Quintana: “Eerste seizoenshelft ga ik energie sparen voor de Tour”

maandag 5 februari 2018 om 15:11
Quintana: “Eerste seizoenshelft ga ik energie sparen voor de Tour”

Voor Nairo Quintana telt dit jaar alleen de Tour de France. De 28-jarige Colombiaan vertelt op de site van zijn ploeg Movistar dat hij het het in 2018 tijdens de eerste seizoenshelft rustiger aan gaat doen, om energie te sparen voor de Tour.

Quintana staat aan de vooravond van zijn seizoensdebuut. Morgen start hij namelijk in de nieuwe rittenkoers Colombia Oro y Paz. “Ik ben erg blij om weer in eigen land te kunnen rijden. Het is alweer 24 maanden geleden dat ik hier een rugnummer op heb kunnen spelden, dus ik kijk er naar uit”, geeft de Colombiaanse klimmer aan. “Mijn belangrijkste doel is om weer in vorm te geraken en weer te wennen aan het rijden in het peloton. Ik wil zien hoe mijn rivalen het doen en wil mijn automatismen terugkrijgen. Dat raak je een beetje kwijt nadat je zo lang geen wedstrijden meer gereden hebt.”

De Tour de France is in 2018 zijn hoofddoel. “Dit jaar hebben we besloten om ons volledig op de Tour de France te focussen. De planning en de training zijn daar volledig op afgestemd”, vertelt hij. “Het zal heel anders worden dan in 2018, omdat ik de Giro d’Italia niet ga rijden. Het eerste gedeelte van het seizoen zullen we het rustiger aan doen, zodat ik alle energie kan sparen voor de Tour.”

Quintana – die vorig jaar zijn seizoen al startte op Mallorca – kent richting de Tour een programma met minder wedstrijden. “Ons plan is om na Colombia Oro y Paz terug naar Europa te gaan. Nairo zal de Rondes van Catalonië en het Baskenland rijden. Hij zal ook enkele Touretappes verkennen, vooral die met kasseien”, legt teambaas Eusebio Unzué uit.

“Dit jaar zal Nairo zich volledig focussen op de Tour de France. We willen niet dat hij teveel energie gaat besteden aan andere wedstrijden”, aldus Unzué. “Wij denken dat het tijd is om exclusief voor de Tour te gaan. Daarom is zijn programma vroeg in het seizoen korter dan anders. We willen dat hij meer ontspannen naar die wedstrijden toe gaat. Hij is echter een ambitieuze renner en het zal moeilijk zijn om hem tegen te houden wanneer hij het gevoel heeft dat hij kan winnen. Maar ons plan blijft dat hij in de best mogelijke vorm aan de Tour begint.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Mathieu Moller 5 februari 2018 om 15:37

Wel een risico. Stel hij valt in de eerste etappe van de Tour uit (zie Valverde vorig jaar), dan heeft hij helemaal niks. Andere jaren won hij nog koersen als Tirreno, Catalonië, Baskenland of Romandië. Catalonië en Baskenland rijdt hij volgens dit artikel dan wel, maar op halve kracht gaat hij daar niet kunnen winnen.

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 15:44

Hup Quintana, zou een mooie tourwinnaar zijn !

LyndaLid 5 februari 2018 om 15:55

Zal wel een lekker kleurloos seizoen worden voor hem, met misschien de saaiste Tourzege in jaren.

Ja, saaier dan Froome en Wiggins. Sterker nog, wat mij betreft is/was Quintana een van de hoofd redenen dat de Tours saai waren.

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 16:06

Als wiggo en froomey hun puffers&pakketjes + nepastma niet hadden gehad was waren ze gelost en Quintana een legende geweest.

Jean Dumas 5 februari 2018 om 16:06

Die gaat met Porte en Nibali het podium betwisten.

Johnny7 5 februari 2018 om 16:14

Met 3 kopmannen naar de Tour echt onbegrijpelijk!

Chaba 5 februari 2018 om 16:19

@RV wie weet dat Quintana doet / heeft gedaan. :)

Geraint 5 februari 2018 om 16:19

Vorig jaar deze periode waren ze er nog heilig van overtuigd dat hij beter was met een grote ronde in de benen.

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 16:25

Dan nog klopt het wat ik zeg

Stenalic 5 februari 2018 om 17:09

#FreeLanda

AWestie 5 februari 2018 om 17:39

Ik herken veel in Nairo: ik spaar ook altijd veel energie voor de Tour. Is me een portie zwaar, drie weken zo’n koers volgen.

illu 5 februari 2018 om 18:57

@LL
Je schrijft Sky een aantal keer verkeerd…

bommie 5 februari 2018 om 18:57

@RV: Wat heeft Wiggins hiermee te maken? Zijn erelijst stamt uit de tijd dat Quintana nog geen grote rondes reed.

WCEendT 5 februari 2018 om 19:15

Nibali gaat minuten pakken op Quintana in de kasseienrit, gaat dus een verloren seizoen voor Nairo worden.

Jungle Man 5 februari 2018 om 19:27

Ondanks andere meningen vond ik de winst van quintana een paar jaar geleden in de giro niet zo saai als de zeges van froome en wiggins in de tour

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll