Quick-Step Floors wint Hammer Series, LottoNL-Jumbo op het podium

Quick-Step Floors wint Hammer Series, LottoNL-Jumbo op het podium

foto: Orange Pictures/ Huub Keulen

zondag 3 juni 2018 om 19:02

Quick-Step Floors heeft de Hammer Series Limburg gewonnen. De Belgische formatie mocht als eerste starten aan de Hammer Chase en wist – ondanks een sterke remonte van Mitchelton-Scott – stand te houden. De Australische formatie wist door de dagzege naar de tweede plaats in de eindstand te wippen, terwijl LottoNL-Jumbo Bahrain Merida wist af te troeven voor plek drie.

Vandaag stond de afsluitende ploegenachtervolging in Sittard op het programma, met drie rondes van 12,4 kilometer. De teams moesten kort na elkaar starten, een volgorde die gebaseerd werd op het puntenklassement na de Hammer Climb- én Sprint. Het betekende dat Quick-Step Floors het spits mocht afbijten, gevolgd door de nummers twee en drie in de stand: Bahrain Merida en LottoNL-Jumbo.

Mitchelton-Scott schiet uit de startblokken 
De Belgische formatie begon de achtervolging van de acht finalisten met een voorsprong van dertig seconden op Bahrain Merida en 58 seconden op LottoNL-Jumbo. Die laatste ploeg zag Mitchelton-Scott – overtuigend winnaar van de sprintkoers – slechts 25 seconden later vertrekken. Een voorsprong die niet toereikend bleek, want al na een kleine tien kilometer viel de Australische formatie de geel-zwarte brigade op de nek.

Intussen wist ook Sky – de nummer zeven in de stand – het twintig seconden eerder gestarte Lotto Soudal in te rekenen. In de strijd om de eindzege tussen Quick-Step Floors en Bahrain Merida leek de Belgische ploeg aan het langste eind te trekken, want na de eerste ronde was de achterstand van de uitdager gegroeid naar 39 seconden. Mitchelton-Scott kwam als derde voorbij op 1:04, wat inhield dat ze 19 tellen hadden goedgemaakt op Quick-Step Floors.

Quick-Step Floors houdt stand, spannende strijd om het podium
Mitchelton-Scott reed echter niet de snelste openingsronde. Het was BMC – dat als laatste moest starten – dat nog een tandje sneller bleek. Reden tot ongerustheid was er voor Quick-Step Floors echter niet, want de Amerikaanse formatie reed nog altijd meer dan twee minuten in het krijt. Wie zich wel zorgen moest gaan maken, was Bahrain Merida. Het werd net voor het ingaan van de slotronde namelijk ingehaald door zowel Mitchelton-Scott als LottoNL-Jumbo.

Bij het ingaan van de laatste ronde bleek Quick-Step Floors nog altijd een voorgift te hebben van 53 seconden op Mitchelton-Scott, vlak daarachter gevolgd door LottoNL-Jumbo en Bahrain Merida. BMC was intussen opgestoomd naar de vijfde plaats, op 2:29 van de Belgische ploeg. Het betekende dat Quick-Step Floors op ‘routine’ naar de eindzege kon rijden. Mitchelton-Scott eindigde uiteindelijk als tweede, terwijl LottoNL-Jumbo Bahrain Merida nipt wist af te houden voor het laatste podiumplekje.

Uitslag flag-nl Hammer Chase Limburg 2018
1. flag-au Mitchelton-Scott – 39:50
2. flag-us BMC – 40:09
3. flag-gb Sky – 40:29
4. flag-be Quick-Step Floors – 40:37
5. flag-nl LottoNL-Jumbo – 40:37
6. flag-de Sunweb – 40:56
7. flag-de BORA-hansgrohe – 41:11
8. flag-bh Bahrain Merida – 41:14

Eindstand flag-nl Hammer Series Limburg 2018
1. flag-be Quick-Step Floors
2. flag-au Mitchelton-Scott
3. flag-nl LottoNL-Jumbo
4. flag-bh Bahrain Merida
5. flag-us BMC
6. flag-gb Sky
7. flag-de BORA-hansgrohe
8. flag-be Lotto Soudal

Dit artikel delen:

17 Reacties

ah-ja 3 juni 2018 om 19:06

SKY & BMC disqualiferen ajb

Stoempen 3 juni 2018 om 19:07

Edit: Thx, blijft lastig dat Hammer Chase

the student 3 juni 2018 om 19:11

Hou op met je disqualificeren. Ik zit me dood te lachen bij t zien van deze koers. Houden zo

RIH 3 juni 2018 om 19:19

Nou, ik vond het erg verfrissend. Lachen doe ik altijd :-D

Javier 3 juni 2018 om 19:21

Sunweb vandaag 1 na beste tijd?

Piet Lut 3 juni 2018 om 19:45

Edit: Bedank, uitslag Hammer Chase is inmiddels toegevoegd

Sephiroth 3 juni 2018 om 19:59

@the student: het blijft geinig, ook die soepzooi van Caja, UAD en aqua blue XD niks driften, gewoon als een peletonnetje naar de finish klooien. Alhoewel Caja de initiator was van de chaos door met 3 man achter UAD te willen gaan hangen die door het midden kwamen.

Piet Lut 3 juni 2018 om 20:06

Ik heb toch het idee dat de media dit concept ‘geweldig’ vindt omdat ze er voor betaald worden om te schrijven dat ze het ‘geweldig’ vinden. Publiek wordt op internet behoorlijk beinvloed om dit leuk te vinden

SoloSlim 3 juni 2018 om 20:32

Is gewoon heel leuk ook.
Spijtig dat er niet meer toppers aan de start staan.
Zou world tour niveau mogen worden van mij!

josemanuelfuente 3 juni 2018 om 21:13

Piet Lut +1. Afgelopen vrijdag stond in de Limburger dat er via sociale media meer dan 3 miljoen mensen zouden hebben gekeken naar de Hammer Series van Limburg vorig jaar en dit jaar Stavanger, heb moeite om dat te geloven ……

Merlinappa 3 juni 2018 om 21:21

Ik vind de Hammer Series ook gewoon heel leuk. Eindelijk eens wat vernieuwing in de conservatieve wereld van het wielrennen!

assen 3 juni 2018 om 21:24

Gister keek er maar 1K terwijl ik zat te kijken…

Mwielerfan 4 juni 2018 om 01:46

Vernieuwing zonder nadenken blijft bizar

jwlb 4 juni 2018 om 08:07

Toch vinden de renners het wel een leuk intermezzo

Sephiroth 4 juni 2018 om 08:34

Mwielerfan, hoezo zonder nadenken?

Renners vinden het leuk. Deel van het publiek ook.. perfect? Nee, maar dat zijn vele regels van de UCI ook. Dus of er echt niet over nagedacht is betwijfel ik. Dat het jou niet aanstaat, dat ken :-)

john 4 juni 2018 om 08:46

Is al na twee jaar ten dode op geschreven ,als zelf de wielerzender bij uitstrek (tenminste dat zeggen ze altijd) L1 , maar net een minuut uitzend.Terwijl ze vorig jaar alle drie de dagen live waren
@josemanuelfuente . geloof jij wat die gasten van de Limburger schrijven ,waar de hooftredacteur van de sport afdeling alle sporten afkraakt behalve wielrennen .En zelf afgelopen woensdag schrijft dat hij direct in de gaten had dat Armstrong niet zuiver is/was maar dat Froome wel zuiver is

josemanuelfuente 4 juni 2018 om 15:36

Limburger: HS vrijdag en zaterdag een bereik van 2,6 miljoen kijkers. Wat wordt precies verstaan onder ‘bereik’?

Headlines

Materiaalzone

Populair