Quinten Hermans grijpt EK-zilver: “Had Lars niet zien aankomen”

zondag 7 november 2021 om 16:53
Quinten Hermans grijpt EK-zilver: “Had Lars niet zien aankomen”

foto: Cor Vos

Quinten Hermans was op het EK veldrijden op de VAM-berg de beste Belg, maar goed voor goud was dat niet. Thuisrijder Lars van der Haar stak daar een stokje voor en dus kreeg Hermans het zilver omgehangen. “Ik wist dat Lars in goede doen was, maar aan het einde haalde hij heel hard uit”, vertelt hij aan WielerFlits.

“We hadden geen rekening meer gehouden met Lars, en ik had het ook niet zien aankomen”, geeft Hermans toe. Eerder in de cross had hij nog een tijd solo vooruit gereden, maar de enige die hem kon terughalen was Van der Haar. “Ik denk dat ik niet veel stilviel. Ik heb een rappe ronde moeten rijden om de kloof te slaan, maar daarna reed ik niet veel trager.”

“Maar Lars ging nog versnellen en toen hij erbij kwam, wist ik dat het moeilijk ging zijn. Iemand die terugkomt, is altijd sterker”, weet Hermans. “Ik heb nog mijn uiterste best gedaan, maar hij pakte een goede lijn en daarna kreeg ik het gaatje niet meer dicht.”

Hermans zag de Europese titel dus aan zijn neus voorbijgaan. “Ik weet dat ik in goede vorm was vandaag, en ik heb hier hard naartoe gewerkt. Ik kan mezelf weinig verwijten. Ik heb weinig fouten gemaakt en bots hier op een sterkere man. Dat is spijtig als alles perfect verloopt”, zegt hij.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ron leverde 7 november 2021 om 17:07

mooie spannende veldrit gekeken, een geweldig renner gerecycled op de VAMberg
wat een vuilnis MAN

Limal 7 november 2021 om 17:09

"We hadden geen rekening mee(r, sic) gehouden met Lars, en ik had het ook niet zien aankomen"

@redactie, wat is het nu? Had hij Lars niet zien aankomen, zoals de titel suggereert (en als uitvlucht bestempeld kan worden), of had hij de *terugkeer* van Lars niet zien aankomen? Met het open parcours in gedachten en afgaande op de rest van het interview lijkt me dat zeker het tweede.

Michelangelo 7 november 2021 om 17:20

Nu nog wachten op het interview met Iserbyt… is die al binnen trouwens?

Dikke Vrouw 7 november 2021 om 17:53

Die is binnen michel en 12 de geworden. Had slechte dag. Heeft het al verwerkt tijdens de cross en blikt vooruit

MrBerend 7 november 2021 om 17:23

Edit redactie: Niet doen

Barry Batsbak 7 november 2021 om 19:14

Ik had het Hermans ook wel gegund eerlijk gezegd. Leuke renner die het initiatief niet schuwt. Lars van der Haar niet meer terug verwachten is gewoon dom. Met een Jack Russel ben je nooit klaar, die hebben altijd nog wel een restje energie in hun kleine teen om aan te boren.

sooike 8 november 2021 om 09:01

De ene Belg slikt deze vernedering beter dan de andere. Thibau Nijs was gisteren in zijn debuut als co-commentator bij Sporza verbazend goed op dreef en Ruben van Genugten stond meteen in zijn schaduw. Een verademing om zo’n jonge deskundige aan het woord te horen en bovendien zat hij ook nog eens met zijn prognose goed. Hij zal wel goed naar zijn vader hebben geluisterd !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair