Quintana ziet Valls uitvallen met sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice

vrijdag 15 maart 2019 om 20:46
Quintana ziet Valls uitvallen met sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Rafael Valls heeft een gebroken linkersleutelbeen overgehouden aan zijn valpartij in de zesde etappe van Parijs-Nice. Op vijftien kilometer van de streep ging de Spanjaard van Movistar tegen de vlakte, een val waarbij ook Jan Bakelants betrokken was. Voor Valls betekende dit einde koers.

Valls maakte op dat moment deel uit van het uitgedunde peloton, waarin hij samen met Winner Anacona en Marc Soler Nairo Quintana bijstond. Door het hoge tempo en de sterke zijwind kon de Spanjaard niet overeind blijven toen Bakelants plots moest uitwijken voor een steen. De renners botsten tegen elkaar en kwamen daarbij ten val.

De onfortuinlijke Movistar-renner werd overgebracht naar het ziekenhuis van Bignoles, waarbij nader onderzoek een gebroken sleutelbeen aan het licht bracht. Bakelants kon voortrijden en de finish bereiken.

Zeven renners staken strijd
Valls was een van de zeven renners die de strijd moesten staken in deze zesde etappe. Ook voor Fabio Jakobsen, Lars Bak, Lawson Craddock, Diego Ulissi, Louis Vervaeke en Francisco Ventoso kwam er een vroegtijdig einde aan Parijs-Nice.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 15 maart 2019 om 21:23

Breuk nr. hoeveel deze week …?

0
koos verrek 15 maart 2019 om 21:44

Idd Pol, die gast heb nog Nie veel geluk gehad.. Nochtans talent. Vandaag kon ie er echter niks aan doen

0
Chasse_patate 15 maart 2019 om 22:12

Door het hoge tempo en de sterke zijwind kon de Spanjaard niet overeind blijven toen Bakelants plots moest uitwijken voor een steen. De renners botsten tegen elkaar en kwamen daarbij ten val.

Dat klopt niet. Bakelants zag heel die steen niet. Reed eroverheen. Zijn stuur schiet weg en hij gaat neer en neemt in zijn val Valls mee. Bakelants valt half op Valls en Valls valt hard op zijn linkerschouder.

0
koos verrek 15 maart 2019 om 22:44

Heb je gelijk in chasse, Valls was kansloos.. Verdomde steen!

0
Kpenty 16 maart 2019 om 11:10

Chasse_patate ik zat ook al met open mond te lezen, wat een onzin. Je ziet duidelijk dat Bakelandts er overheen rijdt en daardoor tegen Valls aanvalt. Dit zag je zonder herhaling zelfs. Dit is al de tweede keer in een verslag van Parijs Nice dat ze iets anders er neerzetten dan wat er in de koers gebeurd is. De eerste keer was in de 2e waaier etappe waar volgens Wielerflts een ijzersterke Kwiatkowski het peloton uit elkaar reed, maar dit was Rowe. Ga je jezelf toch afvragen of ze hier wel verstand van wielrennen hebben…

0
Scott Sunderland 16 maart 2019 om 00:09

Valls komt de laatste jaren vooral in het nieuws al hij weer eens een aantal botten breekt. Ongelooflijk brekebeentje & pechvogel. Komt nauwelijks aan presteren toe. Desondanks rijdt hij altijd voor grote ploegen omdat hij het wél in zich heeft. Jammer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone