gebruikt.

0
Michelangelo 3 december 2021 om 10:25

@Cochise,
Voor mij zijn er maar een beperkt aantal ploegleiders en ploegbazen op een vreemde manier in beeld gekomen. Natuurlijk zie en hoor ik niet alles, maar de meest opvallenden waren toch wel bij DSM en bij DQS.
Bij DSM zijn volgens mij de resultaten en de halsstarrigheid van de ploegleiding perfect in lijn. Terwijl bij DQS het juist twee uitersten zijn.

Van de overige ploegleiders en CEO’s zie je veel minder uitspattingen of krijg je minder mee. Die vechten hun vetes niet uit in de lokale krant. Kijk naar TJV, daar krijg je gewoon genuanceerde interviews en niet een laveloze onverstaanbare ploegbaas aan je tafel.

Als er dan toch enkele uitschieters zijn dan zou ik Madiot willen noemen (altijd goed voor emotionele uitbarstingen, maar wel vaak met het hart ECHT op de goede plaats), en de ploegleiding van Movistar (die uitblinkt in ondoorzichtige tactieken, en er zelfs voor zorgt dat een kopman er de brui aan geeft).

En Lefevere: ja, het is leuk voor ons als wielervolgers, maar het is gewoon een hork van een vent met naarcistische trekjes.

0
jappe666 3 december 2021 om 10:33

Als dat de referentie is, is het einde wel zoek haha…

Bij DSM gaan ze een andere renner dan 's lands lievelingetje bevoorraden, bij Movistar koersen ze om alles wat ooit met een M op de rug heeft gereden te laten verliezen, bij INEOS starten ze met meer kopmannen dan knechten, bij Lotto laten ze hun grootste talenten gaan om 2 uitgebluste vedetten te kunnen (over)betalen, bij Israel hebben ze nog een filter opstaan op geboortejaar eighties in hun scoutingsrapport, bij DQS staat een brulboei aan het roer, bij alle Franse ploegen is het amateurisme troef en kennen ze enkel de koersen onder de eigen kerktoren, bij EF zijn ze meer bezig met leuke truitjes ontwerpen en als laatste hun selecties doorgeven ipv sponsors zoeken, bij BikeExchange mikken ze uitsluitend op 2 renners die zelden winnen, bij Trek gaan ze op chirokamp en bij TJV gaan ze rustig pissen.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 10:37

Bennett fittie : Perfect, Cav als vervanger pakt 4 etappes en groen.
De tot huilens toe door jou doodgeanalyseerde REV-giro kan je even goed andersom interpreteren als ultiem leermoment. Daarnaast leg je in deze hem de hoge verwachtingen op die je zelf zo verfoeit met betuttelende knulletjeventjeknaapje-omlijsting erbij. Dat is een masochist die schuimbekkend zichzelf tegen de klaagmuur werpt.

En lekker boeien dat Lefevere eens een glaasje wijn drinkt en wat blabbert op TV, oude deugvingerwijzer dat je daar rondloopt. Als we op die manier persoonlijkheden naar eigen voorkeur moeten gaan toepassen trek ik er ook even 3 punten bij jumbo af omdat ik Zeeman een lopende bal papier maché vind en krijgt Vino er 15 bij omdat er maar één Vino is. Doe ik niet want slaat nergens op.

0
Michelangelo 3 december 2021 om 11:30

Romans, ik vond je begrijpelijker in het Sloveens!

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 11:50

Dat riedeltje van je , ‘ikke niet begrijp’ tov mijn duidelijke punten begint nogal kinderachtig en uitgekauwd te worden.

0
Michelangelo 3 december 2021 om 12:03

EDIT: zelfcensuur toegepast.

0
Michiel 3 december 2021 om 12:20

Praat je ook op deze manier in Podcasts Roman?

0
Marco 3 december 2021 om 12:33

Aan de poll te zien heeft onze grote kunstenaar waarschijnlijk rond de 350 fans hier.

Waar een echte kunstenaar zichzelf laat leiden door zijn inspiratie gaat deze kunstenaar voor populariteit, iets wat zijn grote verwijt is als Lefevere een renner naar de Giro stuurt om een sponsor binnen te halen die Lefevere en dus ook Remco hard nodig heeft.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 12:42

Nee, ik praat totaal anders dan ik schrijf. Net zoals de rest van de wereld.
Het is gewoon dat wanneer ik typ er vanzelf dit uitkomt altijd.

0
Michiel 3 december 2021 om 12:46

Ok man. No offense

0
Dikke Man 3 december 2021 om 12:55

Ik ben een leek op fora en vraag me af wat zelfcensuur toegepast betekent. Is dit een komische manier van Wielerflits om hem even buiten uit te laten razen?

0
Beer 3 december 2021 om 13:19

Ik hou er persoonlijk niet van om grote kunstenaars te moeten corriberen, maar hier kan het jammer genoeg niet anders. Als je ergens wél aan meegedaan hebt, is het immers de REV-expectations van voor de Giro tot in het oneindigen op te pompen, nà de Giro. Niet mooi Michel..

Btw; ik begrijp dat je nog wat wil opvallen met je 'edit: zelfcensuur' maar je kan ook op het vuilbakje klikken hé. Dan is het minder aandachtzoekerig.

0
Michelangelo 3 december 2021 om 14:49

Beer,
Misschien moet je samen met Williams en Chippen eens een keer gewoon je eigen mening over de prestaties van DQS neerpennen, in plaats van niks anders bij te dragen dan zeiken en schelden op de mening van een ander. Want het enige wat ik hier van jullie gezien heb zijn persoonlijke sneren, maar nul, noppes, nada, nisk aan inhoud.

En dan zal ik wel klaarstaan om jouw mening van mijn mening te voorzien….

0
Beer 3 december 2021 om 14:59

Michel., ik draag hier inhoudelijk genoeg bij. Misschien moet je je goede raad eens aan je vriendin (en mijn stalkster) Marik richten.

Verder; ik zeik en scheldt niet, dus gelieve het zo niet te noemen.

0
John Bidon 3 december 2021 om 15:22

Romans, je comments zijn pure poezie. Heerlijk om te lezen.

En Michelango, haters gonna hate. Laat mensen zoals Beer lekker meeliften op jou. Inhoudelijk is die niet sterk dus moet die op de man spelen.

Heerlijke rubriek dit, genot om discussies op niveau te volgen.

0
Cochise 3 december 2021 om 15:28

@michelangelo: ik vraag ook niet welke ploegmanagers je kent of wat je van hen vindt want – en dat is juist mijn punt – dat is toch helemaal niet relevant? Vandaar mijn vraag waarom je daar dan wel plots een cijfer op geeft.
Het kán relevant zijn. Als het er voor zorgt dat de prestaties erdoor beïnvloed worden waardoor het cijfer van de ploeg daar naar beneden gaat (zoals bij DSM). Maar de twee voorbeelden die je geeft zijn Evenepoel en Bennett. Wat Evenepoel betreft: ik ga ervan uit dat je géén goed klassement van hem verwachtte in de Giro (anders zou je jezelf tegenspreken, dat acht ik onmogelijk) dus daar heeft Lefevere’s mismeestering geen invloed op de prestaties. Wat Bennett betreft: die had inderdaad nog wat ritjes kunnen winnen in de Tour, maar nu heeft z’n vervanger dat gedaan dus zelfde resultaat.
Wat jij doet is zeggen: ik geef Jumbo 8/10 voor hun prestaties maar 4/10 voor hun lelijke fiets dus 6/10. (Ervan uitgaande dat de cervélo een degelijke fiets is en geen Felt waar je 3km/h trager op fietst)

0
Michelangelo 3 december 2021 om 15:44

Cochise,
Volgens mij is het hier gewoon “rapportcijfers” geven. En de criteria bepaalt iedereen denk ik voor zichzelf. Als jij in jouw oordeel het merk fiets of de kleur van de helm mee wilt nemen, dan mag dat. Net zoals iemand anders budget mee rekent, of de ambities/doelstelling of geef het een naam. Of het laten doorstromen van talent.

Eigenljk is het enige meetbare het aantal overwinningen/UCI punten. Eventueel gekoppeld aan budget. De rest is eigenlijk allemaal subjectieve kolder.

En in mijn geval heb ik ook lekker subjectief in mijn rapportcijfer meegenomen wat ik vind van de uitstraling van de ploeg buiten de fietsprestaties. En dat vond ik in het geval van DQS gewoon niet echt positief, onderbouwing zie hierboven. Als ik dat vergelijk met sommige andere bijdragen, dan hebben die exact dezelfde insteek genomen bij hun oordeel.

ik had uiteraard ook het aantal clicks op WF kunnen nemen als maatstaf. Dan scoort blauw zelfs nog beter dan op de fiets zelf. Onder het motto: het maakt niet uit hoe ze over je lullen, als ze maar over je lullen.

Kortom, niks zo subjectief als dit soort cijfers. En ja, ook in mijn oordeel bij o.a. Movistar of DSM heb ik zeker meegewogen wat ik vind van de ploeg als geheel (buiten het fietsen om).

0
Chippen 3 december 2021 om 18:46
Quote:
Misschien moet je samen met Williams en Chippen eens een keer gewoon je eigen mening over de prestaties van DQS neerpennen, in plaats van niks anders bij te dragen dan zeiken en schelden op de mening van een ander. Want het enige wat ik hier van jullie gezien heb zijn persoonlijke sneren, maar nul, noppes, nada, nisk aan inhoud.

in mijn ervaring is dit volstrekt zinloos, want ik heb het voorbije half jaar al heel vaak puur inhoudelijk op jou gereageerd, hele alinea's vol argumenten neergepend en wat gebeurt er dan… er komt gewoonweg geen reactie meer. als de tegenwind iets te sterk is, waai je gewoon weg naar een ander nieuwtje om daar wat luidruchtig te gaan blazen.

ik kan me slechts een paar uitzonderingen herinneren en toen was het vooral selectief op een zwak argument binnen een lijst van 10 argumenten springen. uiteraard mag een matig argument worden neergehaald, maar de 9 overige worden volstrekt genegeerd(ik kan alleen maar vermoeden wegens te moeilijk), wat gewoon een zwaktebod is.

ik merk sowieso dat er, indien er een luidruchtige belg weerwoord moet krijgen, altijd enthousiaster op de ietwat simpele, verbaal zwakkere tegenstanders wordt gesprongen en dat de meer stabiele exemplaren worden genegeerd. die krijgen gelukkig nog wel waardevolle replieken van de objectievere wielerflitsers, maar worden doorgaans discreet uit de weg gegaan door de "veel blaten, weinig wol" equivalenten. zij die best goed kunnen discussiëren, maar alsnog niet zo goed als ze zelf lijken te denken. waarbij omvangrijk beargumenteerd automatisch gelijk staat aan goed beargumenteerd. die zouden wel goede politici zijn, hoe je 't verkoopt is belangrijker dan wat je verkoopt.

0
Michelangelo 3 december 2021 om 20:02

@Chippen,
Ik wist niet dat jouw dag gemaakt of gekraakt word door een antwoord van mij. ik voel me niet verplicht om op iedere reactie antwoord te geven, hoewel ik dat wel gewoon probeer. Tenzij het natuurlijk gewoon een respectloze op de man gespeelde post is, die laat ik vaak voor wat het is.

Maar soit: jouw post heeft me wel nieuwsgierig gemaakt. je spreekt namelijk over /quote “indien er een luidruchtige belg weerwoord moet krijgen, altijd enthousiaster op de ietwat simpele, verbaal zwakkere tegenstanders wordt gesprongen en dat de meer stabiele exemplaren worden genegeerd. “/unquote.

Dat roept bij mij de vraag op wie dan volgens jou de ‘stabiele exemplaren’ zijn, en wie de ‘ietwat simpele, verbaal zwakkere tegenstanders’ zijn. Waarbij ik overigens niet denk in voor-of tegenstanders (als ware het vijanden die uitgeschakeld moeten worden), maar gewoon in collega flitsers met al dan niet een andere mening.

En mocht je ons ook willen verblijden met jouw mening over DQS, dan mag dat natuurlijk ook.

0
Beer 3 december 2021 om 20:07

Michelangelo, op inhoudelijke posts en vragen reageer je gewoon standaard niet. Zelfs de laatste dagen zijn daar meerdere voorbeelden van te vinden. Wordt het je te warm onder de voeten dan ben je weg om dan daags nadien opnieuw te beginnen met je haatcampagne.

0
5211 4 december 2021 om 03:00

Nogal jammer redactie om meerdere poets te verwijderen hoewel die samenvatten wat hier gebeurt en anderen ook benoemen.

0
kleomantre 3 december 2021 om 09:54

Voor de Giro verdienen ze een 1, omdat ze al team niet in staat zijn geweest de driften van REV te beteugelen wat ten koste ging van Almeida. Om nog maar niet te spreken over het communicatieve deel naar de buitenwereld. Totaal teamfalen wat dat betreft, verbloemd door een sterke Almeida op het eind. En als het gechargeerd is wat ik hierboven stel, vul dan op z’n best een 4 in.

In de Tour een goede 9,5 met de onverwacht teruggekeerde CAV, maar geen 10 omdat ze op de Champs de boel niet onder controle hadden. En de Vuelta ook gewoon een 8,5 (lager hier vanwege beperkte tegenstand in de sprints). Tezamen rond de 6,5, mag afgerond worden naar de 7. En meer is er niet van te maken.

0
Aart van Woud 3 december 2021 om 10:06

Ik kan me wel vinden in die 9. Tour was qua klassement ook niet super, maar 4x Cav had niemand meer verwacht. Dus die snap ik. Giro ben ik het wel eens met wat Steven E. zegt: Almeida reed eigenlijk gewoon sterk m.u.v. de rit waarin hij 4 minuten verloor. Had hij niet moeten wachten was podium denkbaar geweest.

Tel daarbij op het grote aantal overwinningen (grote of kleine koers is voor mij niet relevant; je moet ze toch maar zien te winnen) en ik begrijp dit hoge cijfer.

0
Sjonge Jonge 3 december 2021 om 10:17

Grotendeels met je eens Aart, maar natuurlijk is er wel een groot verschil tussen het winnen van een grote of kleine koers.
De tegenstand die je bij pak hem beet Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix of de Tour de France hebt om als winnaar uit de bus te komen is toch veel groter dan bij Dwars door Hageland of de Ronde van Denemarken?

0
Aart van Woud 3 december 2021 om 13:43

Natuurlijk, dat ben ik zeker met je eens. Maar desondanks pakken de mannen van Lefevere deze kleinere koersen toch vaak de winst, en dat doen ze vaker dan renners van andere ploegen. En dat is hoe je het wendt of keert toch een kwaliteit vind ik.

0
5211 3 december 2021 om 15:28

Een ploeg die sterk presteert in etappes , klassiekers en ook de kleinere koersen er gewoon staat op ereplaatsen. En dan het aantal overwinningen.
Kan de stelling van AartvWoud goed volgen.

0
Pedalo 3 december 2021 om 10:07

Ben absoluut geen fan van deze ploeg…maar een 9 in volgens mij wel terecht. Maar de ene ploeg afrekenen op blessures en de andere ploeg niet. Remco die faalt in de Giro….maar 1 monument en geen klassement in Zwitser, Tirreno, Dauphine enz. Dus vind ik het verschil wel erg groot..,

0
Mwielerfan 3 december 2021 om 11:12

Maar 1 monument…

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 11:24

2.

Het WK is ook gewoon een monument en die landentruimomenten mag je gewoon aan de ploeg verbinden.

0
Verweggistan 3 december 2021 om 10:30

Zesje voor de klassiekers hoor, het was geen doel om met Asgreen een monument te winnen ;)

0
Mwielerfan 3 december 2021 om 11:11

Begeleiding van evenepoel was niet top in giro inderdaad. Desondanks prima afgesloten met Almeida. De enige doelen die niet gehaald zijn waren die can Vlaamse pers

0
VerstandOpNul 3 december 2021 om 11:18

Dit is nou echt scorebord-journalistiek. Van mij krijgen ze een 7.

Een handvol sprintzeges in een grote ronde is knap, maar geen 9 waard.
Als het op klassementen rijden aankomt, lopen ze mijlenver achter op TJV, Ineos en UAE.
Zelfs in de klassiekers vond ik ze eigenlijk vrij bleekjes (voor hun doen)..

0
Massimo Bataille 3 december 2021 om 11:30

Maar ze rijden dan ook voornamelijk voor de sprints en klassiekers en minder voor een AK.
Ze hebben in bijna elke grote rittenkoers sprints gewonnen met Bennett, Cav of Jakobsen.
Ze waren overal terug aanwezig in de klassiekers en eigenlijk hebben ze enkel verloren tegen VdPoel (Strade), Van Aert (Amstel,G-W), Pogacar (LBL en Lombardije) en Van Baarle (Dwars d.Vl). Je mag het dan minder plaatsen maar winnen nog altijd Omloop, KBK, E3, Ronde v.Vl en Waalse Pijl (+ WK)
Hierbij ook nog 2de in Strade, LBL en Lombardije. Blijven gewoon fantastische resultaten
Het AK was echt zo slecht niet. Met Evenepoel onvoorbereid aan de Giro beginnen (en hem in de kijker rijden), daarna 2 kleine rittenkoersen winnen (en ziek uit Benelux stappen).
Almeida wint in Polen, 3de in UAE en top-10 in zowel Giro, Tirreno en Catalunya (+ luxemburg winnen). Dat is gewoon goed voor zo’n jonge renner.

0
VerstandOpNul 3 december 2021 om 11:57

Helemaal mee eens hoor.. Die 7 is dan ook welverdiend.. ;-)

0
harryjohan71 3 december 2021 om 12:03

@Massimo volgens mij ben je Roubaix vergeten in je opsomming.

0
Massimo Bataille 3 december 2021 om 14:03

Heb me willen focussen op de podiumplaatsen.
Als grote fan van Lampaert en hem zien volgen bij de aanval van VdPoel, wil ik hem gerust geloven dat hij tot de beste renners behoorde in de koers.
Lampie for Roubaix 2022 zekers =D

0
harryjohan71 3 december 2021 om 14:31

@Massimo volgens mij heeft DQS in Roubaix volledig achter de feiten aangereden. Het gaat in het wielrennen om resultaten en niet om wie na afloop zegt dat hij de sterkste renner was.

0
De Blindenloterij 3 december 2021 om 11:47

6 voor het typische DQS-jaar. Beetje attractiviteit veinzen als het nodig is (kasseiklassiekers, overgangsetappes) maar gewoon een ordinair sprintersploegje zijn.

Masnada leuke Lombardije-verrassing: 6.5. Nog een vol punt er bij vanwege het WK waarin ze Van Aert en anderen samen met de Fransen helemaal naar de kl*te hebben gereden omdat Evenepoel geen kopman mocht zijn: 7.5.

Benieuwd hoe project Remco verder op de ploeg gaat drukken. Lekker op de bonnefooi sprintjes binnen knallen en als musketiers er op los wolven is er niet bij met klassementsambities, zo liet de ritzegeloze Giro al zien.

0
Lay On 3 december 2021 om 12:00

Leuk die proteststemmen, we stemmen Whiter Shade of Pale vóór Peter R de Vries en een 2 tégen Patrick Lefevere.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone