Puck Pieterse moet Fem van Empel snel laten gaan in Waterloo: “Crosstechniek liet me in de steek”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 oktober 2023 om 21:04

Puck Pieterse moet Fem van Empel snel laten gaan in Waterloo: “Crosstechniek liet me in de steek”

Puck Pieterse moest in de Wereldbeker in Waterloo al snel vrede nemen met de tweede plaats. In de tweede ronde maakte de Nederlands kampioene een aantal foutjes, waarna Fem van Empel definitief wegreed. “Ik eindig nog op het podium, dat is goed”, vertelde Pieterse na afloop.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik maakte een aantal fouten in de beginfase, mijn crosstechniek liet me daar duidelijk in de steek. Het is maar een week geleden dat ik nog op de MTB zat, dat is toch lastig. Na mijn foutjes had Fem een gaatje en ik kon niet meer terugkeren naar haar achterwiel”, aldus Pieterse.

De renster van Fenix-Deceuninck heeft zich naar eigen zeggen wel geamuseerd in Waterloo. “Het was een heel leuke wedstrijd, ik heb me geamuseerd. De Amerikaanse fans waren enthousiast. Ik eindig uiteindelijk ook op het podium, dat is goed. Nu ga ik naar huis en ga ik slapen, het zal een stevige jetlag zijn.”

Alvarado weer op het podium
Ceylin del Carmen Alvarado eindigde voor de tweede keer dit seizoen op het podium. De Nederlandse renster keek na afloop al uit naar het volgende weekend. “Ik ga lekker naar huis nu, waar we de rest van het seizoen zullen afmaken. Volgend weekend staat Overijse op het menu, dat zal geen makkelijke wedstrijd zijn. Maar de glimlach, die is er altijd.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2023 22:13
Overmacht van Fem, Puck knap tweede zo kort na een indrukwekkend mountainbike seizoen. Jammer van de dnf van Shirin.
15 oktober 2023 23:16
Fem is dominant, dat kon je wel uittekenen. Zit rustig op de fiets en crossen is geen MTB, wat betekent dat het technische surplus van Puck niet de doorslag geeft, behalve soms bij de balkjes. De motor van Fem is gewoon groter.
  15 oktober 2023 23:21
  Het ziet er ergens ook zo gemakkelijk uit. Koffiemolentje en trappen maar. Ik vraag me wel af hoe het komt dat haar grote motor het niet zo goed lijkt te doen op de weg. Echt een crossmotor...?
  15 oktober 2023 23:52
  Wat is niet goed dan? Haar doelen waren dit jaar de Giro en Tour de L'Avenir, in de eerste werd ze 11e als debutant in een meerdaagse en L'Avenir werd een succes. Ze heeft de achtergrond niet van een Puck en Shirin die al jarenlang puur voor de fiets kozen. (Al had Shirin de Triathlon erbij vroeger) Fem was voetbalster en part-time wielrenster. Sinds dit jaar echt gekozen voor de weg en meteen ook een nieuwe trainer, dat was wennen. Lijkt me dat sinds L'Avenir de curve omhoog aan het gaan is. Wat zorgwekkender in het veld is dat Puck niet de wapens heeft om haar te bestrijden, geef toe dat is wat vroeg maar vorig jaar zag je ook al dat Fem gewoon meer pk's heeft en dat geeft zonder pech altijd de doorslag. Ook vandaag weer, Puck zit op de limiet om zelfs maar te volgen dan ga je altijd fouten maken. WK all over again.
  16 oktober 2023 06:30
  @Thureau
  Ik denk dat Puck in een hele andere vormcurve zit dan Fem. Puck komt net van een zwaar MTB seizoen en bouwt binnenkort ook een week rust in; Fem piekt richting het EK. Daarnaast heeft Puck de crosser pas een paar dagen voor Waterloo weer opgeraapt, Fem traint er alweer veel langer op. Puck gaat Fem wel bijbenen richting de kerstperiode, kan niet anders.

Reacties zijn gesloten.