Quinten Hermans op het laatste moment van startlijst Giro dell’Emilia
foto: Cor Vos
zaterdag 1 oktober 2022 om 10:45

Quinten Hermans op het laatste moment van startlijst Giro dell’Emilia

Update Intermarché-Wanty-Gobert zal het zonder Quinten Hermans in de Giro dell’Emilia moeten doen. De Belg zou normaal gezien zijn debuut maken in de Italiaanse najaarsklassieker, maar is op het laatste moment vervangen door Lorenzo Rota.

Hermans werd dit jaar al tweede in Luik-Bastenaken-Luik en won de vierde etappe met een lastige aankomst in Durbuy in de Baloise Belgium Tour. De 27-jarige renner zou dus ook goed uit de voeten moeten kunnen in de heuvelachtige klassieker.

Verder maakt de ervaren Domenico Pozzovivo deel uit van de selectie. Donderdag werd hij nog vijfde in de Coppa Agostini en trekt dus in goede vorm naar Bologna. Hij reed de koers al dertien keer en werd zowel in 2011 als 2017 zesde.

Ook zal Hermans worden bijgestaan door zijn landgenoten Kobe Goossens, Laurens Huys en Jan Bakelants. Die laatste kwam eerder deze maand nog in het nieuws omdat hij ploegleider Aike Visbeek een ‘paard van Troje’ noemde. Reden hiervoor was het uitblijven van een contractverlenging voor Bakelants, die de Giro dell’Emilia won in 2015.

Update 01 oktober om 10.40 uur
Hermans zal toch niet van start gaan in de Giro dell’Emilia. Intermarché-Wanty-Gobert heeft op sociale media laten weten dat Lorenzo Rota hem zal vervangen. Wat de reden is van de niet-deelname van Hermans, is niet bekend.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert voor flag-it Giro dell’Emilia (1 oktober)
flag-be Jan Bakelants
flag-be Kobe Goossens
flag-it Lorenzo Rota
flag-be Laurens Huys
flag-it Simone Petilli
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-ee Rein Taaramäe

 
9 Reacties
Sorteer op:
30 september 2022
Quinten Hermans start niet in deze wedstrijd.
1 oktober 2022
Harde (en onterechte) reacties hier richting de site zeg …
1 oktober 2022
rotte ***beek
30 september 2022
@maillot Bij de voorbeschouwing op deze site staat een link naar een startlijst waar hij niet op staat. Dat is tamelijk onprofessioneel, vind ik. Dat check je toch??
  30 september 2022
  Dit artikel verscheen uiteraard eerder dan het moment dat Hermans op die startlijst in de link werd vervangen door Taaramae.
  30 september 2022
  Het artikel is om 12u54 gepubliceerd, net na de bekendmaking door de ploeg. Op dat moment zal Hermans zeker op die startlijst gestaan hebben. @Layon de vervanger van Hermans is Rota
30 september 2022
Best raar dat hij niet op de startlijst staat en dat er hier een heel artikel aan wordt gewijd. Niet echt professioneel.
  30 september 2022
  Hermans stond gewoon bij de selectie die Intermarché zelf vanmiddag heeft aangekondigd via haar sociale media https://twitter.com/IntermarcheWG/status/1575782829366996994?t=4MOHzRGNTJzngPlZPP1l5Q&s=19 Logisch dus dat Wielerflits zich hierop baseert. Mogelijk is er een last minute wijziging, maar ik heb er geen communicatie door Intermarché zelf over gezien.

Reacties zijn gesloten.