Quick-Step Floors onderhandelt met Terpstra, Lampaert verlengt

maandag 9 juli 2018 om 08:27
Quick-Step Floors onderhandelt met Terpstra, Lampaert verlengt

foto: WielerFlits / Tim van Hengel

Quick-Step Floors hoopt nog tijdens de Tour de France het contract van Niki Terpstra te kunnen verlengen. Dit geeft Patrick Lefevere aan. “Niki wil heel graag blijven. Ik wil ook graag verder met hem”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de baas van de succesformatie.

Terpstra is momenteel bezig aan zijn achtste seizoen in dienst van de ploeg van Lefevere en hoopt met zijn prestaties van dit voorjaar op een mooi contract bij de Belgische ploeg, maar Lefevere zijn invulling daarvan verschilt. “Ik wil vasthouden aan een contract met riante bonussen. Ik betaal graag veel geld aan renners die presteren, niet aan renners die hebben gepresteerd”, doelt hij op de laatste nog glad te strijken plooien in de onderhandelingen.

Belgisch kampioen Yves Lampaert heeft zijn contract wel al verlengd. De Belg beschikte over een aflopend contract en werd begeerd door vele andere ploegen, maar blijft bij zijn huidige ploeg. Over de lengte van het contract is nog niks bekend.

De verlenging van Lampaert, en ook de onderhandelingen met Terpstra, vallen binnen de ambitie van Lefevere. “Ik zou graag mijn kern van renners voor de klassiekers willen behouden”, is de Belg duidelijk.

Dit artikel delen:

15 Reacties

west 9 juli 2018 om 08:31

Die twee zijn afgelopen voorjaar even een verrassend stukje duurder geworden…

Secondant 9 juli 2018 om 08:39

Groot gelijk met die prestatiecontracten. Zouden meer ploegen moeten doen.

west 9 juli 2018 om 08:45

@secondant
Als andere ploegen ook prestatiecontracten gaan doen dan verdient niemand daar meer iets aangezien Quickstep alles wint ;)

Maenhout 9 juli 2018 om 08:48

Een prestatiecontract vereist wel dat een renner mág presteren. Zoveel hardrijders in één selectie, ze kunnen niet allemaal kopman zijn.

josi 9 juli 2018 om 08:52

Een prestatiecontract is leuk, maar geeft wel het risico dat iedereen voor zichzelf gaat rijden. Waarom je collega aan een salarisverhoging helpen?

west 9 juli 2018 om 08:57

Ik neem aan dat Keisse, Declercq, Richeze, Morkov, (om er een paar te noemen) bonussen krijgen als een ploegmaat wint? Persoonlijke winst is natuurlijk niet de enige prestatie binnen een ploeg die je kan belonen…

Olly 9 juli 2018 om 09:07

@ secondant, mee eens.
Maar hoe doe je dat met minder betaalde knechten dan, gewoon een vast salaris? Of mee laten delen in de bonus, met een iets verhoogd basissalaris? Zonder noest knechtenwerk ook geen toppers mi.

FondriestTF3 9 juli 2018 om 09:19

Nee hoor. 75% ontvang je als je met je team een koers wint. Slechts 25% is persoonlijk.

En je kunt niet freewheelen want dan word je niet meer opgesteld en heb je niks. Simpel.

Chaba 9 juli 2018 om 09:28

Terpstra past gewoon erg goed bij Quickstep en hetzelfde geldt voor Lampaert, die ook duidelijk beter wordt met de jaren.

Rhohan 9 juli 2018 om 09:38

@Chaba
Terpstra past bij elke ploeg in mijn ogen. Gewoon een renner van wereldklasse, op zijn terrein en zeker een niet te onderschatte stilist.

Secondant 9 juli 2018 om 10:03

@olly, @west,

Knechten is natuurlijk wat lastiger. Jongens als Timo Roosen of Jos van Emden zullen persoonlijk niet zo veel winnen, maar verzetten wel berenwerk. Een iets hoger basissalaris, en laten meedelen in het succes van de kopmannen lijkt me een prima optie. Dus als Groenewegen de sprint wint, krijgt Roosen ook een bonusje.

Brummel 9 juli 2018 om 10:07

Prestatiebeloning werkt niet als je betere prestaties wilt, integendeel. Dat geldt voor alle beroepsgroepen, dus het zou me verbazen als het in het wielrennen opeens wel zou werken.

arjando.ooms 9 juli 2018 om 11:36

@Rhonan
Terpstra is niet zon gemakkelijke hoor. Valt niet lekker in elke groep (of bij elke leiding). Hij heeft juist de vrijheid, in trainen vooral, van QS nodig om zo uit te blinken. Gaf bijvoorbeeld zelf nog aan absoluut niet bij Sunweb te willen rijden om die reden.

BasBelgie 9 juli 2018 om 11:46

Nu Schachman en De Plus nog!

Spinergy 9 juli 2018 om 14:36

Met zo’n contract zou zelfs Lars Boom misschien zijn best gaan doen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.