Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

foto: Marcel Koch

maandag 28 mei 2018 om 16:42

Remco Evenepoel heeft al een contract voor volgend seizoen bij Hagens Berman-Axeon, maar Quick-Step Floors mengt zich nu ook in de strijd om het 18-jarige toptalent. Dat vertelt Evenepoel nadat hij dit weekend Belgisch kampioen bij junioren werd door een solo van 91 kilometer af te ronden. Zijn voorsprong aan de meet bedroeg meer dan vier minuten. “Onderhandelingen lopen, ik ga weldra eten met Lefevere”, aldus Evenepoel tegen HLN.

Patrick Evenepoel is de vader van Remco en tevens ex-prof. Hij bevestigt dat er deze week een gesprek plaatsvindt met Patrick Lefevere, de manager van Quick-Step Floors. “We zitten donderdag samen met Lefevere: Remco, zijn moeder en ik. Patricks advies is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling als renner. Ik heb het gevoel dat Remco zelf wil wachten tot na het EK in Tsjechië vooraleer te beslissen”, aldus vader Evenepoel tegen Het Nieuwsblad.

“Welke weg het zal uitgaan weet ik nog niet. Op internationaal niveau kan ik bij de junioren niet veel meer leren”, vervolgt Remco, die het WK in Innsbruck wil rijden tussen de beloften. “Uit testen blijkt dat de wattages die ik trap te vergelijken zijn met die van Chris Froome en Alberto Contador. Dat ik soms met Eddy Merckx word vergeleken is een hele eer.”

In januari heeft Evenepoel al kennisgemaakt met Quick-Step Floors. Hij mocht met de selectie mee op trainingskamp naar Calpe.

Dit artikel delen:

93 Reacties

Mwielerfan 28 mei 2018 om 21:35

Mensen die zo snel iemand arrogant vinden hebben vaak zelf zeer weinig succes in het leven en misgunnen daarom anderen succes.

Lennimator 28 mei 2018 om 22:08

We gaan het zien! Ander punt: Quickstep meer Belgen in het team. Nul in Giro kan echt niet.

Pierre92 28 mei 2018 om 22:15

Een vader die zogezegd nooit uit zijn carriere heeft kunnen halen wat er in zat omdat hij niet wilde doperen en een zoon die de waardes wel haalt zonder doping. Een opmerkelijke paradox.

Etika 28 mei 2018 om 22:33

Gezever.

Col du Bramont 28 mei 2018 om 22:52

Heeft iemand misschien een link waar uitzending met de nieuwe Merckx te zien is. Gaat om dit programma de talkshow Gert Late Night.
Moet ik deze jongen hoger inschatten dan Wout van Aert ?

djerkson 28 mei 2018 om 23:04

Stel je maar niks voor van die uitzending, hij was hoop en al twee minuten in beeld met dezelfde informatie die hier al bij de commentaren staan. Niet bepaald hoogstaande televisie.

sooike 28 mei 2018 om 23:32

Blijkbaar de Belgische hoop in bange dagen. Het zal wel. Eerst maar eens laten zien dat hij die hoge verwachtingen kan waarmaken. Hoewel, Patrick gaat niet zomaar met iedereen een vorkje prikken…

wielrenner 29 mei 2018 om 06:56

Komkommertijd breekt aan.

sjabu72 29 mei 2018 om 07:31

Daniel Willems ?

Dag Otto Lauritzen 29 mei 2018 om 09:18

@Sooike: Bange dagen ? Met Benoot, Van Aert en op langere termijn Bjorg Lambrecht en Jasper Philipsen en wie weet deze Evenepoel zit er toch wel wat talent aan te komen, toch ?

horsm 29 mei 2018 om 09:32

Een Belgische ronderenner zou erg leuk zijn. De Gendt en Jurgen vdB hebben natuurlijk wel puike klassementen gereden, maar dat bleef eenmalig. En ik zie Wellens en Benoot ook niet zo snel voor een klassement gaan.

zeurwiggo 29 mei 2018 om 09:46

nee want wellens won al niet een paar worldtour etappekoersen he?

wielerman 29 mei 2018 om 10:16

In Belgie zijn ze zeker mensen als Wim de Vocht en Kevin de Weert vergeten, die reden bij de nieuwelingen en Junioren alles in de sope, bij d eprofs is er niet zoveel van terecht gekomen.

Dirty Derrick 29 mei 2018 om 10:49

@ Tendam
Goede zelfreflectie van jezelf mijnheer Calimero… Wijsheid komt met de jaren.

Steven_E 29 mei 2018 om 11:41

Goede begeleiding zal zeer belangrijk zijn, kijk maar naar renners als Van Goolen, De Greef & Seeldraeyers. Dat was allemaal wereldtop bergop.
Wel opvallend hoe nuchter die jongen en zijn vader de laatste weken/dagen interviews geven in de krant, en dat WF er dan toch slaagt door een aantal quotes achtereen de zetten er een arrogante zak van te maken met teveel zelfvertrouwen. Toeval of speelt dat Belgische vlaggetje mee? De link met Lefevere zo nadrukkelijk leggen helpt ook al om hier wat mensen op hun paard te zetten.

SoloSlim 29 mei 2018 om 13:38

Blijkbaar moet hij nog leren om in groep te rijden en is hij technisch echt zwak. Sprinten kan hij ook niet goed.. Vandaar dat hij ervoor kiest om snel weg te rijden van iedereen. Herken ik híer een De Gendt?

NDI22 29 mei 2018 om 14:40

Eerst nog maar eens kijken hoe hij zich mentaal, technisch en lichamelijk ontwikkelt. Wielrennen is, helaas voor sommigen, niet enkel wattages trappen.

Col du Bramont 29 mei 2018 om 21:11

Ik maakte me al zorgen, vandaag geen nieuws over de nieuwe Merckx.
Gelukkig wel :)!

Quote:
Eindelijk nog eens Belg die ooit Tour kan winnen
ÉÉN JAAR COUREUR EN NU AL EEN FENOMEEN: REMCO EVENEPOEL (18)

"Een paar weken geleden, tijdens een stage in de Vogezen, deed ik een test op de Ballon d'Alsace. Ik reed de col – 9 kilometer lang – naar boven in 23 minuten en 40 seconden. En dan zat ik niet superfris, want ik had net de Vredeskoers gereden. Op Strava (populaire app waarmee je sportprestaties kan vergelijken, red.) zag ik daarna dat Thibaut Pinot één seconde trager had gereden. Het kán zijn dat hij niet voluit was gegaan, maar op Strava zet je normaal alleen je écht straffe prestaties."

. "Ik trap bergop 7 watt per kilogram lichaamsgewicht. Dat haalt geen enkele 18-jarige", zegt Remco.

https://m.hln.be/de-krant/eindelijk-nog-eens-belg-die-ooit-tour-kan-winnen~a40a9c0e8/

Morgen het volgende bericht over de nieuwe Merckx die zo heerlijk bescheiden blijft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair