Quinten Hermans verlaat eind volgend jaar Telenet-Fidea

Quinten Hermans verlaat eind volgend jaar Telenet-Fidea

©Photopress.be

zaterdag 22 december 2018 om 16:17

Quinten Hermans begint op 1 januari aan zijn laatste jaar bij Telenet-Fidea. Dat bevestigde zijn manager Hans van Kasteren tijdens de live-uitzending van de Soudal Cross in Sint-Niklaas. Hermans heeft geen zin in een derderangsrol in het team van Sven Nys. Bovendien kon hij maar voor één jaar bijtekenen.

Toon Aerts en Lars van der Haar hebben allebei hun contract bij Telenet-Fidea verlengd. En dat heeft meteen zijn gevolgen voor Quinten Hermans. Dat vertelde zijn manager Hans van Kasteren deze namiddag tijdens de Soudal Cross in Sint-Niklaas.

“De onderhandelingen worden inderdaad niet meer voortgezet”, aldus Van Kasteren. “Quinten heeft wel degelijk de ambitie om met een kopman samen te werken, maar niet om als derde man te worden ingezet. En met het vastleggen van Toon Aerts en Lars van der Haar wordt dat bij Telenet-Fidea wel het geval. Maar hij zal wel zijn contract uitdoen, tot eind volgend jaar.” Hermans zelf bevestigde het nieuws na de wedstrijd. “Ik kon ook maar voor één jaar bijtekenen. Ik had toch graag voor een iets langere periode zekerheid gekregen.”

In de wandelgangen circuleren een aantal pistes. Een van de opties is dat Van Kasteren in 2020 zelf een nieuwe ploeg uit de grond stampt, met zowel Hermans als Corné van Kessel. Ook die zit in de portefeuille van Van Kasteren en heeft zijn overeenkomst bij Telenet-Fidea nog niet verlengd.

Dit artikel delen:

2 Reacties

boenk 22 december 2018 om 16:28

Ik denk dat hij wel potentieel heeft, Hermans, maar hij moet niet te hoog van de toren blazen. Dit jaar heeft hij -buiten vandaag- op geen enkel moment getoond dat hij voor Van Der Haar in de pikorde dient te komen. Ik denk dat zijn maximum potentieel wel hoger ligt, maar dat moet hij dan maar tonen in het veld.

Thijs E 22 december 2018 om 19:16

Van Kasteren zei in een interview dat hij per 1 jan 2020 weer een nieuwe ploeg mag beginnen. En het heeft er de schijn van dat hij dat met de renners gaat doen die hij als manager begeleidt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair