Québec en Montréal vrezen concurrentie Tour en Tirreno niet

zondag 17 mei 2020 om 16:49
Québec en Montréal vrezen concurrentie Tour en Tirreno niet

Greg Van Avermaet won in 2019 de GP de Montréal - foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Canadese WorldTour-koersen in Québec en Montréal is niet bang dat de edities van dit najaar veel beïnvloed worden door de Tour de France en Tirreno-Adriatico. Dat laat Serge Arsenault, voorzitter van de organisatie, weten in een statement.

De Grand Prix van Quebéc en Montréal behouden op de hervormde wielerkalender van de UCI hun vaste data, op respectievelijk 11 en 13 september. De wielerunie heeft vanwege het coronavirus de Tour de France (29 augustus-20 september) en Tirreno-Adriatico (7-14 september) tegelijk met de Canadese koersen gepland.

Arsenault denkt dat de heuvelachtige klassiekers in Canada inmiddels hun waarde hebben bewezen op de kalender. “Dat moet garanderen dat we een sterk veld aan de start hebben”, zegt hij. “Daarom is de nieuwe kalender ook zo ontworpen, en de routes van Québec en Montréal zijn op maat gemaakt voor de klassieke renners. Ik geloof dat renners met die kenmerken naar ons toe komen en willen winnen.”

“Natuurlijk moeten we blijven denken aan de gezondheid en de veiligheid van de renners, het publiek en iedereen die er nog meer bij betrokken is. Dat blijft op de eerste plaats staan”, benadrukt Arsenault. “We zijn niet van plan om de situatie en de risico’s van het coronavirus te onderschatten. We blijven de wereldwijde situatie volgen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

koos1 17 mei 2020 om 18:27

Dat sterke startveld kunnen ze zich nog weleens in vergissen. Ik zie weinig renners die van de Canadeese koersen een doel gaan maken. De ploegen die er starten zullen daar waarschijnlijk heen gaan met een C-ploeg onder het motto ‘Welke renners hebben we nog over? Die sturen we dan maar naar Canada’.
De meeste toppers zullen gewoon in de tour starten en de renners die voor de Giro gaan zullen in Tirreno starten, dan blijft er simpel gezegd niet veel meer over.

LB108 17 mei 2020 om 19:00

Lijkt me toch dat enkelen hierbij een uitstekende kans zien om WT punten te pakken..

Martino87 17 mei 2020 om 18:31

Misschien iets voor MvdP?

Romāns Vainšteins 17 mei 2020 om 22:14

Absoluut. Die zou deze 2, naar mijn mening esthetisch verschrikkelijke doch puur sportief redelijk uitdagende, koersen ook in een ‘vol’ deelnemersveld op rij kunnen winnen. Ook voor de beoogde wildcard aankomend jaar de moeite waard om een scherp doel van te maken.

r525 18 mei 2020 om 08:45

Tuurlijk zal de concurrentie voelbaar zijn. Echter denk ik dat de verre afstand wellicht nog de meeste impact gaat hebben. Zou me niet verbazen als ploegen voorzichting zullen zijn met de toppers over lange afstand verplaatsten.

Voorgeborchte 18 mei 2020 om 09:38

Ik kan me in zo’n volgepakte kalender wel inbeelden dat m’n 2 eendaagskoersen uitkiest boven een rittenkoers van meer dan een week.

Langs de andere kant doet de jetlag dat verschil misschien weer teniet…

Spake Breekerd 18 mei 2020 om 11:41

Zowaar een organisatie die niet verongelijkt overkomt. De kwaliteit van het deelnemersveld zal wellicht niet het beste zijn dat ze ooit aan de start hebben gehad, maar ze zijn wel eerlijk over de situatie. Wat een verademing!

Headlines

Materiaalzone

Populair