Quinten Hermans begint wegseizoen in de Algarve, focus op Ardennenklassiekers

maandag 9 januari 2023 om 17:23
Quinten Hermans begint wegseizoen in de Algarve, focus op Ardennenklassiekers

foto: Cor Vos

Quinten Hermans reed met de Wereldbeker Zonhoven zijn laatste cross van deze winter. Vanaf nu focust hij zich op het wegseizoen. Zijn voorjaarscampagne zal hij beginnen met de Volta ao Algarve, die duurt van 15 tot en met 19 februari.

“Nadien ga ik op hoogtestage om top te zijn in de Ardennenklassiekers”, vertelt Hermans aan Het Laatste Nieuws. “Mijn hoofddoel wordt de week van Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Mogelijk rijd ik nog één Vlaamse kasseiklassieker, maar dat is nog niet beslist.” De Strade Bianche, waar hij vorig jaar 54ste werd, zal de renner van Alpecin-Deceuninck alvast niet betwisten.

Vorig jaar verraste Hermans – toen nog in dienst van Intermarché-Wanty-Gobert – met een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Een jaar eerder was hij veertiende in de Waalse Pijl en twintigste in de Amstel Gold Race.

Crossseizoen
De afgelopen maanden deed Hermans mee aan elf crossen. Eén keer, in de Kermiscross Ardooie (C2), wist hij te winnen, maar voor de rest stond hij nimmer op het podium. “Ik had er misschien iets meer van verwacht, maar het niveau van de concurrentie is gewoon erg hoog en ik zit ook nog maar vijf en een halve week op de fiets. Dan kan je geen wonderen verwachten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

petakki 9 januari 2023 om 19:47

Ik ook maar vrees dat hij niet zal bevestigen wat hij vorig jaar liet zien

1
dennis raats 9 januari 2023 om 17:32

Ben benieuwd naar Hermans dit jaar.

0
ambie 9 januari 2023 om 20:37

Ik hoop voor hem een bijrol maar vrees eerder een figurantenrol, ik denk dat zijn ambities en mogelijkheden stranden bij het veldrijden en de muur van Namur. Quinten zou zeggen bewijs me het tegendeel!

0
thenewGOAT 9 januari 2023 om 23:57

De muur van Namur ? En waar ligt die dan precies?

0
Dark Noise 10 januari 2023 om 00:13

Onderschat bij het grote publiek, ook omdat het geen tafelspringer is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone