Quintana: “Tijdwinst geeft vertrouwensboost”

Door , zondag 28 augustus 2016 om 12:04
Quintana: “Tijdwinst geeft vertrouwensboost”

foto: Sirotti

Nairo Quintana was de grote winnaar van de klassementsrenners op La Camperona. De gedrongen Colombiaan smeerde al zijn concurrenten tijd aan en nam ook de leiding in het algemeen klassement over. “Ik heb enorm afgezien, maar gelukkig hebben we ons doel bereikt”, zei hij tegen Sporza.

Verdedigen
Waar Movistar aan het begin van de ronde de leiderstrui direct weer uit handen gaf, is Quintana wat anders van plan. “Op de steile slotklim wachtten we aandachtig op Froomes aanval. Ik had genoeg energie om die te beantwoorden. Ik kwam heel ambitieus naar deze Vuelta en het geeft toch wel een vertrouwensboost als ik zie dat ik voorsprong heb op mijn concurrenten. Het is nooit te vroeg om de leiderstrui te grijpen. Het is beter om voorsprong te hebben dan wanhopig te moeten achtervolgen. Vanaf nu kan ik, met het sterke team rond mij, beginnen te verdedigen.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Sephiroth 28 augustus 2016 om 12:10

oftewel geen etappe zege voor valverde en een saaie koers als het aan movistar ligt .

Janjanssen98765 28 augustus 2016 om 12:10

En zoals verwacht, meneer gaat verdedigen.
Het is te hopen dat iemand die wel wil aanvallen hem snel uit die leiderstrui rijdt.

elrio 28 augustus 2016 om 12:19

Als ik hem was zou ik zijn voorsprong op Froome nog wat proberen uit te breiden anders rijdt Froome hem uit het rood in de tijdrit. Dus volgens mij is het nog een beetje vroeg om te gaan verdedigen.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 12:23

Het constante gezeur op Quintana als zijnde een puur verdedigende renner begint onderhand wel wat vervelend te worden (niet specifiek nu en hier maar in algehele zin).
Hij heeft het nu wel al jaren achtereen aangedurfd om tegen de beste wielrenner ter wereld te strijden in de tour, heeft deze veelal gepoogd te lossen en het ene jaar dat hij dat niet deed won hij de giro en ging hij nagenoeg in pole-position onderuit in de vuelta. Van mij mag hij de rest het nakijken geven want het is een uniek talent dat zonder meer een rode trui op zijn palmares verdient.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 12:25

Dat verdedigen neem ik daarbij niet al te serieus, als hij zich lekker voelt gaat hij vanmiddag heus wel proberen nog wat verder weg te rijden. Mensen moeten die, veelal niet supergoed vertaalde, interviewpjes hier niet zo serieus nemen.

Wielrennertje 28 augustus 2016 om 12:29

zal wel ten koste gaan van Valverde zijn kopmanschap, las ergens dat Valverde zijn kopmanschap op zou geven als dat moet.. (niet dat je dat altijd moet geloven bij hem)

Baukema Tomoulin 28 augustus 2016 om 12:36

Haha “Valverde zijn kopmanschap opgeven als het moet”. Vraag me af wie bij Movistar die call durft te maken ;)

assen 28 augustus 2016 om 12:37

Quintana een verdedigende renner? Ha ha ha, laat me niet lachen! Wie is zijn coup in de Giro vergeten van een paar jaar terug, in de besneeuwde afdaling van een col, waar hij minuten won op zijn concurrenten?
En gisteren viel ie toch ook aan?

pedro 28 augustus 2016 om 12:46

Geloof het of niet maar Valverde heeft aangegeven vanaf nu in dienst te gaan rijden voor Quintana om hem aan de overwinning te helpen, en dat er zich voor hem ook nog wel kansen aandienen in de rest vd Vuelta

Janjanssen98765 28 augustus 2016 om 12:48

@assen

Je bedoelt die etappe waarin hij die signalen in de afdaling negeerde?

Ja gisteren viel hij een keer aan maar nu spreekt hij alweer over verdedigen, terwijl je de komende ritten de kans hebt om verder uit te lopen.

Fast Freddy 28 augustus 2016 om 12:54

Alsof Quintana, of welke topper dan ook, in een interview z’n strategie voor de rest van de Ronde zou uitleggen. De beste man zal moeten antwoorden op de vragen die gesteld worden, maar tussen het antwoord en de waarheid zit nogal een verschil. Of niet natuurlijk.
M.i. een beetje zinloos om zo’n antwoord vervolgens te ontleden.

Wielrennertje 28 augustus 2016 om 12:55

@pedro dat bedoelde ik ook

Jan Blokland 28 augustus 2016 om 12:59

Hoe kan je nou spreken van verdedigen met zo’n kleine voorsprong van 27 seconden. Hij zal toch echt nog meer afstand moeten nemen anders vrees ik een afstraffing in de tijdrit voor Quintana. Froome gaat hem daar zeker op anderhalve minuut zetten en misschien wel meer.

Anketieletje 28 augustus 2016 om 13:12

Helemaal eens met Romāns Vainšteins ……., met name de eerste zin!

Sephiroth 28 augustus 2016 om 13:17

@assen die coupe had een sterk luchtje.. neem dan liever de coupe van contador op purito in de vuelta een paar jaar terug. Of schleck die het ooit tegen evans van verweg probeerde.

Quintana kan wel aanvallen, maar voorlopig hebben we dat weinig gezien. En sinds hij kopman is wacht hij veel meer af dan daarvoor. Dus het is wat saaier.

@rv ik bedoelde iig niet te zeggen dat quintana altijd verdedigd, maar meer dat hij dat nu meer zal doen.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 13:38

Quintana heeft met name het probleem gehad dat hij al lange tijd bezig is met niet ‘gewoon’ aanvallen maar daadwerkelijk Froome proberen te lossen en het is hem verschillende malen nog gelukt ook, verder niemand. Ik begrijp het heel goed dat hij dat berekenend doet want MR Steriel, kraftwerkpop & SKYBot Chris verslaan is het aller- allermoeilijkste wat een ronderenner kan proberen.

Japsie 28 augustus 2016 om 14:10

Ik geef het je ook te doen, je zit in ademnood, slechte benen, maximale hartslag, steenkapot, en voor je rijden 6 Skybots een genadeloos tempo, ga je dan aanvallen? Lijkt me frustrerend om dan ‘avonds van Jan en alleman te moeten aanhoren waarom je toch niet hebt aangevallen…

Headlines

Materiaalzone

Populair