Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

foto: Marcel Koch

maandag 28 mei 2018 om 16:42

Remco Evenepoel heeft al een contract voor volgend seizoen bij Hagens Berman-Axeon, maar Quick-Step Floors mengt zich nu ook in de strijd om het 18-jarige toptalent. Dat vertelt Evenepoel nadat hij dit weekend Belgisch kampioen bij junioren werd door een solo van 91 kilometer af te ronden. Zijn voorsprong aan de meet bedroeg meer dan vier minuten. “Onderhandelingen lopen, ik ga weldra eten met Lefevere”, aldus Evenepoel tegen HLN.

Patrick Evenepoel is de vader van Remco en tevens ex-prof. Hij bevestigt dat er deze week een gesprek plaatsvindt met Patrick Lefevere, de manager van Quick-Step Floors. “We zitten donderdag samen met Lefevere: Remco, zijn moeder en ik. Patricks advies is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling als renner. Ik heb het gevoel dat Remco zelf wil wachten tot na het EK in Tsjechië vooraleer te beslissen”, aldus vader Evenepoel tegen Het Nieuwsblad.

“Welke weg het zal uitgaan weet ik nog niet. Op internationaal niveau kan ik bij de junioren niet veel meer leren”, vervolgt Remco, die het WK in Innsbruck wil rijden tussen de beloften. “Uit testen blijkt dat de wattages die ik trap te vergelijken zijn met die van Chris Froome en Alberto Contador. Dat ik soms met Eddy Merckx word vergeleken is een hele eer.”

In januari heeft Evenepoel al kennisgemaakt met Quick-Step Floors. Hij mocht met de selectie mee op trainingskamp naar Calpe.

Dit artikel delen:

93 Reacties

KimJungPoels 28 mei 2018 om 17:37

Zie niet ik wat die jongen hier verkeerd zegt. Die wattage, als dat zo is dan is dat zo. Dat hij weinig meer te leren heeft op Junioren blijkt wel uit zijn prestaties.

Melkzuur 28 mei 2018 om 17:39

@tendam: Klopt. Al zijn Sagan en Kwiatkowski wel uitzonderingen, want die werden op die leeftijd ook wel een stukje gehyped hoor.

wielrenner 28 mei 2018 om 17:39

Typisch vlaams, zo’n knul wordt de hemel ingeprezen en al met EM vergeleken. Hij gelooft er inmiddels zelf ook al in.

WernerFranke 28 mei 2018 om 17:41

Wil QuickStep zijn contract bij Berman-Axeon afkopen nog voor het begonnen is of zijn ze in mei 2018 al de renners voor 2020 aan het verzamelen?

tendam 28 mei 2018 om 17:43

@melkzuur
Nee hoor. Toen Sagan ineens vrolijk Valverde en Evans kon volgen in de TDU had bijna niemand ooit van die gast gehoord, was zelfs afgetest bij Quickstep.

walkowiak 28 mei 2018 om 17:44

en solo van 91 km in een juniorenwedstrijd is bijna vanaf de start weg.

Col du Bramont 28 mei 2018 om 17:45

@Koel,

Herinner me het WK nog, waarschijnlijk zijn steun wieltjes vergeten te monteren.
Ach laten we het houden op jeugdige overmoed en een over enthousiaste vader in een wielergek Vlaanderen bijna panisch op zoek naar een nieuwe grote ronderenner, de nieuwe Merckx.
Das een onmogelijke opgave :).

Stablinksy 28 mei 2018 om 17:49

@wielrenner. Hij wordt de hemel niet ingeprezen, zijn resultaten doen dat voor hem.
Misschien moeten je eerst eens op procyclingstats kijken?

Ongelooflijk dat sommigen hier al een oordeel klaar hebben. Hij wint met een autostrade voorsprong, waar hij ook start. Dat valt op. Die jongen geeft gewoon antwoorden op vragen die hem door journalisten gesteld worden.

Lennimator 28 mei 2018 om 17:54

Zal het dan toch eindelijk gaan gebeuren voor België?

En dan heb ik het niet over het WK voetbal. Dat hadden ze 4 jaar geleden al kunnen winnen. Dat hebben ze nog steeds niet door…

52voor11achter 28 mei 2018 om 17:56

“Uit testen blijkt dat de wattages die ik trap te vergelijken zijn met die van Chris Froome en Alberto Contador”, als hij dit heeft gezegd dan kan hem beter eerst wat bescheidenheid worden aangeleerd. Ik herinner me trouwens dat mooie overzichtje waarop Theo Eltink verreweg de hoogst wattage haalden bij Rabo geloof ik. Dus het zegt wellicht niet alles :)

Poeksel 28 mei 2018 om 17:57

@Col de Bramont: Dus omdat hij zegt "Ik wil een nieuw type renner zijn dat in de ronden schittert. " is hij pretentieus en verwaand? Of mag de zin "Bergop trap ik net als Froome en Contador 7 watt per kilogram lichaamsgewicht." niet van jou? Los van dat hij het mogelijk niet eens zo gezegd heeft?

04398 28 mei 2018 om 18:04

Hoeveel renners zijn er in belgië de afgelopen decennia niet vergeleken met Merckx en hoeveel zijn er uiteindelijk echt grote ronde renners geworden. Dat hij is uitgeleerd bij de junioren zal best maar laat hem eerst een tussenstap maken bij de beloften zijn genoeg grote belofte renners die al moeite hebben om de stap van beloften naar profs succesvol waar te maken laat staan als je van junior naar prof gaat dan moet je echt al merckx zelf zijn wil je dan slagen

Explorer 28 mei 2018 om 18:10

Waarom is iemand meteen arrogant? En heeft hij een grote mond.
Deze jongen is zelfverzekerd, wetenschappelijk worden vergelijkingen naast elkaar gehouden om metingen te verifiëren. Het feeft duidelijkheid voor jonge renners.
Dat hij zelfde wattages trapt als contador maakt hem nog geen ronderenner, het geeft aan wat de maximale capaciteit van de jongen nu al op deze leeftijd is. Een ronde renner worden is veel meer dan dat, en dat weet hij.
Hij krijgt dat te horen en vind dat mooi om te delen.
Geweldig toch!
'In amerika wordt er wel gezegd dat je een vette bak hebt als je rond rijd in een ferrari, in nederland wordt je nagekeken als crimineel.' Past hier wel bij. Je hoeft niet altijd bescheiden te zijn, je mag zeker pronken.

Geflitst 28 mei 2018 om 18:15

@04398
Niet zo veel volgens mij. Ik kan eerlijk gezegd niet komen op een Belg die recent “de nieuw Merckx” werd genoemd.

ddijkers 28 mei 2018 om 18:18

Wat hij in deze leeftijdscategorie presteert is merckxiaans. Natuurlijk geen garantie dat hij dat straks ook kan en dus is niet te zeggen dat hij dit kan worden. Al zijn de prestaties nu veelbelovend.

CeRo 28 mei 2018 om 18:20

Bij een test 2 weken geleden op de Ballon d’alsace had hij over 22min08 een gemiddeld vermogen van 430W. Aangezien hij 60-62kg weegt, komt dit neer op 7W/kg.

delgado 28 mei 2018 om 18:29

Wat lopen er toch ontzettend domme mensen rond zeg. Die denken iemand te kennen of kunnen beoordelen op een paar uittreksels uit de krant.

Heb m een paar dagen geleden bezig gehoord in een podcast. Doodnormale jongen.

Marszzz 28 mei 2018 om 18:30

De tijd zal het leren. Vind het wel een beetje voorbarig om al heel veel van hem te gaan verwachten nu hij een hoop leeftijdsgenoten naar huis heeft gefietst. Eerst maar eens zien wat hij doet de eerste jaren bij de beloften/elite.

Koel 28 mei 2018 om 18:31

Ik vind het WK toch wel een beetje maatgevend.
Ik kende de jongen niet, maar de Vlaamse commentator van dienst was vooraf zo enorm enthousiast, dat ik mij kon voorstellen dat wanneer ze hem op een bakfiets gezet zouden hebben, hij nog iedereen er van af zou rijden.
Duidelijk is dat vooral het gebrek aan ervaring hem parten speelde, we gaan het zien?!

djerkson 28 mei 2018 om 18:41

Een jong Belgisch talent dat de grond wordt ingeboord op een Nederlandse wielersite wegens te arrogant. Oh ironie. Deze knaap was twee jaar geleden aanvoerder van Anderlecht en Rode Duivel, hij fiets pas 2 jaar. En [email protected]: hij fietst 15" trager dan Lambrecht, maar is wel 4 jaar jonger! En Lambrecht was tweede in de ronde van de toekomst vorig jaar na de zo gehypte Bernal.
Evenepoel staat stevig nr1 op de UCI-ranking en heeft dit jaar al belachelijk veel op indrukwekkende wijze gewonnen. Zijn ambitie is terecht en nergens pretentieus.

Geit in mijn Kelderman 28 mei 2018 om 18:41

Ik vind het schitterend, die bravoure. Mag hem nu al dat ventje. Het wielrennen mag wel wat personalities erbij krijgen.

Arema Pro Cycling Team 28 mei 2018 om 18:44

Solo van 91km? Ook astma patient?

Col du Bramont 28 mei 2018 om 18:46

Een 18 jarig menneke die volgens eigen zeggen wattages trapt gelijk aan Froome en dan ook nog graag refereert aan vergelijkingen met Merckx en als klap op de vuurpijl wattages per kg trapt (als de info klopt) waar geen profwielrenner aan kan komen over een tijd van 20 minuten zou ik niet als doodnormaal willen bestempelen.

Dat zijn bovenaardse prestaties en ik sluit niet dat we hier met de reïncarnatie van Jezus van doen hebben wat verklaart waarom deze jongen zo veel discipelen heeft. Ik weet even niet of Jezus kan reïncarneren, das een detail.

Een bovenaards en fenomenaal talent, eenmalig in de historie vh wielrennen.
Ik word lid van zijn fanclub en draag een petje met supporter van Remco erop gestikt :).

Samlambeej 28 mei 2018 om 18:46

Voor de meer calvinistisch opgevoede Nederlander is iemand al gouw arrogant, niks van aantrekken.

Hij is vanavond om 22u. te zien op de belgische zender VIER in de talkshow Gert Late Night.

Stablinksy 28 mei 2018 om 18:47

Wauw ‘Arema Pro Cycling Team’, heb je daar lang over moeten nadenken?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair