Rafael Reis wint proloog Volta a Portugal

woensdag 4 augustus 2021 om 18:35
Rafael Reis wint proloog Volta a Portugal

Reis op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Rafael Reis heeft de proloog van de Volta a Portugal achter zijn naam gezet. In Lissabon was de Portugese vice-kampioen tijdrijden over 5,4 kilometer de snelste. De renner van Efapel werd ook de eerste leider.

De 82e Volta a Portugal, waar Amaro Antunes mag proberen zijn titel van vorig jaar te verdedigen, begon met een proloog van 5,4 kilometer door Lissabon. De route was biljartvlak en telde slechts drie bochten: een linkerbocht na honderd meter, een U-bocht halverwege en een ‘haakse rechter’ op honderd meter van de finish. Die was naast de stadstuin Praça do Império, op een steenworp afstand van de rivier de Taag.

Rafael Reis legde het parcours in 6:11 minuten af en was daarmee de snelste van allemaal. Als enige reed hij gemiddeld harder dan 52 per uur. Zijn ploeggenoot Mauricio Moreira werd op tien seconden tweede, een tel voor Lluís Mas van Movistar die derde werd. Diego Lopez van Kern Pharma en Mathias Norsgaard maakten de top-5 compleet. Door zijn zege mag Reis morgen in de leiderstrui van start gaan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Titaantje 4 augustus 2021 om 18:49

opvallend dat movistar hier durft te starten. dit is normaal het strijdtoneel van de grootste en sterkste renners. WT ploegen komen er hier niet aan te pas.

Verweggistan 4 augustus 2021 om 19:18

Wacht maar tot het bergop gaat, dan zijn die WT en PCT profs nergens meer ;). Dan gaat het gewoon weer tussen de grote mannen vannde Portugese ploegen.

Dolledriesoldebroek 4 augustus 2021 om 19:23

Moeten wij ons al zorgen gaan maken met maar één man van de W52/Porto ploeg in de top-10?

Titaantje 4 augustus 2021 om 20:11

aangezien ze met 7 kopmannen starten, willen ze wellicht de koers nog niet te vroeg dragen.

Dolledriesoldebroek 4 augustus 2021 om 20:47

Ze worden niet voor niets het ‘team sky’ van het Iberisch schiereiland genoemd!

John Berger 4 augustus 2021 om 20:33

Naast W52 (klassement)renners zie ook wel kansen voor Roniel Campos, Mauricio Morreira, Gavin Mannion, Jose Felix Parra en Abner Gonzalez. Maar het is meestal een portugees feestje.

Headlines

Materiaalzone

Populair