Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel
foto: Marcel Koch
maandag 28 mei 2018 om 16:42

Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

Remco Evenepoel heeft al een contract voor volgend seizoen bij Hagens Berman-Axeon, maar Quick-Step Floors mengt zich nu ook in de strijd om het 18-jarige toptalent. Dat vertelt Evenepoel nadat hij dit weekend Belgisch kampioen bij junioren werd door een solo van 91 kilometer af te ronden. Zijn voorsprong aan de meet bedroeg meer dan vier minuten. “Onderhandelingen lopen, ik ga weldra eten met Lefevere”, aldus Evenepoel tegen HLN.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Patrick Evenepoel is de vader van Remco en tevens ex-prof. Hij bevestigt dat er deze week een gesprek plaatsvindt met Patrick Lefevere, de manager van Quick-Step Floors. “We zitten donderdag samen met Lefevere: Remco, zijn moeder en ik. Patricks advies is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling als renner. Ik heb het gevoel dat Remco zelf wil wachten tot na het EK in Tsjechië vooraleer te beslissen”, aldus vader Evenepoel tegen Het Nieuwsblad.

“Welke weg het zal uitgaan weet ik nog niet. Op internationaal niveau kan ik bij de junioren niet veel meer leren”, vervolgt Remco, die het WK in Innsbruck wil rijden tussen de beloften. “Uit testen blijkt dat de wattages die ik trap te vergelijken zijn met die van Chris Froome en Alberto Contador. Dat ik soms met Eddy Merckx word vergeleken is een hele eer.”

In januari heeft Evenepoel al kennisgemaakt met Quick-Step Floors. Hij mocht met de selectie mee op trainingskamp naar Calpe.

RIDE Magazine
93 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 21:35
Mensen die zo snel iemand arrogant vinden hebben vaak zelf zeer weinig succes in het leven en misgunnen daarom anderen succes.
28 mei 2018 22:08
We gaan het zien! Ander punt: Quickstep meer Belgen in het team. Nul in Giro kan echt niet.
28 mei 2018 22:15
Een vader die zogezegd nooit uit zijn carriere heeft kunnen halen wat er in zat omdat hij niet wilde doperen en een zoon die de waardes wel haalt zonder doping. Een opmerkelijke paradox.
28 mei 2018 22:33
Gezever.
28 mei 2018 22:52
Heeft iemand misschien een link waar uitzending met de nieuwe Merckx te zien is. Gaat om dit programma de talkshow Gert Late Night.
Moet ik deze jongen hoger inschatten dan Wout van Aert ?
28 mei 2018 23:04
Stel je maar niks voor van die uitzending, hij was hoop en al twee minuten in beeld met dezelfde informatie die hier al bij de commentaren staan. Niet bepaald hoogstaande televisie.
28 mei 2018 23:32
Blijkbaar de Belgische hoop in bange dagen. Het zal wel. Eerst maar eens laten zien dat hij die hoge verwachtingen kan waarmaken. Hoewel, Patrick gaat niet zomaar met iedereen een vorkje prikken...
29 mei 2018 06:56
Komkommertijd breekt aan.
29 mei 2018 07:31
Daniel Willems ?
29 mei 2018 09:18
@Sooike: Bange dagen ? Met Benoot, Van Aert en op langere termijn Bjorg Lambrecht en Jasper Philipsen en wie weet deze Evenepoel zit er toch wel wat talent aan te komen, toch ?
29 mei 2018 09:32
Een Belgische ronderenner zou erg leuk zijn. De Gendt en Jurgen vdB hebben natuurlijk wel puike klassementen gereden, maar dat bleef eenmalig. En ik zie Wellens en Benoot ook niet zo snel voor een klassement gaan.
29 mei 2018 09:46
nee want wellens won al niet een paar worldtour etappekoersen he?
29 mei 2018 10:16
In Belgie zijn ze zeker mensen als Wim de Vocht en Kevin de Weert vergeten, die reden bij de nieuwelingen en Junioren alles in de sope, bij d eprofs is er niet zoveel van terecht gekomen.
29 mei 2018 10:49
@ Tendam
Goede zelfreflectie van jezelf mijnheer Calimero... Wijsheid komt met de jaren.
29 mei 2018 11:41
Goede begeleiding zal zeer belangrijk zijn, kijk maar naar renners als Van Goolen, De Greef & Seeldraeyers. Dat was allemaal wereldtop bergop.
Wel opvallend hoe nuchter die jongen en zijn vader de laatste weken/dagen interviews geven in de krant, en dat WF er dan toch slaagt door een aantal quotes achtereen de zetten er een arrogante zak van te maken met teveel zelfvertrouwen. Toeval of speelt dat Belgische vlaggetje mee? De link met Lefevere zo nadrukkelijk leggen helpt ook al om hier wat mensen op hun paard te zetten.
29 mei 2018 13:38
Blijkbaar moet hij nog leren om in groep te rijden en is hij technisch echt zwak. Sprinten kan hij ook niet goed.. Vandaar dat hij ervoor kiest om snel weg te rijden van iedereen. Herken ik híer een De Gendt?
29 mei 2018 14:40
Eerst nog maar eens kijken hoe hij zich mentaal, technisch en lichamelijk ontwikkelt. Wielrennen is, helaas voor sommigen, niet enkel wattages trappen.
29 mei 2018 21:11
Ik maakte me al zorgen, vandaag geen nieuws over de nieuwe Merckx.
Gelukkig wel :)!

Quote:
Eindelijk nog eens Belg die ooit Tour kan winnen
ÉÉN JAAR COUREUR EN NU AL EEN FENOMEEN: REMCO EVENEPOEL (18)

"Een paar weken geleden, tijdens een stage in de Vogezen, deed ik een test op de Ballon d'Alsace. Ik reed de col - 9 kilometer lang - naar boven in 23 minuten en 40 seconden. En dan zat ik niet superfris, want ik had net de Vredeskoers gereden. Op Strava (populaire app waarmee je sportprestaties kan vergelijken, red.) zag ik daarna dat Thibaut Pinot één seconde trager had gereden. Het kán zijn dat hij niet voluit was gegaan, maar op Strava zet je normaal alleen je écht straffe prestaties."

. "Ik trap bergop 7 watt per kilogram lichaamsgewicht. Dat haalt geen enkele 18-jarige", zegt Remco.

https://m.hln.be/de-krant/eindelijk-nog-eens-belg-die-ooit-tour-kan-winnen~a40a9c0e8/

Morgen het volgende bericht over de nieuwe Merckx die zo heerlijk bescheiden blijft.

Reacties zijn gesloten.