Quick-Step Alpha Vinyl voegt juniorenploeg Acrog-Tormans Balen BC toe aan teamstructuur

maandag 15 augustus 2022 om 13:07
Quick-Step Alpha Vinyl voegt juniorenploeg Acrog-Tormans Balen BC toe aan teamstructuur

Acrog-Tormans Balen BC won dit jaar Kuurne-Kuurne met Sente Sentjens - foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl voegt komend seizoen de juniorenploeg Acrog-Tormans Balen BC toe aan zijn teamstructuur. Los van het Development Team, wordt ook een juniorenteam onderdeel van de formatie van Patrick Lefevere.

Castelli

Het is DirectVelo dat het nieuwtje rond de organisatie van Lefevere meldt. Acrog-Tormans Balen BC, het jeugdteam van Jef Robert, had de afgelopen jaren verschillende talenten in de ploeg die later doorgroeiden naar het profpeloton. Zo reden Remco Evenepoel van Quick-Step Alpha Vinyl, Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Cian Uijtdebroeks (BORA-hansgrohe) voor het team. Dit jaar won het team Kuurne-Kuurne met Sente Sentjens.

Acrog-Tormans Balen BC sloot in 2019 nog een deal met Wanty-Gobert om als opleidingsteam te fungeren voor de cross-structuur van het profteam.

Development Team
Afgelopen week maakte Quick-Step Alpha Vinyl (komend seizoen Soudal-Quick-Step) bekend dat het in 2023 een Development Team lanceert. De beloftenploeg Team Elevate p/b Home Solution-Soenens wordt onderdeel van de teamstructuur en gaat vanaf komend seizoen door het leven als het Soudal-Quick-Step Devo Team. Bart Roosens, huidig teammanager bij de beloftenploeg, blijft het project aansturen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar van de adsteeg 15 augustus 2022 om 13:19

Super idee starten vanuit de basis

0
lo squalo dello Stretto 15 augustus 2022 om 13:23

Frappant. Een jaar geleden wou Lefevere absoluut geen development team omdat hij zegt dat talenten toch gewoon overal weggeplukt kunnen worden (wat ergens klopt). Toch een ommezwaai dit.

0
Steven_E 15 augustus 2022 om 13:57

Ik vermoed dat hij overweegt het development team op (pro)contintaal niveau onder te brengen over 1-2 jaar. Dan heb je toch wat plekjes voor “twijgelgevallen”.

0
harryjohan71 15 augustus 2022 om 15:04

Volgens mij is het grote verschil dat de sponsor voor 5 jaar getekend heeft, waardoor de potentiële toppers voor een lange periode vastgelegd kunnen worden. Zie de voorbeelden van andere ploegen waarin Development renners nu al weten wanneer ze doorstromen naar de WT. Hiermee behoud je deze renners voor je ploeg.

0
De Zeboe van de Zoncolan 15 augustus 2022 om 15:19

Ik denk ook dat de nieuwe regels waarbij renners van de opleidingsploeg mee mogen rijden bij het hoofdteam het ook aantrekkelijk maakt.

0
Fact Based Comments 15 augustus 2022 om 18:15

Een ommezwaai? Hij riskeert hier niets he…blijft op zich een autonome club

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone