Quinten Hermans na eerste WB-zege: “Heel hard naar crossseizoen toegewerkt”

woensdag 13 oktober 2021 om 23:09
Quinten Hermans na eerste WB-zege: “Heel hard naar crossseizoen toegewerkt”

Een overgelukkige Quinten Hermans na de allereerste wereldbekerzege uit zijn carrière. “Na mijn rampseizoen van vorig jaar, heb ik heel hard toegewerkt naar deze winter en gepiekt naar deze wedstrijden in de VS. Mooi dat dat resulteert in een overwinning.”

Zondag in Waterloo zag de Tormans-renner zijn kansen op winst in rook opgaan na een valpartij in de tweede ronde. Hij had er naar eigen zeggen ook de voorbije dagen nog last van. “Ik voelde me echt niet zo goed. Dat is niet gelogen”, vertelde hij in het flash-interview. “Tot het deze morgen op de rollen toch beter ging.”

Hermans begon in het Centennial Park aan zijn solo in de derde van zeven rondes. “De ronde ervoor was ik de enige die een versnelling van Toon Aerts kon beantwoorden. Maar na de klim viel het wat stil. Ik dacht: de volgende ronde ga ik hier iets proberen. Niet stilvallen, maar tempo blijven rijden tot aan de trappenpartij. Dat heb ik ook gedaan.”

“Ik hoopte ook dat de drie achter mij een beetje naar mekaar zouden kijken en ik zo enkele seconden cadeau zou krijgen. Daar gokte ik op. Die heb ik daarna niet meer afgegeven.”

Voor de 26-jarige Hermans is het pas zijn eerste zege in een Wereldbeker sinds hij prof is. “Na dat rampseizoen vorig jaar (Hermans kampte lang met de naweeën van een val in de Dauphiné, red) heb ik de voorbije zomer echt hard naar dit veldritseizoen toegewerkt. En ik heb gepiekt naar deze wedstrijden in de VS. Ik weet, het is niet evident de topvorm te pakken te hebben op het moment dat je wil, maar het is ons toch gelukt. Uiteraard ben ik hier bijzonder blij mee.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

notriple 14 oktober 2021 om 07:36

Beter dan die Iserbier, die op die evp gaat lijken

0
Barry Batsbak 14 oktober 2021 om 08:46

Ik hoop dat hij deze vorm een poosje kan vasthouden. Ook goed voor team Pauwels Sauzen als ze iemand hebben om echt tegen te rijden, dan zijn ze hopelijk wat minder druk met elkaar te flikken. En dat is weer winst voor de kijker.

0
Rondje 25 14 oktober 2021 om 12:56

Hermans is natuurlijk ook iemand die een heuvel kan nemen. Dat was gisteren natuurlijk in combinatie met het slechte weer ideaal voor hem. Toch wel verbaasd dat Toon Aerts hier veel moeite had en (pas 4e) werd.

0
wimvl 14 oktober 2021 om 15:27

@ notriple, wat heeft evp hier mee te maken. In elk artikel dat op Wf komt moet je wat over evp kwijt. Heel raar.

0
notriple 14 oktober 2021 om 19:18

Best wimvl we zijn straks een paar maanden van die evp af, komt zijn broer” iserbier” weer in beeld door het veldrijden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone