Puck Pieterse hervat met tweede plaats: “Ben zeker wakker geschud”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 november 2023 om 14:48

Puck Pieterse hervat met tweede plaats: “Ben zeker wakker geschud”

Puck Pieterse heeft bij haar rentree in het veld niet meteen weten te winnen. In de Wereldbeker Troyes werd ze wel tweede, achter Ceylin del Carmen Alvarado. “Blijkbaar was dit het hoogst haalbare”, zei de Nederlands kampioene in het flashinterview na afloop.

“Het was een heel zware wedstrijd, ik ben zeker wakker geschud”, aldus Pieterse, die aanvankelijk een gaatje sloeg met Alvarado. Laatstgenoemde keerde in de vierde ronde echter terug en ging daarna meteen alleen door. Wat gebeurde daar? “Ik had een heel goede start, ik had zin om all-in te gaan. Ik plaatste een paar aanvallen, maar toen plaatste Ceylin één heel goede aanval. Ik kon gewoon niet volgen.”

Pieterse kreeg de vraag voorgelegd of ze té enthousiast was bij haar rentree in het veld. “Dat weet ik niet. Ik was wel heel enthousiast bij de start, dat zeker. We hadden direct een gaatje met z’n tweeën. Daarna moest ik het wel bekopen. Ik denk wel dat ik wat op mijn adem heb getrapt ja. Als je even niet gekoerst hebt, moet je er wel weer even inkomen. (…) Of ik tevreden ben? Tweede is podium, dus ik ben in ieder geval goed wakker geworden.”

Tijdens de wedstrijd wisselde Pieterse van banden met een grover profiel naar banden met een wat gladder profiel. “Ik weet niet of het beslissend was. Maar toen Ceylin steeds terugkeerde, gaat het wel in je hoofd spelen dat je meer met modderbanden rijdt en meer weerstand hebt. Daarom besloot ik weer over te stappen, maar ik weet niet of het sneller was.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 november 2023 01:41
Ik houd het zeer wel voor mogelijk dat Puck het beetje heeft laten lopen. Om diverse redenen. (die 'ingevoerden' kunnen bedenken)
21 november 2023 10:19
Heel logisch. Ik vind tweede al knap. Ceylin is geen pannenkoek hè, die draait als een blender momenteel. Maar met wat extra wedstrijden is dat zo weer recht getrokken.
19 november 2023 19:20
Uit betrouwbare bron weet ik dat Puck hier af en toe meeleest (en mij als grootste Puck fan zelfs een duimpje omhoog geeft) dus bij deze mijn advies: kappen met dat veldrijden. Laat dat maar aan mindere goden als van Empel en Alvarado over en richt je voor het komende Olympische seizoen volledig op de MTB. Na de gouden plak in Parijs hang je ook die fiets in de wilgen en wordt je de meest succesvolle Nederlandse klassiekerrenster aller tijden. Dat wordt een prachtige carrière waar mijn achterkleinkinderen nog over zullen spreken.
  19 november 2023 21:41
  Daar heb je gelijk in. En Puck, als je toch leest: wat minder instagram en poseren, komt je carriere ten goede. Succes, er zit zoveel rek in nog!
  20 november 2023 08:08
  Hey Puck, wat leuk dat je meeleest! Kwam je van de week tegen in de regen. Die trui staat je goed!
  20 november 2023 20:01
  Lekker blijven veldrijden, legt haar geen windeieren. Verliezen zorgt voor motivatie.

  En verkenningsrondjes blijven filmen. Top content voor de liefhebber van veldrijden.

Reacties zijn gesloten.