Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

Quick-Step Floors onderhandelt met 18-jarig toptalent Remco Evenepoel

foto: Marcel Koch

maandag 28 mei 2018 om 16:42

Remco Evenepoel heeft al een contract voor volgend seizoen bij Hagens Berman-Axeon, maar Quick-Step Floors mengt zich nu ook in de strijd om het 18-jarige toptalent. Dat vertelt Evenepoel nadat hij dit weekend Belgisch kampioen bij junioren werd door een solo van 91 kilometer af te ronden. Zijn voorsprong aan de meet bedroeg meer dan vier minuten. “Onderhandelingen lopen, ik ga weldra eten met Lefevere”, aldus Evenepoel tegen HLN.

Patrick Evenepoel is de vader van Remco en tevens ex-prof. Hij bevestigt dat er deze week een gesprek plaatsvindt met Patrick Lefevere, de manager van Quick-Step Floors. “We zitten donderdag samen met Lefevere: Remco, zijn moeder en ik. Patricks advies is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling als renner. Ik heb het gevoel dat Remco zelf wil wachten tot na het EK in Tsjechië vooraleer te beslissen”, aldus vader Evenepoel tegen Het Nieuwsblad.

“Welke weg het zal uitgaan weet ik nog niet. Op internationaal niveau kan ik bij de junioren niet veel meer leren”, vervolgt Remco, die het WK in Innsbruck wil rijden tussen de beloften. “Uit testen blijkt dat de wattages die ik trap te vergelijken zijn met die van Chris Froome en Alberto Contador. Dat ik soms met Eddy Merckx word vergeleken is een hele eer.”

In januari heeft Evenepoel al kennisgemaakt met Quick-Step Floors. Hij mocht met de selectie mee op trainingskamp naar Calpe.

Dit artikel delen:

93 Reacties

Spinergy 28 mei 2018 om 18:49

Nieuwe VDB

Jowinho 28 mei 2018 om 18:49

@Koel: Hij koerste toen al 4 maanden. Anderen die 4 maanden koersen mogen al blij zijn als ze een koers uit rijden.

delgado 28 mei 2018 om 18:54

@Bramont
Ken je de context waarin dit gezegd werd?? Nee die ken je niet, dus hou maar op met de pseudo-psycholoog te spelen.

Samlambeej 28 mei 2018 om 18:55

@CeRo hoe kom je aan die informatie?

btw. de Velon module van Froome blijkt te zijn blijven steken op 350watt in zijn zegetocht naar Bardonecchia. (ook in de afdaling) Ik vermoed zo dat de data van zijn stages fietscomputer omwille van een contractuele bepaling bij team Sky niet mag vrijgegeven worden.

wielrenner 28 mei 2018 om 18:57

@CeRo Aangezien Froome rond de 69 kilogram weegt dan gaat Evenepoel kennelijk de Ballon met zijn 61 kg sneller naar boven. Bovendien is het nog niet zo lang geleden aangetoond dat die 7 watt/kg waarden zijn die gefietst werden in de dopetijd.
Tijdens het Australisch tijdritkampioenschap reed Dennisgedurende pakweg 50 min gemiddeld 407 watt.

Col du Bramont 28 mei 2018 om 19:01

Ik ben alles behalve amateur psycholoog en uitspraken beoordeel ik in principe context vrij :).
Ben inmiddels wel overtuigd dat we hier met een uitzonderlijk talent hebben te maken daar past respect, hulde en bepaald geen flauwe humor voor.

Hij is vanavond dus op de Vlaamse TV te zien, helaas bij een commerciële omroep jammer. Benieuwd of daar het boek “Remco, mijn biografie” al wordt aangekondigd.

Etika 28 mei 2018 om 19:07

Die vergelijking met Merckx vind ik zeer jammer. Neem dan een cleane kampioen zoals Roger De Vlaeminck. Ik kijk alvast uit naar die jongen.

boomcie 28 mei 2018 om 19:09

Mooi om zo’n achttienjarige gast meteen collectief neer te sabelen op basis van een kort artikeltje dat dan ook nog door ‘Het Laatste Nieuws’ werd neergepend. Niet meteen een krant die bekend staat voor haar 100% accurate berichtgeving. Misschien soms gewoon afwachten tot je iemand hebt horen spreken, alvorens zo’n extreme oordelen te vellen. Misschien is hier een goede start: https://m.soundcloud.com/sporza-661716440/evenepoel-ik-wil-later-gewoon-de-beste-zijn. Lijkt me gewoon een helder relaas met inderdaad een flinke dosis zelfvertrouwen, maar ook meer dan voldoende respect voor anderen. Je hoort hem ook nergens zomaar iets uit de lucht grijpen.

CeRo 28 mei 2018 om 19:15

@Samlambeej, wielrenner

Ik heb die info van zijn Strava gehaald, die data kunnen natuurlijk wel wat afwijken. (die rit is van 11mei) Al zijn ritten zijn openbaar op strava, traint wel al vrij veel voor een junior, meer dan vele continentale u23 zelfs.

AndriesW 28 mei 2018 om 19:25

@wielrenner
Kun je nagaan wat voor een hoge wattages Evenepoel gaat trappen als hij zijn gewicht omhoog brengt tot 69 kilo. En als hij dan weer gaat afvallen tot 61 kilo schiet zijn watt/kg-waarde nog verder omhoog! ;-)

Dirty Derrick 28 mei 2018 om 19:30

België heeft na zoveel jaren ook eens een veelbelovend rondetalent en het wordt hun precies niet gegund. Get a life jongens!!!

Amsteldam 28 mei 2018 om 19:42

Zozo Thomas Dekker was vroeg vader lees ik

Stablinksy 28 mei 2018 om 20:06

Wil je Merckx’ mening over Remco Evenepoel kennen?
http://www.ringtv.be/taxonomy/term/7
>vanaf minuut 10

tendam 28 mei 2018 om 20:28

@dirty derrick
Haha, dat noemen we in Nederland een Calimero-complex. Ik denk dat als een Nederlandse junior dergelijke uitspraken zou doen men in België over een dikke nek zou spreken.

En de nieuwe Eddy Merckx is al vaker voorbij gekomen, vandaar enig cynisme.

delgado 28 mei 2018 om 20:37

@ten dam
Welke uitspraken?

Max1 28 mei 2018 om 20:39

Toekomstige Tourwinnaar schrijf maar op !

Romāns Vainšteins 28 mei 2018 om 20:46

Die gast wordt nu ook wel flink geleefd de laatste tijd natuurlijk, zsm op een niveau meerijden waar je flinker je best moet doen anders blijft dat gehype doorgaan en daar heb je weinig aan als Merkcx-in-de-dop. Hoewel het wel ;euker is dan de nu standaardSkyRiedels opdreunende Quesiqueno natuurlijk.

Merzbow 28 mei 2018 om 20:49

Als je zijn uitslagen ziet is het wel een toptalent. Althans bij de junioren. Nu afwachten hoe zich verder kan ontwikkelen. Maar ik zou hem toch de raad geven om eerst bij Hagens Berman-Axeon te beginnen ipv al voor Quick-Step te kiezen.

En hij wil ronderenner worden. Lijkt me dan nog verstandiger om van nationaliteit te veranderen. Zoiets lezen ze immers niet graag bij de KBWB aka Klassieke Belgische Wielerbond.

Thijs E 28 mei 2018 om 20:52

Is er fysiek zoveel meer uit een mens te halen, of zit hij nu al bijna aan zijn max? Er is natuurlijk nog veel meer te leren, qua traning, voeding, koersinzicht etc., maar wordt hij na nu dan nog beter? Is het een Vlaamse Colombiaan, vroegrijp en vroeg aan zijn max? Interessante tijden.

De druk op zijn schouders zal immens zijn.

moa 28 mei 2018 om 20:55

Dit is een sympathieke, jonge gast die nog alles moet leren in het wielrennen en in de media. Om die hier nu af te branden op basis van een uittreksel en wat vergelijkingen die anderen maken, daarvoor moet je … tja, eigenlijk niet veel.

Hij wil nog een paar kg vermageren, hij heeft nog te veel voetbalspieren. Zijn voetbalcarrière (Anderlecht en Rode Duivels) zorgt er volgens mij wel voor dat ie lichamelijk al volwassener is dan leeftijdgenoten en dat ie een veel betere core stability heeft dan de meeste profs.

Hij weet wat hij wil, doet er alles voor en wint overal met een been als het ware. Dit is zonder overdrijven een van de 5 grootste jeugdtalenten die België ooit heeft gekend.

De vraag is natuurlijk of ie zich zo kan blijven doorontwikkelen, ik hoop het.

Romāns Vainšteins 28 mei 2018 om 21:07

Wie waren / zijn de andere 4 ?

Bikepure 28 mei 2018 om 21:17

De vorige nieuwe Eddy Merckx was VDB en die lag op 35 jarige leeftijd al tussen 6 planken. Blies ook erg hoog van de toren trouwens. Laten we hopen dat dit beter afloopt…

Overigens dat hij zelfde wattages trapt als Froome en Contador zou toch ook al enkele alarmbellen moeten doen laten rinkelen bij het merendeel van de leden van WF.

djerkson 28 mei 2018 om 21:32

Ik vermoed dat de huidige Belgische talenten waarvan sprake Lambrecht, Vanhoucke en Crass zijn.
De vader van Evenepoel is zelf een bescheiden profrenner geweest (https://nl.wikipedia.org/wiki/Patrick_Evenepoel) , ik vermoed dat hij wel de voeten van zijn zoon op de grond zal houden. Het is allemaal indrukwekkend voor een gastje dat amper een jaar op de fiets zit. Er kan nog heel veel gebeuren tussen nu en wanneer hij prof is, maar het oogt gunstig. Hij heeft ook al op het hoogste jeugdniveau gevoetbald, dus enige stress zal hem niet onbekend zijn. De toekomst zal het hopelijk wel uitwijzen. Was er in Nederland ook niet ooit zo een talent met de onfortuinlijke Kai Reus?

girardengo 28 mei 2018 om 21:33

Eddy Merckx was als jong renner ambitieus, maar zeer bescheiden en nuchter. Maar deze renner ken ik nog niet. Niet over te oordelen dus.

Silent Hill 28 mei 2018 om 21:33

@Arema Pro Cycling Team

Is deze dan ook een astma patient ? Zelfde leeftijd, zelfde talent, zelfde solo, maar een andere nationaliteit natuurlijk.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair