Qhubeka ASSOS bevestigt komst Claeys, Clarke en Frankiny

dinsdag 24 november 2020 om 13:06
Qhubeka ASSOS bevestigt komst Claeys, Clarke en Frankiny

Dimitri Claeys - foto: Cor Vos

Dimitri Claeys, Simon Clarke en Kilian Frankiny koersen volgend seizoen voor Team Qhubeka ASSOS, de voortzetting van NTT Pro Cycling. Claeys reed dit jaar voor Cofidis, Clarke verlaat EF Pro Cycling en Frankiny komt over van Groupama-FDJ.

We wisten eerder al te melden dat Claeys op weg was naar Team Qhubeka ASSOS, maar ook de namen van Clarke en Frankiny werden genoemd in de wandelgangen. “Het is echt een eer om voor deze ploeg uit te komen”, zo laat de Belg, de nummer zes van de voorbije Ronde van Vlaanderen, weten in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. “Ik hoop volgend jaar nog vaker dergelijke prestaties (doelt op de Ronde van Vlaanderen, red.) te behalen.”

De 34-jarige Clarke was dit jaar nog de beste in de Royal Bernard Drome Classic en staat al jaren te boek als een rittenkaper en klassiekerspecialist. “Het is een nieuwe uitdaging en daar kijk ik enorm naar uit. Het voelt in zekere zin als thuiskomen, aangezien mijn vader Zuid-Afrikaans is en ik altijd met interesse heb gekeken naar de ploeg. Ik wil er een speciaal jaar van maken. We zullen ongetwijfeld competitief zijn.”

De derde aanwinst, Kilian Frankiny, is een 26-jarige klimmer uit Zwitserland. De renner begon zijn profloopbaan bij BMC en reed twee seizoenen voor Groupama-FDJ. In de voorbije Giro d’Italia werd hij respectievelijk vierde en vijfde in een bergetappe. “Ik kan niet wachten om meer te weten te komen over de Qhubeka-stichting en te koersen voor deze ploeg.”

Qhubeka-selectie krijgt steeds meer vorm
“Het is een nieuw avontuur en het is mooi dat twee Zwitserse merken (met ASSOS en BMC, red.) zijn verbonden aan de formatie. Ik zal me volledig geven voor deze ploeg en ik hoop zo goed mogelijk te presteren in 2021.” Europees kampioen Giacomo Nizzolo zette dit weekend zijn handtekening onder een contractverlenging voor één seizoen. Ook renners als Victor Campenaerts, Domenico Pozzivovo en Max Walscheid blijven bij de ploeg.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Pedalo 24 november 2020 om 13:21

Gelukkig blijven ze met deze aankopen de allerslechtste ploeg. Wat hebben die een slecht beleid.

0
Sephiroth 24 november 2020 om 13:28

slecht beleid of gewoon geen geld?

ja ze hebben de afgelopen jaren weinig uit meerdere renners gehaald, dat ben ik met je eens. Echter zijn de aankopen die ze nu doen nog niet zo gek gezien hun minibudget.

Frankiny is prima als knecht en evt als top 10 verzamelaar in ritten. Tuurlijk niet sterk genoeg om het peleton te mennen, maar om Pozzovivo bij te staan voor zijn top 5 is hij goed genoeg.

0
Stijn P 24 november 2020 om 13:28

“Slecht beleid” wat een onzin, valt uberhaupt weinig beleid te maken als je zolang geen duidelijkheid hebt over de sponsors.

Nu dat er eindelijk is, zijn dit (samen met Nizzolo) mijns inziens zo’n beetje de beste (beschikbare) renners die ze zouden kunnen binden.

0
FreeWilly 24 november 2020 om 14:48

Ik zie toch al betere renners dan Circus Wanty….

0
doorak 24 november 2020 om 20:57

Nee dit is niet de allerslechtste WT ploeg, er staat er nog 1 na hun in de ranking.
Bovendien er zijn nooit 20 winnaars en er moeten dus ook sporters, teams zijn die de lijst vullen.
Verder wat anderen aangeven. Met een minimaal budget en bijna doodverklaring doen ze het zo slecht nog niet. Overigens nogal simpel en goedkoop om vanaf de zijlijn zulke boude uitspraken te doen.

0
Peetvader 24 november 2020 om 13:22

Mooi! Clarke toch een echte subtopper en Claeys op een goede dag toch ook meer dan een goede knecht.

0
Beer 24 november 2020 om 13:31

Goede keuze om deze drie op te vissen uit de nog beschikbare renners.

0
Murcia 24 november 2020 om 14:08

Voor het salarishuis van deze ploeg goede aankopen. Dit is heel wat logischer dan het eventueel terughalen van Cavendish.

0
Kannibaal van Schepdaal 24 november 2020 om 17:45

Voor een team met een beperkt budget is Clarke een prima kopman voor de heuvelklassiekers en heuvelritten in grote ronden.

0
Wheely 24 november 2020 om 18:07

De meeste Wielerflitsers including me zijn in ieder geval fan van Clarke, hou de lijntjes maar kort Youri!

https://www.wielerflits.nl/nieuws/clarke-blikt-terug-op-amstel-gold-race-van-der-poel-wilde-de-zege-meer-dan-wie-ook-die-dag/

0
Murcia 24 november 2020 om 21:52

Naast Claeys halen ze ook Rossetto van Cofidis. Beetje vlees nog vis aanwinst.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone