Rabobank-Liv van Vos gaat verder als Fortitude

Rabobank-Liv van Vos gaat verder als Fortitude

foto: Sirotti

donderdag 29 september 2016 om 13:41

De ploeg van Marianne Vos is gered. Na 1 januari 2017 heet de ploeg niet langer meer Rabobank-Liv, maar gaat het vanaf dan door het leven als Fortitude Pro Cycling. Naast Vos is Katarzyna Niewiadoma de grootste blikvanger. Pauline Ferrand-Prévot staat niet bij de selectie voor 2017.

Gezichtsbepalende ploeg
Het doel van teammanager Eric van den Boom is om op termijn een leidende, gezichtsbepalende ploeg in het internationale wielerpeloton te zijn. In vergelijking met het rennersbestand van 2016, boet Fortitude komend seizoen flink aan kwaliteit in. Anna van der Breggen en Lucinda Brand tekenden elders al een contract, terwijl Ferrand-Prévot in 2017 naar verluidt uitkomt voor Canyon//SRAM. “De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid. Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter”, aldus Van den Boom in een persbericht.

Nieuw concept
Marianne Vos blijft het uithangbord van de ploeg. Een hoofdsponsor werd er niet gevonden, maar met het Fortitude-concept kiest het team voor een nieuwe weg. “Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren”, legt Van den Boom uit. Meervoudig olympisch en wereldkampioene Vos gaat in ieder geval de komende olympische cyclus tot en met 2020 afwerken.

Selectie flag-nl Fortitude 2017
flag-il Rotem Gafinovitz (IGP, moutainbikeploeg)
flag-nl Yara Kastelijn (Rabobank-Liv)
flag-au Lauren Kitchen (Hitec Products)
flag-nl Jeanne Korevaar (Rabobank-Liv)
flag-nl Anouska Koster (Rabobank-Liv)
flag-nl Riejanne Markus (Liv-Plantur)
flag-pl Kasia Niewiadoma (Rabobank-Liv)
flag-pl Anna Plichta (BTC City Ljubljana)
flag-it Valentina Scandolara (Cylance)
flag-nl Moniek Tenniglo (Rabobank-Liv)
flag-nl Marianne Vos (Rabobank-Liv)

Dit artikel delen:

16 Reacties

koersfanaat 29 september 2016 om 14:05

Heeft iets weg van Join-S|De Rijke(Delta Cycling)/One Pro Cycling maar dan in het vrouwenpeloton. In ieder geval een goede ontwikkeling voor het (vrouwen)wielrennen!

0
Netraam 29 september 2016 om 14:33

Met Vos en Niewiadoma hebben ze toch nog 2 erg sterke vrouwen, al ben ik bang dat ze op deze manier toch te licht gaan zijn in echte sprint- en klimwedstrijden.

0
koos1 29 september 2016 om 14:57

Jammer dat er pas laat een nieuwe en veel kleinere sponsor is waardoor de meeste toprensters zijn vertrokken, maar het beste nieuws is dat de ploeg blijft bestaan.
De ploeg zal zeker niet meer de sterkste vrouwenploeg zijn, maar met Vos en Niewiadoma hebben ze wel 2 sterke kopvrouwen die in veel koersen vooraan kunnen meedoen.

0
HoofdIsVrij 29 september 2016 om 15:45

Een vraagje van een leek in het vrouwenwielrennen. Zijn er eigenlijk ook vrouwelijke ploegleiders?

0
schipperaar 29 september 2016 om 16:06

@hiv
Niet nodig, daarom winnen ze ook zo vaak.

0
sooike 29 september 2016 om 17:02

Dan liever Marijn de Vries. Oogt ook wat beter dan Been !

0
xistnc 29 september 2016 om 17:26
Quote:
We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter

Ik verslikte me in mijn ice tea. Niet doen, Marianne, niet doen. Fluit die flapdrol terug.

0
schipperaar 29 september 2016 om 17:37

Een ploegleider moet de koers aanvoelen en dat doet Marianne als geen ander, door het vuur voor elkaar gaan maakt ze bijna onoverwinnelijk gezien het verschil met de mannen op de OS.
Mulltifunctioneel zou je het ook kunnen noemen. Zie haar nog indraaien op de losse rollen voor een veldcross met een rustig boterhammetje in haar mond, kan en doet bijna alles zelf, misschien dat wat vele mannelijke collegaas missen.

0
kelderfan 29 september 2016 om 19:06

Die Lauren Kitchen kan ook wel aardig meekomen in ’t vrouwenpeloton.

0
Verweggistan 29 september 2016 om 19:09

@xistnc: Inderdaad, het is nog erger dan Spekenbrink :)

0
Frits des Jeux 29 september 2016 om 19:53

@hoofdisvrij die zijn er zeker. Spaarzaam dat wel, maar ze zijn er wel. Heidi van de Vijver bij Lensworld.EU bijvoorbeeld.

0
Hoebele 29 september 2016 om 20:40

Mooi nieuws! Kopvrouwen Vos en Kasia, leuke aanwinsten met Kitchen, Scandolara en Plichta en veel jong Nederlands talent. Zal geen dominant team worden, net zoals TLJ niet met het vroegere Rabo vergeleken kan/mag worden.

@Hoofdisvrij Dit voorjaar werd Egon van Kessel bij Wiggle vervangen door een Australische ploegleidster. Teammanager is ook nog een vrouw: Rochelle Gilmore

0
pietertje wisselen 29 september 2016 om 21:24

Heeft annemiek van vleuten al een ploeg voor 2017. Ze traint lekker in Italië met marianne vos.

0
Beekman 29 september 2016 om 23:06

@oborobo, kan mij vergissen maar ik vind Jose Been wel een zeer kundig persoon als het om wielrennen gaat. Ik hoor haar in ieder geval graag bij Eurosport.

0
xistnc 29 september 2016 om 23:09

@Beekman
Ja, vergissen mag. Ik hoor haar ook graag bij Eurosport, want dan weten we waar we niet naar moeten luisteren.

Over Fortitude Cyling: ik zie de link nog niet helemaal.

0
petoi 30 september 2016 om 10:24

@xistnc Die link is er ook niet, ik snap de naam keuze ook niet helemaal.

Het gebrek aan sponsoren is wel zorgwekkend voor het Nederlandse vrouwenwielrennen. Verwacht dat het niet lang zal duren voordat Nederland die dominante positie kwijt is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone